IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Locked
MuaDib

#26 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by MuaDib »

Black swan wrote:jedno glupo pitanje
kojoj stranci pripada tomislav nikolić :D
i dje je njegova stranka u postotcima
Prema Ustavu Srbije morao je dati ostavku na mjesto u stranci, inače je sipred SNS izabran za Predsjednika Srbije.
StupskaBitanga

#27 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by StupskaBitanga »

Samo naši kvazi intelektulaci i eminentni profesori ovakvu glupost mogu izvaliti
Filandra: Vučićeva pobjeda će se pozitivno odraziti na BiH
OldMayor

#28 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by OldMayor »

Ljudi se okrenuli evropi, napokon im doslo iz guzice u glavu. Skontali su da nema fajde, jer sta je srbija dobila tim cetovanjem? Nista. Izgubili su jugu u kojoj su bili glavni, izgubili su CG i primorje, izgubise evo Kosovo.

Znaju oni da bi sljedeca bila Vojvodina na redu. I zato bolje okreni se ka EU i spasi drzavu, a kasnijim ulaskom CG, Kosova u EU prakticno si opet jedna zemlja.

Vucic ima lijepu pricu i nikakvu historiju. E sad, vidjet cemo o cemu se radi. Ali on ima samo jedan put - a to je EU.
DoZeN

#29 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by DoZeN »

Srbi vole "licnosti" ali brzo ce ga se zasititi :)
Drago mi je sto Ceda nije prosao u parlament, to govori da se ne isplati pricati napamet :thumbup:,odkud on zna bilo sta o BIH?
cyprus

#30 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by cyprus »

StupskaBitanga wrote:Samo naši kvazi intelektulaci i eminentni profesori ovakvu glupost mogu izvaliti
Ja se slažem s njim... Vučić radi po EU direktivi, a dok je god tako - dobro je... Ići će se na stabiliziranje političkih prilika...
StupskaBitanga

#31 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by StupskaBitanga »

Ne radi Vučić po nikakvoj direktivi on samo radi u sopstvenom interesu da sebi prigrabi što više a to što podilazi trenutno EU je samo paravan koji će sada da padne jer da je njihov igrač sad bi već javnosi trebao objasniti da je Kosovo zvanično država i da se mogu s tim pozdraviti a on kao radikal naravno to neće uraditi a o reformama koje se kao najavljuju možemo sanjati. Srbiju ponovo čeka 5. oktobar i to vrlo brzo
RepB

#32 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by RepB »

enisss wrote: Idi prvo nauci dj I dz pa onda dodji komentarisati "Djindjica"

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
Izgleda da se neko zajebao, a izgleda da ja nisam taj. Mislim da bi ti trebao to nauciti, jer Đinđić jeste Djindjic.
RepB

#33 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by RepB »

cyprus wrote:
StupskaBitanga wrote:Samo naši kvazi intelektulaci i eminentni profesori ovakvu glupost mogu izvaliti
Ja se slažem s njim... Vučić radi po EU direktivi, a dok je god tako - dobro je... Ići će se na stabiliziranje političkih prilika...
Sta to znaci stabiliziranje politickih prilika u Srbiji? Ne rade otvoreno na pokusaju kradje 50% BiH, nego to rade iza scene jer to tako odgovora zbog EU, tacnije da prevare EU kako su se promijenili, a u stvari cekaju da budu primljeni kao clan EU, pa ce onda nastaviti po starom i cak i zesce jer ce onda imati u rukama "oruzje" da blokiraju svaku odluku EU, tacnije veto?

Osim toga, ako je istina 10% onih izvjestaja iz Sandzaka o kradji izbora, o kojima recimo ja nisam znao nista do sinoc, a u kojima je i Vucic igrao veliku necasnu ulogu, onda on i dalje nije dobronamjeran sa Bosnjacima, sto znaci da se pretvara u svemu ostalom.

Politika srbijanskih politicara se nije promijenila za jotu prema Bosni i Bosnjacima, prema tome sto se tice Bosne i Bosnjaka, sasvim je svejedno ko od njih vlada u biti stvar ostaje ista. Ja cijelo vrijeme imam osjecaj, jos od 1990 godine, sto se tice Srbije, da se tu radi o istoj politici, istom vrhu koji samo mjenja pijune koji su izlozeni, pa se jedan istrosi, drugog zamijene i postave. Pa onda taj prosipa suplje, pa dolazi neko treci itd, ali u biti politika prema Bosni ostaje ista.

Srpski politicki standardi su jako niski u odnosu na sve ostale u Europi, cak i za bosanske. Onaj politicar koji bi u Bosni i ostatku Europe bio okarakterisan kao teski ekstremista i sovinista, po srpskim standardima je "demokrata".

Jer sa moralne i legalne strane, svaki onaj srpski politicar koji podrzava cedo srbijanskog fasizma Slobodana Milosevica u BiH, ne moze biti demokrata. Ne mozes biti demokrata i podrzavati nesto sto je nastalo na genocidu, protjerivanju drugih, teskim zlocinima, silovanjima itd itd.

Ne mozes biti demokrata srcem i dusom, biti legalista, pa podrzavati to cedo Slobodana Milosevica u kojem je silom protjerano i pobijeno sve nesrpsko, u kojem je izvrseno u zadnjih 20 godina srbizacija, svetosavizacija, etnicko ciscenje, genocid i bla bla i zalagati se recimo za referendum da se takva sad tvorevina izdvoji iz BiH, u sto sam 100% siguran da se i Vucic zalaze.

To nije demokratija, to je silovanje demokratije po sistemu, "hajmo zauzeti vojno Beograd, hajmo protjerati svo srpsko stanovnistvo, hajmo naseliti neko drugo stanovnistvo, pa onda hajmo organizirati referendum o nezavisnosti Beograda od Srbije"? To je silovanje demokratije, to nije demokratija, niti izrazavanje vecinske demokratske volje domicijelnog stanovnistva. A Vucic kao i svi politicari u Srbiji, to podrzava i danas 100%.

Prema tome, nema tu nikakvog zaokreta sto se tice Bosne i Bosnjaka, radi se o cistoj glumi i pretvaranju da postanu clanica EU, nakon toga u ruke dobivaju oruzje zvano veto, gdje na svaku odluku EU mogu spucati veto i blokirati EU.

Srbi su uzeli drugu taktiku, sad idu na to da Srbija postane clanica EU, a onda ce kroz EU blokirati bilo kakvu akciju koja ne odgovara velikosrpskim ambicijama sto se tice BiH, kroz EU.

Mozda se Vucic i ne pretvara, mozda zaista zeli rascistiti sa kriminalom u Srbiji, medjutim oni idu generalno na ovo gore, postati clanica EU, dobiti veto u EU u ruke, blokirati EU, onda odraditi posao komadanja Bosne.
StupskaBitanga

#34 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by StupskaBitanga »

zna li ovaj jadan narod ko je zapravo Aleksandar Vucic?
Havatar

#35 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Havatar »

RepB wrote:

Izgleda da se neko zajebao, a izgleda da ja nisam taj. Mislim da bi ti trebao to nauciti, jer Đinđić jeste Djindjic.
On je mislio da je on Dzindzich :mrgreen:
Basvod

#36 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Basvod »

Sezam wrote:Dakle, nema vise nikakve sumnje da bukvalno milioni u Srbiji podrzavaju i odobravaju genocid nad Bosnjacima.
Ma ja, bas Srbi razmisljaju o Bosnjacima kad idu na glasanje... :-)

Ovakav SNS je nesto najbolje sto se desilo regionu u zadnjih 20 godina. Bar se tako za sada cini, vidicemo za par godina da li je tako.
insomnia78

#37 IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by insomnia78 »

RepB wrote:

Đindžić

Ups, ipak je Đinđić :D
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Basvod

#38 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Basvod »

OldMayor wrote:Ljudi se okrenuli evropi, napokon im doslo iz guzice u glavu. Skontali su da nema fajde, jer sta je srbija dobila tim cetovanjem? Nista. Izgubili su jugu u kojoj su bili glavni, izgubili su CG i primorje, izgubise evo Kosovo.

Znaju oni da bi sljedeca bila Vojvodina na redu. I zato bolje okreni se ka EU i spasi drzavu, a kasnijim ulaskom CG, Kosova u EU prakticno si opet jedna zemlja.

Vucic ima lijepu pricu i nikakvu historiju. E sad, vidjet cemo o cemu se radi. Ali on ima samo jedan put - a to je EU.
Potpis.
CungaLunga

#39 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by CungaLunga »

Desnilo 2014

Pukli fašisti

Ako je pobeda SNS više od trijumfa, onda je poraz ekstremističko-fašističkih stranaka najveći u istoriji srbijanskog parlamentarizma. Cenzus nisu prešle Zveri Srpske, Šešeljevi radikali, pronacistička Treća Srbija, Ruska stranka – sav onaj nacionalistički šljam koji se fanatično držao Rusa, zagovarao rat na Kosovu, likovao nad pretnjama Milorada Dodika ili uveravao glasače da je Srbiji mesto u Evroazijskoj uniji diktatora Putina...

Image

ZVERI SRPSKE koje se predstavljaju kao DVERI SRPSKE, svoju su prilično raskošnu kampanju po kafanama Srbije i na poremećenim internet-sajtovima – okončale očekivanim rezultatom: osvojili su 3,3 odsto glasova, daleko od najava da će osvojiti vlast i od Boška Obradovića napraviti srpskog V.V.Putina.

Dva sata pre zatvaranja glasačkih mesta, Zveri su najavile protest u Beogradu; Pokret Dveri je preko svojih proruskih medija obavestio medije da je centar Beograda od 19 časova pod punom policijskom opsadom; Zveri ističu da neće odustati od namere da ispred kordona policije organizuju svoj Izborni štab i Medija centar i tu sačekaju rezultate izbora. Dveri tvrde i lažu: kordoni policije i Žandarmerije u punoj opremi napravili su prsten oko Pionirskog parka, Gradske Skupštine, preko Terazija do Beograđanke; sprečavaju svaki prilaz zgradi RIK-a, a najbliže što se može prići je na više stotina metara udaljenosti, kažu fašisti. U zbilji, idioti su nasred ulice postavili govorinice oko koje se šunja dvadesetak fašista. Toliko o protestu!

SRPSKA RADIKALNA STRANKA u vlasništvu Vojislava Šešelja – potpuno je pukla. Favoriti internet-portala Srbin.info/Srbski Fejsbuk Reporter osvojili su 1,9 odsto, čime su dotakli izborno dno.

TREĆA SRBIJA Ognjište Andreja Fajgelja i Beogradskog sindikata – slavno je propalo. Ova grupacija umivenih fašista osvojila je sezacionalinih 0,6 odsto glasova, što govori da je došlo vreme da odu u qurac. I odoše.

http://www.e-novine.com/srbija/100516-Pukli-faisti.html

Hlapoje wrote:Propast

:D
Towelie

#40 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Towelie »

Black swan wrote:jedno glupo pitanje
kojoj stranci pripada tomislav nikolić :D
i dje je njegova stranka u postotcima
Nikolic je bio clan SNS, ali je napustio stranku kad je postao predsednik.
madner

#41 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by madner »

Treca Srbija nije prosla izborni prag. :(
Hajvan

#42 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Hajvan »

RepB wrote: Sto se tice Bosnjaka, odnosno Bosne, svaki izbori u Srbiju samo se boje mjenjaju. Sto znaci za normalne i za izvansrbijanske standarde, sjase fasista, uzjase fasista, ali eto u Srbiji pobijedio Vucic. Nista se ne mijenja. Cak je i pokojni Djindjic bio light fasista, tako da tu nema sta puno kalkulisati.
činjenice, nažalost.
Objektivni navijac

#43 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Objektivni navijac »

Basvod wrote:
Sezam wrote:Dakle, nema vise nikakve sumnje da bukvalno milioni u Srbiji podrzavaju i odobravaju genocid nad Bosnjacima.
Ma ja, bas Srbi razmisljaju o Bosnjacima kad idu na glasanje... :-)

Ovakav SNS je nesto najbolje sto se desilo regionu u zadnjih 20 godina. Bar se tako za sada cini, vidicemo za par godina da li je tako.
SNS jeste veliki pomak na srbijanskoj politickoj sceni,kao i izborni poraz desnice. Srbi su se okrenuli ekonomiji i buducnosti. Mogu politicari pokusati zaokret u desno ali je jasno da nemaju potporu naroda,jer narod je bio jako decidan sta hoce,tako da politicari i nemaju manevarskoga prostora.
Da li ce normaliziranje Srbije povoljno uticati na region,posebno na BiH,ostaje da vidimo ,licno ne vjerujem.
DaObjasnim

#44 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by DaObjasnim »

Ljudi slabo pamte, to je ovde glavni problem.
baxul

#45 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by baxul »

po meni
sns u srbiji = hdz u hrvatskoj

žao mi je đilasa jer u ovih par dana koliko sam malo upratio srbijansku politiku učinio mi se kao realan lik koji se protiv mnogo toga morao boriti u ovoj kampanji da bi uopšte pričao o stvarima o kojima želi pričati a prilično racionalan lik. šteta također za radulovića koji propagira stvarne reforme. čeda nakon što je u kampanji izabrao da se ulaguje vučiću i ne napada ga bolje od ovoga nije ni zaslužio a posebno katastrofalnim izborom koalicionih partnera (prvo drašković prije dvije godina a sada zukorlić). tadić je obični šminker i papak zbog načina kako je razbio DS jer on smatra da je on svetac nadam se da će to birači nekada kazniti. anti-eu spektar kao i u hrvatskoj razbijen u mnogo strančica (dveri, treća srbija, dss, radikali = hsp-ovi u hrvatskoj) dobro je što ta ideja neće imati priliku da se manifestuje u parlamentu.

sve u svemu srbija se stabilizuje i zauzima neki stabilan kurs i mislim da postaju normalna evropska država i neka im je sa srećom. očekujem tadića u vladi (kao i mađare i sda) dok će dačić može bit izvisit ovaj put, mislim da je ovo i prilika da đilas stabilizuje svoj politički spektar i bude dobra opozicija. dačićevi će u budućnosti postajat sve manje relevantni kao i on sam.
Hlapoje

#46 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Hlapoje »

CungaLunga wrote:
Hlapoje wrote:Propast
:D
Propast je što je SNS osvojio toliko glasova na izborima, jer su u pitanju teški diletanti i demagozi.
El_comadante

#47 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by El_comadante »

nažalost u srbiji ko god da pobjedi dobro nemisli BiH. medjutim treba ima dati šansu, a šta možemo drugo, da vidimo šta če uraditi.
Hlapoje

#48 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Hlapoje »

baxul wrote:
žao mi je đilasa jer u ovih par dana koliko sam malo upratio srbijansku politiku učinio mi se kao realan lik koji se protiv mnogo toga morao boriti u ovoj kampanji da bi uopšte pričao o stvarima o kojima želi pričati a prilično racionalan lik. šteta također za radulovića koji propagira stvarne reforme. čeda nakon što je u kampanji izabrao da se ulaguje vučiću i ne napada ga bolje od ovoga nije ni zaslužio a posebno katastrofalnim izborom koalicionih partnera (prvo drašković prije dvije godina a sada zukorlić). tadić je obični šminker i papak zbog načina kako je razbio DS jer on smatra da je on svetac nadam se da će to birači nekada kazniti. anti-eu spektar kao i u hrvatskoj razbijen u mnogo strančica (dveri, treća srbija, dss, radikali = hsp-ovi u hrvatskoj) dobro je što ta ideja neće imati priliku da se manifestuje u parlamentu.
Ne znam kako si Djilasa uspeo doživeti kao realnog i racionalnog lika, kad je u pitanju čovek koji se najviše obogatio od svih poznatih političara u Srbiji, za vreme svoje vladavine.
Uz to je uspeo da svojom vlastoljubivošću rasturi jednu veliku stranku kao što je DS.

Saša Radulović je jedini lik koji priča ozbiljne stvari, a ne demagoške budalaštine o putu u EU, stranim investicijama i slično.
Hlapoje

#49 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Hlapoje »

El_comadante wrote:nažalost u srbiji ko god da pobjedi dobro nemisli BiH. medjutim treba ima dati šansu, a šta možemo drugo, da vidimo šta če uraditi.
Teško je uopšte zamisliti kakvu vlast u Srbiji bi, vi iz BiH želeli.
Jedino da nam vi birate...U tome ste dokazano dobri.
Banksy

#50 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Banksy »

Hlapoje wrote:
El_comadante wrote:nažalost u srbiji ko god da pobjedi dobro nemisli BiH. medjutim treba ima dati šansu, a šta možemo drugo, da vidimo šta če uraditi.
Teško je uopšte zamisliti kakvu vlast u Srbiji bi, vi iz BiH želeli.
Jedino da nam vi birate...U tome ste dokazano dobri.
Svejedno nam je, bilo koju, samo da nam se skinu s vrata.
Locked