FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sorcerer

#26 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by sorcerer »

nek te dobro sluzi i da sto manje ides kod majstora :D
Mlad i Nevin

#27 Re: Odg: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by Mlad i Nevin »

Fiata moraš voljeti sa svim njegovim manama :D

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
Drivee

#28 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by Drivee »

nisi pogresio. jeste ruzna ali je ok, jeftini delovi i odrzavanje. samo sto ne uze 1.3 mjt..4-5 litara dizela

taj 1.9 trosi bez problema los ulje pa ako nadjes..slobodno koristi, kod nas taxi linijski koristi samo loz ulje..
jefferson

#29 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by jefferson »

Drivee wrote:nisi pogresio. jeste ruzna ali je ok, jeftini delovi i odrzavanje. samo sto ne uze 1.3 mjt..4-5 litara dizela

taj 1.9 trosi bez problema los ulje pa ako nadjes..slobodno koristi, kod nas taxi linijski koristi samo loz ulje..
E al ce da povuce 1.3mjt sa 6 osoba unutra.
Drivee

#30 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by Drivee »

Naravno, ne bi ga ubacivali da ne moze..probano, ovi voze po ceo dan pun auto... Nisam probao ali vidim da idu..
E sada, ako se samo putuje a ne trka..1.3 je super. To su novi motori, savremeniji..Licno, moj izbor bi bio Punto 1.3mjt.
help_desk

#31 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by help_desk »

Multipla 1.3 ne postoji, Idea da.
hopcup

#32 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by hopcup »

Pirija wrote:
citroen xm wrote:Oba auta su odlična, a u pogledu dizajna oba su mi vrhunska. Ako ti baš treba toliko praktičnosti i 6 sjedišta idi na Multiplu. Ja bi gledao P406 jer više volim limuzine. Oba imaju odlične motore. E sad pitanje je koliko su prešli i kako održavani. Gledaj bolje očuvano i ono što ti više odgovara.

ova izjava uzrokuje rak na ocima citaoca....
ja tri puta čitam i još ne vjerujem
_mufljuz_

#33 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by _mufljuz_ »

Azamo wrote:Eh eto pazario sam "Žabu" jer me fakat impresionirala funkionalnošću,motorom i ljepotom :D . Treba uraditi par sitnica na njoj pa ću vam za koji dan kad bude gotova upload slike da vidite ljepoticu :thumbup:
pridruzujem se cestitkama i ako bog da da te posluzi na najbolji nacin i nafakali da bude, jos bolje provozo.... znam koja te radost spopala sad hehe :thumbup:

samo da dodam komentar na kompleksase koji podjebavaju za dizajn....
uvijek bih trazio ovakav auto nego auto koji je predmet kojekakvih kvazituninga prerade i balavurdijskog izivljavanja...
ovakve auta balavurdija uglavnom nece jerbo ih je blam pa si u startu zasticen cinjenice da se neko izivljavao na tom minivanu....
citroen xm

#34 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by citroen xm »

Čestitam na kupovini. Neka te dobro služi. Bitno je da si ti zadovoljan, a ljudima ionako nikada ugoditi.
johntra

#35 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by johntra »

Nek je sa srećom...za svoje namjene, nisi pogriješio u izboru automobila...
hopcup

#36 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by hopcup »

_mufljuz_ wrote:
Azamo wrote:Eh eto pazario sam "Žabu" jer me fakat impresionirala funkionalnošću,motorom i ljepotom :D . Treba uraditi par sitnica na njoj pa ću vam za koji dan kad bude gotova upload slike da vidite ljepoticu :thumbup:
pridruzujem se cestitkama i ako bog da da te posluzi na najbolji nacin i nafakali da bude, jos bolje provozo.... znam koja te radost spopala sad hehe :thumbup:

uvijek bih trazio ovakav auto nego auto koji je predmet kojekakvih kvazituninga prerade i balavurdijskog izivljavanja...
ovakve auta balavurdija uglavnom nece jerbo ih je blam pa si u startu zasticen cinjenice da se neko izivljavao na tom minivanu....
možeš ti mene nazvat kompleksašem hiljadu puta, multipla je preružan auto.
romeomoraprezivjeti

#37 Re: Odg: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by romeomoraprezivjeti »

hopcup wrote:
_mufljuz_ wrote:

možeš ti mene nazvat kompleksašem hiljadu puta, multipla je preružan auto.
Mozda si i ti ruzan,pa zivis,je li tako?!;-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
jefferson

#38 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by jefferson »

Drivee wrote:Naravno, ne bi ga ubacivali da ne moze..probano, ovi voze po ceo dan pun auto... Nisam probao ali vidim da idu..
E sada, ako se samo putuje a ne trka..1.3 je super. To su novi motori, savremeniji..Licno, moj izbor bi bio Punto 1.3mjt.
Pa idu, jbg, ne bi bas bilo dobro da prodaju auto koji ne ide :lol:
1.3 u Puntu i Multipli su dva razlicita svijeta.
hopcup

#39 Re: Odg: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by hopcup »

romeomoraprezivjeti wrote: Mozda si i ti ruzan,pa zivis,je li tako?!;-)

nekome jesam, nekome sam bome i lijep. jbg, to je subjektivna kategorija lijep/ružan, isto ova multipla. al neću ja reć za tebe da si kompleksaš ako kažeš da sam ružan. kontaš?
romeomoraprezivjeti

#40 Re: Odg: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by romeomoraprezivjeti »

hopcup wrote:

nekome jesam, nekome sam bome i lijep. jbg, to je subjektivna kategorija lijep/ružan, isto ova multipla. al neću ja reć za tebe da si kompleksaš ako kažeš da sam ružan. kontaš?

Ti si svoje rekao,kontas?;-)

hopcup

#41 Re: Odg: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by hopcup »

romeomoraprezivjeti wrote:
hopcup wrote:

Ti si svoje rekao,kontas?;-)

ne kontam :?
Mlad i Nevin

#42 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by Mlad i Nevin »

Pa činjenica je da je Multipla uber ružna, no to ne umanjuje njenu funkcionalnost. Iskreno meni ni Scenic nije daleko od ovoga po dizajnu (enterijer da Bog dragi sačuva), al' većina tih monovolumena ne liči ni na šta
direstraits0078

#43 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by direstraits0078 »

Ljepota je u oku posmatraca. Sretno s autom. :thumbup:
insomnia78

#44 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by insomnia78 »

Mlad i Nevin wrote:Pa činjenica je da je Multipla uber ružna, no to ne umanjuje njenu funkcionalnost. Iskreno meni ni Scenic nije daleko od ovoga po dizajnu (enterijer da Bog dragi sačuva), al' većina tih monovolumena ne liči ni na šta
Ima zato Zafira, odlicna

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Mlad i Nevin

#45 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by Mlad i Nevin »

Zafira je ok izgledom al je brate tvrda ko ona stvar u akciji...komšija je ima, vozao sam se u njoj.

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
drndalo

#46 Re: FIAT MULTIPLA VS PEUGEOT 406

Post by drndalo »

insomnia78 wrote:
Mlad i Nevin wrote:Pa činjenica je da je Multipla uber ružna, no to ne umanjuje njenu funkcionalnost. Iskreno meni ni Scenic nije daleko od ovoga po dizajnu (enterijer da Bog dragi sačuva), al' većina tih monovolumena ne liči ni na šta
Ima zato Zafira, odlicna

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Mozda je odlicna, ali lijepa nije... Nije nista... Multipla je barem originalna... Zafira ni to...
Post Reply