Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zhìxin wrote:Joj ja imam i7 4700mq i 1TB disk. Zao mi ubacivati one ssd po 128 GB... Cim prodje garancija uzimam dodatni disk umjesto dvd-a
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
jel to na lapašu il desktopu?
Laptop, Lenovo G510.
a gdje kupiti onaj hepek da se zatvori rupa od hdd-a?
vidis mogao bih i ja izbaciti hdd a ubaciti ssd umjesto njega il prebaciti ovaj sad sto je na to mjesto ionako skoro nikad ne koristim dvd
Pa imaš na ebay... Samo kucaj HDD Caddy i koja je marka. Ja sam na Aceru imao jedan HDD i jedan SSD. Radio Acer ko lud Sad nemam odgovarajući caddy i belaj mi je da otvaram laptop zbog garancije...
Zhìxin wrote:Pa imaš na ebay... Samo kucaj HDD Caddy i koja je marka. Ja sam na Aceru imao jedan HDD i jedan SSD. Radio Acer ko lud Sad nemam odgovarajući caddy i belaj mi je da otvaram laptop zbog garancije...
ma meni je istekla garancija prosle sedmice, al nisam nikada laptop otvarao pa ne znam ni kakvi su izlazi na hdd-u i dvd-u
Teško je reći... Recimo SSD troši manje struje od klasičnog HDD i po tom bi trebalo da traje malo duže baterija. SSD se obično koristi za OS samo i aplikacije. E pošto će biti i SSD i HDD doći će do smanjenja autonomije baterije, ali ne bitno... Ja nisam primjetio osjetnu razliku.
Zhìxin wrote:Teško je reći... Recimo SSD troši manje struje od klasičnog HDD i po tom bi trebalo da traje malo duže baterija. SSD se obično koristi za OS samo i aplikacije. E pošto će biti i SSD i HDD doći će do smanjenja autonomije baterije, ali ne bitno... Ja nisam primjetio osjetnu razliku.
doduse meni ni sad ne moze duze od 2 sata, pojede je procesor i graficka
Tuzla111 wrote:Pozdrav.
Skoro kupljen laptop ali veoma spor, pretpostavljam da je razlog procesor.
Da li se moze ovaj procesor kako nadograditi da bude znatno brzi jer je veoooma spor trenutno.
Evo konfiguracije. Hvala svima na pomoci.
AMD a8-5550M APU with Radeon(tm) HD graphics. 2.1Ghz.
RAM 4GB 3.19 usable
64bit system
windows 8
druze spor ti hdd, imam i ja problema sa i7, hdd prespor
uvali mu ssd i ima da leti
Imaju li kakvi testovi da uradim da vidim brzinu racunara i gdje je sporiji nego sto treb biti?
Ne mogu nista otvarati je rje pod garancijom.
Otvara stranice sporije nego sto treba a nije do neta jer na drugom laptopu iste stranice otvara mnogo brze. najvise se osjeti problem ako kliknem na 2-3 taba da otvori u istu vrijeme.
Primjera kliknem control+ 3 vijesti sa kliksa koje bi da citam.
Tuzla111 wrote:Pozdrav.
Skoro kupljen laptop ali veoma spor, pretpostavljam da je razlog procesor.
Da li se moze ovaj procesor kako nadograditi da bude znatno brzi jer je veoooma spor trenutno.
Evo konfiguracije. Hvala svima na pomoci.
AMD a8-5550M APU with Radeon(tm) HD graphics. 2.1Ghz.
RAM 4GB 3.19 usable
64bit system
windows 8
druze spor ti hdd, imam i ja problema sa i7, hdd prespor
uvali mu ssd i ima da leti
Imaju li kakvi testovi da uradim da vidim brzinu racunara i gdje je sporiji nego sto treb biti?
Ne mogu nista otvarati je rje pod garancijom.
Otvara stranice sporije nego sto treba a nije do neta jer na drugom laptopu iste stranice otvara mnogo brze. najvise se osjeti problem ako kliknem na 2-3 taba da otvori u istu vrijeme.
Primjera kliknem control+ 3 vijesti sa kliksa koje bi da citam.
kod mene moze 100+ tabova bez problema raditi kad ih ucita, al sporo ucitava stranice ponekad, a na zahtjevnijim programima se bas nacekam. Ja sam svoj hdd testirao prebacivanjem velike kolicine podataka sa diska na disk, prosjecna brzina mi je oko 4 MB/s sto je bas malo
Zhìxin wrote:Ma postoje sofisticiraniji programi za testiranje diska
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
koji? i da li je HDD toliko bitan za internet? Konto sam da je procesor najbitniji.
imal kakav odbar program da testiram kako sta radi i kojim kapacitetom?