Za naprednije citaoce...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Fair Life

Post by Fair Life »

DIO PETI:
[img]http://www.media-diversity.org/downloaded%20articles/Vreme%20604%20-%20Etnicke%20manjine%20u%20stampi%20Jugoistocne%20Evrope%20Isticanje%20razlika_files/vreme-logo.gif[/img] wrote:IZJAVE NEDELJE ZA 1999. GODINU
Zabeleženo u nedeljniku Vreme

Prošle godine se na drugom mestu našlo četvoro govornika, a ove godine pet autora je svojim poskočicama i izjavama podelilo drugo mesto. To su dva Dragana: Dragan Tomić, predsednik skupštine Srbije, i Dragan Tomić (krštenim imenom Dragomir), potpredsednik Vlade Srbije, Momir Bulatović, predsednik savezne vlade, i Milovan Bojić, potpredsednik srpske vlade.

Ove godine predsednik Jugoslavije je totalno podbacio, nijedna njegova izjava nije zabeležena kao izjava nedelje. Milošević je prošle godine bio plasiran na listi sa dve svoje maksime.

Dragutinu Zelenoviću, apsolutnom šampionu, tom Bobu Bimonu srpske retorike, ni ove godine niko nije prišao na puškomet: brzoprugi je 1991. imao pet izjava nedelje; niko od konkurenata mu se nije približio, pa će uveliko zaboravljeni srpski premijer po svoj prilici biti ovenčan titulom izjavljivača milenijuma.

Januar
Savezna vlada je uvažena i priznata u čitavom svetu.
MOMIR BULATOVIĆ, predsednik "uvažene" Vlade Jugoslavije

Mi smo zemlja čudo jedno!
DRAGAN TOMIĆ, predsednik Skupštine Srbije u izjavi povodom Nove (1999) godine

Ka' da smo brave poslali u vojsku, a ne svoju djecu.
SLOBODAN CVIJOVIĆ, otac vojnika kojeg je oteo ilegalni UČK, govoreći o odnosu ljudi iz Vojske Jugoslavije prema roditeljima otete dece

Srbi nikad nisu bili egzotičan narod prema drugima. Nikad nisu druge narode terali u egzodus.
MILOVAN BOJIĆ, potpredsednik srpske vlade, u emisiji Aktuelnosti Prvog programa RTS (petak 15. januar 1999)

Ja sam u onoj situaciji da se faktički ne zna gde sam.
MOMIR BULATOVIĆ, predsednik Vlade Jugoslavije, odgovor na pitanje Radija B92 da li se u Beogradu oseća kao gost

Februar
Francuska je neprijateljska zemlja, i zašto da idemo neprijatelju na noge.
DR VOJISLAV ŠEŠELJ, potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SRS-a, o međunarodnoj konferenciji o Kosovu u Parizu

Bejah.
DUŠAN MITEVIĆ, odgovor na pitanje da li je prijatelj Slobodana Miloševića i Mirjane Marković

Albanska strana neće ni da se rukuje u prolazu, a kamoli da razgovora. Mi smo spremni čak i da ih poljubimo.
MILAN MILUTINOVIĆ, predsednik Srbije, posle prve nedelje pregovora u Rambujeu

Unutra nema pravih pregovora, samo kruže neki papirići, pa sam izašao da se prošetam.
MILAN MILUTINOVIĆ, predsednik republike Srbije, odgovara na pitanje zašto šeta ulicama Rambujea

Mart
Onog trenutka kada se sa dresom broj 4 na parketu pojavio Gurović, odmah sam video da je to Gurović.
DOBROSAV GAJIĆ tokom prenosa košarkaške utakmice Francuska - Jugoslavija

Amerika ima bombe, oružje, moć. Mi imamo Kosovo i Metohiju, mi imamo Srbiju, mi imamo Slobodana Miloševića.
RADOVAN PANKOV, član Izvršnog odbora SPS-a, na mitingu u Bačkoj Palanci

I u ovom veku, kao i prethodnim stolećima, pesnici su ubijani, nasilnim putem uklanjani sa ovog sveta.
LJUBIŠA RISTIĆ, predsednik Jugoslovenske levice, na promociji posthumnog izdanja knjige pesama Da imam da nemam Zorana Todorovića Kundaka

Jun
Kao što sam ponosno ušao u Vladu, tako iz nje i izlazim.
TOMISLAV NIKOLIĆ, potpredsednik Srpske radikalne stranke (Glas)

Mi se patrijarha uopšte ne bojimo.
GORAN MATIĆ, savezni ministar bez portfelja (Blic)

Jul
Možemo slobodno reći da su iz perioda zločinačke agresije na našu zemlju i ratnog stanja naši seljaci i poljoprivrednici izašli kao heroji rada. Radili su danonoćno, ne plašeći se ni bombi, ni sirena, ni neprijateljskih aviona.
NEDELJKO ŠIPOVAC, savezni ministar za poljoprivredu; slovo prilikom otvaranja 66. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Obnova zemlje je patriotski i profesionalni zadatak za novinare i menadžere.
DUŠAN ĐORĐEVIĆ, direktor, glavni i odgovorni urednik Tanjuga, te predsednik Komiteta za informisanje Jugoslovenskog saveta za razvoj menadžmenta (klasa prof. dr Milije Zečevića) i Jugoslovenskog borda menadžera [...] (Politika)

Jebe mi se za SPS!
ZORAN ANĐELKOVIĆ BAKI, predsednik Privremenog izvršnog veća Kosova (u razgovoru sa kosovskim Srbima, kako prenose TV Studio B i Niška televizija)

Nama je potreban novi SPS: Svi protiv Slobe!
ŽARKO JOKANOVIĆ, potpredsednik Nove demokratije i doskorašnji šef (doskorašnjeg) Poslaničkog kluba ND-a u narodnoj Skupštini

Na današnji dan pre pet godina, baš oko podne, u ovo vreme, formirana je Jugoslovenska levica.
DR MIRA MARKOVIĆ, predsednica Jugoslovenske levice, na svečanoj sednici GO JUL-a 23. 7. 1999. godine

Avgust
'De su ti evropski džentlmeni da kažu popu pop, a bobu bob.
ZIVORAD JOVANOVIĆ, savezni ministar inostranih poslova na turneji po Srbiji, a prenosi RTS

Tog dana ispred savezne skupštine NATO stranke slaviće 53. rođendan svog mentora i tutora, poznatog kriminalca i zločinca, trenutno predsednika Sjedinjenih Američkih Država Vilijama Džefersona Klintona.
VOJISLAV ŠEŠELJ na predsedničkom kolegijumu Srpske radikalne stranke, povodom opozicionog mitinga zakazanog za 19. avgust

Izdržite jer i mi smo sa vama.
STANIMIR VUKIĆEVIĆ, novoimenovani predsednik komiteta za saradnju sa UN; beseda prilikom posete Srbima u Orahovcu (Borba)

Strani ulagači su sigurni za svoj kapital i stalno nas posećuju, uprkos sankcijama, ali mi smo za dobru i poštenu razmenu rada...
BRANISLAV IVKOVIĆ, ministar za nauku i razvoj u Vladi Srbije, u emisiji Pres plus kragujevačke televizije Kanal 9

Septembar
Ekstremni krugovi u Sinodu Srpske pravoslavne crkve nanose štetu sopstvenom narodu i ne poštuju petu zapovest koja kaže molite se za one koji su na vlasti'.
IVICA DAČIĆ, portparol SPS-a, gledaocima kragujevačke televizije K-9, navedeno prema Večernjim novostima

Naša ekonomska politika danas omogućuje, više nego ikada, tržišno ponašanje.
DRAGAN TOMIĆ, potpredsednik Vlade Srbije (navodi iz Blica)

Naša država uspeće da odbrani i ekonomski suverenitet, kao što je uspela da očuva ustavnopravni suverenitet i teritorijalni integritet.
DRAGAN KOSTIĆ, član direkcije JUL-a (navod iz Blica)

Osvrnimo se: svuda su okolo vlasti iste, samo još u Srbiji ima demokratije.
DR MIODRAG KOVAČ, savezni ministar zdravlja, u intervjuu podgorickoj reviji Istok

Oktobar
Pravosuđe na Kosmetu postoji, ali je privremeno izmešteno.
DRAGOLJUB JANKOVIĆ, republički ministar pravde (Politika)

Što pre završimo konferenciju za štampu, pre će početi obnova!
SLOBODAN ČEROVIĆ, visoki dužnosnik JUL-a i ministar turizma, na konferenciji za štampu povodom obnove i izgradnje hotela Jugoslavija (sama konferencija održana je u hotelu Jugoslavija)

To mi je prvo bilo pri ruci. Ne znam kako mi je to palo na pamet. On me je opkoračio...
ZORAN MIRKOVIĆ, jugoslovenski fudbalski reprezentativac, isključen iz igre zato što je hrvatskog beka ščepao za genitalije

Ovakvi zahtevi su dokaz nemoći opozicije da uradi bilo šta, jer je zanemela pred fascinantnim rezultatima obnove zemlje.
MILOVAN BOJIĆ, potpredsednik Vlade Srbije, na televiziji Palma Plus odgovarajući na pitanje o zahtevima opozicije za prevremenim izborima

U tuđega tatka pogolema patka.
OGNJEN LAKIĆEVIĆ, predsednik zajednice izdavača i knjižara Jugoslavije, povodom novinarskih primedbi na ovogodišnji sajam knjiga

Novembar
Za sada imamo četiri noja.
RATOMIR CMILJANIĆ, pomoćnik direktora Instituta za stočarstvo, ustanove koja se nada da će nedavno uvezena perad uskoro proneti i da će se jato u dogledno vreme povećati na pedeset-šezdeset ptica. Najveći deo buduće nojetine biće izvezen, ali će se dosta mesa naći i na trpezi naših građana.

Ima puno zemalja u svetu u koje ja mogu da odem!
DRAGOLJUB KOČOVIĆ, visoki funkcioner JUL-a i pomoćnik republičkog [srbijanskog] ministra za sport i mladež, persona koju su bugarski carinici vratili sa jugoslovensko-bugarske granice; u izjavi, koju je preneo Radio B92, g. Kočović je u vise navrata istakao da mu je neobično drago i milo, da ga veseli i raduje što nije otišao u Bugarsku, te da žali jedino bugarske carinike kojima je cela stvar pala neuporedivo teže nego njemu samom.

Mi smo se u 'Dnevniku' dogovorili da istinu govorimo oštro, a da lažemo što je moguće manje... Što se mene tiče, ako je to državi korisno, spreman sam ponekad i da slažem.
MIHALJ KERTES, direktor Savezne uprave carina, na proslavi 57. godišnjice lista Dnevnik

Da mi je neko rekao 1994. godine da će se ovo desiti, pljunula bih ga iz sve snage!
LEPOSAVA MILIĆEVIĆ, ministarka zdravlja (reč i misao sa sednice Republičkog odbora Sindikata zdravstva Srbije; Blic)

Decembar
S pravom i ponosom može se reći da je u istoriji našeg naroda ovaj vek obeležen imenom predsednika Slobodana Miloševića.
DRAGAN TOMIĆ, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, u čestitki predsedniku Miloševiću upućenoj povodom Dana republike

Moguće da mu nije dovoljno objašnjeno da to nema veze sa ovom državom, već da je to praznik nepostojeće države.
AMFILOHIJE RADOVIĆ, mitropolit crnogorsko-primorski, povodom kritika iz crkvenih krugova zbog učešća patrijarha Pavla na prijemu kod predsednika Miloševića povodom Dana republike

Krivično će odgovarati svi koji budu nemačku marku prodavali ili plaćali više od 15 dinara.
DRAGAN TOMIĆ, potpredsednik Vlade Srbije, na sastanku sa sedamdeset direktora tekstilne industrije (napomena: zvanični kurs bio je 6 dinara).

Na to mesto ću doći zbog dvadeset dela koja sam uradio, a ne zbog šefa katedre.
VOJISLAV ŠEŠELJ, potpredsednik vlade, četnički vojvoda i pretendent na mesto redovnog profesora Pravnog fakulteta u Beogradu (šef katedre je Ratko Marković; Glas)
NASTAVAK SLIJEDI...
Fair Life

Post by Fair Life »

DIO SESTI:
[img]http://www.media-diversity.org/downloaded%20articles/Vreme%20604%20-%20Etnicke%20manjine%20u%20stampi%20Jugoistocne%20Evrope%20Isticanje%20razlika_files/vreme-logo.gif[/img] wrote:IZJAVE NEDELJE ZA 2000. GODINU
Ovogodišnji šampion rubrike Izjava nedelje je Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i predsednica Direkcije JUL-a. Plasman je izborila sa tri izjave. Za razliku od svoje supruge, Slobodan Milošević je ove godine totalno podbacio, samo jedna njegova izjava zabeležena je kao izjava nedelje.

Prošle godine se na drugom mestu našlo pet govornika koji su svojim izjavama izborili drugo mesto, i ove godine je taj broj isti, odnosno petoro oratora plasiralo se na drugu poziciju sa po dve izjave nedelje. To su: Siniša Vučinić, predsednik Radikalne stranke levice "Nikola Pašić", Mirko Marjanović, bivši srpski premijer, Ivica Dačić, portparol Socijalističke partije Srbije i predsednik Gradskog odbora SPS-a, Ivan Marković, bivši savezni ministar telekomunikacija, i Borislav Pelević, predsednik Predsedništva Stranke srpskog jedinstva.

Dakle, sada je jasno da je Dragutin Zelenović apsolutni šampion, da je pobednik proteklog milenijuma i da s razlogom slovi za Boba Bimona srpske političke retorike. Njemu ni ove godine niko nije prišao na puškomet: brzoprugi je 1991. imao pet izjava nedelje. Čestitamo uveliko zaboravljenom srpskom premijeru na tituli izjavljivača milenijuma.

Januar
Spremni smo da umarširamo na Kosmet.
GENERAL VLADIMIR LAZAREVIĆ, komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije

Entuzijazam koji se pokazao u obnovi zemlje treba dalje da se ispoljava kao pokretačka snaga privrede.
VOJISLAV ŠEŠELJ, potpredsednik Vlade Srbije, najmlađi doktor nauka u SFRJ, pretendent na mesto profesora Pravnog fakulteta (reč i misao sa konferencije za stampu; Tanjug)

Našim narodom se i dalje manipuliše na svim nivoima. I na Kosovu ima Srba koji misle da su pobednici i stalno čekaju generala Pavkovića na belom tenku...
PROTOSINĐEL SAVA JANJIĆ, u intervjuu za Danas, govori o priviđenjima u nekih Srba na Kosovu

Profesionalizam koji smo mi očekivali od vojnika KFOR-a je takav da o njemu ne može ni da se govori.
NEBOJŠA PAVKOVIĆ, general pukovnik, prilikom posete Brusu.

Svih ovih godina pomoć smo delili ljudima svih nacionalnosti, pa čak i Albancima.
Dr RADE DUBAJIĆ, generalni sekretar Crvenog krsta Jugoslavije (Glas)

Februar
Ako ste na Ubu, niste na rubu! Mi smo partija života!!
IVICA DAČIĆ, portparol Socijalističke partije Srbije obraćajući se građanima sela Uba

Preporučujemo pušačima da puše naše cigarete, bar će duže biti zdravi!
ZORAN ARANĐELOVIĆ, direktor Duvanske industrije Niš

Bezbednost ovog društva će funkcionisati! (Blic)
Shvativši da se situacija intenzivira ministar je rekao i ovo:
Sve ćemo demaskirati, i one u inostranstvu. (Glas)

GORAN MATIĆ, savezni ministar za informisanje

Psi grizu, građani se plaše, a šinteri spavaju!
OPŠTINSKI ODBOR JUL-A VRAČARA (Ekspres)

Mart
Bata Trlaju je ubio jedan od napadača.
GLAS JAVNOSTI

Benzina na pumpama ima!
SLOBODAN TOMOVIĆ, ministar energetski u Vladi Srbije (Kragujevačka televizija Kanal 9)

Mi uzimamo predajnike a policija nas samo štiti.
IVAN MARKOVIĆ, savezni ministar telekomunikacija (Politika)

Vlast u Rumuniji pokušava da destabilizuje SRJ.
DOBROMIR POPOVIĆ, predsednik SPS u Kladovu (Glas)

April
Nismo ni uz vlast ni uz opoziciju, ali ni jednima ni drugima ne smetamo.
BORISLAV PELEVIĆ, predsednik Predsedništva Stranke srpskog jedinstva (Svedok, 28. mart 2000)

Gasa trenutno ima samo u zvaničnim saopštenjima i na RTS-u.
MILAN PUTNIKOVIĆ, predsednik upravnog odbora "Beoelektrana" (Danas, 4. april 2000)

Velika je stvar kada građanima pustiš gas.
MIRKO MARJANOVIĆ, predsednik Vlade Srbije (Radio Beograd, "Novosti dana", 6. april 2000)

Samo leve snage mogu izbaviti GSP
MIROSLAV STOJKOVIĆ, predsednik komisije za saobraćaj GO JUL-a Beograd (Politika 19. april 2000)

Nikada kao danas u Srbiji nije bila jasnija politička situacija.
SINIŠA VUČINIĆ, predsednik Radikalne stranke levice "Nikola Pašić" na televiziji Palma plus

Maj
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
DUŠAN KOVAČEVIĆ, dramski pisac (Blic)

Neka puknu, koji hoće da puknu, kad treba da puknu.
SRĐAN SMILJKOVIĆ, član Direkcije JUL-a na narodnom saboru 9. maja u Trsteniku

Zašto ginu samo naši?
ŽIVORAD SMILJANIĆ, predsednik Skupštine Vojvodine na sahrani Boška Peroševića

Jel' mogu ja da viknem UA VLADA?
MIODRAG MIKI VUJOVIĆ, vlasnik TV Palma, u višečasovnom razgovoru sa potpredsednikom srpske vlade Vojislavom Šešeljom
[potpredsednik je ovaj poklič lično odobrio, što je još jedan dokaz slobodoumnosti i slobode srpskih medija]

Jun
U ovoj zemlji ne mogu da prosperiraju špekulanti i dileri, već radnici, proizvođači, seljaci koji žive od svog rada.
NASLOV U LISTU POLITIKA od 31. maja 2000.

Najbolji deo posete Ivice Dačića Crnoj Gori je u tome što se okupao na Crnogorskom primorju.
SVETOZAR MAROVIĆ, predsednik crnogorskog parlamenta

Dragi građani, dragi Beograđani, ova večna vatra slobode, na ušću dveju velikih reka, jedne najveće na jugoslovenskim prostorima i druge, najveće u Evropi, ovde u 'Parku prijateljstva', naspram pobednika na Kalemegdanu, neka budu opomena za sve koji nisu naučili kako su prolazili osvajački pohodi na Srbiju.
MILAN MILUTINOVIĆ, predsednik Republike Srbije
Bio bi sevap podići spomenik tamo gde su najveće reke, ali činjenice nam ne idu na ruku - 'Večna vatra' nije zapaljena na ušću Velike Morave u Volgu. Jer: Volga je najduža i vodom najbogatija reka u Evropi (3531 km); ona svake sekunde donosi Kaspijskom jezeru oko 7700 kubnih metara vode... (Iz udžbenika geografije za VI razred, autori Marija Potkonjak i Miodrag Miloševiž).
Glede najveće jugoslovenske reke stvari stoje ovako: U Jugoslaviji ima 19 reka čiji je tok duži od 100 kilometara. Najduža je Morava: Velika Morava sa svojim prirodnim produžetkom Južnom Moravom duga je 489 km. (Učilo za VIII razred, autor Miodrag Milošević)

Bilo je divno gledati kako se proteklih dana na bankarskim šalterima isplaćuje stara devizna štednja.
BORKA VUČIĆ, generalni direktor "Beogradske banke"

Jul
Svoje ideološke postulate temeljimo na naučnoj i političkoj misli profesora dr Mire Marković, jedne od najpoznatijih svetskih naučnika, te otuda proizilazi izuzetna bliskost sa programskim opredeljenjima Jugoslovenske levice.
SINIŠA VUČINIĆ, vođ Radikalne stranke levice "Nikola Pašić" (Politika)

Te opštine gde smo na vlasti predstavljaju dobar primer kako se može funkcionisati i u uslovima dugogodišnjih sankcija, agresije i rata.
IVICA DAČIĆ, predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (Borba)

U Jugoslaviji je sloboda informisanja toliko velika da smo morali da donesemo Zakon o informisanju kojim bismo zaštitili ostale slobode i prava građana.
IVAN MARKOVIĆ, savezni ministar za telekomunikacije (iz intervjua Glasu Rusije)

U istorijskim okvirima dvadeset godina je sutra.
DRAGOLJUB JANKOVIĆ, ministar pravde u Vladi Srbije, komentarišući na tribini JUL-a uveravanja dobijena od kineskih zvaničnika da će za dvadeset godina Kina biti dovoljno jaka da se suprotstavi politici SAD.

Sve naj, naj. Član sam SPS-a.
NADA VORHAPA, vojna penzionerka, na pitanje anketara šta misli o desetogodišnjici vladavine Socijalističke partije (Kikindske)

Avgust
Možda su čak hteli i da nas zavaraju, ali u tome nisu uspeli, pošto ih nismo gledali.
SLAVOLJUB MUSLIN, trener Crvene zvezde, na vest da je kijevski Dinamo prvi put u poslednje dve godine izgubio utakmicu u domaćem prvenstvu (Danas)

Ne bih se ni upuštao u ovu utakmicu da ne mislim da imam najveće šanse.
VOJISLAV MIHAILOVIĆ, kandidat Srpskog pokreta obnove za predsednika SR Jugoslavije (Glas)

Milošević je duša Srbije.
ŽIVORAD IGIĆ, član Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (Palma plus, navod preuzet iz Borbe)

I kuću su mu srušili tokom agresije...
BORISLAV PELEVIĆ, lider Stranke srpskog jedinstva, kad je govorio o predsedniku Slobodanu Miloševiću, predsedniku i kandidatu za predsednika.
(G. Pelević se predsednikovanja a i same kandidature odrekao u korist patriotskih kandidata, i tom prilikom podsetio zaboravne birače na nemio događaj kad je predsednički kandidat levice ostao bez krova nad glavom.)

Septembar
Šta da radim kad postignem gol? Još uvek ne umem da stisnem šaku u obliku petokrake!?
SAVO MILOŠEVIĆ, fudbaler, najbolji strelac minulog evropskog prvenstva, "osumnjičen" da podržava Otpor
[g. Milošević proslavlja svaki postignuti gol tako što šake stisne u pesnice]. (Nezavisne novine)

Nije me [bombardovanje] inspirisalo da napišem novu knjigu nego me je inspirisalo da odem u partizane.
MIRA MARKOVIĆ, predsednica Direkcije JUL-a

Našu energiju moramo podrediti cilju da predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević pobedi već u prvom krugu, jer svaki drugi izbor vodi u ropstvo i mrak.
MILOVAN ŽUNIĆ, predsednik lazarevačkih socijalista (Borba)

Ili ćemo podržati leve progresivne snage i ostati, ili ćemo nestati sa političke scene.
ŽELJKO SIMIĆ, u narodu poznat i kao Nemali, ministar za kulturu u Vladi Srbije (Borba)

Levica je izgubila svuda gde nije dobro radila, a oni su dobili i tamo gde su radili katastrofalno.
LJUBIŠA RISTIĆ, predsednik JUL-a, na konferenciji za štampu zajedničkog štaba levice objašnjava poraz levice na lokalnim izborima.

Oktobar
Ti pritisci se manifestuju kroz ogromnu količinu novca koja je u toku ovog meseca, a i ranije, stizala u našu zemlju. S tim novcem je trebalo da građani naše Republike budu potkupljeni, podmićeni, uplašeni, zbunjeni i dezinformisani, a sve zajedno sa ciljem da rezultati na izborima budu takvi da omoguće onaj cilj koji je bio motiv za bombardovanje naše zemlje pre godinu i po dana.
MIRJANA MARKOVIĆ-MILOŠEVIĆ, predsednik Direkcije JUL-a, u govoru na sastanku izbornog štaba SPS-JUL-Slobodan Milošević u izbornoj jedinici 15 - Požarevac

...pripadnici vrha demokratske opozicije Srbije novcem unesenim u zemlju potkupljuju, ucenjuju i zastrašuju građane i organizuju štrajkove, nemire i nasilje, ne bi li zaustavili proizvodnju, svaki rad i svaku aktivnost.
SLOBODAN MILOŠEVIĆ, obraćanje naciji kandidata za predsednika SR Jugoslavije

Ma, svi mi vi smetate. Najmanje mi smeta da se rukujem.
MIHALJ KERTES, direktor Savezne uprave carina, prilikom primopredaje dužnosti odgovara na pitanje da li mu smeta da se pred kamerama rukuje sa naslednikom Dušanom Zabunovićem

Da je Nikola Tesla na proteklim izborima bio kandidat liste Slobodana Miloševića, izgubio bi.
MILORAD VUČELIĆ, bivši potpredsednik SPS-a u razgovoru za Politiku 16.10.2000.

Mene su svi koristili. Koristio me je režim, a koristila me je i opozicija. I jedini koji je uvek bio pošten prema meni jeste sadašnji predsednik Vojislav Koštunica.
DANIJEL SALVATORE ŠIFER, flozof, humanista i humanista, jada se kako su mnogi Srbi pravili promociju preko njegovog imena, i odmah se preporučuje (Svet)

Novembar
Ovoj zemlji više nikada ne treba nijedna Zorica Brunclik.
SAŠKA KARAN, folk pevačica, na pitanje da li će (pošto joj je suprug u DOS-u) postati politički uticajna na estradi (Svedok)

Bensedin od 1000 miligrama.
NATPIS na bejzbol palici u jednom od pobunjenih zatvora

Nema smisla da podnosim ostavku jer ljudima dugujem pare.
MILUTIN MRKONJIĆ, direktor Direkcije za obnovu i izgradnju

Ako hoćete da se družite sa političarem, znači da ste perverzni.
ZORAN ĐINĐIĆ, u intervjuu Radiju B92

Milo - dosta je bilo
IZ ZAHTEVA podgoričke organizacije Otpor državnom tužiocu Crne Gore da podnese krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića

Decembar
Koze drugačije brste kada ih vuk gleda.
VUK DRAŠKOVIĆ, predsednik Srpskog pokreta obnove

Moja vlada je radila fantastično.
MIRKO MARJANOVIĆ, bivši srpski premijer u Blicu

Ja i moja deca jedva smo čekali da istekne mandat mom mužu.
MIRJANA MARKOVIĆ, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u intervjuu bečkom listu Kurier

Mnogi potrošači ostaju bez struje i po petnaest sati i više u jednom intervalu, ali su sami za to krivi.
DRAGAN VIGNJEVIĆ, glavni dispečer Elektroprivrede Srbije
NASTAVAK SLIJEDI...
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

...we will be millionaires :lol:

Del Boy Trotter :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
lin

Post by lin »

Kada vidim ove izjave iz 1991 čudim se kako su naši roditelji (većinom) mogli biti tako divno naivni da su pored svega toga samo ponavljali (kao kakvu mantru) "Ma, kakav rat? Neće ovdje biti rata!".

Na neki čudan način im zavidim. Ove naše generacije vjerovatno se nikad neće osjećati tako sigurnim i bezbrižnim.
Fair Life

Post by Fair Life »

DIO SEDMI:
[img]http://www.media-diversity.org/downloaded%20articles/Vreme%20604%20-%20Etnicke%20manjine%20u%20stampi%20Jugoistocne%20Evrope%20Isticanje%20razlika_files/vreme-logo.gif[/img] wrote:IZJAVE NEDELJE ZA 2001. GODINU
Slobodan Milošević je ovogodišnji šampion rubrike "Izjava nedelje". On je prošle godine bio slabo plasiran, samo jedna njegova izjava je zabeležena kao izjava nedelje. Njegova supruga Mirjana Marković je ove godine totalno podbacila, nijedna njena izjava nije zabeležena kao izjava nedelje.

Vicešampion ove godine je Vladan Batić, sa četri izjave. Prošle godine na drugom mestu je bilo pet govornika.

Tri asa su plasirana na časno treće mesto: Zoran Đinđić, Dušan Mihajlović i Milo Đukanović.

Dakle, prve godine trećeg milenijuma Dragutin Zelenović gubi titulu neprikosnovenog apsolutnog šampiona, i nije više jedini Bob Bimon srpske političke retorike, njemu ove godine društvo na počasnom postolju pravi Slobodan Milošević.

I za kraj, po oceni priređivačkog tima, najefektnija izjava je izjava koju je dao Vuk Drašković, obraćajući se pristalicama SPO-a na Ravnoj gori i objašnjavajući pravac razvoja svoje stranke u budućnosti: "Ovo još nije ono, ali ovo pokazuje velike ambicije da postane ono! Mi nismo ni ovo ni ono!"

Januar

Brzina je korisna samo za 'vatanje buva.
Dragoljub Mićunović, predsednik Veća građana Skupštine Jugoslavije, o mogućnosti da i Srbija predloži platformu za redefinisanje odnosa u federaciji (Radio B92)

Ne znam zašto se u budućnosti ne bismo opredelili za savez sa samostalnom državom Makedonijom, umesto za savez sa samostalnom i nezavisnom Crnom Gorom.
Zoran Anđelković Baki, generalni sekretar Socijalističke partije Srbije (TV Palma plus)

Emir Kusturica je po nas od većeg značaja od Karle del Ponte.
Aleksandar Popović, potpredsednik DSS-a, odgovarajući na pitanje zašto je susret predsednika SRJ sa Emirom Kusturicom važniji od susreta sa glavnim tužiocem Haškog tribunala (konferencija za štampu DSS, 15. 1. 2001)

U Evropskoj uniji postoji beogradski lobi koji jača poziciju Srbije.
Branko Lukovac, crnogorski ministar inostranih poslova na tribini u Žabljaku

DOS je sam sebi opozicija.
Vladan Batić, republički ministar pravde, komentarišući opaske da je sva vlast u rukama DOS-a i da može da se dogodi da neka nova imena postanu nedodirljiva ("Večernje novosti")

Februar

Sigurnost bivšeg predsednika zapravo je pitanje časti i morala novog šefa države.
Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ, ovako odgovara na pitanje da li se oseća sigurnim novinaru torinskog dnevnika "Stampa"

Ne mislite valjda da ću da vam dam izjavu?!
Goran Svilanović, savezni ministar inostranih poslova, obraćajući se novinarima posle tročasovnih konsultacija o saradnji sa Haškim tribunalom održanim u kabinetu Vojislava Koštunice

Moji pratioci moraće više da vežbaju gađanje.
Dušan Mihajlović, republički ministar policije, odgovarajući na pitanje da li je zadovoljan reakcijom svog obezbeđenja prilikom prošlonedeljne pucnjave u Bulevaru kralja Aleksandra

Mart

U Crnoj Gori će se bolje živeti ako se bude bolje radilo.
Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, na tribini DPS-a u Herceg-Novom ("Glas")

Ajd, zdravo.
Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ okupljenim "čuvarima" ulazeći u svoju kuću u Užičkoj ulici

Policija donela, policija odnela.
Ljubomir Mihajlović, predsednik UO "Komercijalne banke", komentarišući informaciju da je u trezorima DB-a, zakupljenim u ovoj banci, pronađen heroin (BK TV)

Zašto da me hapse?
Nikola Šainović, bivši potpredsednik savezne vlade i visoki funkcioner SPS-a ("Večernje novosti")

Srbin je mačak, više nego mačo.
Verica Rakočević, modna kreatorka ("Glas javnosti")

April

Milošević je presekao onako kako i dolikuje njemu.
Branislav Ivković, šef poslaničkog kluba SPS-a u Skupštini Srbije (Radio B92)

Smatram da međunarodna zajednica više duguje nama nego mi njoj.
Vojislav Koštunica, predsednik SR Jugoslavije ("Politika")

Nemam ništa protiv smrtne kazne, ali bih još voleo da živim.
Osuđenik koji u zatvoru čeka izvršenje smrtne kazne (BK TV)

Ne kažem odmah da baš ne bi’, ali politika me više ne interesuje. Dobio sam nazad svoj stan u Zenici i vraćam se tamo za koji dan.
N.N. na pitanje da li bi odao skrovište Radovana Karadžića i uzeo nagradu od pet miliona dolara ("Nezavisne novine")

Maj

Privatizacija je kao seks, ako je dobro, onda je super, ako ne valja, opet je super.
Nebojša Medojević, direktor podgoričkog Centra za tranziciju

Ako neko nije zadovoljan vlašću DOS-a, onda sa njim nešto nije u redu.
Dragan Veselinov, republički ministar poljoprivrede i lider koalicije Vojvodina

Ovo još nije ono, ali ovo pokazuje velike ambicije da postane ono! Mi nismo ni ovo ni ono!
Vuk Drašković, obraćajući se pristalicama SPO-a na Ravnoj gori i objašnjavajući pravac razvoja svoje stranke u budućnosti ("Glas javnosti")

Ima Centralni zatvor da radi kao dragstor.
Vladan Batić, republički ministar pravde, najavljujući veću efikasnost pravosudnih organa ("Večernje novosti")

Što manje funkcija, to više slobodnog mišljenja.
Svetozar Marović, potpredsednik DPS-a Crne Gore, u odgovoru na pitanje kako se oseća otkada nije predsednik Skupštine Crne Gore

Jun

Laki je malo nervozan.
Mlađan Dinkić, guverner NBJ, povodom kritika koje je na njegov račun uputio republički premijer Zoran Đinđić ("Blic")

Kad god se obratim nekim poslom u Beogradu, u centralu DOS-a, upućuju me na tog Čedu. A ko je, pobogu, taj dečko?
Velimir Ilić, gradonačelmik Čačka i predsednik Nove Srbije ("Glas javnosti")

Hoćemo u zatvor!
Parola na mitingu SPS-a

Kad Milošević u Hagu odsedi 500 godina zatvora, po povratku ćemo ga streljati.
Nenad Čanak, predsednik skupštine Vojvodine, odgovarajući na pitanje šta će uraditi sa Miloševićem ("Duga")

Jul

To je vaš problem.
Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ, odgovarajući na pitanje sudije Haškog tribunala Ričarda Meja, da li želi da mu se optužnica pročita

Hvala vam što ste bili nežni.
Dušan Mihajlović, republički ministar policije, novinarima, u VIN-ovoj emisiji "Press pretress"

Šokiran sam farsom o 'zapadnoj pomoći'.
Zoran Đinđić, premijer Srbije, povodom sporosti Evropske unije u odobravanju finansijske pomoći Jugoslaviji ("Špigl")

Nismo ludi da se mešamo, naučili smo i mi nešto posle 5. oktobra.
N.N. policajac, odgovarajući na pitanje zašto policija nije adekvatno reagovala tokom napada kragujevačkih radnika na ministre republičke vlade ("Glas javnosti")

Avgust

Istina je da učim da budem lep i da se lepo ponašam, ali iznad svega da pomažem narodu.
Obren Joksimović, republički ministar zdravlja, odgovarajući na neke od optužbi koje mu se upućuju ("Danas")

Mi želimo da stvaramo nove Branislave Ivkoviće.
Dmitar Šegrt, šef poslaničog kluba SPS-a u saveznoj skupštini, govoreći o potrebi da u stranci bude više "operativaca" (BK TV)

Milošević ima aktivan prilaz događajima u zemlji i regionu.
Živadin Jovanović, funkcioner SPS-a, posle posete Slobodanu Miloševiću u Ševeningenu ("Beta")

I Murta je gotov!
Nova parola narodnog pokreta Otpor

Imam veoma snažnu i široku podršku u mom narodu.
Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ u intervjuu televizijskoj mreži "Fox News"

Septembar

Nije ovo Alisa u zemlji čuda, da jedni beru detelinu sa četiri lista, a drugi hvataju leptire.
Vladan Batić, republički ministar pravde, govoreći o korupciji i kriminalu ("Blic")

Srbija će u naredne dve, tri godine biti najveća učionica na svetu.
Zoran Đinđić, premijer u Vladi Srbije, na početku markentiške kampanje "Početak za imetak"

Moj privatni život je moj privatni život.
Zorica Radović, supruga predsednika SR Jugoslavije, odgovarajući na pitanje o susretu s ubijenim Momirom Gavrilovićem, bivšim radnikom Državne bezbednosti ("Politika")

I talibani u Avganistanu imaju službu za informisanje.
Zoran Đinđić, republički premijer, komentarišući zahtev DSS-a za ukidanje Biroa za komunikacije ("Fonet")

Oktobar

Ako je i od DOS-a, mnogo je!
Predsednik SR Jugoslavije Vojislav Koštunica nosilac liste DOS-a na saveznim i republičkim izborima 2000 ("Glas)

Eto, dragi gledaoci, videli ste kako je voditeljski posao težak kao i rudarski.
Nenad Ristić, u odjavi emisije I programa RTS-a u kojoj su učestvovali rudari iz Kolubare i republički ministri

Đinđić ima pravo na svoj ukus i kućne prijatelje, ja imam pravo na svoje gađenje.
Aleksandar Tijanić, u odgovoru Miomiru Mariću, a povodom Marićevog postavljanja za glavnog i odgovornog urednika BK TV ("Blic")

Prekidamo na kratko dok se ovaj svinjac ne sredi.
Dragan Maršićanin, predsednik republičkog parlamenta, pošto ga je Vojislav Šešelj polio vodom

Novembar

Ne razumem Srbe!
Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, uz napomenu da Srbi pristaju da plaćaju dve vlade, a da se Vojislav Koštunica ponaša kao predsednik Srbije ("Nedeljni telegraf)

Ne žalim se na publicitet i nisam sujetan, ali ustanova mora da bude sujetna.
Dragoljub Mićunović, predsednik Veća građana savezne skupštine, ističući da nije u redu što je parlament potpuno zaobiđen u pregovorima Srbije i Crne Gore ("Glas javnosti")

Više nisam u DB-u, već sam sada umetnička duša.
Miodrag Luković Legija, nekadašnji komandant specijalnih jedinica MUP-a Srbije ("Blic")

Srbijom vlada čovek iz jazbine.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, zahtevajući hitnu rekonstrukciju vlade ("Blic")

Neću vam više pisati.
Vladan Batić, ministar pravde u vladi Srbije na kraju pisma glavnom tužiocu Haškog tribunala

Decembar

Vi imate pravo da mislite da sam ja glup.
Dušan Mihajlović, republički ministar policije, obraćajući se novinarima na nedavnoj konferenciji za štampu

Odgovoran sam za mir u Bosni, a ne za rat.
Slobodan Milošević, izjašnjavajući se o optužnici pred Haškim tribunalom

Možda ćemo se dogovoriti, a možda i nećemo.
Milo Đukanović , predsednik Crne Gore, na sastanku državnika Crne Gore i SRJ, uz prisustvo Havijera Solane, o budućim odnosima u federaciji

Ne samo da je ovde, nego možete i da ga vidite.
Nenad Čanak, na kongresu LSDV-a, objavljujući prisustvo gosta Borivoja Novakovića, gradonačelnika Novog Sada.
NASTAVAK SLIJEDI...
filio dei

Post by filio dei »

Ovom threadu bi daleko bolje pristajao naslov: "Za napredne citaoce od nazadnog autora"

jer od 90-ak izjava je SAMO JEDNA izjava muslimana, a to je izjava Srbina Alije Izmetbegovica. Sve ostalo su manje-vise orig. Srbi.

Tuzno i sramno.
digger

Post by digger »

Izabarah par koje smatram draguljima. Jedino mi se stomak prevrtao citajuci komentare nekolicine srpskih "akademika." Iskreno, da mi je neko ranije poslao "misli" akademika Dr Radovana Samardzica oko Dubrovnika, ne bih vjerovao da cak i neskolovan moze tako nesto da izjavi.

Ako bude trebalo, napravic´emo josˇ lepsˇi i stariji Dubrovnik.
(Bozˇidar Vucˇurevic´)

Ocˇekujem da c´e i SAD, kao najdosledniji branilac sankcija, promeniti svoju politiku, jer bi u protivnom oni dosˇli u polozˇaj koji su namenili nama i oni bi mogli biti izolovani od me?unarodne zajednice.
Vladislav Jovanovic´, 6. mart 1994

Da se kladimo da je sˇticungu odzvonilo i da c´e se marka na nasˇem trzˇisˇtu nac´i u nezavidnom polozˇaju.
Dragoslav Avramovic´, 11. jul 1994.

Mislim da bi me?unarodna zajednica morala zamoliti Jugoslaviju da s nama uspostavi ekonomske odnose.
Radovan Karadzˇic´, 31. oktobar 1994.

Ako Bog da, dogodine u ovo doba Dubrovnik c´e biti glavni grad Crne Gore, a letnje igre bic´e u Niksˇic´u.
(N. N. crnogorski rezervista, u okolini Dubrovnika)

Cela nasˇa istorija je iskustvo iz odbrane. Mi smo se branili iz te odbrane i polazili posle u ofanzivu. Zato se i kazˇe da smo mi Srbi nepobedivi. Mislim u tom smislu zato sˇto mi nismo napadacˇki narod. Nismo narod takav.
(akademik Antonije Isakovic´)

Situacija za Dubrovnik nije opasna. To je prostituisani grad hotelijera, gde dolaze americˇke babe, britanski pederi, glupi Francuzi i nemacˇke daktilografkinje. Jugoistocˇna Evropa je ionako napola kolonija nemacˇkih daktilografkinja.
(akademik dr. Radovan Samardzˇic´)

(Hrvate) treba polako, natenane, prvo Vukovar, pa Dubrovnik. Ja sam za njihovo "cˇisˇc´enje". Oni nikad nisu osetili genocid i to im treba omoguc´iti. Ja sam za genocid nad Hrvatima.
(Mirko Jovic´)

Bude li Srbija izlivala cˇistotu odlucˇnosti i svetost otpora, u sˇta ne sumnjam, izac´i c´e iz ovog mrcvarenja kao Vaskrsli Pravednik i spasitelj preostalog cˇovecˇanstva.
(akademik Enriko Josif)
Kazzablanca

Post by Kazzablanca »

Fair Life
(citat):
IZJAVE NEDELJE ZA 2001. GODINU
Slobodan Milošević je ovogodišnji šampion rubrike "Izjava nedelje". On je prošle godine bio slabo plasiran, samo jedna njegova izjava je zabeležena kao izjava nedelje. Njegova supruga Mirjana Marković je ove godine totalno podbacila, nijedna njena izjava nije zabeležena kao izjava nedelje.

Vicešampion ove godine je Vladan Batić, sa četri izjave. Prošle godine na drugom mestu je bilo pet govornika.

Tri asa su plasirana na časno treće mesto: Zoran Đinđić, Dušan Mihajlović i Milo Đukanović.

Dakle, prve godine trećeg milenijuma Dragutin Zelenović gubi titulu neprikosnovenog apsolutnog šampiona, i nije više jedini Bob Bimon srpske političke retorike, njemu ove godine društvo na počasnom postolju pravi Slobodan Milošević.

I za kraj, po oceni priređivačkog tima, najefektnija izjava je izjava koju je dao Vuk Drašković, obraćajući se pristalicama SPO-a na Ravnoj gori i objašnjavajući pravac razvoja svoje stranke u budućnosti:
"Ovo još nije ono, ali ovo pokazuje velike ambicije da postane ono! Mi nismo ni ovo ni ono!"
Tesko je u ovako reprezentativnom izdanju bisera odabrati naj, naj - sve izjave su tu negdje.
Decembar

Vi imate pravo da mislite da sam ja glup.
Dušan Mihajlović, republički ministar policije, obraćajući se novinarima na nedavnoj konferenciji za štampu

Odgovoran sam za mir u Bosni, a ne za rat.
Slobodan Milošević, izjašnjavajući se o optužnici pred Haškim tribunalom

Možda ćemo se dogovoriti, a možda i nećemo.
Milo Đukanović , predsednik Crne Gore, na sastanku državnika Crne Gore i SRJ, uz prisustvo Havijera Solane, o budućim odnosima u federaciji

Ne samo da je ovde, nego možete i da ga vidite.
Nenad Čanak, na kongresu LSDV-a, objavljujući prisustvo gosta Borivoja Novakovića, gradonačelnika Novog Sada.
mostarac

Post by mostarac »

sanjanin wrote:
Fair Life wrote:Izmedju gluposti koje je izreklo pedesetak ljudi, vi se prikacite za jednu Alijinu, koja i nije glupost, vec istina. Tako je bilo i gotovo. To nije stvar propagande, nego jednostavno istina koja ce biti zabiljezena u njegovoj biografiji. To je najmanje sto bi mu se moglo zamjeriti...

I sta sad... kao da vas je neko silom ubo.

Uostalom... ne daj na se.
Kad se laz ponovi mnogo puta......znas frazu vec.....izlizana je......

A ti ocito vjerujes u to. Ko zna kakve su te frustracije navele na to da vjerujes u Draskovicevu teoriju o Turskom jeziku kao maternjem jeziku bosanskih muslimana, ili pradjedovskom Srpskom (film Noz).
Ona acena kad mali Alija u nekom selu kod Trebinja pita: "majko, a zasto mi govorimo Srpskim jezikom? zasto mi ne govorimo nasim jezikom? koji je nad jezik?" majka odgovara: "Turski sine, znao ga je djedo".

Fair, iskreno te zalim.

Sto se tice ostalih izjava ti isto ko da si otkrio toplu vodu. Za autenticne izjave najbolje ti je da konsultujes knjizevna djela mnogih cije su izjave postirane na ovoj temi.

Toplo preporucujem "Luda zemlja" pokojnog Jovana Raskovica.

Ne bi bilo lose da procitas sva djela Dobrice Cosica, Vuka Draskovica, Milovana Djilasa, "Gorski Vijenac" Petra Petrovica Njegosa, "Srpska crkva u ratu i ratovi u njoj"....zaboravio sam ime autora, a knjigu sam negdje deponovao....al mogu ti reci autora kasnije ukoliko si zainteresovan, zatim, sva djela Bogdana Bogdanovica, Mese Selimovica, Miroslava Krleze, Ive Andrica, Alekse Santica, Mehmedalije Maka Dizdara, a zasto da ne i Tina Ujevica :) , zatim, kako se zove onaj, bit ce da je Borisav Stankovic i njegova " Necista krv" :oops: , i tako, ima toga koliko hoces. Vecinu tih knjiga mozes nabaviti i ovdje u Sarajevu ali posto si ti u Australiji ne sumnjam da dole postoje Srpska udruzenja u kojima ces moci naci vecinu ovih djela.
Naravno, i Islamsku deklaraciju Alije Izetbegovica :( :D. Ne bi bilo lose da se onako usput pozabavis i djelima Ive Banca, Roja Gutmana, a da posebno obratis paznju na doktorsku disertaciju Hasana Balica. Ta knjiga bi ti mozda najvise i pomogla da se rijesis frustracija koje te ocito potresaju. Fenomenalna knjiga. Ni slucajno nemoj zaobici ni Milorada Ekmecica, kao i knjigu Titova nacionalna politika Esada Zgodica.

Ima tu jos knjiga, recimo sva djela Nde Klaic, putopisi Baseskije.........i jos mnoge knjige.......

Pa eto, kad procitas, javi nam jesi li korigovao stav. :roll: Ili te i dalje tresu frustracije. :roll: :(
Nemojte mi na mala vrata uvoditi Aliju kao oca nacije, jer on to nije i otac nacije ne postoji. Ako mu vec zelite dati neku titulu onda bi najprikladnija bila "GROBAR BOSNE", jer bio je toliko egoistican i glup da je sahranio ovu zemlju. Preporucujem da procitate sta je rusmir mahmutcehajic rekao o njemu u zadnja dva broja Slobodne Bosne- Odlicno.
Dalje ja sam npr. procitao NOZ od Draskovica. procitao sam i neke jos knjige sa ovog popisa, ali evo tu napominjem jer je kontroverzna. Kupio sam je neces vjerovati u Sarajevu kod ulicnog prodavaca prije 3 godine, ali to nije bitno. I hajde rekoh sebi da vidim i to cudo. Prisao sam bez predrasuda i na kraju knjige da onaj covjek nije pisao gluposti i da onde ima mnogo toga istinitog i tacnog. normalno obojeno je sa veoma velikom dozom nacionalizma i ostalih pateticnih sranja, ali za pametnog covjeka koji zna izvuci bit svega onde se ima i procitati dosta toga istinitog. isto tako probaj pogledati film NOZ, a da ne znas da se tako zove i zacuditi ces se svom komentaru. TO mi se desilo bas neki dan kada mi je prijatelj govorio o dobrom filmu i ispricao ga i na kraju sam mu rekao da je gledao NOZ. Nisam ja cetnik, nisam ni ustasa, ali vala nisam ni balija. Gledam stvari realno. To alijino nije smio ovo ili ono nek on prica neobrazovanim. Zna se tacno sta se smjelo, a sta ne. Nisi se smio izjasniti kao musliman ili bosnjak to je tacno, ali nemoj mi govoriti da se zbog toga islo u zatvor jer nij. gledaj stvari sa realnog, a ne sa ideoloskog stanovista. Puno ces lakse shvatiti neke procese. Dakle alija je da izvinies svasta srao kako bi ostvario svoj cilj, a to je stvaranje islamske republike bosne i hercegovine, stzo mu na srecu nije uspjelo. i nemojte mi se molim vas hvatati alijinih izjava, jer je u politickom smislu napravio bosni isto onoliko zla koliko i tudjman i milosevic. Pustite ga nek lezi i sklonite one jedane vojnike od njegovog groba, jer on zaista nije zasluzio da ga cuva bosanska mladost.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

filio dei wrote:Ovom threadu bi daleko bolje pristajao naslov: "Za napredne citaoce od nazadnog autora"

jer od 90-ak izjava je SAMO JEDNA izjava muslimana, a to je izjava Srbina Alije Izmetbegovica. Sve ostalo su manje-vise orig. Srbi.

Tuzno i sramno.
Koliko ja vidim, ovo su citati iz beogradskog "Vremena" a ne citati koje je Fair skupio!

A drugo, ti po onoj utabanoj o "tri zaracene strane?"
Dobro je Fair napisao, ovo je za napredne citaoce, one koji mogu bez problema da citaju bilo cije gadosti a da pri tome ne razmisljanju jesu li "njihovi" ili nisu!
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:Koliko ja vidim, ovo su citati iz beogradskog "Vremena" a ne citati koje je Fair skupio!
Eeeeeeee... Znao sam ja da nece svima biti jednostavno posmatrati zamracenje Sunca.

PS__Ne znaju ovi mladji kako se zagaravi staklo...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

umro je mostar wrote:
sanjanin wrote:
Fair Life wrote:Izmedju gluposti koje je izreklo pedesetak ljudi, vi se prikacite za jednu Alijinu, koja i nije glupost, vec istina. Tako je bilo i gotovo. To nije stvar propagande, nego jednostavno istina koja ce biti zabiljezena u njegovoj biografiji. To je najmanje sto bi mu se moglo zamjeriti...

I sta sad... kao da vas je neko silom ubo.

Uostalom... ne daj na se.
Kad se laz ponovi mnogo puta......znas frazu vec.....izlizana je......

A ti ocito vjerujes u to. Ko zna kakve su te frustracije navele na to da vjerujes u Draskovicevu teoriju o Turskom jeziku kao maternjem jeziku bosanskih muslimana, ili pradjedovskom Srpskom (film Noz).
Ona acena kad mali Alija u nekom selu kod Trebinja pita: "majko, a zasto mi govorimo Srpskim jezikom? zasto mi ne govorimo nasim jezikom? koji je nad jezik?" majka odgovara: "Turski sine, znao ga je djedo".

Fair, iskreno te zalim.

Sto se tice ostalih izjava ti isto ko da si otkrio toplu vodu. Za autenticne izjave najbolje ti je da konsultujes knjizevna djela mnogih cije su izjave postirane na ovoj temi.

Toplo preporucujem "Luda zemlja" pokojnog Jovana Raskovica.

Ne bi bilo lose da procitas sva djela Dobrice Cosica, Vuka Draskovica, Milovana Djilasa, "Gorski Vijenac" Petra Petrovica Njegosa, "Srpska crkva u ratu i ratovi u njoj"....zaboravio sam ime autora, a knjigu sam negdje deponovao....al mogu ti reci autora kasnije ukoliko si zainteresovan, zatim, sva djela Bogdana Bogdanovica, Mese Selimovica, Miroslava Krleze, Ive Andrica, Alekse Santica, Mehmedalije Maka Dizdara, a zasto da ne i Tina Ujevica :) , zatim, kako se zove onaj, bit ce da je Borisav Stankovic i njegova " Necista krv" :oops: , i tako, ima toga koliko hoces. Vecinu tih knjiga mozes nabaviti i ovdje u Sarajevu ali posto si ti u Australiji ne sumnjam da dole postoje Srpska udruzenja u kojima ces moci naci vecinu ovih djela.
Naravno, i Islamsku deklaraciju Alije Izetbegovica :( :D. Ne bi bilo lose da se onako usput pozabavis i djelima Ive Banca, Roja Gutmana, a da posebno obratis paznju na doktorsku disertaciju Hasana Balica. Ta knjiga bi ti mozda najvise i pomogla da se rijesis frustracija koje te ocito potresaju. Fenomenalna knjiga. Ni slucajno nemoj zaobici ni Milorada Ekmecica, kao i knjigu Titova nacionalna politika Esada Zgodica.

Ima tu jos knjiga, recimo sva djela Nde Klaic, putopisi Baseskije.........i jos mnoge knjige.......

Pa eto, kad procitas, javi nam jesi li korigovao stav. :roll: Ili te i dalje tresu frustracije. :roll: :(
Nemojte mi na mala vrata uvoditi Aliju kao oca nacije, jer on to nije i otac nacije ne postoji. Ako mu vec zelite dati neku titulu onda bi najprikladnija bila "GROBAR BOSNE", jer bio je toliko egoistican i glup da je sahranio ovu zemlju. Preporucujem da procitate sta je rusmir mahmutcehajic rekao o njemu u zadnja dva broja Slobodne Bosne- Odlicno.
Dalje ja sam npr. procitao NOZ od Draskovica. procitao sam i neke jos knjige sa ovog popisa, ali evo tu napominjem jer je kontroverzna. Kupio sam je neces vjerovati u Sarajevu kod ulicnog prodavaca prije 3 godine, ali to nije bitno. I hajde rekoh sebi da vidim i to cudo. Prisao sam bez predrasuda i na kraju knjige da onaj covjek nije pisao gluposti i da onde ima mnogo toga istinitog i tacnog. normalno obojeno je sa veoma velikom dozom nacionalizma i ostalih pateticnih sranja, ali za pametnog covjeka koji zna izvuci bit svega onde se ima i procitati dosta toga istinitog. isto tako probaj pogledati film NOZ, a da ne znas da se tako zove i zacuditi ces se svom komentaru. TO mi se desilo bas neki dan kada mi je prijatelj govorio o dobrom filmu i ispricao ga i na kraju sam mu rekao da je gledao NOZ. Nisam ja cetnik, nisam ni ustasa, ali vala nisam ni balija. Gledam stvari realno. To alijino nije smio ovo ili ono nek on prica neobrazovanim. Zna se tacno sta se smjelo, a sta ne. Nisi se smio izjasniti kao musliman ili bosnjak to je tacno, ali nemoj mi govoriti da se zbog toga islo u zatvor jer nij. gledaj stvari sa realnog, a ne sa ideoloskog stanovista. Puno ces lakse shvatiti neke procese. Dakle alija je da izvinies svasta srao kako bi ostvario svoj cilj, a to je stvaranje islamske republike bosne i hercegovine, stzo mu na srecu nije uspjelo. i nemojte mi se molim vas hvatati alijinih izjava, jer je u politickom smislu napravio bosni isto onoliko zla koliko i tudjman i milosevic. Pustite ga nek lezi i sklonite one jedane vojnike od njegovog groba, jer on zaista nije zasluzio da ga cuva bosanska mladost.
Zao mi je, ali imam jednu zamjerku!

Mijenjaj nick! :)

:D
Saian

Post by Saian »

...........
Last edited by Saian on 13/03/2005 11:19, edited 1 time in total.
Saian

Post by Saian »

filio dei wrote:Ovom threadu bi daleko bolje pristajao naslov: "Za napredne citaoce od nazadnog autora"

Tuzno i sramno.
a sto su kod tebe ovi gafovi uchestali, prvo te nalozhishe kod stochara, pa se prikloni na onoj temi o vel. Sudcu "ochitovanom fundamentalisti" zeni, i sad ti ovdje Fair prevrtljivac jedan namjerno samo citate orig. Srba podmetnu, :D :D , nisu li ljudi okrutni :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

DIO OSMI:
[img]http://www.media-diversity.org/downloaded%20articles/Vreme%20604%20-%20Etnicke%20manjine%20u%20stampi%20Jugoistocne%20Evrope%20Isticanje%20razlika_files/vreme-logo.gif[/img] wrote:IZJAVE NEDELJE ZA 2002. GODINU

Prošle godine Slobodan Milošević je sa zabeleženih pet izjava podelio titulu šampiona srpske političke retorike s Dragutinom Zelenovićem.

Vicešampion ove, kao i prošle godine, jeste Vladan Batić, s četri izjave.

I ove godine tri govornika su zauzela časno treće mesto s tri izjave: Vuk Drašković, Dušan Mihajlović i anonimni N.N. izjavljivač.

I za kraj, po oceni priređivačkog tima, najefektnija izjava je ona Zorana Đinđića, republičkog premijera, koju je dao komentarišući sitaciju u domaćem zdravstvu: "U našoj zemlji je mnogo više poglavica nego Indijanaca."

Januar

Izbori su luksuz.
Leila Ruždić, potpredsednica Demokratskog centra, u anketi "Politike" "Da li su Srbiji potrebni izbori"

Čanak može da traži moju odgovornost ako se bude razboleo od kobasica koje sam ja pravio.
Dragan Veselinov, republički ministar poljoprivrede, povodom zahteva Čanka da podnese ostavku zbog pojave trihineloze

Ako su Đinđić i Legija Evropa, u takvu Evropu nećemo.
Vuk Drašković, predsednik Srpskog pokreta obnove ("Nacional")

Mihajlović sada za premijera Srbije Zorana Đinđića obavlja isti onaj posao koji je ranije obavljao za Tita i Slobodana Miloševića.
Dejan Mihajlov, šef poslaničke grupe DSS-a, na konferenciji za novnare (Beta)

Februar

Mislim da je najbolje da ti ljudi sami odu u Hag.
Zoran Đinđić, posle susreta s Karlom del Ponte u Njujorku (Tanjug)

Nemam nikakve veze s pešačkim prelazima ispred skupštine, osim što sam tu prelazio ulicu kad i svi ostali.
Čedomir Jovanović, šef poslaničke grupe DOS-a u Skupštini Srbije ("Večernje novosti")

Nikada nisam kazao da će referenduma sigurno biti.
Milo Đukanović, predsednik Crne Gore

Pije i ljutu i vruću.
Komentar seljaka iz Kiseljaka posle posete premijera Đinđića ("Glas")

Mart

Kada bi ti, Đinđiću, zbilja voleo Srbiju i Srbe, izabrao bi drugu zemlju da u njoj budeš premijer.
Aleksandar Tijanić, novinar, povodom tužbe koju je pokrenuo protiv Đinđića zbog klevete u aferi Delimustafić

Nema više ekspertskih, laičkih i drugih grupa i, što se DOS-a tiče, ta meksikanska serija je završena.
Vladan Batić, predsednik DHSS-a i ministar u Vladi Srbije govoreći o saradnji s Haškim tribunalom

Momčilo Perišić je bio na džogingu, s američkim diplomatom se sreo slučajno, a potom otišao na piće u Moskvu.
Dragoslav Bošković, potpredsednik Pokreta za demokratsku Srbiju, govoreći o trenutku hapšenja lidera svoje stranke

Ne verujem da će Labus kao ozbiljan čovek pristati da bude Milan Milutinović novog Slobodana Miloševića.
Slobodan Vuksanović, predsednik Narodne demokratske stranke, govoreći o eventualnoj kandidaturi Miroljuba Labusa za predsednika Srbije ("Blic")

Saradnju s Haškim tribunalom Vlada Srbije vrši iz nužde.
Vladan Batić, ministar u republičkoj vladi na konferenciji za štampu

Smeće je naša realnost.
Rade Šarčević, direktor agencije za reciklažu Republike Srbije ("Glas javnosti")

Srećna sam što je usvojen zakon o Hagu.
Marija Milošević, kćerka bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića

Meni politika nije ceo život.
Vojislav Koštunica, predsednik SRJ ("Svetlost")

Maj

Ovo su humani uslovi, a ne Ševeningen.
Vladan Batić, ministar pravde u Vladi Republike Srbije, tokom posete niškom zatvoru

Zoran Vujanić je došao i rekao da direktori kliničkih centara moraju da budu članovi SPS-a, ali to je ista priča koja se sada ponavlja u DOS-u.

Dr Dušan Šćepanović, bivši direktor Dečje klinike, na komentare u medijima da je bio član SPS-a ("Danas")

U našoj zemlji je mnogo više poglavica nego Indijanaca.
Zoran Đinđić, republički premijer, komentarišući situaciju u domaćem zdravstvu

Obećao sam Miloševiću da neće ići u Hag. Ali, obećanje se odnosilo na tu noć.
Čedomir Jovanović, šef poslaničke grupe DOS-a u skupštini Srbije, o hapšenju Miloševića ("Glas")

Lepše se živelo u vreme kad su bile sankcije.
Mirko Marjanović, v.d. predsednika SPS-a, bivši premijer Srbije ("Večernje novosti")

Jun

Neću ovde da trošim vodu i živce.
K-12, zaštićeni svedok, odbijajući da svedoči protiv Slobodana Miloševića u Hagu

Hajde da odemo svi u senku pa da se borimo iz pomračine.
Velimir Ilić, lider Nove Srbije, kritikujući DSS zbog osnivanja vlade u senci

Ako je u gaćama, onda ga vodite.
Odgovor građanina N.N. na pitanje policije da li mu je neko u gaćama utrčao u stan (TV B92)

Najteže je uzeti novac od onih koji ga imaju.
Aleksandar Radović, direktor Republičke uprave javnih prihoda i predsednik Komsije za sprečavanje zloupotreba u finansijama

Jul

Nismo obezbeđivali šahtove.
MUP Srbije demantuje tvrdnje predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunice da su pripadnici MUP-a asistirali prilikom izvlačenja kablova u zgradi republičkog ministarstva za energetiku (Tanjug)

Svaki nasilnički upad Sfora u porodičnu kuću Radovana Karadžića biće propraćen novom knjigom bivšeg predsednika Republike Srpske.
Miroslav Toholj, pisac i sekretar Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću, na promociji zbirke pesama za decu Ima čuda – nema čuda Radovana Karadžića

Buhu je ubila politika!
Dušan Mihajlović, republički ministar policije, podnoseći izveštaj u skupštinskom odboru za bezbednost

Neke firme iz inostranstva ponudile su mi da radim za njih.
Nebojša Pavković, penzionisani general Vojske Jugoslavije i bivši načelnik Generalštaba, govoreći o svojim poslovnim perspektivama ("Ekspres")

Avgust

To je jedna večna tema u literaturi, u filmu, od Džemsa Bonda pa nadalje, u naučnoj fantastici i u drugim zemljama takođe.
Zoran Đinđić, republički premijer, o fenomenu prisluškivanja pred Anketnom komisijom Skupštine Srbije koja ispituje navode o aferi Pavković

Imamo dve opcije: da nastavimo da idemo dalje s reformama ili da se zaglibimo. Tu opciju donosi Koštunica jer on nije sposoban da donese nijednu odluku u roku od godinu dana.
Mlađan Dinkić, guverner NBJ u Nišu, podržavši kandidaturu Miroljuba Labusa za predsednika Srbije ("Večernje novosti")

Ukoliko pobedim, odmah ću raspustiti srpski parlament, s velikim zadovoljstvom i na sreću ogromne većine građana.
Vuk Drašković, predsednički kandidat, govori o svojim namerama. ("Glas javnosti")

Mislim da je vreme da šumadijski opanak uđe u Predsedništvo Srbije.
Momčilo Trajković, predsednik Srpskog pokreta otpora, jedan od uzdržanih prilikom glasanja o podršci Miroljubu Labusu. Rekao je da nema ništa protiv Labusa, ali da smatra da bi bolji kandidat za predsednika Srbije bio Velimir Ilić

Svi mi verujemo Slobi i volimo ga, ali ostavimo ljubav po strani. Voleo sam ja i druga Tita na svoj način, pa mi se to olupalo o glavu.
Velimir Bata Živojinović, potpredsednik SPS-a i predsednički kandidat ("Blic")

Septembar

Nadam se da će Srbija shvatiti da je ona gubitnik zbog pogrešnih pobednika.
Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove i predsednički kandidat

Srbija je puna licemera koji idu okolo sa šeširima i izvlače zečeve iz šešira, a zapravo hoće da vam izvuku novčanik iz džepa.
Zoran Đinđić na sednici glavnog odbora DS-a

Srbija nikada nije bila građanska država i bilo bi neprirodno da to bude posle izbora.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije (Beta)

Mi nismo odustali od povratka na Kosovo, već samo od povratka na granicu.
Miroslav Šolević, glavni organizator Odbora za povratak raseljenih Srba s Kosova, posle odustajanja od akcije masovnog povratka ("Blic")

Oktobar

Ima toliko stvari kojima čovek može da se posveti – od pisanja do gluvarenja.
Milan Milutinović, aktuelni predsednik Srbije, odgovarajući na pitanje čime će se baviti posle inauguracije svog naslednika

Ovoliki plač i dreka podzemlja, njegovih advokata i portparola, sve ove naučno-fantastične spekulacije kojima mediji zasipaju građane, ogroman novac koji podzemlje troši na svoj marketing i besomučnu kampanju na policiju i ministra najbolje govore o tome koliko su radom MUP-a Srbije 'načeti' centri kriminalne moći.
Dušan Mihajlović, republički ministar policije ("Blic")

Mislim da je najveći gubitnik patrijarh Pavle.
Goran Paskaljević, reditelj, obrazlažući neuspeh predsedničkih izbora u Srbiji 2002. godine (Radio B92)

Način ishrane ne odgovara našim navikama i kulturi ishrane u našoj zemlji.
Dragoljub Ojdanić, general i haški pritvorenik, žali se na hranu koju je prinuđen da jede (TV B92)

Smatram da je naš životni interes da ideološki, politički i civilizacijski što pre i bezbolnije napustimo XX vek.
Dobrica Ćosić, književnik i bivši predsednik Jugoslavije, govoreći o velikoj Srbiji, raspadu Jugoslavije i ekstremizmu

Novembar

Naš kurs stoji na početno određenoj ceni, ne bih rekao da tone, ali je svakako na suvom.
Zoran Đinđić, republički premijer, govoreći o "plivajućem kursu dinara" koji je utvrdila Narodna banka Jugoslavije ("Nacional")

Da nismo sposobni, ne bismo imali ovakve rezultate, i treba imati u vidu da je policija Srbije i sposobna i odlučna da ovom zlu stane na kraj, mada smo svesni da mi ne možemo iskoreniti kriminal i da je borba između dobra i zla večna.
Dušan Mihajlović, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije ("Politika")

U prvoj godini Srbija je imala 138.000.000 dolara direktnih investicija, u drugoj godini ćemo imati 500.000.000 dolara. Ako bismo u 2003. imali takvu progresiju, direktne investicije iznosile bi oko milijardu i po dolara. To je približno sumi od dve milijarde, što je maksimalna količina novca koju naša privreda može da apsorbuje i nešpekulativno upotrebi.
Zoran Đinđić, republički premijer ("Večernje novosti")

Konsultovaću se sa svojim advokatima u Evropi i Americi, i ukoliko je neki list ugrozio moje lično dostojanstvo, bez obzira na to ko to bio, pokrenuću tužbu protiv njega.
Milo Đukanović, bivši predsednik Crne Gore, budući mandatar nove crnogorske vlade, povodom sve češćih napisa u novinama o njegovom učešću u duvanskoj aferi ("Večernje novosti")

Decembar

Oni misle da smo mi svi divljaci, ali sam im ja dva sata zagorčavala život pravnim pitanjima na koja nisu znali odgovor. Zaista sam uživala.
Gorica Gajević, jedan od funkcionera SPS-a koji su pozvani da svedoče u Hagu, o svom susretu s istražiteljima Haškog tribunala ("Nacional")

Nisu nam dozvolili da dostojanstveno izvršimo uvid u birački spisak.
Nebojša Bakarec, član IO DSS-a, govoreći o predsedničkim izborima (B92)

Mnogi plaše mečku rešetom – neka probaju.
Vladan Batić, republički ministar pravde, o mogućnosti da DSS zatraži raspravu o poverenju vladi (B92)

Železničari nisu funkcioneri.
Božidar Đelić, republički ministar finansija, odgovarajući na najnovije zahteve železničara i najavljujući da će oni ubuduće morati sami da obezbede novac za svoje plate (B92)
NASTAVAK SLIJEDI...
Skljoco

Post by Skljoco »

whatattitudeproblemjerk? wrote:alijina izjaval je izvedena iz konteksta!
muslimani su se MORALI izjasnjavati ako srbi ili hrvati...
i on ovdje govori o tome da se on nije o tome previse mislio, vec je, kao njegova braca, jednostavno prihvatio tu cinjenicu kao neminovnost. dok se jednog dana nije poceo boriti za to da se moze izjasniti kao musliman...to ga ja na kraju dovelo u zatvor...ljudi to zaboravljaju, izbor je bio ili se izjasniti kao srbin ili hrvat, ili u zatvor!

jako je opasno kad masa koja nema sve potrebne cinjenice pocne stvari pojednostavljati i sve praviti ili crnim ili bijelim...

p.s. sam izvor informacije (VREME) govori dovoljno - to je srpska propaganda koja je za vrijeme rata uvjeravala beogradjane da po sarajevu pucaju muslimani!
------------------------
Sta mjenja stvar ako je ovaj citirani dio izvucen iz konteksta .
Nista .
" Kontekst " nema veze sa ovom izjavom :
Da, bio sam Srbin dok još nisam znao tačno ko sam i šta sam. Bio sam se poveo za starijom braćom, koji su bili opredeljeni kao Srbi, između dva rata. Ali kad sam malo razmislio, vidio sam da nisam ni Srbin, ni Hrvat, nego Musliman.
(Alija Izetbegović, Srbin)
Fair Life

Post by Fair Life »

DIO DEVETI:
[img]http://www.media-diversity.org/downloaded%20articles/Vreme%20604%20-%20Etnicke%20manjine%20u%20stampi%20Jugoistocne%20Evrope%20Isticanje%20razlika_files/vreme-logo.gif[/img] wrote:IZJAVE NEDELJE ZA 2003. GODINU

Prošle godine šampion rubrike "Izjava nedelje" bio je Zoran Đinđić. On je tada sa šest izjava zauzeo tron pobednika.

Vicešampion ove godine je Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, sa tri izjave.

Ove godine na treće mesto, sa dve izjave, plasiralo se pet ličnosti:
Bogoljub Karić, biznismen, Zoran Živković, republički premijer, Ljubomir Gerić, generalni direktor EPS-a, Nebojša Čović, potpredsednik srpske vlade, i Matija Bećković, književnik i akademik.

Januar

Meni je posebno zadovoljstvo što su me zvanično distancirali od sebe.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, o odnosima s ostatkom DOS-a

U politici smo podeljeni na one koji konzumiraju cigarete i one koji ih nabavljaju. Ja spadam u konzumente.
Nebojša Čović, potpredsednik Vlade Srbije. ("Nacional")

Kad se Ustavna povelja nađe pred Skupštinom Srbije, Nova Srbija će za nju glasati reda radi.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije

Ono što se pokazalo danas, jeste da je SPS uspeo da se sačuva u svoj svojoj veličini.
Ivica Dačić, član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, posle Šestog kongresa partije na kojem nije prihvaćeno naređenje Slobodana Miloševića da se iz stranke izbace Dačić i Milomir Minić (B92)

Labus izgleda još ima očekivanja da oživi ono što je nekada postojalo, ali je odavno mrtvo.
Dragan Maršićanin, potpredsednik DSS-a, povodom Labusovog predloga članovima DOS-a da se slože oko 10 problema ("Blic")

Februar

Beograd je najveća džungla u Srbiji.
Dušan Mihajlović, republički ministar policije (Studio B)

Izbori su trenutno politički nepotrebni.
Bojan Pajtić, predsednik Zakonodavnog odbora Skupštine Srbije i funkcioner DS-a, komentarišući odluku Nataše Mićić da ne raspiše predsedničke izbore

Naše najveće ekonomske rezerve su u gubicima.
Ljubomir Gerić, generalni direktor Elektroprivrede Srbije, govoreći o neophodnosti racionalnog trošenja izvora energije. ("Danas")

Idem u Hag da bih očuvao srpsku državu i srpsku nacionalnu ideju.
Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, objašnjava razloge dobrovoljne predaje Haškom tribunalu ("Blic")

Mart

To je neki kentaur, koji ima dve zadnjice i nijednu glavu.
Matija Bećković, književnik, govoreći o novoj državnoj zajednici Srbije i Crne Gore ("Blic")

Da sam dvadeset godina mlađi, znao bih šta bih.
Milorad Vučelić na tribini SPS-a u Valjevu, govoreći o "nenarodnom režimu"

Nisam ja Ceca pa da me policija privodi, zna se kakva je moja biografija i ko je moj otac.
Jelena Karleuša, folk zvezda, demantujući glasine da je i ona saslušavana u policiji posle ubistva premijera

Nemam ništa protiv da se proglasi i crnogorski jezik, s tim što bi se u fusnoti naglasilo poimenično ko sve tim jezikom govori.
Matija Bećković, književnik i akademik, povodom apela Društva nezavisnih književnika Crne Gore da se u Ustav unese odredba o crnogorskom jeziku kao službenom jeziku (Radio "Svetigora")

April

Tačno je da poznajem mnoge ljude iz podzemlja, ali je tačno da prevrat petog oktobra 2000. godine nismo mogli da ostvarimo sa akademicima, profesorima univerziteta i uglednim javnim i kulturnim radnicima, nego sa ljudima sumnjive prošlosti i ponašanja.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije (TV Čačak)

Mirjana Marković ima više od 58 godina i stekla je sve uslove za penziju. Sada je njena lična volja da li će da podnese zahtev za odlazak u penziju, ali na to ima pravo.
Milan Lučić, generalni sekretar Skupštine Srbije i Crne Gore

Žene policajci su pre svega stručne, radne i marljive, o čemu svedoče i njihove ocene sa kursa. Prihvatila ih je i stručna i šira javnost, iako je na početku bilo bojazni kako će građani, prvenstveno muškarci, reagovati na devojke u uniformi na ulici.
Momčilo Petrović, pomoćnik načelnika MUP-a Srbije ("Blic")

Zastava bi po vertikali bila podeljena na levo i desno polje, pri čemu bi se Srbija opredelila za plavu ili belu boju na levom, a Crna Gora za crvenu na desnom polju. Ovo rešenje bi na najbolji način u simboličkom smislu odrazilo karakter unije.
Branislav Radulović, portparol SDP-a Crne Gore (Tanjug)

Maj

Rekao sam ministru finansija Srbije Božidaru Đeliću da je potrebno deset milijardi dolara za modernizaciju avijacije Vojske SCG, ali Đelić nije imao sluha za moje ideje.
Boris Tadić, ministar odbrane Srbije i Crne Gore ("Blic")

Sve vrste viskija-analiza-VMA.
Iz Službenog dnevnika Josipa Rajde, o poklonima bivšeg direktora carine Mihalja Kertesa ("Blic")

Najmanje deset puta dnevno smo u kontaktu, doduše u mislima.
Dragana Kuzmanović, generalni sekretar JUL-a, odgovarajući na pitanje da li se čuje s Mirjanom Marković ("Borba")

Nova Srbija je stvorila Batića. Ja sam ga stvorio i ja ću ga politički uništiti, jer je štetočina.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i gradonačelnik Čačka ("Večernje novosti")

Jun

Znao sam da Vlajko Stojiljković ima stambenih problema.
Branislav Ivković, nekadašnji predsednik stambene komisije, kome se na teret stavlja da je zloupotrebio službeni položaj, na suđenju optuženima za nezakonitu dodelu stanova iz fonda Vlade Srbije ("Večernje novosti")

Kreveti neudobni. Oprema loša. Sreća da nisam video čime su me operisali.
Radenko Nikolić, građanin Kragujevca, u anketi "Blica" o stanju kliničkih centara

Zaludan pop i jariće krštava.
Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, komentarišući odluku Ustavnog suda Srbije da predsednik nema ustavna ovlašćenja da unapređuje policijske generale ("Večernje novosti")

U pripremi su Karadžićeva ratna pisma stranim državnicima, koja će imati tri toma i predstavljaće iznenađujuće otkriće za istoričare. Objavićemo i knjigu njegovih apela i izjava, a potom i sabrane političke zapise, članke i intervjue.
Profesor Kosta Čavoški, na promociji knjige Ratne naredbe Radovana Karadžića ("Večernje novosti")

Jul

Kako vam izgleda ovakva vest: Ambasador SCG posetio Buša i zahtevao da smeni njegovog portparola za štampu jer se on loše ponaša prema novinarima.
Žarko Korać, potpredsednik Vlade Srbije, analogijom odgovara na pitanje šta misli o tvrdnji američkog ambasadora Montgomerija da je Vladimir Popović stajao iza kampanje TV Pink protiv B92 ("Blic")

Ostaviću policiji nekoliko dana da završi svoj posao, pa ako oni ne saopšte ko mi je minirao mercedes, saopštiću ja.
Radisav Rodić, vlasnik "Glasa javnosti" i "Kurira" ("Blic")

Ja sam privatnik, nisam ni blizu srpske vlasti.
Bogoljub Karić, komentarišući izjavu guvernera Dinkića da sponzoriše njegovo smenjivanje ("Blic")

Toliko stručnjaka ne postoji u Narodnoj banci. NBS je jedna konzervativna institucija, kakva i treba da bude, i u njoj rade dobri činovnici koji poštuju pravila.
Zoran Živković, republički premijer, komentarišući izjavu guvernera Mlađana Dinkića da će s njim iz NBS otići 15–20 eksperata ("Politika")

Znam da je lustracija za neke frustracija.
Nebojša Čović, potpredsednik srpske vlade povodom izjave Nenada Čanka da će morati da objasni mnogo toga u vezi sa zakonom o lustraciji ("Glas javnosti")

Avgust

Osam je godina kako se mudri i manje mudri, obrazovani i manje obrazovani, svedoci, ali i oni koji ništa nisu videli, pitaju šta nam se to desilo, zašto se desilo i kako se desilo. Ono što je važno to je da pamtimo svoju nesreću.
Mihailo Arnaut, protojerej stavrofor, na parastosu žrtvama Oluje ("Večernje novosti")

U našim uslovima, neozbiljno je pomisliti da glumac može da se bavi ozbiljnim političkim poslovima.
Velimir Bata Živojinović, glumac, dugogodišnji poslanik SPS-a u republičkom parlamentu i predsednički kandidat te stranke na izborima 2002. godine (Beta)

Trudićemo se koliko je to u našoj moći, a velika nam je moć, da proslavimo dvesta godina moderne srpske države.
Zoran Živković, republički premijer (B92)

Desetak ljudi iz (Đinđićevog) obezbeđenja imalo je kriminalne dosijee, i izgleda da su oni uživali veće poverenje od školovane policije.
Đorđe Mamula, funkcioner Demokratske stranke Srbije, o izveštaju vladine komisije o atentatu na Zorana Đinđića ("Glas javnosti")

Septembar

Srbija über alles.
Vladan Batić, ministar pravde u Vladi Srbije, opravdavajući nedolazak na sednicu Skupštine SCG (B92)

Oči kod čoveka su postavljene napred.
Jovo Toševski, profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, u stalnoj rubrici "O večitom muškom cilju" ("Politika")

Ministar Tadić je češće u jedinicama nego bilo koji komandir čete.
Blagoje Grahovac, savetnik predsednika Srbije i Crne Gore za odbranu i bezbednost (Tanjug)

Ako Čume svedoči protiv svih svojih prijatelja iz surčinsko-zemunskog klana da bi makar za mrvicu poboljšao svoj položaj u slučaju ubistva premijera Đinđića, ne vidim zašto bi mu u ovom procesu verovali na reč. Pa, on bi sada ispričao i da zna ko je ubio Kenedija.
Veljko Delibašić, advokat porodice ubijenog generala MUP-a Boška Buhe ("Ekspres")

Oktobar

To je naš mentalitet koji smo povukli na većinski narod.
Predstavnik romske zajednice na sastanku sa delegacijom Saveta Evrope, objašnjavajući zašto Romi imaju čak tri nacionalna veća

I kafana ima šefa sale...
Dragoljub Mićunović, predsednički kandidat, obrazlažući potrebu da Srbija izabere predsednika

U Srbiji samo BIA i oni koji imaju sredstva da to rade na drugi način, a svako ko ima tu tehnologiju to može da radi, a to je veliki broj zemalja koje to rade iz svemira, da kažem prisluškuju celu planetu, pa ne treba iz toga isključiti mogućnost da to neko radi i u Srbiji.
Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, na pitanje ko se bavi prisluškivanjem u Srbiji

Ove zime ne planiramo restrikcije struje.
Ljubomir Gerić, generalni direktor EPS-a ("Glas")

Nema ništa čudno što je protestu prisustvovao jedino predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak, pošto je skup najavljen kao protest policajaca i njihovih saradnika.
Boro Lazukić, aktivista Narodnog pokreta Otpor, o protestnom mitingu policije u Beogradu

Novembar
Imam dve pacijentkinje kojima su silikonske grudi spasle život. Prvoj su u saobraćajnoj nesreći poslužile kao vazdušni jastuci koji su sprečili ozbiljne povrede grudnog koša. Drugoj su poslužile kao pancir, koji je znatno usporio i preusmerio metak.
Prim. dr Milan Colić ("Blic")

S ponosom idem u Hag, jedva čekam da vidim čestite Srbe, da poljubim ruku borcima za srpski narod i otadžbinu – Vojislavu Šešelju i Momčilu Krajišniku.
Vladika mileševski Filaret ("Večernje novosti")

Zato i pijem svaki dan tablete protiv straha.
Bogoljub Karić, biznismen, odgovarajući na pitanje da li se boji ("Insajder" TVB92)

Oni nemaju centar za evaluaciju, kao i centar za usklađivanje centara, ali ne postoji ono najvažnije, centar za planiranje centara.
Prof. Ljuba Protić, direktor Matematičke gimnazije u Beogradu, kometarišući reformu školstva

Decembar

Svi u kući merili pritisak!
Jovana iz Veternika odgovara na pitanje – šta ste radili na Dan Republike. ("Blic")

Setili se sela, napali kokošinjce, staje i svinje...
Marjan Rističević, nesuđeni predsednik i kandidat koalicije "Za narodno jedinstvo", o izbornoj kampanji

Navikli smo da sve radimo pre roka i zato smo rešeni da pobedimo pre 31. decembra.
Zoran Anđelković, generalni sekretar SPS-a, siguran u ishod predstojećih izbora

Morao sam da prodam stan koji sam dobio od države da bih platio porez na ekstraprofit.
Tomislav Nikolić, nosilac liste Srpske radikalne stranke ("Utisak nedelje")
NASTAVAK SLIJEDI...
Last edited by Fair Life on 15/03/2005 02:08, edited 1 time in total.
Toozla

Post by Toozla »

...moj Fair, ko ima kapacitet jasno mu je i bez podsjecanja...mada nije lose osvjeziti detalje......sto se tice pojedinaca ni malj ti pomoci ne moze...
Fair Life

Post by Fair Life »

Toozla wrote:...moj Fair, ko ima kapacitet jasno mu je i bez podsjecanja...mada nije lose osvjeziti detalje......sto se tice pojedinaca ni malj ti pomoci ne moze...
Image
Ovo i jesu gluposti izgovorene usima onih kojima ni malj ne pomaze... tvrde glave meHke pameti...
Toozla

Post by Toozla »

...djaba ti kucas....mozes do ujutru...ovaj ekser ti se nonstop vraca vani... :D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Znam ! A pneumatski malj ?

Ima jedan malj poslije cijeg udarca svi klimnu glavama... vjerovali ili ne.
Image
Toozla

Post by Toozla »

...to je to...moras povecati dozu...
filio dei

Post by filio dei »

Vodenjak wrote:

Tuzno i sramno.
Koliko ja vidim, ovo su citati iz beogradskog "Vremena" a ne citati koje je Fair skupio!

A drugo, ti po onoj utabanoj o "tri zaracene strane?"
Dobro je Fair napisao, ovo je za napredne citaoce, one koji mogu bez problema da citaju bilo cije gadosti a da pri tome ne razmisljanju jesu li "njihovi" ili nisu!
JA ne razdvajam na tri strane, niti sam to kada radio. JA cijenim i postujem cestite ljude. Nacionalizam prezirem, a religiju i one koji dijele (Alija IZetbegovic npr) pogotovo. To se za Verbala zna vec odavno, cak i na ovom "forumu". JA na ovom threadu samo primjecujem kako se ismijava JEDNA nacija. A to se na ovim usranim prostorima smatra veoma napredno. Sva sreca pa su 'muslimanski' (da ne kazem bosnjacki) akademici i politicari daleko pametniji i napredniji. Uostalom vidimo to i po rejtingu BIH na svjetskoj politickoj i bilo kojoj drugoj sceni, te po tome kako zive, tacnije prezivljavaju, ti isti bh gradjani.

Preostaje vam samo da se u svojoj bijedi i nemoci ismijavate tudjim budalastinama. Valjda u nastojanju da zaboravite na sopstvene.

p.s. oh da... i da konstatujete kako je verbal nazadan i onaj koji sve dijeli na tri.
filio dei

Post by filio dei »

Fair Life wrote:Znam ! A pneumatski malj ?

Ima jedan malj poslije cijeg udarca svi klimnu glavama... vjerovali ili ne.
Image
Slucaj Izmeta BAjramovica Cele je lijep primjer u BIH.
Post Reply