oitija wrote:
Jesi lolcina ocami. Kako nisu dobili. Dobili su zeleno svijetlo za protjerivanje 300.000 SrbA iz Hrvatske na traktorima. NATO je slomio na kraju Srpsku vojsku u Bosni. Ne neke gerilske jedinice ARMIJE BiH koje za 5 godina rata jesu govorili samo "Help baznia now". Ljudi su doveli na koljena armiju koja je samo u Bosni imala 550 tenkova i 400 oklopnih vozila. Za tvoju informaciju; toliko danas nemaju Srbija, BiH i Hrvatska zajedno!
Sta si ti ocekivao? Da se Bosnjacima, koji su na popisu iz 1991. cinili 44% stanovnistva da 100% BiH? Dalo je se Bosnjacima de fktor 51% BiH i to skoro svi veliki i industrijski gardovi ujkljucujuci cijelo Sarajevo.
Budimo malo realni.
Jos nam ljudi stvorili u komsiliku veliku Iliriju koja je promijenila geopolitiku balkana za 180 stepeni.
Sta Bosnjaci imaju od toga u Hrvatskoj i da je to tacno da su oni zeljeli protjerati Srbe, a osloboditi svoju zemlju? Kako onda objasnjavas sto je Tudjman sa cini mi se Z4 planom davao hrvatskim Srbima maltene "RS" u Hrvatskoj, a ovi galantno odbili, pa onda par mjeseci nakon toga bjezali u gacama iz Knina i tenkovima gazili vlastite izbjeglice koje su oni i nadigli da bjeze?
Evo pogledaj Srbe u Bosni, dobili kontrolu nad 49% BiH, medjutim nezadovoljni, drski, arogantni, hoce oni jos, na kraju ako dobiju sipak, ko ce im biti kriv? Srbi su se tad osjecali vojno jacim jer su pokrali cijelo oruzje JNA i mislili su da nece popusiti. Medjutim prevarili se. Pa su to mislili i tokom Z4, pa su se prevarili. Pa evo i sad to isto rade u Bosni, hoce li se opet prevariti?
Ne zanima mene sad toliko sta je bilo u ratu i ko je kome tu pomogao, ja znam samo jedno, 49% Bosne ni pod kojim historijskim, nacionalnim, legalnim, pravnim ovim ili onim uslovima ne pripada Srbima. Prema tome, svaki plan koji njima daje kontrolu nad vise od 31% BiH i da se dijeli, sto se mene tice, ne valja pet para i treba ga se odbiti.
Putin koristi laktasku pudlicu da ga zabije zapadu, kao sto su Kostunica i Tadic koristili istu pudlicu da ga zabiju zapadu zbog Kosova.
Svi sve znaju, kad god izbije kakvo sranje u svijetu, ako nekom zatreba, mogu koristiti pudlicu iz Bosne da ga zabiju zapadu.
Ko je zbog toga kriv? Pa zapad. Jesam ja kriv sto sam prihvatio da pravimo daytonski sporazum na osnovu autorskog dijela Slobodana Milosevica? Nisam. Nisu oni toliko naivni i neznalice koliko mi mislimo. Znali su oni vrlo dobro kad su davali Milosevicu 49% u Daytonu, da to Srbima ni pod kojim uslovima ne pripada.
Zapad je napravio ovakvo stanje u Bosni, zapad je prisilio Aliju na kapitulaciju, sad neka im ga Putin zabija preko pudlica.