Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post Reply
podzakonski akti

#26 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by podzakonski akti »

dajte ljudi realne prijedloge. kakva svedska. to je skupo, a u eventualnom trecem svjetskom tesko da ce biti posla tamo i pogotovo ne socijale.
CoCoLoCo

#27 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by CoCoLoCo »

jug spanije, zastekat se nedje dole, ne vjerujem da ce dole plaho nuklearke rokat :D
klaki

#28 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by klaki »

Velika je Australija i Japan. Uvijek se mozes zastekati u PM na neko selo. Samo sto bi jezik bio problem u Japanu.

Watashi wa buraz, no kill, tasukete onegai :lol: :lol: :lol: :lol:
sluga_okupatora

#29 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by sluga_okupatora »

Najbolje je bjezat' tamo gdje nece rokat atomske - podrucja koja su vec u ratu dugi niz godina Irak, Afganistan, Sirija itd.
Jbg svako ko bude pritisko dugmice za ispaljivanje nuklearnih projektila ce kontat ono, "sta imamo bacat atomske na njih, oni su vec sjebani". :D
CoCoLoCo

#30 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by CoCoLoCo »

Care, dje u japan na djavla, si lud, oni zemljotresi kad su tamo bili, ima x analiza da im mrva fali da maltene citav japan potone, dreknel tu nedje nuklearka, ode japan papa care, sav ce potonut maltene. Ne sjecam se sad bas najbolje, davno sam oko toga citao, al ugl, ona fuji planina ima velkog udjela u tim prognozama, valjda je na nekom klincu palcu, rascjepu il nekoj ploci tektonskoj nestabilnoj pravo sta li, ugl i ovako misle da bi moglo otic sve u herlac uskoro, kamol jos da se zaroka nuklearkama nedo bog.
CoCoLoCo

#31 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by CoCoLoCo »

ma ja kontam da jug spanije, alzir dole, maroko, portugal, kanarska otocja najprije, ko ce dole u pm sta rokat, il afrika na kraju krajeva, u neku pustahiju se zastekat.
Teletubbies

#32 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by Teletubbies »

Image

Evo rješenja,temu odma pod kluč :D
klaki

#33 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by klaki »

CoCoLoCo wrote:ma ja kontam da jug spanije, alzir dole, maroko, portugal, kanarska otocja najprije, ko ce dole u pm sta rokat, il afrika na kraju krajeva, u neku pustahiju se zastekat.
Škotska nebi bila losa opcija, ili neko malo zabaceno mjesto u Kanadi. Mislim nema se tu sta ratovati ako gledamo realno
podzakonski akti

#34 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Na primjer, da rat traje 5 godina. Šta i kako ako čovjek ostane u Bosni?

Recimo sad da se krijem u podrumu u Sarajevu od rata 1992-95. Nigdje ne smijem da izađem. Koliko vode mi treba da zaštekam? moraš piti minimum litar dnevno 5 godina oko 1500 litara vode. a dje je hrana, dje je sapun...

mozda kupiti zemlju na selu sto ovaj jedan kaze ali sta ako tu dođu da me gone ili mobilišu? mozda negdje u brdu iskopati sebi bunker sa solarnim panelima?

Ne znam. neko rece idi u spaniju. da jarane, ali sta ako spanci mobilisu ljude za rat sa rusijom? sta ce sa strancima? pustit ih da hlade jaja? cisto sumnjam. spanija je u nato savezu...
madner

#35 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by madner »

Prijavis se kao dobrovoljac i onda uzivas. Osim ako pogines. Ili te zarobe. Ili te rane.
Teletubbies

#36 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by Teletubbies »

Pacifički otoci,u stilu Robinzona :D ili Mongolija,mislim da svi misle da tamo nema ljudi...ili na kraju,gas masku u ruke i pravac Černobil
podzakonski akti

#37 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

klaki wrote:
CoCoLoCo wrote:ma ja kontam da jug spanije, alzir dole, maroko, portugal, kanarska otocja najprije, ko ce dole u pm sta rokat, il afrika na kraju krajeva, u neku pustahiju se zastekat.
Škotska nebi bila losa opcija, ili neko malo zabaceno mjesto u Kanadi. Mislim nema se tu sta ratovati ako gledamo realno
kako brate? i skotska i kanada su blizu eventualnih nuklearnih meta. mozda duboko na sjeveru kanade sa eskimima ali to je hladno u p.m.
CoCoLoCo

#38 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by CoCoLoCo »

care da ti odma kazem iskreno, zarokal se nema rizicnijeg podrucja od bosne, garantujem ti, kao prvo, americka baza u sarajevu ti je logisticki i nervni centar njihovog raketnog stita u istocnoj evropi, kad bi se zarokali prvo bi to rusi gadjali, kao drugo, blizina izraela i najveci kontaminacijski val od tamo bi nas safato, kao trece blizina italije, cetvrto blizina istocnog bloka, oni su ludjaci kad zarokaju ne znaju stat, znaci sveeee ama sve al odavde pod hitno se zanogetat, si lud jbte.
Last edited by CoCoLoCo on 02/03/2014 12:47, edited 1 time in total.
klaki

#40 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by klaki »

podzakonski akti wrote:
klaki wrote:
kako brate? i skotska i kanada su blizu eventualnih nuklearnih meta. mozda duboko na sjeveru kanade sa eskimima ali to je hladno u p.m.
A dobro nisam mislio na nuklearke. To si u pravu. Kada bi bombardovali USA sjever i Englesku naplatili bi i Kanada i Skotska :skoljka:
Teletubbies wrote:Pacifički otoci,u stilu Robinzona :D ili Mongolija,mislim da svi misle da tamo nema ljudi...ili na kraju,gas masku u ruke i pravac Černobil
Nadam se da si igrao Fallout :D

Image
CoCoLoCo

#41 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by CoCoLoCo »

jbo ti to, ode ja stalkera instalirat, trenirat malo :D
madner

#42 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by madner »

Ma samo u dobrovoljce. Bolje jedan dan kao car da te zaloze nego godine patnje.
Teletubbies

#43 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by Teletubbies »

madner wrote:Ma samo u dobrovoljce. Bolje jedan dan kao car da te zaloze nego godine patnje.
A i familiji obezbjediš (ako nebude nuklearki) neku penziju od smrti,ala zlatni ljiljan
hAZNADAR

#44 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by hAZNADAR »

Ma kakve neutralne zemlje, kakve nuklearke,... kada glad zavlada, nestasica vode, struje,.. ljudi se pretvore u zivotinje i otimaju jedni od drugih. Gdje god na svijetu i u bilo kojoj zemlji gdje nema rata - dovoljno je da nema bas nikakve hrane ni za kupiti, ukrasti iz radnje,... - ljudi ce otimati jedni od drugih. Doci ce vrijeme kada ce ljudi bjezati na selo makar i ne bilo ratova.

Sve rastuci trend tkzv doomsday preppers u svijetu gdje se ljudi pripremaju za kolaps sistema bilo ekonomski ili valute, nemocne policije, klimatske promjene, epidemije bolesti,....... a to je itekako realno u potrosackim drustvima gdje samo nestanak struje ili pitke vode u duzem periodu moze dovesti do haosa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Survivalism

Ogroman broj domacinstava u samoj Americi ima pripremljena sklonista, hranu zamjesec dana, pune ruksake sa svim potrebnim za bjezanje i oruzje,.. i organizaciju gdje se udruzuju da stvore male i odrzive zajednice u vukohebinama u prirodi.
Mom se starom svi smijali kada je poceo kamarati vrece brasna i konzerve ribe jos u vrijeme balvan revolucije - poslije ga svi u zvijezde okivali kada je zafalilo svega.

Gdje bjezati? Sta jaznam - prvo sto mi pada na pamet su otoci na Jadranu - oni manji i slabije naseljeni. Nanijeti pribora za pecanje sto vise, sjemenki povrca i kanistera za skupljanje kisnice. Konzerve se potrose jednog dana,.. sta dalje. A Jadranski otoci nisu bas nesto popriste ratova i pristupacni rulji. More je takodjer dobra prirodna izolacija i dobar izvor hrane - i naravno - zombiji ne mogu plivati. :mrgreen:
muzicar_iz_parka

#45 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by muzicar_iz_parka »

Ja sam sebi kupio plac u visočkoj piramidi i poče praviti vikendicu, nema bolje zaštite.
podzakonski akti

#46 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

hAZNADAR wrote:Ma kakve neutralne zemlje, kakve nuklearke,... kada glad zavlada, nestasica vode, struje,.. ljudi se pretvore u zivotinje i otimaju jedni od drugih. Gdje god na svijetu i u bilo kojoj zemlji gdje nema rata - dovoljno je da nema bas nikakve hrane ni za kupiti, ukrasti iz radnje,... - ljudi ce otimati jedni od drugih. Doci ce vrijeme kada ce ljudi bjezati na selo makar i ne bilo ratova.

Sve rastuci trend tkzv doomsday preppers u svijetu gdje se ljudi pripremaju za kolaps sistema bilo ekonomski ili valute, nemocne policije, klimatske promjene, epidemije bolesti,....... a to je itekako realno u potrosackim drustvima gdje samo nestanak struje ili pitke vode u duzem periodu moze dovesti do haosa.

Ogroman broj domacinstava u samoj Americi ima pripremljena sklonista, hranu zamjesec dana, pune ruksake sa svim potrebnim za bjezanje i oruzje,.. i organizaciju gdje se udruzuju da stvore male i odrzive zajednice u vukohebinama u prirodi.
Mom se starom svi smijali kada je poceo kamarati vrece brasna i konzerve ribe jos u vrijeme balvan revolucije - poslije ga svi u zvijezde okivali kada je zafalilo svega.

Gdje bjezati? Sta jaznam - prvo sto mi pada na pamet su otoci na Jadranu - oni manji i slabije naseljeni. Nanijeti pribora za pecanje sto vise, sjemenki povrca i kanistera za skupljanje kisnice. Konzerve se potrose jednog dana,.. sta dalje. A Jadranski otoci nisu bas nesto popriste ratova i pristupacni rulji. More je takodjer dobra prirodna izolacija i dobar izvor hrane - i naravno - zombiji ne mogu plivati. :mrgreen:

jesi siguran za kišnicu? ako bace nuklearnu padaće radioaktivna kiša. možda je bolje sakriti se na veću nadmorsku visinu, možda 1000 do 1500 metara pored izvora vode, šume i plodne zemlje i hvatati potočne pastrmke? kakva nam je klima postala možda snijeg više neće padati.
Last edited by podzakonski akti on 02/03/2014 13:06, edited 1 time in total.
CoCoLoCo

#47 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by CoCoLoCo »

hAZNADAR wrote:Ma kakve neutralne zemlje, kakve nuklearke,... kada glad zavlada, nestasica vode, struje,.. ljudi se pretvore u zivotinje i otimaju jedni od drugih. Gdje god na svijetu i u bilo kojoj zemlji gdje nema rata - dovoljno je da nema bas nikakve hrane ni za kupiti, ukrasti iz radnje,... - ljudi ce otimati jedni od drugih. Doci ce vrijeme kada ce ljudi bjezati na selo makar i ne bilo ratova.

hahahah ovaj lik zna sta prica sto jes jes, imal bujruma jarane, eto i mene da se prislepam :-D
muzicar_iz_parka

#48 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by muzicar_iz_parka »

U svakom zlu nešto dobro, ako pane atomska onda ćemo svi svjetliti u mraku, godine se polako skupljaju a vid slabi, neće biti teško naći hanumu u mraku a i štedi se struja za sijalicu.
CoCoLoCo

#49 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by CoCoLoCo »

:lol: :lol: :lol:
alanx

#50 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

Post by alanx »

http://www.armyshop.ba/

Ima dobre obuce za sume i planine u onim radnjama kod trznice.
Post Reply