Aslan Mashadov Ubijen, posljednje rijeci

Zadig

Post by Zadig »

To je tacno.
Zadig

Post by Zadig »

Sredite vise tog batu zivojinovica
:D
digger

#28 Re: Aslan Mashadov Ubijen, posljednje rijeci

Post by digger »

U sustini,sve je jednostavno: pravna drzava mora da tretira oruzanu prijetnju kao teroristicku. Ako bi gledala drugacije, onda bi indirektno prihvatila status da Cecnija ima pravo na otcepljenje, tj. da neka frakcija predstavlja nesto legitimno. Zato nije ni doslo do razgovora izmedju Aslana i Putina.

Kada je doslo do prvih sukoba, doslo je nakon raspada SSSR. Danas ni bog sam ne zna ko se bori protiv Rusa a ko se bije unutar Cecnije. Ideologija je prisutna kod nekih, ali vjerujem da je sukob uglavnom oko moci i ko ce da ekonomski kontrolise i vuce korist u regionu.

Nazalost, jedno je jasno: nahebali su nevini i nenaoruzani.
Zadig

#29 Re: Aslan Mashadov Ubijen, posljednje rijeci

Post by Zadig »

digger wrote:U sustini,sve je jednostavno: pravna drzava mora da tretira oruzanu prijetnju kao teroristicku. Ako bi gledala drugacije, onda bi indirektno prihvatila status da Cecnija ima pravo na otcepljenje, tj. da neka frakcija predstavlja nesto legitimno. Zato nije ni doslo do razgovora izmedju Aslana i Putina.

Kada je doslo do prvih sukoba, doslo je nakon raspada SSSR. Danas ni bog sam ne zna ko se bori protiv Rusa a ko se bije unutar Cecnije. Ideologija je prisutna kod nekih, ali vjerujem da je sukob uglavnom oko moci i ko ce da ekonomski kontrolise i vuce korist u regionu.

Nazalost, jedno je jasno: nahebali su nevini i nenaoruzani.
On je to navodno trazio, mada i njemu je u cilju prikazati putina kao nekompromisnu zvjer...
redar

Post by redar »

beharrr wrote:
Zrinski wrote:
JBL wrote:
Zar nisu i Hrvatska i Bosna bile jugoslavenske republike? Sto naravno znaci da JNA ima pravo sravniti Zagreb i Sarajevo. Logika ti je pravo ...
Hrvatska i Bosna i Hercegovina su bile republike u bivšoj srboslaviji koje su imale pravo na otcjepljenje po ustavu. Čečenija je samo pokrajina. Jebe i tebe logika nešto....
Prikacimo se malo demokratiji.
Po medjunarodnom pravu republika ili pokrajina koja proglasi nezavisnost-ocjepljenje poslije tri godine postaje punopravna clanica UN, status UN, kojeg je i SSSR potpisao, a posto je Rusija punopravni nasljednik bivseg SSSR-a prihvatila se preuzeti svih dokumenata koje je potpisao SSSR.
Vrlo dobro znamo(kako ko) da su Ceceni proglasili nezavisnost na referendumu 91-e.Od tada je proslo tri i po godine do pocetka Ruske agresije.
Od tada pa na ovamo pobijeno je 42 000 cecenske djece.
Zao mi je te skolske djece iz Beslana, jer i ja sam otac, dali je ko digao glas zbog 42 000 hiljade Cecenske djece. NIKO.
Na proslom postu sam rekao za demokratiju.

pozz

Imaju dvije rijeci sto se tice odnosa Rusa i Cecenaca a to je..............

Drzavni Teror

drugovi moji

ozzz
zzzzz

Post by zzzzz »

winetou wrote:Na BBC rekoše da je bio vođa čečenskih pobunjenika, ne terorista.
Ispravka za BBC, nije ni vodja cecenskih pobunjenika, vec legitimno izabran predsjednik Cecenije.

Basajev je druga prica ali ljudi blagonakloni ruskom teroru u Ceceniji, (Zrinski npr.) bi svrstali sve u isti kos.
Edin H.

Post by Edin H. »

Zrinski wrote:
JBL wrote:
Zar nisu i Hrvatska i Bosna bile jugoslavenske republike? Sto naravno znaci da JNA ima pravo sravniti Zagreb i Sarajevo. Logika ti je pravo ...
Hrvatska i Bosna i Hercegovina su bile republike u bivšoj srboslaviji koje su imale pravo na otcjepljenje po ustavu. Čečenija je samo pokrajina. Jebe i tebe logika nešto....
Zaboravio si na jedan detalj. Imale su pravo na otcjepljenje uz suglasnost ostalih republika!
Nenadv24

#33 Re: Aslan Mashadov Ubijen, posljednje rijeci

Post by Nenadv24 »

Zrinski wrote:
Zadig wrote:
Mislite li da kremlju definitivno ne odgovara dijalog, ili ih i ne krivite za ne trazenje istog zbog teroristickih akcija u rusiji?

U svakom slucaju, recite sta mislite, meni licno je nevjerovatno da 4. marta coek da intervju, i da je vec 4 dana nakon toga skinut...

Izvor je rferl.org

z.
Sa teriristima i ubojicama žena i djece se ne pregovara. Dobio je ono što je zaslužio. I zato bravo za Ruse.
Slažem se neka su mu došli glave.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

redar wrote:
beharrr wrote:
Zrinski wrote: Hrvatska i Bosna i Hercegovina su bile republike u bivšoj srboslaviji koje su imale pravo na otcjepljenje po ustavu. Čečenija je samo pokrajina. Jebe i tebe logika nešto....
Prikacimo se malo demokratiji.
Po medjunarodnom pravu republika ili pokrajina koja proglasi nezavisnost-ocjepljenje poslije tri godine postaje punopravna clanica UN, status UN, kojeg je i SSSR potpisao, a posto je Rusija punopravni nasljednik bivseg SSSR-a prihvatila se preuzeti svih dokumenata koje je potpisao SSSR.
Vrlo dobro znamo(kako ko) da su Ceceni proglasili nezavisnost na referendumu 91-e.Od tada je proslo tri i po godine do pocetka Ruske agresije.
Od tada pa na ovamo pobijeno je 42 000 cecenske djece.
Zao mi je te skolske djece iz Beslana, jer i ja sam otac, dali je ko digao glas zbog 42 000 hiljade Cecenske djece. NIKO.
Na proslom postu sam rekao za demokratiju.

pozz

Imaju dvije rijeci sto se tice odnosa Rusa i Cecenaca a to je..............

Drzavni Teror

drugovi moji

ozzz
Čečenija u sastavu SSSR-a nije bila republika kao Litvanija ili Kazahstan nego dio Rusije prema tome ne može se ni odvojiti.
bosniaque

#35 Re: Aslan Mashadov Ubijen, posljednje rijeci

Post by bosniaque »

Zrinski wrote:
Zadig wrote:
Mislite li da kremlju definitivno ne odgovara dijalog, ili ih i ne krivite za ne trazenje istog zbog teroristickih akcija u rusiji?

U svakom slucaju, recite sta mislite, meni licno je nevjerovatno da 4. marta coek da intervju, i da je vec 4 dana nakon toga skinut...

Izvor je rferl.org

z.
Sa teriristima i ubojicama žena i djece se ne pregovara. Dobio je ono što je zaslužio. I zato bravo za Ruse.

nemas ti pojma jarane, ni gdje si supalj dok se ne napipash! :-)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Zrinski wrote:
JBL wrote:
Kada smo vec kod EX-YU. Pravo na otcjepljenje su imale republike, a u republikama su zivjeli ravnopravni narodi i narodnosti, Hrvat, Srbi, Muslimani ...etc. Dakle pravom na otcjepljenje ne raspolaze republika kao ustavna odrednica nego njeni narodi, kontas ? Kontas ti k**** moj.

Kada govorimo o terorizmu, da li se onda terorizmom moze smatrati i pokolj civila Srba u Sijekovcu ? Da li se terorizmom moze smatrati rusenjem starog u Mostaru ? Terorizam nije samo uzimanje za taoce civile, nego i organizovano vojno djelovanje sa ciljem djelimicnog ili potpunog unistenja jedne kulture i naroda. Pogledaj malo pod definicija terorizma pa ces vidjeti da se pod terorizam mogu svrstati i mnoge vojne akcije HV-a u HR i BiH.

Terorizam je "prijatelju" moj i akcije regularnih ruskih snaga u Ceceniji. Prije par mjeseci je bilo vise emisija, sto na HRT-u sto na njemackim kanalima, o ruskim zlocinima u Ceceniji. Uprati malo pa ces saznati stvarno stanje u Ceceniji.
Ako je tako kako kažeš da narodi imaju pravo na otcjepljenje onda su i Srbi u Hrvatskoj imali pravo na odvajanje od Hrvatske.
Post Reply