jebo mater jarane - bacio sam se u nostalgiju - sa osjecam da sam bio vecim covjekom tad nego sad.... u pm....Bakir1 wrote:bacio si mi baju
tacno mi dodje da kadett od stare nikad ne bacim u zeljezo i da ga restauriram - eto nam buduceg projekta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
jebo mater jarane - bacio sam se u nostalgiju - sa osjecam da sam bio vecim covjekom tad nego sad.... u pm....Bakir1 wrote:bacio si mi baju
Nismo mi al jest komsija_mufljuz_ wrote: sta ste to imali prije rata boje i lakove ?
bolji sam od Herkula Poaroaesso_sa wrote:Nismo mi al jest komsija_mufljuz_ wrote: sta ste to imali prije rata boje i lakove ?
tamic je pravo borbeno vozilo ,vozio sam ga 3 godine ,svaki dan ,samo su diferencijali slaba tacka i kad prodjes kroz baru kocnica nema ,a da ide na razne stvari,najsladje na trafo ulje_mufljuz_ wrote:ja cu uvijek rec da 3 auta treba da imaju spomenik u BIH - tamić, niva i golf - iznijeli su rat strasno.... tamić pogotovo.... taj opskurni komad kamioneta je bio i oklopno vozilo, i transportno, toci kerozin, toci naftu, toci smece ide..... i ne posustaje....
Kad su ih tek počeli prodavati nove u Bosni, imali su i dizelaše, nova bila 15.000 sa svom opremom, a benzinac oko 11.000. Sad je najjeftiniji benzinac oko 24.000 KM, što je meni ipak van pameti, pogotovo zbog limarije i ostalih sranja. Auto jeste dobro, ali dobrim ga je činila i cijena.Mlad i Nevin wrote:Mislim da su "nove" Nive sa plinom kostale oko 18 000
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
mjenjac je skinut, druk lezaj je ispravan u mjenjacu nema lufta, neznam da li zamajac moze praviti taj problem posto je bio malo kriv i tokaren je, kvacilo odvaja na samom vrhu i ako je set kvacila nov, niva je presla samo30000km voznje po gradubitanga_sa_otesa wrote:prije da je neki lezaj u mjenjacu ,druk lezaj stoji odvojen od potisne ploce i bez opterecenja je dok ne pritisnes pedalu..
neznam da li je moguce da druk lezaj konstantno radi posto je kvacilo stelovano da nize fata na nekim sarafima na mjenjacu pa da je preblizu korpedunlop82 wrote:mjenjac je skinut, druk lezaj je ispravan u mjenjacu nema lufta, neznam da li zamajac moze praviti taj problem posto je bio malo kriv i tokaren je, kvacilo odvaja na samom vrhu i ako je set kvacila nov, niva je presla samo30000km voznje po gradubitanga_sa_otesa wrote:prije da je neki lezaj u mjenjacu ,druk lezaj stoji odvojen od potisne ploce i bez opterecenja je dok ne pritisnes pedalu..
ipak je problem u mjenjacu, da li znas ko radi mjenjace za nivu ili da odem kod gavrica u lukavicu oni su ovlasteni servisbitanga_sa_otesa wrote:ako kvacilo nize hvata znaci da druk lezaju treba duzi hod da dodje do potisne ,ako visocije hvata onda je obrnuto.
da je druk lezaj cuo bi se jace kad je pritisnuta pedala t.j. kad je pod opterecenjem .zamajac da je kriv ili da je u debalansu otkinuo bi se odmah ,jer svaka neuravnotezenost zamajca dovodi do otkidanja istog sa radilice (pri obrtajima vecim od 4000).

Da. Renault B platforma.