Ukidaju podršku za Windows XP :(((
Moderator: Benq
-
dvoboj
#26 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
Kaže dobar xp
Frišak xp izbacuje error svaki put kad sam ga instaliro a samo ovim sa lošim konfiguracijama je xp moćan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
onda imaš neku usranu kopiju
ja imam neki superduper krekovan xp koji je u danima slave prolazio sve moguće kontrole
i samo jednom sam vidio plavi ekran i to jer je do usba problem bio
nema to veze s tehnologijom nego s potrebama...
kad budem imao potrebu za nečim drugim onda ću to drugo uzeti
pa i 2001 kad su svi imali me ili se spremali za 2000
ja sam imao 95
ja imam neki superduper krekovan xp koji je u danima slave prolazio sve moguće kontrole
i samo jednom sam vidio plavi ekran i to jer je do usba problem bio
nema to veze s tehnologijom nego s potrebama...
kad budem imao potrebu za nečim drugim onda ću to drugo uzeti
pa i 2001 kad su svi imali me ili se spremali za 2000
ja sam imao 95
- AmADin_gospo
#28 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
lažeš jarane, il ga nisi upalio 5 godinaYapi Yapo wrote:Ja od kad sam kupio PC (prije nekih 6 godina) nisam nijednom oborio sistem niti sam mijenjao XP.. odlično mi radi i dan danas.
jes windoza dobra, al prilikom rada (osim na office-u) sama sebe pojebe i uspori do zla boga.
- AmADin_gospo
#29 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
što bi se mučio kad možeš napraviti da 2007 ili 2010 izgleda kao 2003Black swan wrote:ljudi moji da ne počinjem priči o ofisu 2003 i 2007
nisam znao save as anći u 2007
ko debil kad prvi put 1995. sjedam za 486 i ne znam u vindovsu ništa
eto šta microsoft radi ljudima...
zato i dan danas imam office 2003 sa sobom i instaliram ga paralelno sa 2007 jer postoje neke stvari koje nikad nisam savladao u 2007 niti imam namjerujednostavno stvar principa
http://www.ubit.ch/software/ubitmenu-languages/#c205
MIRIKL, što bi rekao švabo, čeh i englez
-
BloodOverdrive
#30 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
...pomalo me baci sjećanje na 3.1 i 95 na svom tonu teškom Pentium 1 (133MHz sa turbo opcijom, 32MB RAM, 250MB HDD)
btw. u vrijeme kad su moji vršnjaci pržili Unreal Tournament na friško instaliranom XP-u.
https://www.youtube.com/watch?v=miZHa7ZC6Z0

-
Yapi Yapo
#31 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
Vjeruj da je svaki dan upaljen min. 8 satiAmADin_gospo wrote:lažeš jarane, il ga nisi upalio 5 godinaYapi Yapo wrote:Ja od kad sam kupio PC (prije nekih 6 godina) nisam nijednom oborio sistem niti sam mijenjao XP.. odlično mi radi i dan danas.![]()
jes windoza dobra, al prilikom rada (osim na office-u) sama sebe pojebe i uspori do zla boga.
- AmADin_gospo
#32 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
jarane, jel ti znaš koliko je u to vrijeme koštalo 32 mege EDO RAMa , a o SDu da ne govorim.BloodOverdrive wrote:...pomalo me baci sjećanje na 3.1 i 95 na svom tonu teškom Pentium 1 (133MHz sa turbo opcijom, 32MB RAM, 250MB HDD)btw. u vrijeme kad su moji vršnjaci pržili Unreal Tournament na friško instaliranom XP-u.
i bakir bi se izetbegović morao duboko u đep zavuči.
- Truba
#33 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
pa ja windoze 95 sam samo jednom obarao kad je francuska igrala s paragvajom 1998.AmADin_gospo wrote:lažeš jarane, il ga nisi upalio 5 godinaYapi Yapo wrote:Ja od kad sam kupio PC (prije nekih 6 godina) nisam nijednom oborio sistem niti sam mijenjao XP.. odlično mi radi i dan danas.![]()
i nisam ih dirao do ljeta 2003 kad sam imao apsolventsko kad sam kupio novi komp a stari bacio u kantu
a skoro svaki dan se nešto radilo na njemu a od 2001 sam imao unitic internet 10 sati
a kasnije i bihnet
- Truba
#34 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
to je zvuk koji vraća u bezbrižnu mladostBloodOverdrive wrote:...pomalo me baci sjećanje na 3.1 i 95 na svom tonu teškom Pentium 1 (133MHz sa turbo opcijom, 32MB RAM, 250MB HDD)btw. u vrijeme kad su moji vršnjaci pržili Unreal Tournament na friško instaliranom XP-u.
pentim 150 megaherca 16 gb rama 1 vga cd čitač 20x
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#35 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
95-ca je bio najstabilniji sistem ikad napravljen, vjerujem da bi i sad po stabilnosti presisao sve postojece.Black swan wrote:pa ja windoze 95 sam samo jednom obarao kad je francuska igrala s paragvajom 1998.AmADin_gospo wrote:lažeš jarane, il ga nisi upalio 5 godinaYapi Yapo wrote:Ja od kad sam kupio PC (prije nekih 6 godina) nisam nijednom oborio sistem niti sam mijenjao XP.. odlično mi radi i dan danas.![]()
i nisam ih dirao do ljeta 2003 kad sam imao apsolventsko kad sam kupio novi komp a stari bacio u kantu
a skoro svaki dan se nešto radilo na njemu a od 2001 sam imao unitic internet 10 satimjesečno
a kasnije i bihnet
srusit si ga mogao jedino ako sarafcigerom iscupas kakav kondenzator sa maticne .
- Truba
#36 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
normala da je bio nestabilan i da je često padao drugima koji stalno nešto mijenjaju brišu dodaju ovo ono
i ne paze kao ja
i ne paze kao ja
-
remosan
#37 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
Tema prestanak podrške za XP a diskusija o ofisu i windowsu 95 - vela havle... 
- Truba
#38 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
sve je zapravo kritika majkrosofta
evo žele drugi najrasprostarnjeniji OS da unište
ne žele čekati da sam ode u prošlost dakle toliko su gladni para da nasilu žele izbaciti ono što su sami stvorili i to tako predobro da su mislim zažalili
prije su ljudi svršavali od sreće kad se pojavi neka nova verzija OSa iili ofica
a sada nikog nije briga... jer ne donose ništa novo za većinu korisnika... dakle sve isto možeš obavljati na verziji koju imaš = zašto plaćati nešto novo kad ne moraš
sjećam se da je win 2000 NT zajedno sa xp-om u firmi bio veoma stabilan ali često je bilo problema sa virusima
danas nema tih problema sa sedmicama... ponekad nešto prođe
evo žele drugi najrasprostarnjeniji OS da unište
ne žele čekati da sam ode u prošlost dakle toliko su gladni para da nasilu žele izbaciti ono što su sami stvorili i to tako predobro da su mislim zažalili
prije su ljudi svršavali od sreće kad se pojavi neka nova verzija OSa iili ofica
a sada nikog nije briga... jer ne donose ništa novo za većinu korisnika... dakle sve isto možeš obavljati na verziji koju imaš = zašto plaćati nešto novo kad ne moraš
sjećam se da je win 2000 NT zajedno sa xp-om u firmi bio veoma stabilan ali često je bilo problema sa virusima
danas nema tih problema sa sedmicama... ponekad nešto prođe
-
zippoo87
#39 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
ukidaju podrsku tj.razvoj i popravke XPa ali to ne znaci da ono sto je do sada napravljeno ne valja i da se vise ne moze koristiti,naprotiv
evo ja ovo pisem sa posla gdje je win xp instaliran ,laptop je slabiji i odlicno mu lezi XP,HDvideo isto ide bez problema a ima 1 GB rama i dual core 1.6 procesor
uglavnom,kada sam kupio prvi racunar (2003.) dobio sam iz komp winows xp mislim sp1 i tada nista nisam znao o racunarima
znam samo da sam cesto mora zvati nekoga da mi rusi sistem,jer je stalno bilo virusa i rusili su ga skroz
onda kroz vrijeme je isao SP2,pa SP3 i bio je ok sistem ali se opet znao provlaciti virus i shebati situaciju,iako je komp uvijek imao antivirus
kasnije sam kupio kovi komp i opet su mi predinstalirali xp (kraj 2009) a nedugo zatim je izasao windows 7 i sjecam se da sam instalirao RTM verziju 32bitna i bio sam prezadovoljan sa windows 7 jer za 4,5 godina nikada ga nisam ni formatirao,sve mi radilo perfektno i do prije 10ak dana,kada mi nije mogao da prepozna novu tastaturu (to je neki bug sa tastaturom) i ja onda instaliram windows 8.1 koji me pravo muci i moguce da cu i vec danas ponovo vratiti windows 7 ,ovaj put 64bitni,zbog rama
mnogi se slazu da je windows 7 do sada najbolji windows a i bogami je stabilan a i zasticen,mislim da za svo ovo vrijeme niti jedan virus nije nesto pokvario,vecinom sam ih ja svjesno unosio na crackovima ili tako a rijetko je sta prolazilo samo a godinama koristim besplatni avast
xp jest dobar ali pregazilo ga je vrijeme,kome treba stabilan OS ,bez da stalno nesto cacka,trazi,da mu se rusi a ima barem dual core i 2 gb rama,windows 7 je idealan
evo ja ovo pisem sa posla gdje je win xp instaliran ,laptop je slabiji i odlicno mu lezi XP,HDvideo isto ide bez problema a ima 1 GB rama i dual core 1.6 procesor
uglavnom,kada sam kupio prvi racunar (2003.) dobio sam iz komp winows xp mislim sp1 i tada nista nisam znao o racunarima
znam samo da sam cesto mora zvati nekoga da mi rusi sistem,jer je stalno bilo virusa i rusili su ga skroz
onda kroz vrijeme je isao SP2,pa SP3 i bio je ok sistem ali se opet znao provlaciti virus i shebati situaciju,iako je komp uvijek imao antivirus
kasnije sam kupio kovi komp i opet su mi predinstalirali xp (kraj 2009) a nedugo zatim je izasao windows 7 i sjecam se da sam instalirao RTM verziju 32bitna i bio sam prezadovoljan sa windows 7 jer za 4,5 godina nikada ga nisam ni formatirao,sve mi radilo perfektno i do prije 10ak dana,kada mi nije mogao da prepozna novu tastaturu (to je neki bug sa tastaturom) i ja onda instaliram windows 8.1 koji me pravo muci i moguce da cu i vec danas ponovo vratiti windows 7 ,ovaj put 64bitni,zbog rama
mnogi se slazu da je windows 7 do sada najbolji windows a i bogami je stabilan a i zasticen,mislim da za svo ovo vrijeme niti jedan virus nije nesto pokvario,vecinom sam ih ja svjesno unosio na crackovima ili tako a rijetko je sta prolazilo samo a godinama koristim besplatni avast
xp jest dobar ali pregazilo ga je vrijeme,kome treba stabilan OS ,bez da stalno nesto cacka,trazi,da mu se rusi a ima barem dual core i 2 gb rama,windows 7 je idealan
- Truba
#40 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
jes nekad bila banja kad uleti virus na glavni komp i onda zovemo majstora a mi na pauzu
il nosi komp u mastel beroks
banja
il nosi komp u mastel beroks
banja
- AmADin_gospo
#41 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
ko nije ovo slušao godinama, nezna šta je spor internet
https://www.youtube.com/watch?v=gsNaR6FRuO0

i onda otvoriš mIRC pa do zore
https://www.youtube.com/watch?v=hWq4DWfrpu8
https://www.youtube.com/watch?v=gsNaR6FRuO0
i onda otvoriš mIRC pa do zore
https://www.youtube.com/watch?v=hWq4DWfrpu8
Last edited by AmADin_gospo on 06/03/2014 14:49, edited 1 time in total.
- Truba
#42 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
sjećam se kad je pjesmu od 3 mb bilo problem skinuti
nakačiš se i ostane još 20 kb on se diskonektuje
-
mehoxy
#43 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
Vista je sranje,W8 je sranje.Sedmica jeste bolja,ali konzumira resurse ko fukara jogurt.Takodje neke generacije video karti nikad nisu dobile pristojne 3d drajvere za sedmicu(HD4xxx iz mog iskustva,mozda i GeF2xx).Ustvari,jedino gameri imaju nekakav razlog za prelazak na sedmicu s obzirom da sve manje igara podrzava dx9.Za sve ostale je trenutno WinXP & Office2010 sasvim dovoljan.escobar__ wrote:Krajnje je vrijeme bilo. OS star 13 godina je danas smiješno koristiti. Nit je bolji nit će kad bit bolji od nasljednika... Pa i Vista uz nadogradnje je bolji OS od XP-a za klasu (pod uslovom da se ne radi o mašini sa Celeron procesorom na 466 MHz radnom taktu).
-
becho2150
#44 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
Iskljucivanjem aera i dosta nepotrebnih servisa na windows 7 se moze postici da u praznom hodu trosi oko 300 mb tako da moze raditi dosta dobro i na 1 gb rama
- AmADin_gospo
#45 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
eee, zato je psotojao DAPBlack swan wrote:sjećam se kad je pjesmu od 3 mb bilo problem skinuti

4 mege se skidale po 2 sata.
- zagorkara
#46 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
BloodOverdrive wrote:...pomalo me baci sjećanje na 3.1 i 95 na svom tonu teškom Pentium 1 (133MHz sa turbo opcijom, 32MB RAM, 250MB HDD)btw. u vrijeme kad su moji vršnjaci pržili Unreal Tournament na friško instaliranom XP-u.
Ja sam istu "mašinu" (samo sa 16 MB RAM memorije) 2007. godine donio u studentski dom. Danima ljudi dolazili da vide čudo od PC
- zagorkara
#47 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
mehoxy wrote:Vista je sranje,W8 je sranje.Sedmica jeste bolja,ali konzumira resurse ko fukara jogurt.Takodje neke generacije video karti nikad nisu dobile pristojne 3d drajvere za sedmicu(HD4xxx iz mog iskustva,mozda i GeF2xx).Ustvari,jedino gameri imaju nekakav razlog za prelazak na sedmicu s obzirom da sve manje igara podrzava dx9.Za sve ostale je trenutno WinXP & Office2010 sasvim dovoljan.escobar__ wrote:Krajnje je vrijeme bilo. OS star 13 godina je danas smiješno koristiti. Nit je bolji nit će kad bit bolji od nasljednika... Pa i Vista uz nadogradnje je bolji OS od XP-a za klasu (pod uslovom da se ne radi o mašini sa Celeron procesorom na 466 MHz radnom taktu).
Jarane. 1GB RAM-a je prevaziđen i na mobitelima
-
becho2150
#48 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
nisam rekao da je 1gb dovoljan za igre i neke zahtjevnije aplikacije ali za neki osnovni upotrebljiv sistem da a naravno i korisnik mora malo bolje poznavati svoj sistem sto se tice podesavanja.A na kraju sto s tice tog ukidanaja xp za stari hardver ima linux koji moze dosta dobro zamijeniti xp naravno ne za igre ali ostalo za prosjecnog korisnika sto se tice surfanja multimedije i slicno sve je tu
- Truba
#49 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
linuks je snobizam bez uvrede
imao sam i ja dual boot linux windows
nisam ulazio na linux jednom godišnje
ovdje govorimo o 95% korisnika koji prave grešku kada kopiraju šortkat umjesto fajl na de disku
da ih pitaš koji win imaju ne znaju
magistri ekonomije nisu znali koji OS imaju na računaru kad im treba popraviti a zovu
imao sam i ja dual boot linux windows
nisam ulazio na linux jednom godišnje
ovdje govorimo o 95% korisnika koji prave grešku kada kopiraju šortkat umjesto fajl na de disku
da ih pitaš koji win imaju ne znaju
magistri ekonomije nisu znali koji OS imaju na računaru kad im treba popraviti a zovu
-
becho2150
#50 Re: Ukidaju podršku za Windows XP :(((
slazem se sto se toga tice da za linux treba malo vise volje i vremena dok se neke stvari ne nauce ali jedino tako ovaj stari hardver se i dalje moze koristiti.