Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

enisss

#26 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by enisss »

Kakva glupa tema :D

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
insomnia78

#27 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by insomnia78 »

sherbett wrote:
insomnia78 wrote:Zato su Srbi, Hrvati i Bosanci obrazovani, nacitani, sposobni i svjesni svjeta oko sebe a o napredku u "islamskim" zemljama i na "dusevnom" istoku, za raliku od dekadentnog zapada necemo ni pricati
Mislim i laiku je jasno gdje je Amerika a gdje smo mi

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ma di su?
Svak kod svog psihijatra ...
Cuj gdje, na tronu svijeta
Jesi svjesna da je debelo vise od polovine naseg stanovnistva "zrelo" za psihijatrijske pomoci

JThomas

#28 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by JThomas »

samo što smo još u fazi poricanja. uz kaficu bistrimo probleme preko svijeta, a u svojoj avliji jok.
insomnia78

#29 Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by insomnia78 »

JThomas wrote:samo što smo još u fazi poricanja. uz kaficu bistrimo probleme preko svijeta, a u svojoj avliji jok.
Pa vidis ovdje na forumu, milion postova o Siriji, Rusiji, Iranu, Ukrajini, zna se sta misli Putin, sta Obama, koji su motivi Merkel i Natanjahua, znaju na cemu svjet stoji
Milion postova o protestima u BiH ali izaci na iste i pokusati promjeniti nesto, otici makar na onaj plenum pa iznjeti misljenje, jok

zapamti

#30 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by zapamti »

AleksoMKD ne razvodnavaj temu i ne započinji još desetke novih tema istovremeno. Nigdje nije napisao da su apsolutno svi amerikanci nemoralni.
Nesto slabo stvoritelj pomaze u zadnjih 150 - 200 godina u Africi i Aziji.

"Zbog onoga što ljudi rade, pojavio se nered i na kopnu i na moru..." (Prijevod značenja Er-Rum, 41)

Nemoj misliti da ti svojim nastojanjem da osporiš Uputu ne doprinosiš širenju nereda na Zemlji!

Ljudi su se udaljili od izučavanja i praktikovanja Upute. Umjesto da ne remete red, oni nered siju.
Tebi se sviđa ovakvo kakvo jeste uređenje Planete! Misliš da je Stvoritelj prepustio ljude same sebi, da nam nije ostavio Uputu kako se treba živjeti.
Hoćeš li opet sad odgovoriti nekim tamo događaju koji po tvome pisanju treba da je naredba Upute.

Upoznaj Uputu, pa onda ljude. Pogrešno je postaviti se da se upoznaju prvo ljudi pa smatrati onda da je time upoznata Uputa.
Allahova je mudrost da istina dolazi postepeno. Ulaziće ljudi u skupinama u Islam.

Mi ljudi po prirodi smo stvoreni da veličamo našeg Stvoritelja. Oni koji to neće, veličat će nešto stvoreno. ameriku, un, one ove. U oktobru su nam izbori, pa će nam biti glasanje. Ko će za kojeg boga glasati da mu propisuje zakone biće paleta izbora...
Bodkin

#31 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:
sherbett wrote:ja ne znam što bi mi koji smo učili povijest i zemljopis u osnosvnoj i srednjoj školi mogli nova da naučimo od Amerike, tj. SAD-a? Eto, čak su i ime cijelog kontinenta, koji se proteže od jednog do drugog zemljinog pola prisvojili za svoju super ultra mega božansku naciju.
Al drago mi je da vidim kako u realnosti izgledaju taj kolonijalizam, imperijalizam, divide et impera princip, ultimatumi, uvođenje demokracije, i tako...
i da najdebilnija nacija neukih fanatika bira gospodara svijeta na najdemokratskijim izborima na svijetu
teska predrasuda. izmislili nauceni i sveznajuci iz malih naroda koji nigdje dospjeli nisu sa svojim nacijama. cinjenica je da je amerika sinonim za slobodu izbora (uglavnom). tolerantniji su od ksenofobne evrope duplo i centar su i motor razvoja. sad sto je to sve zbog profita je druga prica ali je glupo reci da je debilna i neuka nacija

a za ovog sa kilometarskim komentarima mogu reci da je bolje da ne izlazi iz gluhe bukovice. gdje ces bolan slusati muziku i pustiti zeni da bira za sebe. grijeh!!
joj Bodkine, karikirala sam..ne nećeš me valjda doslovno shvatiti?
Činjenica je da AMeri do prije 100 godina nisu znali da postoji svijet van sjevernoameričkog kontinenta i njihovih SAD...na toliki broj stanovnika ima mnogo takvih koji nisu dovoljno informirani ili uopće
ima ih jako puno koji ni danas ne znaju ili ih ne zanima nista osim njihove drzave (state), a ne jos van amerike. ali to je druga prica. cinjenica je da su prvi u vecini stvari. dakle sve i da su vecinom debili, ostali onda moraju biti jako pametni :)
insomnia78

#32 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by insomnia78 »

Bas bi volio da neko sprovede kakvo ispitivanje opsteg znanja na prostoru ex yu da vidimo koliko to mi znamo o ostatku svjeta i ovog sto nas okruzuje pa da jednom zauvjek srusi taj mit o nekoj nasoj aman pameti i upucenosti

nihoniho

#33 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by nihoniho »

Eto , sada bi mi trebali da stanemo na stranu Vehabija ili Otacastvenog pokreta Obraz i borimo se protiv Amerikanaca !
Jos niste skontali, ne vole ljudi Ameriku i Amerikance zatosto misle da su pravo dobri, nego zato sto su drugi puno gori ! Ne vjerujes, otidji u Kinu, Rusiju, Iran, Sjevernu Koreju, Kubu, Venecuelu... sve perjanice antiglobalizma ;-)
Last edited by nihoniho on 27/02/2014 21:00, edited 2 times in total.
fatamorgana

#34 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by fatamorgana »

insomnia78 wrote:Bas bi volio da neko sprovede kakvo ispitivanje opsteg znanja na prostoru ex yu da vidimo koliko to mi znamo o ostatku svjeta i ovog sto nas okruzuje pa da jednom zauvjek srusi taj mit o nekoj nasoj aman pameti i upucenosti

Zar se ne vidi "od oka", :wink:
zapamti

#35 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by zapamti »

Ko li nas uči da je televizor česma informacija a da smo mi trebamo biti spužve tih informacija?
Ko nas uči da preko televizije dolaze provjerene informacije kojima se ne manipuliše stanovništvom od strane glavešina?

Ko nas uči da je tv izvor upute kako se snaći u svijetu, a da to nije Kur'an? Ko li to tako radi...
XOX100

#36 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by XOX100 »

Bodkin wrote:
ima ih jako puno koji ni danas ne znaju ili ih ne zanima nista osim njihove drzave (state), a ne jos van amerike. ali to je druga prica. cinjenica je da su prvi u vecini stvari. dakle sve i da su vecinom debili, ostali onda moraju biti jako pametni :)
Vecina Amerikanaca ne zna niti ga interesuje sta se dogadja izvan njihove pokrajine (state ).
A jos da ga interesuje jedan Irak ili Iran, Njemacka ili Bosna ? Ma daj.
Amer je namjerno ogranicen, jer jednostavno nema vremena da se brine za desavanja izvan svoje okoline.
Problem u Bosni je sto ljudi imaju previse vremena. Pa se brinu za sve i svasta.
Bodkin

#37 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Bas bi volio da neko sprovede kakvo ispitivanje opsteg znanja na prostoru ex yu da vidimo koliko to mi znamo o ostatku svjeta i ovog sto nas okruzuje pa da jednom zauvjek srusi taj mit o nekoj nasoj aman pameti i upucenosti

puno vise od prosjecnog amera. ako nista znas da je nebo svugdje plavo jel tako. poenta je u tome da oni to ne smatraju losim. amerika na prvom mjestu i ne cak to. samo svoje selo ili svoja drzava i to je dosta. ali to ne govori nista o debilnosti nacije
Bodkin

#38 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by Bodkin »

XOX100 wrote:
Bodkin wrote:
Vecina Amerikanaca ne zna niti ga interesuje sta se dogadja izvan njihove pokrajine (state ).
A jos da ga interesuje jedan Irak ili Iran, Njemacka ili Bosna ? Ma daj.
Amer je namjerno ogranicen, jer jednostavno nema vremena da se brine za desavanja izvan svoje okoline.
Problem u Bosni je sto ljudi imaju previse vremena. Pa se brinu za sve i svasta.
pa sta sam ja drugo napisao :)
insomnia78

#39 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by insomnia78 »

nihoniho wrote:Eto , sada bi mi trebali da stanemo na stranu Vehabija ili Otacastvenog pokreta Obraz i borimo se protiv Amerikanaca !
Jos niste skontali, ne vole ljudi Ameriku i Amerikance zatosto misle da su pravo dobri, nego zato sto su drugi puno gori ! Ne vjerujes, otidji u Kinu, Rusiju, Iran, Sjevernu Koreju, Kubu, Venecuelu... sve perjanice antiglobalizma ;-)
To je to otprilike
Ovi iz komsiluka mrze Amere i OTAN (sto bi rekli Francuzi) zato sto su dobili po pičKi od istih, veh bi aj ih mrzi iz slicnog razloga plus sto oni onako po defaultu mrze sve razlicito, toliko o njihovom svatanju islama kao vjere mira i tolerancije
Onda imas ove nazovi ljevicare, antikapitaliste i antiglobaliste koji ne znaju ko im glavu nosi a znaju da je Amerika najgora

madridist

#40 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by madridist »

Država wrote:Amerika me naučila da tu zemlju volim dok sam živ. Kad su me klali, Amerika je stala na moju stranu i bombardovala ubice. Eto.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: :bih:
XOX100

#41 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by XOX100 »

madridist wrote:
Država wrote:Amerika me naučila da tu zemlju volim dok sam živ. Kad su me klali, Amerika je stala na moju stranu i bombardovala ubice. Eto.

Pa nije bas da su se prebili da nam pomognu.
Bombardovali su neprijatelja kad je klanje zavrsilo.

Ipak imam pozitivno misljenje o Americi. To je nacija sastavljena od 1000 drugih nacija. Svaka mraka se okupila tamo. I nekako su napravili da sve to funkcionise.
Puno su kopirali od starih Rimljana.
Droog

#42 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by Droog »

madridist wrote:

U S A

:thumbup:
zapamti

#43 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by zapamti »

Ko li to uči lijepiti etikete ljudima nazivajući ih raznim imenima kako bi među ljudima izgubili naklonost?

Ko li to uči da se oni koji se zalažu za Allahovu Uputu nazivaju vehabijama.

Taj naziv je šejtanski i on ga potura preko svojih štićenika.

Pa kada dosadi vehabija, onda ćemo pisati ve ha bi, vehabosi, fundamentalisti, teroristi, zaostalci, divljaci itd. Ko to uči da je bitno da se povremeno promijeni naziv kako bi ljudi bili izmanipulisani ili zbunjeni pa poverovali prenosiocu tih vijesti na prvu.
Ko to uči da ljudi površno razmišljaju u mnoštvu informacija.

Teško li se vama takvima kada ljudi upoznaju da su izmanipulisani i prevareni!
Doće ljudi do Istine džaba vam. Allah je Milostiv. Uće u svaku kuću poziv Islama. Ponižen će biti ko odbije, a ponosan ko prihvati!
Last edited by zapamti on 27/02/2014 21:27, edited 1 time in total.
insomnia78

#44 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by insomnia78 »

gfuj484 wrote::lol: :lol: :lol:

Image
Iako si najjadnija vrsta trola ipak bi nama u Bosni Izrael trebao biti ucitelj u mnogim stvarima
Drzava i narod kojoj se moras diviti
Nakon prezivljenih onolikih sranja napraviti tako jaku drzavu i tako ujediniti svoj narod bez obzira gdje se nalazi plus i dan danas iz misije rupe vaditi naciste moze i treba zasluzivati jedino divljenje

zapamti

#45 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by zapamti »

gfuj484 wrote: :lol: :lol: :lol:

Zapitaj se ko te naučio da je životni uspjeh kleberenje prema onome što se ne slaže sa tvojim pogledom.
zapamti

#46 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by zapamti »

insomnia78 wrote: Iako si najjadnija vrsta trola ipak bi nama u Bosni Izrael trebao biti ucitelj u mnogim stvarima
Nakon prezivljenih onolikih sranja napraviti tako jaku drzavu i tako ujediniti svoj narod bez obzira gdje se nalazi plus i dan danas iz misije rupe vaditi naciste moze i treba zasluzivati jedino divljenje
"Jaka" je zašto što na zemlji ne vlada šerijat i što su otvorena vrata manipulacijama informacijama.
Last edited by zapamti on 27/02/2014 21:34, edited 1 time in total.
insomnia78

#47 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by insomnia78 »

zapamti wrote:
insomnia78 wrote: Iako si najjadnija vrsta trola ipak bi nama u Bosni Izrael trebao biti ucitelj u mnogim stvarima
Jaka je zašto što na zemlji ne vlada šerijat i što su otvorena vrata manipulacijama informacijama.
Ne, nego je jaka sto prvenstveno shvata snagu obrazovanja, ljubavi prema "domovini", snagu lobiranja, snagu svoje vojske i stav da se ne daju zajebavati

zapamti

#48 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by zapamti »

gfuj484 wrote:[:lol: :lol: :lol:

Šta misliš, ko će se kome smijati na Sudnjem Danu? U kojem će položaju biti ljudi sa takvim tvojim postupcima?
It_is_a_Leclerc

#49 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by It_is_a_Leclerc »

gfuj484 wrote:
insomnia78 wrote:
gfuj484 wrote::lol: :lol: :lol:

Image
Iako si najjadnija vrsta trola ipak bi nama u Bosni Izrael trebao biti ucitelj u mnogim stvarima

i ja im se divim najbolje znaju s muslimanima po kratkom postupku oni i srbi su vam penicilin :lol: :lol: :lol:
Izrael je prijatelj Bosne. Kao članica NATO alijanse, svesrdno je učestvovao u ovom

Hvala narodu Izraela i svim drugim članicama NATO-a !

Long live USA !
zapamti

#50 Re: Čemu nas je Amerika naučila u zadnjih par godina

Post by zapamti »

insomnia78 wrote: Ne, nego je jaka sto prvenstveno shvata snagu obrazovanja, ljubavi prema "domovini", snagu lobiranja, snagu svoje vojske i stav da se ne daju zajebavati

Kao i mnoge druge imperije koje su se uzdigle da se ohole nad drugima, past će i oni!
Post Reply