Prema Ustavu Srbije morao je dati ostavku na mjesto u stranci, inače je sipred SNS izabran za Predsjednika Srbije.Black swan wrote:jedno glupo pitanje
kojoj stranci pripada tomislav nikolić
i dje je njegova stranka u postotcima
IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
- MuaDib
#26 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
-
StupskaBitanga
#27 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Samo naši kvazi intelektulaci i eminentni profesori ovakvu glupost mogu izvaliti
Filandra: Vučićeva pobjeda će se pozitivno odraziti na BiH
- OldMayor
#28 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Ljudi se okrenuli evropi, napokon im doslo iz guzice u glavu. Skontali su da nema fajde, jer sta je srbija dobila tim cetovanjem? Nista. Izgubili su jugu u kojoj su bili glavni, izgubili su CG i primorje, izgubise evo Kosovo.
Znaju oni da bi sljedeca bila Vojvodina na redu. I zato bolje okreni se ka EU i spasi drzavu, a kasnijim ulaskom CG, Kosova u EU prakticno si opet jedna zemlja.
Vucic ima lijepu pricu i nikakvu historiju. E sad, vidjet cemo o cemu se radi. Ali on ima samo jedan put - a to je EU.
Znaju oni da bi sljedeca bila Vojvodina na redu. I zato bolje okreni se ka EU i spasi drzavu, a kasnijim ulaskom CG, Kosova u EU prakticno si opet jedna zemlja.
Vucic ima lijepu pricu i nikakvu historiju. E sad, vidjet cemo o cemu se radi. Ali on ima samo jedan put - a to je EU.
- DoZeN
#29 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Srbi vole "licnosti" ali brzo ce ga se zasititi
Drago mi je sto Ceda nije prosao u parlament, to govori da se ne isplati pricati napamet
,odkud on zna bilo sta o BIH?
Drago mi je sto Ceda nije prosao u parlament, to govori da se ne isplati pricati napamet
- cyprus
#30 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Ja se slažem s njim... Vučić radi po EU direktivi, a dok je god tako - dobro je... Ići će se na stabiliziranje političkih prilika...StupskaBitanga wrote:Samo naši kvazi intelektulaci i eminentni profesori ovakvu glupost mogu izvalitiFilandra: Vučićeva pobjeda će se pozitivno odraziti na BiH
-
StupskaBitanga
#31 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Ne radi Vučić po nikakvoj direktivi on samo radi u sopstvenom interesu da sebi prigrabi što više a to što podilazi trenutno EU je samo paravan koji će sada da padne jer da je njihov igrač sad bi već javnosi trebao objasniti da je Kosovo zvanično država i da se mogu s tim pozdraviti a on kao radikal naravno to neće uraditi a o reformama koje se kao najavljuju možemo sanjati. Srbiju ponovo čeka 5. oktobar i to vrlo brzo
-
RepB
#32 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Izgleda da se neko zajebao, a izgleda da ja nisam taj. Mislim da bi ti trebao to nauciti, jer Đinđić jeste Djindjic.enisss wrote: Idi prvo nauci dj I dz pa onda dodji komentarisati "Djindjica"
Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
-
RepB
#33 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Sta to znaci stabiliziranje politickih prilika u Srbiji? Ne rade otvoreno na pokusaju kradje 50% BiH, nego to rade iza scene jer to tako odgovora zbog EU, tacnije da prevare EU kako su se promijenili, a u stvari cekaju da budu primljeni kao clan EU, pa ce onda nastaviti po starom i cak i zesce jer ce onda imati u rukama "oruzje" da blokiraju svaku odluku EU, tacnije veto?cyprus wrote:Ja se slažem s njim... Vučić radi po EU direktivi, a dok je god tako - dobro je... Ići će se na stabiliziranje političkih prilika...StupskaBitanga wrote:Samo naši kvazi intelektulaci i eminentni profesori ovakvu glupost mogu izvalitiFilandra: Vučićeva pobjeda će se pozitivno odraziti na BiH
Osim toga, ako je istina 10% onih izvjestaja iz Sandzaka o kradji izbora, o kojima recimo ja nisam znao nista do sinoc, a u kojima je i Vucic igrao veliku necasnu ulogu, onda on i dalje nije dobronamjeran sa Bosnjacima, sto znaci da se pretvara u svemu ostalom.
Politika srbijanskih politicara se nije promijenila za jotu prema Bosni i Bosnjacima, prema tome sto se tice Bosne i Bosnjaka, sasvim je svejedno ko od njih vlada u biti stvar ostaje ista. Ja cijelo vrijeme imam osjecaj, jos od 1990 godine, sto se tice Srbije, da se tu radi o istoj politici, istom vrhu koji samo mjenja pijune koji su izlozeni, pa se jedan istrosi, drugog zamijene i postave. Pa onda taj prosipa suplje, pa dolazi neko treci itd, ali u biti politika prema Bosni ostaje ista.
Srpski politicki standardi su jako niski u odnosu na sve ostale u Europi, cak i za bosanske. Onaj politicar koji bi u Bosni i ostatku Europe bio okarakterisan kao teski ekstremista i sovinista, po srpskim standardima je "demokrata".
Jer sa moralne i legalne strane, svaki onaj srpski politicar koji podrzava cedo srbijanskog fasizma Slobodana Milosevica u BiH, ne moze biti demokrata. Ne mozes biti demokrata i podrzavati nesto sto je nastalo na genocidu, protjerivanju drugih, teskim zlocinima, silovanjima itd itd.
Ne mozes biti demokrata srcem i dusom, biti legalista, pa podrzavati to cedo Slobodana Milosevica u kojem je silom protjerano i pobijeno sve nesrpsko, u kojem je izvrseno u zadnjih 20 godina srbizacija, svetosavizacija, etnicko ciscenje, genocid i bla bla i zalagati se recimo za referendum da se takva sad tvorevina izdvoji iz BiH, u sto sam 100% siguran da se i Vucic zalaze.
To nije demokratija, to je silovanje demokratije po sistemu, "hajmo zauzeti vojno Beograd, hajmo protjerati svo srpsko stanovnistvo, hajmo naseliti neko drugo stanovnistvo, pa onda hajmo organizirati referendum o nezavisnosti Beograda od Srbije"? To je silovanje demokratije, to nije demokratija, niti izrazavanje vecinske demokratske volje domicijelnog stanovnistva. A Vucic kao i svi politicari u Srbiji, to podrzava i danas 100%.
Prema tome, nema tu nikakvog zaokreta sto se tice Bosne i Bosnjaka, radi se o cistoj glumi i pretvaranju da postanu clanica EU, nakon toga u ruke dobivaju oruzje zvano veto, gdje na svaku odluku EU mogu spucati veto i blokirati EU.
Srbi su uzeli drugu taktiku, sad idu na to da Srbija postane clanica EU, a onda ce kroz EU blokirati bilo kakvu akciju koja ne odgovara velikosrpskim ambicijama sto se tice BiH, kroz EU.
Mozda se Vucic i ne pretvara, mozda zaista zeli rascistiti sa kriminalom u Srbiji, medjutim oni idu generalno na ovo gore, postati clanica EU, dobiti veto u EU u ruke, blokirati EU, onda odraditi posao komadanja Bosne.
-
StupskaBitanga
#34 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
zna li ovaj jadan narod ko je zapravo Aleksandar Vucic?
- Havatar
#35 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
On je mislio da je on DzindzichRepB wrote:Izgleda da se neko zajebao, a izgleda da ja nisam taj. Mislim da bi ti trebao to nauciti, jer Đinđić jeste Djindjic.enisss wrote: Idi prvo nauci dj I dz pa onda dodji komentarisati "Djindjica"
-
Basvod
#36 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Ma ja, bas Srbi razmisljaju o Bosnjacima kad idu na glasanje...Sezam wrote:Dakle, nema vise nikakve sumnje da bukvalno milioni u Srbiji podrzavaju i odobravaju genocid nad Bosnjacima.
Ovakav SNS je nesto najbolje sto se desilo regionu u zadnjih 20 godina. Bar se tako za sada cini, vidicemo za par godina da li je tako.
- insomnia78
#37 IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
ĐindžićRepB wrote:Izgleda da se neko zajebao, a izgleda da ja nisam taj. Mislim da bi ti trebao to nauciti, jer Đinđić jeste Djindjic.enisss wrote: Idi prvo nauci dj I dz pa onda dodji komentarisati "Djindjica"
Ups, ipak je Đinđić
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
Basvod
#38 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Potpis.OldMayor wrote:Ljudi se okrenuli evropi, napokon im doslo iz guzice u glavu. Skontali su da nema fajde, jer sta je srbija dobila tim cetovanjem? Nista. Izgubili su jugu u kojoj su bili glavni, izgubili su CG i primorje, izgubise evo Kosovo.
-
CungaLunga
#39 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Desnilo 2014
Pukli fašisti
Ako je pobeda SNS više od trijumfa, onda je poraz ekstremističko-fašističkih stranaka najveći u istoriji srbijanskog parlamentarizma. Cenzus nisu prešle Zveri Srpske, Šešeljevi radikali, pronacistička Treća Srbija, Ruska stranka – sav onaj nacionalistički šljam koji se fanatično držao Rusa, zagovarao rat na Kosovu, likovao nad pretnjama Milorada Dodika ili uveravao glasače da je Srbiji mesto u Evroazijskoj uniji diktatora Putina...

ZVERI SRPSKE koje se predstavljaju kao DVERI SRPSKE, svoju su prilično raskošnu kampanju po kafanama Srbije i na poremećenim internet-sajtovima – okončale očekivanim rezultatom: osvojili su 3,3 odsto glasova, daleko od najava da će osvojiti vlast i od Boška Obradovića napraviti srpskog V.V.Putina.
Dva sata pre zatvaranja glasačkih mesta, Zveri su najavile protest u Beogradu; Pokret Dveri je preko svojih proruskih medija obavestio medije da je centar Beograda od 19 časova pod punom policijskom opsadom; Zveri ističu da neće odustati od namere da ispred kordona policije organizuju svoj Izborni štab i Medija centar i tu sačekaju rezultate izbora. Dveri tvrde i lažu: kordoni policije i Žandarmerije u punoj opremi napravili su prsten oko Pionirskog parka, Gradske Skupštine, preko Terazija do Beograđanke; sprečavaju svaki prilaz zgradi RIK-a, a najbliže što se može prići je na više stotina metara udaljenosti, kažu fašisti. U zbilji, idioti su nasred ulice postavili govorinice oko koje se šunja dvadesetak fašista. Toliko o protestu!
SRPSKA RADIKALNA STRANKA u vlasništvu Vojislava Šešelja – potpuno je pukla. Favoriti internet-portala Srbin.info/Srbski Fejsbuk Reporter osvojili su 1,9 odsto, čime su dotakli izborno dno.
TREĆA SRBIJA Ognjište Andreja Fajgelja i Beogradskog sindikata – slavno je propalo. Ova grupacija umivenih fašista osvojila je sezacionalinih 0,6 odsto glasova, što govori da je došlo vreme da odu u qurac. I odoše.
http://www.e-novine.com/srbija/100516-Pukli-faisti.html

Pukli fašisti
Ako je pobeda SNS više od trijumfa, onda je poraz ekstremističko-fašističkih stranaka najveći u istoriji srbijanskog parlamentarizma. Cenzus nisu prešle Zveri Srpske, Šešeljevi radikali, pronacistička Treća Srbija, Ruska stranka – sav onaj nacionalistički šljam koji se fanatično držao Rusa, zagovarao rat na Kosovu, likovao nad pretnjama Milorada Dodika ili uveravao glasače da je Srbiji mesto u Evroazijskoj uniji diktatora Putina...
ZVERI SRPSKE koje se predstavljaju kao DVERI SRPSKE, svoju su prilično raskošnu kampanju po kafanama Srbije i na poremećenim internet-sajtovima – okončale očekivanim rezultatom: osvojili su 3,3 odsto glasova, daleko od najava da će osvojiti vlast i od Boška Obradovića napraviti srpskog V.V.Putina.
Dva sata pre zatvaranja glasačkih mesta, Zveri su najavile protest u Beogradu; Pokret Dveri je preko svojih proruskih medija obavestio medije da je centar Beograda od 19 časova pod punom policijskom opsadom; Zveri ističu da neće odustati od namere da ispred kordona policije organizuju svoj Izborni štab i Medija centar i tu sačekaju rezultate izbora. Dveri tvrde i lažu: kordoni policije i Žandarmerije u punoj opremi napravili su prsten oko Pionirskog parka, Gradske Skupštine, preko Terazija do Beograđanke; sprečavaju svaki prilaz zgradi RIK-a, a najbliže što se može prići je na više stotina metara udaljenosti, kažu fašisti. U zbilji, idioti su nasred ulice postavili govorinice oko koje se šunja dvadesetak fašista. Toliko o protestu!
SRPSKA RADIKALNA STRANKA u vlasništvu Vojislava Šešelja – potpuno je pukla. Favoriti internet-portala Srbin.info/Srbski Fejsbuk Reporter osvojili su 1,9 odsto, čime su dotakli izborno dno.
TREĆA SRBIJA Ognjište Andreja Fajgelja i Beogradskog sindikata – slavno je propalo. Ova grupacija umivenih fašista osvojila je sezacionalinih 0,6 odsto glasova, što govori da je došlo vreme da odu u qurac. I odoše.
http://www.e-novine.com/srbija/100516-Pukli-faisti.html
Hlapoje wrote:Propast
- Towelie
#40 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Nikolic je bio clan SNS, ali je napustio stranku kad je postao predsednik.Black swan wrote:jedno glupo pitanje
kojoj stranci pripada tomislav nikolić
i dje je njegova stranka u postotcima
- madner
#41 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Treca Srbija nije prosla izborni prag. 
- Hajvan
#42 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
činjenice, nažalost.RepB wrote: Sto se tice Bosnjaka, odnosno Bosne, svaki izbori u Srbiju samo se boje mjenjaju. Sto znaci za normalne i za izvansrbijanske standarde, sjase fasista, uzjase fasista, ali eto u Srbiji pobijedio Vucic. Nista se ne mijenja. Cak je i pokojni Djindjic bio light fasista, tako da tu nema sta puno kalkulisati.
-
Objektivni navijac
#43 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
SNS jeste veliki pomak na srbijanskoj politickoj sceni,kao i izborni poraz desnice. Srbi su se okrenuli ekonomiji i buducnosti. Mogu politicari pokusati zaokret u desno ali je jasno da nemaju potporu naroda,jer narod je bio jako decidan sta hoce,tako da politicari i nemaju manevarskoga prostora.Basvod wrote:Ma ja, bas Srbi razmisljaju o Bosnjacima kad idu na glasanje...Sezam wrote:Dakle, nema vise nikakve sumnje da bukvalno milioni u Srbiji podrzavaju i odobravaju genocid nad Bosnjacima.![]()
Ovakav SNS je nesto najbolje sto se desilo regionu u zadnjih 20 godina. Bar se tako za sada cini, vidicemo za par godina da li je tako.
Da li ce normaliziranje Srbije povoljno uticati na region,posebno na BiH,ostaje da vidimo ,licno ne vjerujem.
- DaObjasnim
#44 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Ljudi slabo pamte, to je ovde glavni problem.
-
baxul
#45 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
po meni
sns u srbiji = hdz u hrvatskoj
žao mi je đilasa jer u ovih par dana koliko sam malo upratio srbijansku politiku učinio mi se kao realan lik koji se protiv mnogo toga morao boriti u ovoj kampanji da bi uopšte pričao o stvarima o kojima želi pričati a prilično racionalan lik. šteta također za radulovića koji propagira stvarne reforme. čeda nakon što je u kampanji izabrao da se ulaguje vučiću i ne napada ga bolje od ovoga nije ni zaslužio a posebno katastrofalnim izborom koalicionih partnera (prvo drašković prije dvije godina a sada zukorlić). tadić je obični šminker i papak zbog načina kako je razbio DS jer on smatra da je on svetac nadam se da će to birači nekada kazniti. anti-eu spektar kao i u hrvatskoj razbijen u mnogo strančica (dveri, treća srbija, dss, radikali = hsp-ovi u hrvatskoj) dobro je što ta ideja neće imati priliku da se manifestuje u parlamentu.
sve u svemu srbija se stabilizuje i zauzima neki stabilan kurs i mislim da postaju normalna evropska država i neka im je sa srećom. očekujem tadića u vladi (kao i mađare i sda) dok će dačić može bit izvisit ovaj put, mislim da je ovo i prilika da đilas stabilizuje svoj politički spektar i bude dobra opozicija. dačićevi će u budućnosti postajat sve manje relevantni kao i on sam.
sns u srbiji = hdz u hrvatskoj
žao mi je đilasa jer u ovih par dana koliko sam malo upratio srbijansku politiku učinio mi se kao realan lik koji se protiv mnogo toga morao boriti u ovoj kampanji da bi uopšte pričao o stvarima o kojima želi pričati a prilično racionalan lik. šteta također za radulovića koji propagira stvarne reforme. čeda nakon što je u kampanji izabrao da se ulaguje vučiću i ne napada ga bolje od ovoga nije ni zaslužio a posebno katastrofalnim izborom koalicionih partnera (prvo drašković prije dvije godina a sada zukorlić). tadić je obični šminker i papak zbog načina kako je razbio DS jer on smatra da je on svetac nadam se da će to birači nekada kazniti. anti-eu spektar kao i u hrvatskoj razbijen u mnogo strančica (dveri, treća srbija, dss, radikali = hsp-ovi u hrvatskoj) dobro je što ta ideja neće imati priliku da se manifestuje u parlamentu.
sve u svemu srbija se stabilizuje i zauzima neki stabilan kurs i mislim da postaju normalna evropska država i neka im je sa srećom. očekujem tadića u vladi (kao i mađare i sda) dok će dačić može bit izvisit ovaj put, mislim da je ovo i prilika da đilas stabilizuje svoj politički spektar i bude dobra opozicija. dačićevi će u budućnosti postajat sve manje relevantni kao i on sam.
-
Hlapoje
#46 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Propast je što je SNS osvojio toliko glasova na izborima, jer su u pitanju teški diletanti i demagozi.CungaLunga wrote:Hlapoje wrote:Propast
-
El_comadante
#47 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
nažalost u srbiji ko god da pobjedi dobro nemisli BiH. medjutim treba ima dati šansu, a šta možemo drugo, da vidimo šta če uraditi.
-
Hlapoje
#48 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Ne znam kako si Djilasa uspeo doživeti kao realnog i racionalnog lika, kad je u pitanju čovek koji se najviše obogatio od svih poznatih političara u Srbiji, za vreme svoje vladavine.baxul wrote:
Uz to je uspeo da svojom vlastoljubivošću rasturi jednu veliku stranku kao što je DS.
Saša Radulović je jedini lik koji priča ozbiljne stvari, a ne demagoške budalaštine o putu u EU, stranim investicijama i slično.
-
Hlapoje
#49 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Teško je uopšte zamisliti kakvu vlast u Srbiji bi, vi iz BiH želeli.El_comadante wrote:nažalost u srbiji ko god da pobjedi dobro nemisli BiH. medjutim treba ima dati šansu, a šta možemo drugo, da vidimo šta če uraditi.
Jedino da nam vi birate...U tome ste dokazano dobri.
- Banksy
#50 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA
Svejedno nam je, bilo koju, samo da nam se skinu s vrata.Hlapoje wrote:Teško je uopšte zamisliti kakvu vlast u Srbiji bi, vi iz BiH želeli.El_comadante wrote:nažalost u srbiji ko god da pobjedi dobro nemisli BiH. medjutim treba ima dati šansu, a šta možemo drugo, da vidimo šta če uraditi.
Jedino da nam vi birate...U tome ste dokazano dobri.