Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Da li bi ste danas išli da ratujete?

Ja sam Bošnjak i spreman sam danas da idem u rat za cjelovitu BiH.
19
33%
Ja sam Bošnjak i nisam spreman da idem u rat za cjelovitu BiH.
11
19%
Ja sam Bosanac/Ostali i spreman sam da idem u rat za cjelovitu BiH.
12
21%
Ja sam Bosanac/Ostali i nisam spreman da ratujem.
15
26%

Total votes: 57

ifk

#26 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by ifk »

wyoming wrote:
ifk wrote:Anketa glupa, gdje su opcije:
  • Ja sam Srbin i spreman sam dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Srbiju
    Ja sam Srbin i nisam spreman dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Srbiju
    Ja sam Hrvat i spreman sam dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Hrvatsku
    Ja sam Hrvat i nisam spreman dati svoj zivot ili postati 100% invalid za veliku Hrvatsku
Zatvaraj temu, anketa nepotpuna, tema glupa!
pa to sam bio stavio ali mi je javljalo da je previse pitanja pa sam stavio ona anjrelevantnija za citalastvo ovog foruma.
Hajde ne lazi. Anketa ima 10 mogucih opcija! Mogao si ubaciti i te cetiri, nego si stavio tako da Dodikova internet brigada se moze predstavljati kao Bosnjaci "mirotvorci".

Inace pitanje je ti glupo.

Prvo, svaka drzava kad dodje u pitanje opstanak njenog integriteta, ne pita gradjane hoce li ili nece, ono Alijino se nece vise nikad ponoviti, nego proglasi opcu mobilizaciju i u rat idu svi bez izuzetka.
madner

#27 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by madner »

Pa i kada ubaci te opcije niko ne sprecava Bosnjake da se predstave kao Bosanci pacifisti. :D
sema911s

#28 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by sema911s »

DownhillMaster wrote:Hajte u rat ,nema čitera ,samo dust pucamo....
193.104.68.66:27046
bolji je gun game mode.,.,
Objektivni navijac

#29 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Objektivni navijac »

wyoming wrote:
Skijaš wrote:
wyoming wrote:Da objektivno razmotrimo. Ko bi danas isao da ratuje osim ako ne mora da brani prag kuće? Znači kažu RS se odcijepila idemo na Romaniju, idemo uzeti Han Pijesak, Vlasenicu i sl. Ko bi se dobrovoljno prijavio?
Ja imam imovinu u manjem entitetu, a i prijatelja u nekoliko povratničkih sredina koje bi se blokadama putnih komunikacija u manjem entitetu suprotstavili tom velikosrpskom potezu. Neko ima neke druge razloge, neko treće ali sasvim dovoljno da to ne prođe mirno. Zato ti je bolje u parlament i Brisel pa tamo pokušaj nešto iščačkati. Jednostrani potezi vode u krvoproliće.
znači ti bi na barikade kod vikendice. i prolazi auto ja krenuo na more i ti me zaustavljas. sta ces mi reci?
Evo sta bi ti ja rekao :
Isprave !! Pasos,licnu,vozacku,saobracajnu, SVE dokumente i od hanume isto tako ! :D
Bosna gori a gospodin na more krenuo :?
Izlazi iz auta !!
Potpisi ovu i ovu potvrdu !! Jedno ti je konfiskacija auta za vojsku a drugo je da si dao dobrovoljni prilog u novcu svojoj vojsci. Razguli ,sad,dok jos mozes :D :izet: :D
karanana

#30 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by karanana »

mi posli na more
zateznistub

#31 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by zateznistub »

Ja nebuloza Tito dragi....

Jednom ratovao, dva puta ranjen...od mene dosta i previse...
DownhillMaster

#32 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by DownhillMaster »

sema911s wrote:
DownhillMaster wrote:Hajte u rat ,nema čitera ,samo dust pucamo....
193.104.68.66:27046
bolji je gun game mode.,.,
jeste vala pravo za zajebanciju ali nema naših servera :P
Mister Yes

#33 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote: Ja imam imovinu u manjem entitetu, a i prijatelja u nekoliko povratničkih sredina koje bi se blokadama putnih komunikacija u manjem entitetu suprotstavili tom velikosrpskom potezu.
I šta onda? Blokiraće cestu pa šta? Evo su u sred Sarajeva blokirali glavnu raskrsnicu danima pa se nije ratovalo. Policija RS-a bi ih pustila i lagano smirivala tenzije baš kao što je radila policija KS.

Vezano za temu, glasao sam da bih ratovao ali ne za ideju već za bolju budućnost naše djece. Ovakva BiH je propast i u njoj nema budućnosti ni za Bošnjake ni za bilo koga drugog. Zato sam uvijek za rat kojim bi pokušali ukinuti RS i napraviti normalnu zemlju. Rezultat može biti naša pobjeda to jest kapitulacija RS-a ili naš poraz i odcjepljenje RS-a ali oba ta rezultata su bolja od statusa quo jer status quo znači nestanak Bošnjaka kao političkog faktora.
It_is_a_Leclerc

#34 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne znam šta me više nervira. Ovo potpuno pogrešno postavljeno pitanje, ili rezultati glasanja.

Prvo. Ni 1992. ljudi nisu ratovali za ideje, za Ustav R BiH, za Aliju, već za svoje gradove, kuće, porodice; za svoj narod kojem je, realno, prijetilo bukvalno biološko istrebljenje kao Jevreja u II svjetskom ratu. Dakle, ne ne bih bio spreman ratovati za npr. članstvo u NATO-u, za ustavne promjene, ali bih bio spreman ratovati za svoj komšiluk, za svoju djecu i porodicu.

Drugo. Ovi "građani" koji su Ostali/Bosanci, su meni, iskreno, fenomen. Pobogu ljudi, da li vi mislite da bi vas neki Milan ili Sredoje Lukić pitali jeste li vi Bošnjaci ili ste Ostali. Bilo bi dovoljno da živite u gradu koji im je na meti, ili da imate bošnjačko, muslimansko, generalno, nesrpsko ime, pa da vas žive zapale.
ifk

#35 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by ifk »

zateznistub wrote:Ja nebuloza Tito dragi....

Ako pocne rat, dobiti ces anketu u kojem ce te pitati, "sine Bosne hoces li nam se prikljuciti u odbrani Bosne od cetnickih podivljalih hordi, neka oni okupiraju i pljackaju, neka oni siluju djevojcice od 12 godina, neka oni strijeljaju srebrenicke djecake, nema veze, ako neces OK je, ne moras""?

Ne jarane, opca mobilizacija znaci opca mobilizacija, u odbranu Bosne svoje moraju stati svi! Neke zemlje uvode u tom slucaju i vojne sudove, gdje se dezertere strijelja na licu mjesta. Strijeljas njih par, pa ogromna vecina slusa.
Hafis

#36 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Hafis »

Glasovao :)
ifk

#37 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by ifk »

It_is_a_Leclerc wrote:
Drugo. Ovi "građani" koji su Ostali/Bosanci, su meni, iskreno, fenomen. Pobogu ljudi, da li vi mislite da bi vas neki Milan ili Sredoje Lukić pitali jeste li vi Bošnjaci ili ste Ostali. Bilo bi dovoljno da živite u gradu koji im je na meti, ili da imate bošnjačko, muslimansko, generalno, nesrpsko ime, pa da vas žive zapale.
Ti sto su glasali za "bezaniju" kao Ostali/Bosanci, zar zaista mislis da su to bas pripadnici "Sejdic Finci/Ostali"?

Anketa totalno pristrasno postavljena od pripadnika Dodikove internet brigade!
Last edited by ifk on 20/03/2014 12:50, edited 1 time in total.
Objektivni navijac

#38 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Objektivni navijac »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote: Ja imam imovinu u manjem entitetu, a i prijatelja u nekoliko povratničkih sredina koje bi se blokadama putnih komunikacija u manjem entitetu suprotstavili tom velikosrpskom potezu.
I šta onda? Blokiraće cestu pa šta? Evo su u sred Sarajeva blokirali glavnu raskrsnicu danima pa se nije ratovalo. Policija RS-a bi ih pustila i lagano smirivala tenzije baš kao što je radila policija KS.

Vezano za temu, glasao sam da bih ratovao ali ne za ideju već za bolju budućnost naše djece. Ovakva BiH je propast i u njoj nema budućnosti ni za Bošnjake ni za bilo koga drugog. Zato sam uvijek za rat kojim bi pokušali ukinuti RS i napraviti normalnu zemlju. Rezultat može biti naša pobjeda to jest kapitulacija RS-a ili naš poraz i odcjepljenje RS-a ali oba ta rezultata su bolja od statusa quo jer status quo znači nestanak Bošnjaka kao političkog faktora.
Take it easy,relax :D :D
Ovo je humoristicna tema za opustanja :D Niko ozbiljan ovo ne moze ozbiljno shvatiti :D
Kakav crni rat,to kosta a mi nemamo ni za kifli a i nismo svoji,imamo gazde a oni se plaho ljute ako se djeca
ruzno igraju :D
Mister Yes

#39 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by Mister Yes »

madner wrote:Srbi i Hrvati se predstavljaju kao Ostali. :D

Inace ko su ovi Bosnjaci koji ne zele ratovat, Mister Yes, Stayling i fali mi jos dva. :D
Opet greška. Ja sam glasao za prvu opciju naravno. Svo vrijeme pričam da sam za ukidanje RS-a puškom ako ikako može. Tek ako to nije moguće onda bih razmotrio druge opcije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by _BataZiv_0809 »

Što kaže čika Kure u Ranama: "Ja da krvarim dok vi spavate, ma nemoj"! Ja da ginem da bi Bakir i kompanija uzeli milione i kukali nad (ne)otvaranjem Zare u Sarajevu :D Bude li samo naznake rata, prodaji sve i pravac Argentina :thumbup: Pozdrav iz zemlje safari :lol:
sema911s

#41 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by sema911s »

92-95 ko je bio u ratu zna sat je rat, i ako bi doslo opet do rata prvi bi zdusio,.,

ratovat za neku ideju nikada, al ko sto smo 92 stali da branimo svoje zivote to bi smo svi opet, ali kada pogledas kakvi smo izali iz ovog rata taj bjeg bi bio najbolji,.,

ratovasmo 3 godine,. i ja nevidjo nigdje nijednog ovog politicara u rovu,. e sada za ciji se spas ja borih, zasto izgidose mnogi,. zasto pucasmo jedni na druge,. i na jednoj i drugoj strani je bilo budala,.

ako ce samnom u lov i ribolov ovi politicari i da se rokamo protvi ovih sto nam zele zlo moze,. ako nece samnom ja cu se pridruzit ovima zlima da njih politicare lovim i ribarim,.,

skontaj sta je ideja,.,
ifk

#42 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by ifk »

Ali najbolje, slusajte samo naslova kojeg je postavio ovaj Dodikovac?

"Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?"

Da, bas je Bosna nasa ideja, a ne nasa rodna gruda i nasa domovina"?

Cetnici misle ako oni imaju sulude velikosrpske ideje, da svi ostali imaju "ideje"?

Bosna nije nikakva "ideja" glupi stvore, nego nasa domovina za koju je minimalno 100 000 patriota dalo svoje zivote u zadnjih par desetljeca!

Inace vec sam rekao anketa totalno glupa i pristrasno postavljena od Dodikovca, ne samo sto nema opcija za Srbe i Hrvate i da li bi oni pristali biti 100% invalidi za ideje velike Srbije i velike Hrvatske, nego nema ni opcije za dijasporu, da li su se oni spremni staviti na raspolaganje ODMAH patriotskoj komandi u odbrani Bosne! Jer bi se na jedan mig njih hrpa koji i nisu rodjeni u BiH bili spremni odazvati za odbranu Bosne!

Pogledajte repku, cetiri od pet Bosanaca koji i nisu rodjeni u BiH, se odazovu da igraju za repku i ako imaju alternativu, mislite da su Kolasinac, Pjanic, Hajrovic jedini?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by JoseMujica »

glupo pitanje u naslovu teme......ljudi ratuju za ideje samo ako se nađu kaki luđaci s opsesijom da nameću svoje ideje svima redom.

Ratuje se jedino za život, sebe i najbližih, i slobodu od tuđih kretenluka
ifk

#44 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by ifk »

sema911s wrote:92-95 ko je bio u ratu zna sat je rat, i ako bi doslo opet do rata prvi bi zdusio,.,
skontaj sta je ideja,.,
Zavisi jarane ko bi te ganjao, da te ja ganjam, obecavam ti da ne samo da ne bi "zdusio" nego ako bi ti se to kojim cudom i desilo, vratio bi se ekspresno i stavio na raspolaganje patriotskoj komandi! Ima nacina za sve.

Sve zavisi ko bi te u tom slucaju iz patriotske komande ganjao kao dezertera. Ako bi imao nesrecu da sam ja jedan od tih i da zdusis vratio bi se brze nego bi zdusio!
PM72

#45 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by PM72 »

Dobro neko napisa,da ratujemo radi tuđih ideja da bi njima bolje bilo.

Ne bih vala uniformu obukao ni radi vojne vježbe a pušku bih uzeo u ruke samo da je omlatim o dijasporske i ine glavuše koje bi sad kao ratovali i glumili stratege.
omega369

#46 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by omega369 »

pa vjerovatno bi, ali samo ako obecaju zlatne kutlače. od kasika se ne zivi, ocito...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#47 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by KatarinaKosaca »

Jednom ratovala i dobila ono za šta nisam ratovala. Dobila PC i dobila sistemsku korupciju, napuštene borce, državu koja nije pravna i favoriziranje mogućnosti dezerterima. Utoliko, više, nikada ne bih ratovala.
kanjon

#48 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by kanjon »

ifk wrote:
zateznistub wrote:Ja nebuloza Tito dragi....

Ako pocne rat, dobiti ces anketu u kojem ce te pitati, "sine Bosne hoces li nam se prikljuciti u odbrani Bosne od cetnickih podivljalih hordi, neka oni okupiraju i pljackaju, neka oni siluju djevojcice od 12 godina, neka oni strijeljaju srebrenicke djecake, nema veze, ako neces OK je, ne moras""?

Ne jarane, opca mobilizacija znaci opca mobilizacija, u odbranu Bosne svoje moraju stati svi! Neke zemlje uvode u tom slucaju i vojne sudove, gdje se dezertere strijelja na licu mjesta. Strijeljas njih par, pa ogromna vecina slusa.
Koliko godina imas?

P.S. Ja odo u Norvesku il gdje mognem, a vi sto ostanete se do sutra rokajte za tudje "ideje" i druge izmisljene stvari tipa nacija, vjera, domovina il sta vam vec padne na pamet.
seln

#49 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by seln »

wyoming wrote:
Skijaš wrote:
wyoming wrote:Da objektivno razmotrimo. Ko bi danas isao da ratuje osim ako ne mora da brani prag kuće? Znači kažu RS se odcijepila idemo na Romaniju, idemo uzeti Han Pijesak, Vlasenicu i sl. Ko bi se dobrovoljno prijavio?
Ja imam imovinu u manjem entitetu, a i prijatelja u nekoliko povratničkih sredina koje bi se blokadama putnih komunikacija u manjem entitetu suprotstavili tom velikosrpskom potezu. Neko ima neke druge razloge, neko treće ali sasvim dovoljno da to ne prođe mirno. Zato ti je bolje u parlament i Brisel pa tamo pokušaj nešto iščačkati. Jednostrani potezi vode u krvoproliće.
znači ti bi na barikade kod vikendice. i prolazi auto ja krenuo na more i ti me zaustavljas. sta ces mi reci?
Prvo ce pucati, pa ce onda reci "teska ti zemlja, haug"
kanjon

#50 Re: Da li bi ste bili spremni sutra ratovati za svoju ideju?

Post by kanjon »

dudlov wrote:
kultivator wrote:čuj čuj, najviše bosanaca kaže da ne bi ratovali za bih...zanimljiva statistika, puno pokazuje..izgleda da im patriotizam ne ide dalje od majice na kojoj piše 100 % bosanac. :D
To je trenutno razmišljanje preneseno na forum. Imaš youtube i pogledaj antiratne proteste početkom aprila 1992., u Sarajevu. Šta misliš koliko je njih završilo na prvim linijama odbrane Sarajeva. U momentu protesta, svi su bili protiv podjela i rata. Međutim, desilo se što se desilo: srpsko bombardovanje i snajperisanje po Sarajevu, etnička čišćenja i zločini...i šta ti onda ostaje...fataj se puške i čekaj da Pantelija nepozvan proba doći.
Ovdje nije rijec o branjenju svog praga, u ovom slucaju bi ovi koji krecu u rat bili nepozvane pantelije.
Locked