Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
-
RahatHurmašica
#26 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
mislim da je u pitanju jedan opšti trend zaglupljivanja i skretanja sa bitnih stvari, kako odraslih tako i tinejdžera, tj društva u cjelini.
nametnute su nam lažne vrijednosti. tinejdžeri se samo uklapaju u taj trend.
-
Orgasmatron
#27 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
Dobro mislišRahatHurmašica wrote:mislim da je u pitanju jedan opšti trend zaglupljivanja i skretanja sa bitnih stvari, kako odraslih tako i tinejdžera, tj društva u cjelini.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- JohnnyS
#29 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
Najstariji poznati zapis o iskvarenoj omladini, nikad goroj, star je 3-4 tisuće godina... 
Uvijek stari grintaju kako je današnja omladina pokvarena, kako nije bilo tako u naš vakat.
During the war... rekao bi uncle Albert u Mućkama
Uvijek stari grintaju kako je današnja omladina pokvarena, kako nije bilo tako u naš vakat.
During the war... rekao bi uncle Albert u Mućkama
- derion
#30 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
Prateći citat se obično dodjeljuje Sokratesu (469–399 p.n.e.):
Danas djeca vole raskoš, loše se ponašaju, ne cijene autoritet i starije. Pravi su tirani, ne pomažu u kući. Ne ustaju kada odrasli uđu u prostoriju. Proturiječe roditeljima, brbljaju u društvu [...] muče svoje nastavnike."
Danas djeca vole raskoš, loše se ponašaju, ne cijene autoritet i starije. Pravi su tirani, ne pomažu u kući. Ne ustaju kada odrasli uđu u prostoriju. Proturiječe roditeljima, brbljaju u društvu [...] muče svoje nastavnike."
- JohnnyS
#31 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
derion wrote:Prateći citat se obično dodjeljuje Sokratesu (469–399 p.n.e.):
Hvala na info i na vremenskoj korekciji, ja sam mislio da je neki perzijski zapis.
- Kroksica
#32 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
U moj vakat bila grupica onih starijih u sokaku sto su vedrili i oblacili mladjoj raji. Posalje te u granap po cigare a ti stisni pa reci da neces, ili da mu doneses nesto da jede ali od svoje kuce a ti opet stisni pa reci da neces. U vecini situacija bi od dragosti otrcao/la da ga poslusas, jer si se nekako osjecao posebno sto je bas tebe odabrao/la. Roditelji su to znali ali nisu vidjeli potrebu da se mijesaju, danas bi se to zvalo maltretiranje, a meni je bas to bilo fora.
- JThomas
#33 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
i to je zaglupljivanje svoje vrste. načini zaglupljivanja su se promijenili ali niko nikad na ovim prostorima nije djecu učio da razmišljaju svojom glavom. vječni tamni vilajet.
- Brkooo
#34 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
Tesla10 wrote:Pa imam devetnaest godina, tako da sam još tinejdžer. Je li tako ili su se stvari promijenile? A što se tiče moga života ja volim čitati knjige, volim pogledati dobar dokumentarac, pomagati pojedinim učenicima kojima nešto slabije ide (plus zaradim neku paru). Onda sam aktivan član svoje zajednice. Učestvujem u raznim projektima, a isto tako nađem vremena i za kafu sa društvom. Idemo dalje. Pripremam se za prijemni ispit (vježbam matematiku za ETF), zato što obavezno želim da studiram, želim da se usavršavam što je više moguće. Moji prijatelji sa kojima se družim isto tako dijele moje ambicije, te i oni žele više znanja i uspjeha. I nakon svega ovoga što sam nabrojao mogu sigurno da kažem da ja nisam loš tinejdžer.
Zbog ovakvih izjava batine su se nekad djelile
Sve ja razumijem... treba se usavrsavat itd itd.(sve sto su nam skovali nasi dragi ovozemaljski zakoni)... al ovaj tekst sto si sklopio previse djeluje ustogljen, antipatican , tacno si me uspio iznervirati u ove kasne sate
Druze... trazi neku zlatnu sredinu ..
PS: ne odskacem po godinama nesto vise od tebe
-
Vukajlija
#35 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
Imam tri sestrića i sestričnu, u razmaku od 12 do 17 godina. Ovaj najstariji je malo rečeno nenormalan, dok su ostalo troje fina i odgojena djeca. Već u njegovoj dvanaestoj godini je počeo da puši, danas samo izlazi, zajebaje se, ne radi ništa pametno, a misli da je najpametniji na svijetu. Ide u "specijalnu" školu za frizera (ja to zovem škola za retardirane) i ne može da završi treći razred, vjerovatno će ga ponavljati. Uz sve to, moju mamu, a njegovu nanu, svaki dan žica za pare, odnese joj i po 300 KM mjesečno, a žena je penzioner. Sestru boli dupe, čak joj i odgovara da je što dalje od kuće, jer joj kvari drugo dijete, pa ga stalno uvaljuje mami. Otac ga svako malo bije, ubije boga u njemu, i vjerovatno je zato i takav. Ne može se s njim ništa pametno progovoriti, mali je sve gluplji i gluplji.
Ostalo troje su super, čitaju knjige, govore engleski, uče njemački, interesuju se za milion stvari, treniraju, sviraju, itd., ali on je Bože sačuvaj. Samo čekam kad će neko pucati u njega.
Ostalo troje su super, čitaju knjige, govore engleski, uče njemački, interesuju se za milion stvari, treniraju, sviraju, itd., ali on je Bože sačuvaj. Samo čekam kad će neko pucati u njega.
-
RahatHurmašica
#36 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
pa dobro, nismo svi isto inteligentni. tih probisvjeta je uvijek bilo...Vukajlija wrote:Imam tri sestrića i sestričnu, u razmaku od 12 do 17 godina. Ovaj najstariji je malo rečeno nenormalan, dok su ostalo troje fina i odgojena djeca. Već u njegovoj dvanaestoj godini je počeo da puši, danas samo izlazi, zajebaje se, ne radi ništa pametno, a misli da je najpametniji na svijetu. Ide u "specijalnu" školu za frizera (ja to zovem škola za retardirane) i ne može da završi treći razred, vjerovatno će ga ponavljati. Uz sve to, moju mamu, a njegovu nanu, svaki dan žica za pare, odnese joj i po 300 KM mjesečno, a žena je penzioner. Sestru boli dupe, čak joj i odgovara da je što dalje od kuće, jer joj kvari drugo dijete, pa ga stalno uvaljuje mami. Otac ga svako malo bije, ubije boga u njemu, i vjerovatno je zato i takav. Ne može se s njim ništa pametno progovoriti, mali je sve gluplji i gluplji.
- Big Ang
#37 Re: Vase misljenje o danasnjim tinejdzerima
Djeca su zlatna kakvi su roditelji