Lada Niva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_mufljuz_

#26 Re: Lada Niva

Post by _mufljuz_ »

Bakir1 wrote:bacio si mi baju
Image
jebo mater jarane - bacio sam se u nostalgiju - sa osjecam da sam bio vecim covjekom tad nego sad.... u pm....
:roll:

tacno mi dodje da kadett od stare nikad ne bacim u zeljezo i da ga restauriram - eto nam buduceg projekta :mrgreen: :run: :kiss:
esso_sa

#27 Re: Lada Niva

Post by esso_sa »

_mufljuz_ wrote: sta ste to imali prije rata boje i lakove ? :lol:
Nismo mi al jest komsija :D
_mufljuz_

#28 Re: Lada Niva

Post by _mufljuz_ »

esso_sa wrote:
_mufljuz_ wrote: sta ste to imali prije rata boje i lakove ? :lol:
Nismo mi al jest komsija :D
bolji sam od Herkula Poaroa :lol:
sorcerer

#29 Re: Lada Niva

Post by sorcerer »

_mufljuz_ wrote:ja cu uvijek rec da 3 auta treba da imaju spomenik u BIH - tamić, niva i golf - iznijeli su rat strasno.... tamić pogotovo.... taj opskurni komad kamioneta je bio i oklopno vozilo, i transportno, toci kerozin, toci naftu, toci smece ide..... i ne posustaje....
tamic je pravo borbeno vozilo ,vozio sam ga 3 godine ,svaki dan ,samo su diferencijali slaba tacka i kad prodjes kroz baru kocnica nema ,a da ide na razne stvari,najsladje na trafo ulje :D ...ide kao i svaki dizel sa starim sistemom: ulosci dizni i mehanicka pumpa .da je postojao wartburg dizel iznjeo bi i on rat ne brini.....
Mlad i Nevin

#30 Re: Lada Niva

Post by Mlad i Nevin »

Mislim da su "nove" Nive sa plinom kostale oko 18 000

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
Buba Lenja

#31 Re: Lada Niva

Post by Buba Lenja »

Mlad i Nevin wrote:Mislim da su "nove" Nive sa plinom kostale oko 18 000

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
Kad su ih tek počeli prodavati nove u Bosni, imali su i dizelaše, nova bila 15.000 sa svom opremom, a benzinac oko 11.000. Sad je najjeftiniji benzinac oko 24.000 KM, što je meni ipak van pameti, pogotovo zbog limarije i ostalih sranja. Auto jeste dobro, ali dobrim ga je činila i cijena.
dunlop82

#32 Re: Lada Niva

Post by dunlop82 »

pozz imam problem sa ladom nivom, prije par dana sam promjenio set kvacila i nakon 200predjenih kilometara pocelo je nesto da zuji kao druk lezaj, kada pritisnem kvacilo taj zvuk prestane a kada vozim konstantno se cuje [set je saksov lamela potisna i druk lezaj] zamajac je tokaren i kvacilo odvaja skroz na vrhu pedale.lada je 1,7i
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#33 Re: Lada Niva

Post by bitanga_sa_otesa »

prije da je neki lezaj u mjenjacu ,druk lezaj stoji odvojen od potisne ploce i bez opterecenja je dok ne pritisnes pedalu..
dunlop82

#34 Re: Lada Niva

Post by dunlop82 »

bitanga_sa_otesa wrote:prije da je neki lezaj u mjenjacu ,druk lezaj stoji odvojen od potisne ploce i bez opterecenja je dok ne pritisnes pedalu..
mjenjac je skinut, druk lezaj je ispravan u mjenjacu nema lufta, neznam da li zamajac moze praviti taj problem posto je bio malo kriv i tokaren je, kvacilo odvaja na samom vrhu i ako je set kvacila nov, niva je presla samo30000km voznje po gradu :?
dunlop82

#35 Re: Lada Niva

Post by dunlop82 »

dunlop82 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:prije da je neki lezaj u mjenjacu ,druk lezaj stoji odvojen od potisne ploce i bez opterecenja je dok ne pritisnes pedalu..
mjenjac je skinut, druk lezaj je ispravan u mjenjacu nema lufta, neznam da li zamajac moze praviti taj problem posto je bio malo kriv i tokaren je, kvacilo odvaja na samom vrhu i ako je set kvacila nov, niva je presla samo30000km voznje po gradu :?
neznam da li je moguce da druk lezaj konstantno radi posto je kvacilo stelovano da nize fata na nekim sarafima na mjenjacu pa da je preblizu korpe
bitanga_sa_otesa

#36 Re: Lada Niva

ako kvacilo nize hvata znaci da druk lezaju treba duzi hod da dodje do potisne ,ako visocije hvata onda je obrnuto.
da je druk lezaj cuo bi se jace kad je pritisnuta pedala t.j. kad je pod opterecenjem .zamajac da je kriv ili da je u debalansu otkinuo bi se odmah ,jer svaka neuravnotezenost zamajca dovodi do otkidanja istog sa radilice (pri obrtajima vecim od 4000).
dunlop82

#37 Re: Lada Niva

Post by dunlop82 »

bitanga_sa_otesa wrote:ako kvacilo nize hvata znaci da druk lezaju treba duzi hod da dodje do potisne ,ako visocije hvata onda je obrnuto.
da je druk lezaj cuo bi se jace kad je pritisnuta pedala t.j. kad je pod opterecenjem .zamajac da je kriv ili da je u debalansu otkinuo bi se odmah ,jer svaka neuravnotezenost zamajca dovodi do otkidanja istog sa radilice (pri obrtajima vecim od 4000).
ipak je problem u mjenjacu, da li znas ko radi mjenjace za nivu ili da odem kod gavrica u lukavicu oni su ovlasteni servis :-? :-?
bitanga_sa_otesa

#38 Re: Lada Niva

rekao sam ti odmah da je tu kvar.

imas gavrica ,a imas i jedan servis na plandistu (gdje je nekad bio stari podvoznjak ispod pruge i skretalo se u osjek) mislim da se zvao auto-koca .vidi kod koga je jeftinije ,oba servisa imaju dosta iskustva s ladama tako da ne mozes fuliti,a mislim da nisu neki sarlatani...
ElRe

#39 Re: Lada Niva

Post by ElRe »

Image
Image

Lada Duster kreće sa produkcijom.
VAZ motori 1.6 - 120 KS i 1.8 - 132 KS. MT6 i CVT.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#40 Re: Lada Niva

Post by konektovan »

lada azimut
ElRe

#41 Re: Lada Niva

Post by ElRe »

konektovan wrote: 10/10/2025 10:28 lada azimut
Da. Renault B platforma.
Post Reply