Sarajevo - Beograd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

supercali

#26 Re: Sarajevo - Beograd

Post by supercali »

shalla wrote:
ultima_palabra wrote:Ma samo preko Šamca, meni ove godine bio pasoš na viziranju pa nisam mogao u Hrvatsku... išao preko Kuzmina i lijepo se napatio.
Ne kontam nikako zašto se raja odlučuje na varijantu sa Zvornikom... Idem 2-3x godišnje u BG i vazda na Šamac, kafica u onom Dalasu kod Doboja i furaj :mrgreen: Prije dvije godine išao sa rođakom na košarku Partizan-Real i pošto smo išli njegovim autom kaže on ja idem preko Zvornika, haj reko ok, ti voziš ti biraš, izdrndao se samo tako da bi došao za nekih 25 minuta brže nego preko Šamca :-)
Kakav klincev samac kad je preko zvornika blize a i brze vjerovatno
Jedini problem moze biti od sarajeva do milica jer su bas krivine promjena nadmorske i sl ostalo kroz srbiju ravno
shalla

#27 Re: Sarajevo - Beograd

Post by shalla »

supercali wrote:
shalla wrote:
ultima_palabra wrote:Ma samo preko Šamca, meni ove godine bio pasoš na viziranju pa nisam mogao u Hrvatsku... išao preko Kuzmina i lijepo se napatio.
Ne kontam nikako zašto se raja odlučuje na varijantu sa Zvornikom... Idem 2-3x godišnje u BG i vazda na Šamac, kafica u onom Dalasu kod Doboja i furaj :mrgreen: Prije dvije godine išao sa rođakom na košarku Partizan-Real i pošto smo išli njegovim autom kaže on ja idem preko Zvornika, haj reko ok, ti voziš ti biraš, izdrndao se samo tako da bi došao za nekih 25 minuta brže nego preko Šamca :-)
Kakav klincev samac kad je preko zvornika blize a i brze vjerovatno
Jedini problem moze biti od sarajeva do milica jer su bas krivine promjena nadmorske i sl ostalo kroz srbiju ravno
Pa napisah gore, cca 20 minuta brže, bliže ne sumnjam da jeste al jebeš ti što je bliže kad se 2x više izdrndam nego preko Šamca ;-)
vesela_sveska

#28 Re: Sarajevo - Beograd

Post by vesela_sveska »

shalla wrote: Jedini problem moze biti od sarajeva do milica jer su bas krivine promjena nadmorske i sl ostalo kroz srbiju ravno
Pa napisah gore, cca 20 minuta brže, bliže ne sumnjam da jeste al jebeš ti što je bliže kad se 2x više izdrndam nego preko Šamca ;-)[/quote]
u Zvorniku ne prelaziti na GP Karakaj,nego idite na GP Sepak,jer je put na tom dijelu u Srbiji u veoma losem stanju od MZv-a do Loznice,ostali dio puta(po meni) sasvim ok ;-)
supercali

#29 Re: Sarajevo - Beograd

Post by supercali »

Upravo produzis bh stranom i tamo izadjes na pravac haman do autoputa a put bolji kroz bh nego do loznice posebno oko onog pruznog prelaza

Vesela vidi se da mi moramo na kafu ici kad se slazemo
vesela_sveska

#30 Re: Sarajevo - Beograd

Post by vesela_sveska »

supercali wrote:Upravo produzis bh stranom i tamo izadjes na pravac haman do autoputa a put bolji kroz bh nego do loznice posebno oko onog pruznog prelaza

ja sam cesto na tom dijelu,put je u haosu ;-)
supercali

#31 Re: Sarajevo - Beograd

Post by supercali »

vesela_sveska wrote:
supercali wrote:Upravo produzis bh stranom i tamo izadjes na pravac haman do autoputa a put bolji kroz bh nego do loznice posebno oko onog pruznog prelaza

ja sam cesto na tom dijelu,put je u haosu ;-)
A gdje sam ja u toj prici?
Nadzorna_ploca

#32 Re: Sarajevo - Beograd

Post by Nadzorna_ploca »

shalla wrote:
bosnianidiot wrote:Može li me neko uputiti kakva je situacija sa putevima od Sarajeva do Beograda, u smislu snijega i leda na cesti, pošto bih sutra trebao ići, a nisam siguran mogu li se ove naše službe izboriti sa ovih desetak centimetara snijega. Je li previše opasno voziti ovu rutu preko Zvornika?
Hvala na odgovorima
Ma ne zajebaji se sa Zvornikom, furaj Zenica-Doboj-Šamac pa na autoput ;-)
Mislim da je put prema Olovu i Kladnju jako loše očišćen...
Taj bio puta se bolje cisti nego neki dijelovi autoputeva.;)
bosnianidiot

#33 Re: Sarajevo - Beograd

Post by bosnianidiot »

Samo da javim da sam vas poslusao sve :D

Ujutro krenuo preko Romanije za Zvornik, pa na GP Sepak, onda Sabac pa Beograd. Izlazak sunca na Romaniji uz snijeg i vedro nebo nesto nezaboravno.
U povratku nocna voznja pa se nisam htio patiti sa planinom i krivinama, nego preko Hrvatske na Samac, Doboj, Zenicu pa autoput.
Putevi u RS-u solidno ocisceni, osim dijela puta na Romaniji koji je ponegdje bio zaledjen (ipak je bilo oko -12 stepeni), ali nakon toga sve cisto.
Za ovu drugu dionicu nemam sta reci, osim sto dodatni kilometri i 3 cestarine malo udare po dzepu, milina za voziti.

Hvala svima na savjetima :thumbup:
_Reds_

#34 Re: Sarajevo - Beograd

Post by _Reds_ »

Po meni je dobra i solidno brza varijanta, ako vozite nocu ili kad ima manje saobraćaja: Sarajevo-Živinice-Kalsija-Zvornik-Šepak-Šabac-Ruma(prije Rume na autoput,1e)-Beograd.

Oko 4.5 sata bez stajanja.
ElRe

#35 Re: Sarajevo - Beograd

Post by ElRe »

Ja iz Sarajeva u BG idem SA-ZE-Modrica-Šamac-auto put-BG. Mislim da je ovako najlakse i stizem za cca 4 sata ako nema guzi na granicama. Auto putem se vozi oko 140.
shalla

#36 Re: Sarajevo - Beograd

Post by shalla »

ElRe wrote:Ja iz Sarajeva u BG idem SA-ZE-Modrica-Šamac-auto put-BG. Mislim da je ovako najlakse i stizem za cca 4 sata ako nema guzi na granicama. Auto putem se vozi oko 140.
To je ono što smo mu i mi pisali. S tim što ja guzim kad stignem u Beograd ili eventualno prije odlaska, nisam još probao u vožnji :mrgreen: :lol:
bosnianidiot

#37 Re: Sarajevo - Beograd

Post by bosnianidiot »

Guze na granicama svakom oduzmu najvise vremena, toga se treba paziti :D
spreca

#38 Re: Sarajevo - Beograd

Post by spreca »

_Reds_ wrote:Po meni je dobra i solidno brza varijanta, ako vozite nocu ili kad ima manje saobraćaja: Sarajevo-Živinice-Kalsija-Zvornik-Šepak-Šabac-Ruma(prije Rume na autoput,1e)-Beograd.

Oko 4.5 sata bez stajanja.
:thumbup:
vesela_sveska

#39 Re: Sarajevo - Beograd

Post by vesela_sveska »

shalla wrote:
ElRe wrote:Ja iz Sarajeva u BG idem SA-ZE-Modrica-Šamac-auto put-BG. Mislim da je ovako najlakse i stizem za cca 4 sata ako nema guzi na granicama. Auto putem se vozi oko 140.
To je ono što smo mu i mi pisali. S tim što ja guzim kad stignem u Beograd ili eventualno prije odlaska, nisam još probao u vožnji :mrgreen: :lol:
probaj u voznji,zna biti jako inetresantno :mrgreen: :mrgreen:
spreca

#40 Re: Sarajevo - Beograd

Post by spreca »

vesela_sveska wrote: probaj u voznji,zna biti jako inetresantno :mrgreen: :mrgreen:
nezgodno u krivinama...izgnjeci jaja :mrgreen: :lol:
vesela_sveska

#41 Re: Sarajevo - Beograd

Post by vesela_sveska »

spreca wrote:
vesela_sveska wrote: probaj u voznji,zna biti jako inetresantno :mrgreen: :mrgreen:
nezgodno u krivinama...izgnjeci jaja :mrgreen: :lol:
ma tamo po Macvi ,pravca kad se uhvati :mrgreen: :mrgreen:
spreca

#42 Re: Sarajevo - Beograd

Post by spreca »

probat cemo drugi put :mrgreen:
ElRe

#43 Re: Sarajevo - Beograd

Post by ElRe »

vesela_sveska wrote:
shalla wrote:
probaj u voznji,zna biti jako inetresantno :mrgreen: :mrgreen:
:D :thumbup:
Ackoecko

#44 Re: Sarajevo - Beograd

Post by Ackoecko »

I ovako suma sumarum, koji je put najbolji, onako za preporuku? :? :?
Mea_parvitas

#45 Re: Sarajevo - Beograd

Post by Mea_parvitas »

Moje misljenje je da je najbolje ici Sarajevo - Tuzla - Bijeljina (obilaz) - Kuzmin - Beograd, preko Doboja mi se cini dobro dalje i sa vise kamera i guscim saobracajem.
Ackoecko

#46 Re: Sarajevo - Beograd

Post by Ackoecko »

Mea_parvitas wrote:Moje misljenje je da je najbolje ici Sarajevo - Tuzla - Bijeljina (obilaz) - Kuzmin - Beograd, preko Doboja mi se cini dobro dalje i sa vise kamera i guscim saobracajem.
Tu varijantu preko Doboja sam svakako isključila, puno mi vremena oduzme, pa se dvoumim da li na Zvornik ili Bijeljinu
_Astra_

#47 Re: Sarajevo - Beograd

Post by _Astra_ »

Tuzla-obilaznica oko Bijeljine-Raca-Bg

Poslije tz nigdje nikoga na putu
ultima_palabra

#48 Re: Sarajevo - Beograd

Post by ultima_palabra »

Jeste, ali je okuka do okuke... pogotovo onaj dio oko Ugljevika.
supercali

#49 Re: Sarajevo - Beograd

Post by supercali »

Ackoecko wrote:
Mea_parvitas wrote:Moje misljenje je da je najbolje ici Sarajevo - Tuzla - Bijeljina (obilaz) - Kuzmin - Beograd, preko Doboja mi se cini dobro dalje i sa vise kamera i guscim saobracajem.
Tu varijantu preko Doboja sam svakako isključila, puno mi vremena oduzme, pa se dvoumim da li na Zvornik ili Bijeljinu
Idi na zvornik al nemoj prelaziti granicu u zvorniku nego produzi dalje i na sljedecem prelazu izadji iz bih jer je put od malog z do loznice katastrofa
Ackoecko

#50 Re: Sarajevo - Beograd

Post by Ackoecko »

Joj ljudi moji, svaki novi post, nova dilema :-D :-D
Post Reply