Prijateljstvo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Logovan

#26 Re: Prijateljstvo

Post by Logovan »

"Pravi prijatelji" su roditelji, sestra, brat i ostatak familije.

Što prije shvatiš da ti nijedan prijatelj neće biti "pravi prijatelj" odmah će ti biti lakše. Mani se tih gluposti, pravi smo prijatelji, mi smo k'o rođena braća i slična sranja.
hadgibey

#27 Re: Prijateljstvo

Post by hadgibey »

Zar ima prijateljstva danas?

Jos ti trebas dosta pite pojesti pa da shvatis sta ti znaci prijateljstvo!
dezurni_ucenik

#28 Re: Prijateljstvo

Post by dezurni_ucenik »

E kad se sjetim svojih jarana iz srednje.Da mi je neko tada pricao,da necu 2014.godine imati i najmanju zelju da ih vidim,potukao bih se sa tom osobom.Te braca,te jarani, te haveri :lol:
BadCopy

#29 Re: Prijateljstvo

Post by BadCopy »

Ko vam je kriv pa nemate jarana,a narocito ovih iz srednje.
Vjerovatno je do vas sto nemate kontakta

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
Mercedesbenz23

#30 Re: Prijateljstvo

Post by Mercedesbenz23 »

dezurni_ucenik wrote:E kad se sjetim svojih jarana iz srednje.Da mi je neko tada pricao,da necu 2014.godine imati i najmanju zelju da ih vidim,potukao bih se sa tom osobom.Te braca,te jarani, te haveri :lol:
svaka cast za ovo isto mislimo
Mercedesbenz23

#31 Re: Prijateljstvo

Post by Mercedesbenz23 »

BadCopy wrote:Ko vam je kriv pa nemate jarana,a narocito ovih iz srednje.
Vjerovatno je do vas sto nemate kontakta

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
jest sigurno je do mene.Kriv sam sto svoje jarane gledao kao i sebe,sto nikad nisam iskoristavo nikog,sto sam gledo da je i njima dobro uvijek ako je meni,sto nikad nisam gledo ima li neko para il nema i uvijek bio tu pri ruci,a i u skoro svim slucajevima uvijek bio ja taj koji zabavlja posto ostali nemaju nikakve zelje..jest jarane upravu si zato je do mene
Objektivni navijac

#32 Re: Prijateljstvo

Post by Objektivni navijac »

Nema nista vece od dobroga druga-prijatelja. Ovo vazi samo za muske,zene nemaju mogucnost uspostave te relacije.
Neko kaze familija,braca-sestre,roditelji ili zena :shock: :? . Tu bi se slozio samo za roditelje,mada ima i tu iznimki. Braca i sestre,rijetko mogu dostici nivo pravog prijatelja. Familija,sto je manje ima covjek je sretniji,familija je veliko zlo. A zena,pa to ti je neprijatelj,ona ti 24/7 radi o glavi i gleda kako ce ti nauditi.
No,ovdje ljudi brkaju pojam prijatelja,sa pojmovima kolega,poznanika i skolskih drugova. Kolege ti nisu prijatelji,mislim moze neko od njih biti ali nisu to automatski,isto vazi za skolske drugove. Ljudi sa kojima ispijamo kafe,idemo na utakmicu,koncert isto nisu prijatelji,to su poznanici.
Za dobijanje statusa prijatelja treba mnogo toga,prvo je vremenski okvir. Da bi nekoga zvao prijateljom,moras ga poznavati najmanje pet godina. Da ga uopste nazoves prijateljem. A nekih deset godina je minimum za stvaranje prijateljstva. Kroz taj vremenski okvir ce se pojaviti razni problemi i prepreke,kao i neumitni tok zivota i ako se prijateljstvo na svemu tome pokaze i odrzi,onda je to prijateljstvo.
Logicno je da ne moze svako imati prijatelja,niti da mozes u zivotu imati vise od 3-4 prijatelja. Kazu da je to biolosko-genetski kod,da ostvarujemo cvrste veze sa onolikim brojem ljudi,koliko otprilike broji primarni lovacki copor iz preistorijskoga vremena i da ne mozemo preko toga ici.
No,da se vratimo na drustveni dio: Sa prijateljem moras imati iste interese,ista zanimanja,slicno porijeklo i zajednicku proslost,tek tada mozes racunati na uspostavu prijateljstva.
Recimo ja imam dva prijatelja,jednoga poznajem nekih 28 godina a drugoga nekih 22 godine. I imam jos mozda dvojicu,njih poznajem 18-20 godina. To je to to su moji prijatelji. A kolega,poznanika,ispijaca kafe i piva,facebook prijatelja toga imam na stotine ali oni se ne racunaju,niti ja racunam na njih,niti oni na mene.
Mercedesbenz23

#33 Re: Prijateljstvo

Post by Mercedesbenz23 »

hadgibey wrote:Zar ima prijateljstva danas?

Jos ti trebas dosta pite pojesti pa da shvatis sta ti znaci prijateljstvo!
ako si malo bolje citao trebo si da skontas da se i ja ovo pitam,ustvari vise se i ne pitam nego siguran sam da nema,jer sjebu te oni kojima najvise pruzis i najvise vjerujes pa kako onda nesto da ocekujes
Post Reply