Što se tiče samih kerova na Vilsonovom kad vidim vlasnike da puste svoje 'kerove' tek onako i bez povodca okolo da hodaju pored djece koja se voze biciklima, ljudi koji džogiraju naježim se, jednom sam lijepo prisao i rekao da svog psa vodi na povodcu, on je rekao šta ti znaš, e reko znam jebem ti mater, ako mene ugrize nećeš me ti liječit, onda se onako kao odmaknuo, odmahnuo rukom kao da negoduje i zakacio kera na uzicu.
500 KM kazne za psa bez brnjice
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#26 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
nek te kaznio, drago mi je, nije on KER, vec si ti papanka. 
Što se tiče samih kerova na Vilsonovom kad vidim vlasnike da puste svoje 'kerove' tek onako i bez povodca okolo da hodaju pored djece koja se voze biciklima, ljudi koji džogiraju naježim se, jednom sam lijepo prisao i rekao da svog psa vodi na povodcu, on je rekao šta ti znaš, e reko znam jebem ti mater, ako mene ugrize nećeš me ti liječit, onda se onako kao odmaknuo, odmahnuo rukom kao da negoduje i zakacio kera na uzicu.
- Qler
#27 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Ti si seljak...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- It_is_a_Leclerc
#28 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Baš si fino i kulturno reagovao. Svaka čast.UltrasNaBaterije wrote:nek te kaznio, drago mi je, nije on KER, vec si ti papanka.
-
Objektivni navijac
#29 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Rahmetli Juka je svoje pse-dobermane uvijek vodao bez povodca i bez brnjiceUltrasNaBaterije wrote:nek te kaznio, drago mi je, nije on KER, vec si ti papanka.
Inace ,to je fol koji primjenjuju i ovi koji pisu kazne. Znaju da je istina u tome ,da kakav je pas,takav je i gazda. Nikada nisam cuo a poznajem puno ljudi,da je neki zajeban lik sa zajebanom rasom pasa dobio kaznu za brnjicu,to je rezervisano za kojekakve simpaticne kucne pse,koje vodaju zenskice ili fini,smireni ljudi srednjih godina.
Selektivna pravda u selektivnoj zemlji. Dok djeca pripadnika halke satiru ljude dzipovima i rokaju iz oruzja kao na divljem zapadu,dok bande narkomana masakriraju stare ljude po novijim dijelovima Sarajeva ,sve uz osmjeh i tapsanje policije i sudija,dotle se naplacuju astronomske kazne za pse. Jer psi su haram
Razumijem se u pse i tacno je da nema bezopasnoga psa ,slazem se da trebaju postojati zakoni i da se trebaju provoditi ( neravno ne selektivno,nego slijepo ) ali trebaju postojati i prava. Pravo ljudi da imaju psa i da setaju svoga psa. Moderno drustvo takve sitnice lako uskladi. Znaci nije ni do ljudi ,ni do pasa,nego do sistema.
Konkretno postavljacu teme : Visina kazne je bezobrazno visoka,obavezno se zali sudu. Najbolje je na finansijsko-socijalni momenat. Ta kazna je previsoka za bilo koga sa normalnim poslom u BiH,racunajuci i budzetlije,tako da imas osnovu za zalbu. Ako je sudija iole razuman i normalan,smanjice ti kaznu. A ako nije nemoj platiti
- mayab
#30 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Mislim da po zakonu ne mora imati brnjicu, ako je na povocu, tj. ako je pod kontrolom vlasnika, tako mi je pricao jedan policajac, ako je on bio u krivu, onda sam i ja
- OldMayor
#31 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Ja u ovu pricu necu i ne mogu da vjerujem, da je taj pas bezopasan, u kojem smislu je bezopasan? Nikada nikoga nije ujeo, prema tebi je takav, ne kontam. Zasto ne napisa koja je rasa, ako se radi o tako bezopasnom psu. To sto se ti tako osjecas pored njega, ne mora znaciti da se ce se i neko drugi osjecati.
Inace sad vidim da je furka da ovi trenerkasi sa airmaxicama (furka iz proslog stoljeca, al ajd tek dosla do seljaka) vode one pitbule, ili sta su vec. Ustvari ti psi njih vode, jer to tako izgleda. I razbacaju se po vilsu, to cvike, trenerka style i dzukela ispred. Ako ima ista odvratnije vidjet, a sve ih je vise. I nijedan nema tu brnjicu. I samo je pitanje kad ce necije dijete zaplatiti, a hoce sigurno, jer ono nisu normalne dzukele, vidis na njima...
Ne znam ko to prati i kaznjava, ali nadam se da ce poceti jos vise da radi svoj posao.
A taj tvoj pas sigurno nije maltezer ili sta ja znam oni mali misevi od kerova, pa da ti neko tek tako dodje i napise 500 stoja kazne. Ja prvo sto bih uradio uslikao bih psa i kaznu i poslao u medije.
Inace sad vidim da je furka da ovi trenerkasi sa airmaxicama (furka iz proslog stoljeca, al ajd tek dosla do seljaka) vode one pitbule, ili sta su vec. Ustvari ti psi njih vode, jer to tako izgleda. I razbacaju se po vilsu, to cvike, trenerka style i dzukela ispred. Ako ima ista odvratnije vidjet, a sve ih je vise. I nijedan nema tu brnjicu. I samo je pitanje kad ce necije dijete zaplatiti, a hoce sigurno, jer ono nisu normalne dzukele, vidis na njima...
Ne znam ko to prati i kaznjava, ali nadam se da ce poceti jos vise da radi svoj posao.
A taj tvoj pas sigurno nije maltezer ili sta ja znam oni mali misevi od kerova, pa da ti neko tek tako dodje i napise 500 stoja kazne. Ja prvo sto bih uradio uslikao bih psa i kaznu i poslao u medije.
- cpu_fan
#32 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
A kome napisati kaznu što stotine džukela hodaju slobodno gradom bez brnjice.
-
andr0id
#33 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Ja sam imao labradora zlaznog retrivera, svi znate kakav je bezopasan a umiljat pas.
Setao ga prema carsiji (Zenica), na povodcu bez brnjice naravno. Dva policajca pored ceste sa autom to jest radarom a drugi iskace na cestu po pptrebi.. pored njih su 3 kontenera od stanara.. pored kontenera lezi 7-8 pasa lutalica.. a poneki i trce tamo laju..
On meni u prolazu govori, stavi mu brnjicu da ne pisemo kaznu drugi put. Ja propade u zemlju od muke. Reko kad sklonite ove lutalice koje napadaju mene i mog psa, onda cu. Suti on sutim ja, to je sve u prolazu bilo. Mater im poganu i drzavi i organima drze se nekih zakona a ulice pune koscura i lutalica!
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Setao ga prema carsiji (Zenica), na povodcu bez brnjice naravno. Dva policajca pored ceste sa autom to jest radarom a drugi iskace na cestu po pptrebi.. pored njih su 3 kontenera od stanara.. pored kontenera lezi 7-8 pasa lutalica.. a poneki i trce tamo laju..
On meni u prolazu govori, stavi mu brnjicu da ne pisemo kaznu drugi put. Ja propade u zemlju od muke. Reko kad sklonite ove lutalice koje napadaju mene i mog psa, onda cu. Suti on sutim ja, to je sve u prolazu bilo. Mater im poganu i drzavi i organima drze se nekih zakona a ulice pune koscura i lutalica!
- Arata
#34 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Treba biti kazna i veća, najbolje oko 1000 KM. Ko da je toliki problem staviti brnjicu, ponašate se ko da vam neko stavi lopatu u ruke i kaže iskopaj mi 10 kubika zemlje.
Ako postoji i najmanja mogućnost da se izbjegne bilo kakav problem, onda to treba poštovati i tačka. Isto ko što imaš naviku da obučeš cipele kad izlaziš iz kuće, tako trebaš imati naviku da staviš psu brnjicu i gotovo.
Hoće li neko tako izaći nag na ulicu i čuditi se što mu je neko napisao kaznu? Zakon je zakon i mora se poštovati. Kamo sreće da se provode svi zakoni koje imamo, bili bi normalna država.
Ako postoji i najmanja mogućnost da se izbjegne bilo kakav problem, onda to treba poštovati i tačka. Isto ko što imaš naviku da obučeš cipele kad izlaziš iz kuće, tako trebaš imati naviku da staviš psu brnjicu i gotovo.
Hoće li neko tako izaći nag na ulicu i čuditi se što mu je neko napisao kaznu? Zakon je zakon i mora se poštovati. Kamo sreće da se provode svi zakoni koje imamo, bili bi normalna država.
- Alfons Kauders
#35 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Idi na sud i reci da to nije bio tvoj pas, vec lutalica, pa si se samo igrao i stavio mu povodac.Nokian808 wrote:Šetao sam psa Vilsonovim šetalištem. Pas je bio na povodcu ali nije imao brnjicu.
Pas je inače bezopasan i uvijek ga šetam na povodcu ali bez brnjice jer mu brnjica smeta a i ne može se sa njom braniti od čopora lutalica. Uglavnom, jedan Ker psetomrzitelj mi je napisao kaznu od čitavih 500 KM iako je vidio da je pas bezopasan i na metar dugom povodcu.
Kazna je došla i naravno da nemam namjeru istu platiti, jer je s obzirom na opšte stanje u društvu gdje sama država ne poštuje svoje zakone, potpuna besmislica.
Nemam vozačku niti auto pa me ne mogu prisiliti da platim preko toga ali zanima me da li me mogu ucijeniti izdavanjem pasoša? Takodje ako neko zna koji je rok zastarjevanja iste?
Hvala unaprijed...
Pa onda kad kazne ostalih 10,000 lutalica, neka kazne i tebe.
- kingofsnake
#36 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Pa nije policija nadležna za lutalice, ali zato što ti vodiš pašće bez brnjice jeste. Ne kažnjava policija psa, nego tebe jer ga ne držiš u skladu sa pravilima. Lutalice nisu odgovorne, ali ti kao vlasnik psa jesi. To da je tvoj pas umiljat znaš ti, ali djete od 3,4 godine, koje se boji pasa, to ne zna.andr0id wrote:Ja sam imao labradora zlaznog retrivera, svi znate kakav je bezopasan a umiljat pas.
Stvarno ne razumijem šta vam je problem staviti psu brnjicu. Razmišljaj u smjeru da ćeš nekad umjesto djeteta ili drota naletiti na hrmpaliju, na kojeg će tvoj pas bez brnjice skočiti, pa će ovaj izvuć utoku i roknut ga, a možda i tebe namarisat. Koristi brnjicu radi sebe i svog psa.
- Capsicum
#37 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Zbog jednog tog "umiljatog" moje trogodisnje dijete ima nocne more i trese se i place kad vidi bilo kakvog psa... Tako da podrzavam kaznjavanje 100%! Budi sretan pa si dobio samo 500 KM kazne, od mogucih 1500...
Samo udarat po dzepu! Ni "Svabo" nema kulturu utkanu u DNK, vec su ga udarali po dzepu dok nije shvatio.
Samo udarat po dzepu! Ni "Svabo" nema kulturu utkanu u DNK, vec su ga udarali po dzepu dok nije shvatio.
-
spacek
#38 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
ovo sve zabraniti u bih:
http://zabranjenipsi.blogspot.com/2013/ ... -pasa.html
svi vlasnici pasa koji vole svoje ljubimce i vjeruju im, zasto je onda problem da ti psi prodju dresuru, da kad obave nuzdu isti taj vlasnik ne pokupi za njim veliku nuzdu, zasto uvijek nije na povocu (na javnim mjestima), zasto je problem da nosi brnjicu?
pa majku mu, svi se furaju na neku eu, zapad...ovo ono...a psi po 2-3 dana ne izadju iz kuce, uriniraju po liftovima, ko neizviljeni se istrcavaju kud stignu...GOVORIM ZA VECINU VLASNIKA PASA I NJIVOM TRETIRANJU/MALTRETIRANJU ZIVOTINJA!
svaka cast izuzecima koji se stvarno brinu o svojim ljubimcima, ali vecina ne moze kontrolisati svoje ljubimce niti ih tako tretiraju!
vlasnici pasa uvijek ravnaju svijet prema sebi i nikako ne mogu da shvate da nisu svi ljudi isti. djeteta/covjeka ujede pas lutalica ili neciji pas iz one price (nece on, miran je) - i to dijete ili covjek ima fobiju od bilo cega vise - nepovjerljivo i strah ga je i za sebe i svoje blize...al ne sta on zna, papak - seljak...koji mu je...moj pas je normala, nece on...nije vise
stvar hoce li on ili nece, stvar je u tome da nismo svi isti, a psu nece nista biti ako ima brnjicu...ah da to je patnja za moju jadnu zivotinju - sta seru ljudi i ko ih jebe...plase se bez razloga - to nije moja briga (e to je logika 90% vlasnika, jebo coeka pas je bitniji)
http://zabranjenipsi.blogspot.com/2013/ ... -pasa.html
svi vlasnici pasa koji vole svoje ljubimce i vjeruju im, zasto je onda problem da ti psi prodju dresuru, da kad obave nuzdu isti taj vlasnik ne pokupi za njim veliku nuzdu, zasto uvijek nije na povocu (na javnim mjestima), zasto je problem da nosi brnjicu?
pa majku mu, svi se furaju na neku eu, zapad...ovo ono...a psi po 2-3 dana ne izadju iz kuce, uriniraju po liftovima, ko neizviljeni se istrcavaju kud stignu...GOVORIM ZA VECINU VLASNIKA PASA I NJIVOM TRETIRANJU/MALTRETIRANJU ZIVOTINJA!
svaka cast izuzecima koji se stvarno brinu o svojim ljubimcima, ali vecina ne moze kontrolisati svoje ljubimce niti ih tako tretiraju!
vlasnici pasa uvijek ravnaju svijet prema sebi i nikako ne mogu da shvate da nisu svi ljudi isti. djeteta/covjeka ujede pas lutalica ili neciji pas iz one price (nece on, miran je) - i to dijete ili covjek ima fobiju od bilo cega vise - nepovjerljivo i strah ga je i za sebe i svoje blize...al ne sta on zna, papak - seljak...koji mu je...moj pas je normala, nece on...nije vise
stvar hoce li on ili nece, stvar je u tome da nismo svi isti, a psu nece nista biti ako ima brnjicu...ah da to je patnja za moju jadnu zivotinju - sta seru ljudi i ko ih jebe...plase se bez razloga - to nije moja briga (e to je logika 90% vlasnika, jebo coeka pas je bitniji)
Last edited by spacek on 20/03/2014 09:32, edited 2 times in total.
- LieToMe
#39 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Cudno je to kako ljudi zele da se postuje zakon a nece da krenu od sebe samih. Ovo kao i oni "protestanti" sto su trazili da se postuju zakoni a oni ga krsili tako sto su nam mjesec dana blokirali ulice. Imas cuku, tvoja je zakonska a i moralna obaveza kad izlazis u park gdje ima puno djece da cuki stavis brnjicu i da ga vodis blizu sebe a ne da "razigrano trckara" medju djecom i ljudima koji mozda imaju strah od cuka. I ne nemam cuku (moji roditelji su imali cuku 11 godina), imam 14 mjeseci staru curicu koju svakodnevno izvodimo na vils. I zaleti se da pomazi cuku, da ga vidi i poigra se s njim, klikce od dragosti kad joj cuko pridje... I da neki "razigrani bezopasni cuko" skoci na nju vjeruj mi rastrgala bi zubima i njega i tebe a tako razmislja vecina roditelja. Koristi brnicu ne zbog tvog bezopasnog cuke nego zbog sebe, jer ce nekad neka djevojcica kao moja curica, prici i pitati da pomazi cuku, jer joj nece izgledati opasno a njeni roditelji (kao sto radimo suprug i ja) cemo je ohrabriti u tome.
-
andr0id
#40 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Pa ja sam odgovoran za psa, zato psa vodim na povodcu uz nogu! Nece se dijete necije igrati pored moje noge. Sta valjate gluposti neke. Procitaj post do kraja. Ispade ja pustio labradora da trci po djecijem igralistu. J. Vas pametne
- LieToMe
#41 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
andr0id wrote:Pa ja sam odgovoran za psa, zato psa vodim na povodcu uz nogu! Nece se dijete necije igrati pored moje noge. Sta valjate gluposti neke. Procitaj post do kraja. Ispade ja pustio labradora da trci po djecijem igralistu. J. Vas pametne
Izvini zivota ti, mi "neodgovorni" roditelji cemo poceti djeci stavljati brnjice i vodati iz uz nasu nogu (iako vecina roditelja malu djecu ne puste da trckaraju tek tako bilo gdje a po najmanje vilsonovim) jer ce na kraju ove teme (kako su stvari krenule da se odvijaju) ispasti da ce djeca od godinu-dvije prepasti i napasati cuke, pa ce cukama jos i stravu saljevati kako bi ne bi imali traume od jednogodsnjaka. Zanemari sve sto sam napisala, ni ti moj post ocito nisi procitao do kraja.
- JaneEyre
#42 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
ovi koji govore da ne znaju u čemu je problem da se stavi psu brnjica očito nikad nisu imali psa, pa ne znaju koliko to psima smeta. iskreno,ja svom psu, tornjaku, stavljam brnjicu jedino kad dolazi veterinar pa treba da joj dadne inekciju. vodala sam je jednom dvaput s brnjicom i iskreno postane samo još agresivnija od toga.
Inače, kada izvodim psa u gradske parkove UVIJEK je vodim na povodcu i nisam pobornik toga da se pas pusti na takvim mjestima bez povodca jer koliko god naš pas bio dresiran to je i dalje životinja koja ima instinkte za koje ja vjerujem da se nikakvom dresurom ne mogu u potpunosti iskorjeniti. Ovo govorim i na osnovu iskustva kad su, po njihovim vlasnicima, super dresirani psi uprkos tim strogim dresurama u situaciji kada su se našli bez povodca napadali druge pse/ljude. A okidač za instinkt može biti bilo šta: osoba koja se boji psa(jer psi osjete strah), mačka, drugi pas izazivački nastrojen...Također, da budem iskrena, pustim svog psa sa povodca kad odemo negdje u planinu, i šetamo sami bez prisustva drugih ljudi oko sebe.
Eh sad, da meni priđe policajac dok vodim svog psa na povodcu i poželi naplatiti kaznu jer pas iako je na povodcu nema brnjicu - ne bih pristala na kaznu i išla bih na sudsko odlučivanje. Inače, uprkos tome što brnjica mom psu smeta, prva bih je nosila kad ne bi bilo lutalica na ulicama...Ovako - ne pada mi na pamet...
Inače, kada izvodim psa u gradske parkove UVIJEK je vodim na povodcu i nisam pobornik toga da se pas pusti na takvim mjestima bez povodca jer koliko god naš pas bio dresiran to je i dalje životinja koja ima instinkte za koje ja vjerujem da se nikakvom dresurom ne mogu u potpunosti iskorjeniti. Ovo govorim i na osnovu iskustva kad su, po njihovim vlasnicima, super dresirani psi uprkos tim strogim dresurama u situaciji kada su se našli bez povodca napadali druge pse/ljude. A okidač za instinkt može biti bilo šta: osoba koja se boji psa(jer psi osjete strah), mačka, drugi pas izazivački nastrojen...Također, da budem iskrena, pustim svog psa sa povodca kad odemo negdje u planinu, i šetamo sami bez prisustva drugih ljudi oko sebe.
Eh sad, da meni priđe policajac dok vodim svog psa na povodcu i poželi naplatiti kaznu jer pas iako je na povodcu nema brnjicu - ne bih pristala na kaznu i išla bih na sudsko odlučivanje. Inače, uprkos tome što brnjica mom psu smeta, prva bih je nosila kad ne bi bilo lutalica na ulicama...Ovako - ne pada mi na pamet...
- cpu_fan
#43 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Vlasnici pasa se kažnjavaju što ne stavljaju brnjice svojim psima dok stotine lutalica slobodno hoda gradom i kao oni neće nanijeti traume djeci i ostalima .
I ja sam da se moraju poštovati zakonski propisi ali ovdje neko lud.
I ja sam da se moraju poštovati zakonski propisi ali ovdje neko lud.
-
kakavdanakneiskustvu
#44 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
andr0id wrote:Ja sam imao labradora zlaznog retrivera, svi znate kakav je bezopasan a umiljat pas.
ne misliš valjda da policajci trebaju sklanjati pse lutalice sa ulica?
- Arata
#45 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Upravo, ti si odgovoran i tvoja zakonska obaveza je da mu staviš brnjicu. Hajde molim te reci mi koliko ti vremena treba da staviš i skineš brnjicu? Mene više nervira ta ljenost i taj stav da su svi drugi idioti, samo sam ja pametan.andr0id wrote:Pa ja sam odgovoran za psa, zato psa vodim na povodcu uz nogu! Nece se dijete necije igrati pored moje noge. Sta valjate gluposti neke. Procitaj post do kraja. Ispade ja pustio labradora da trci po djecijem igralistu. J. Vas pametne
A vidio sam do sad sigurno stotinu puta kako ljudi ne šetaju psa, nego pas šeta njih. Misliš stvarno da neka djevojka od 50 kg može da zadrži psa ako on odluči da rastrga nešto? Sad će neko napisati da je on muško, da ima snage itd. Al zakon se ne može pisati selektivno, jer tad dolazi do diskriminacije. Zamisli zakon: pse bez brnjice mogu šetati osobe koje na benču mogu podići 80 kg.
-
zvrk
#46 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
trazi sudsko izjasnjavanje i moli na sudu ako nista da se kazna umanji, ako ne uspijes dokazati da ti pas nije opasan i da ne izaziva strahNokian808 wrote:Šetao sam psa Vilsonovim šetalištem. Pas je bio na povodcu ali nije imao brnjicu.
Pas je inače bezopasan i uvijek ga šetam na povodcu ali bez brnjice jer mu brnjica smeta a i ne može se sa njom braniti od čopora lutalica. Uglavnom, jedan Ker psetomrzitelj mi je napisao kaznu od čitavih 500 KM iako je vidio da je pas bezopasan i na metar dugom povodcu.
Kazna je došla i naravno da nemam namjeru istu platiti, jer je s obzirom na opšte stanje u društvu gdje sama država ne poštuje svoje zakone, potpuna besmislica.
Nemam vozačku niti auto pa me ne mogu prisiliti da platim preko toga ali zanima me da li me mogu ucijeniti izdavanjem pasoša? Takodje ako neko zna koji je rok zastarjevanja iste?
Hvala unaprijed...
-
kakavdanakneiskustvu
#47 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
andr0id wrote:Pa ja sam odgovoran za psa, zato psa vodim na povodcu uz nogu! Nece se dijete necije igrati pored moje noge. Sta valjate gluposti neke. Procitaj post do kraja. Ispade ja pustio labradora da trci po djecijem igralistu. J. Vas pametne
i mi tebe tako lijepo odgojena
- Referent za ONO i DSZ
#48 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Zbog takvih finih pasa dijeca ne smiju u skolu sama nego ih moramo i voditi i odvoditi...da ne duzim sad pricu o tome
Mi smo najpametniji narod u svemu a koliko smo pametni pokazuje stanje u kojem se nalazimo.
Eto sav svijet budale pa donjeli zakone a mi smo pametni pa nam ne trebaju. T'a ce oni....
Sve je to slicno kad ovim pusacima kazes da izadju i ne puse na javnim mjestima, radnim mjestima, odmah te zamrze kao da si im smrtni neprijatelj.
Tako i ovi sa psima, ako nesto kazes odmah si psetomrzac, gundjalo ustvari ljudomrzac i fasista.
A ko je tu primitivac o oba ova gore slucaja vrijeme ce prije ili kasnije pokazati.
Mi smo najpametniji narod u svemu a koliko smo pametni pokazuje stanje u kojem se nalazimo.
Eto sav svijet budale pa donjeli zakone a mi smo pametni pa nam ne trebaju. T'a ce oni....
Sve je to slicno kad ovim pusacima kazes da izadju i ne puse na javnim mjestima, radnim mjestima, odmah te zamrze kao da si im smrtni neprijatelj.
Tako i ovi sa psima, ako nesto kazes odmah si psetomrzac, gundjalo ustvari ljudomrzac i fasista.
A ko je tu primitivac o oba ova gore slucaja vrijeme ce prije ili kasnije pokazati.
- vješalica
#49 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
ko da je policija nadležna da sklanja lutalice sa ulice...hahahaandr0id wrote:Ja sam imao labradora zlaznog retrivera, svi znate kakav je bezopasan a umiljat pas.
- vješalica
#50 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Nokian808 wrote:Šetao sam psa Vilsonovim šetalištem. Pas je bio na povodcu ali nije imao brnjicu.
Hvala unaprijed...
hajmo sad svi udariti po ovakvom sistemu pa da vidimo hoće li biti države i društva...ne sekiraj se...brzo će se oni tebi naklatiti bježao ti ne bježao da platiš....