Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JohnnyS

#26 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by JohnnyS »

pravda za trolove
AleksoMKD

#27 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by AleksoMKD »

OK, ali i ljudi koji se preterano uzbudjuju i ljute zbog trolanja su po meni malo cuknuti.

Nego kad smo kod trolanja, moram napisati o jednom mom drugu koji je bio tezak trol.
Covek je bukvalno imao po 2-3 profila na par foruma (valjda preko proxija kako li vec, jer su na forumima zatvarali duple) i svadjao se sam sa sobom, kao ateista protiv vjernika, hriscanin protiv muslimana, Gey protiv hard-core homofoba, ko navijac Vardara protiv navijaca MZT-a i uglavnom dizao tenziju preko oba "protivnika".................

Najradosniji bi bio kada bi zakljucao temu a obadva njegova profila bi dobila ban.
JohnnyS

#28 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by JohnnyS »

AleksoMKD wrote:OK, ali i ljudi koji se preterano uzbudjuju i ljute zbog trolanja su po meni malo cuknuti.

Nego kad smo kod trolanja, moram napisati o jednom mom drugu koji je bio tezak trol.
Covek je bukvalno imao po 2-3 profila na par foruma (valjda preko proxija kako li vec, jer su na forumima zatvarali duple) i svadjao se sam sa sobom, kao ateista protiv vjernika, hriscanin protiv muslimana, Gey protiv hard-core homofoba, ko navijac Vardara protiv navijaca MZT-a.................

Najradosniji bi bio kada bi zakljucao temu a obadva njegova profila bi dobila ban.

To je dokaz velikog intelekta. Ne mogu hablećine zastupati dva dijametralno suprotna stava argumentirano, za to trebaš klikera imati. Kad se prepireš sam protiv svih, mozak radi 110%. Radije bih imao u društvu trolove nego one koji se upecaju na takvu priču :D
AleksoMKD

#29 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by AleksoMKD »

JohnnyS wrote: To je dokaz velikog intelekta. Ne mogu hablećine zastupati dva dijametralno suprotna stava argumentirano, za to trebaš klikera imati. Kad se prepireš sam protiv svih, mozak radi 110%. Radije bih imao u društvu trolove nego one koji se upecaju na takvu priču :D
Jednom je kao "ateista" posle par meseci odsustva napisao da je posle neke tragedije otisao na selo da razmislja i meditira i kako je "pronasao vjeru".
Krenula je ofanziva presrecnih pravoslavnih (pa i nesto muslimana) forumasa na poznate forumase ateiste sa sve ovom budalom kao predvodnikom, da bi posle 5-6 strana izjavio da je u stvari njegova vjera "izvorna Makedonska" t.j. da je pagan i poceo prozivati pravoslavne da batale "palestinskog jevreja na krstu" i vrate se Zeusu. Moz mislit kako je tema zavrsila, totalno birsanje :lol:

Srecom ozenio se pa nema vremena sada.
Last edited by AleksoMKD on 19/02/2014 16:45, edited 1 time in total.
JohnnyS

#30 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by JohnnyS »

AleksoMKD wrote:
JohnnyS wrote: To je dokaz velikog intelekta. Ne mogu hablećine zastupati dva dijametralno suprotna stava argumentirano, za to trebaš klikera imati. Kad se prepireš sam protiv svih, mozak radi 110%. Radije bih imao u društvu trolove nego one koji se upecaju na takvu priču :D
Jednom je kao "ateista" posle par meseci odsustva napisao da je posle neke tragedije otisao na selo da razmislja i meditira i kako je "pronasao vjeru". presrecnih pravoslavnih (pa i nesto muslimana) forumasa na poznate forumase ateiste sa sve ovom budalom kao predvodnikom, da bi posle 5-6 strana izjavio da je u stvari njegova vjera "izvorna Makedonska" t.j. da je pagan i poceo prozivati pravoslavne da batale "palestinskog jevreja na krstu" i vrate se Zeusu. Moz mislit kako je tema zavrsila, totalno birsanje :lol:

Srecom ozenio se pa nema vremena sada.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#31 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by madner »

Ma nije to nista sta sam ja radio od 2004 do 2014 i to sa jednim nikom.

Udjem, procitam dva posta i skontam ko ce se upecat na sta. I onda lagano mezim, zagrijem atmosferu i gledam youtube. Pratim ko je skontao, ko nije skontao i tako biljezim u excelu IQ forumasa i forumasica.

Nakon toga naplatim to kao istrazivanje. Dakle spojim ugodno sa korisnim.

Neki od mojih najpoznatijih radova:

Zasto vjernici pjene.
Kako prepoznati zemsku osobu koja je zagorila.
Kako odjebati zagoretinu.
Navijaci Sarajeva profil, teznje i zelje.
Istocna Bosna, skup opservacija populacije u migraciji.
JThomas

#32 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by JThomas »

ovo nema nikakvog smisla ako ga ne proprati i istraživanje psihološkog profila onih koji se prime na trolanje...
madner

#33 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by madner »

Uglavnom su to osobe nizih intelktualnih sposobnosti od samog trola.

Sa crtom mazohizma i velikom zeljom da budu u centru paznje, makar to bio i podsmjeh. :D
TheMule

#34 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by TheMule »

Bobi wrote:

Code: Select all

NIJE da to nismo znali od ranije, ali novo je istraživanje pokazalo da osobe koje se upuštaju u "trolanje" na internetu pokazuju znakove narcizma, makijavelizam, psihopatije i sadizma.

Dakle, ako ste se ikad zapitali zašto bi normalna osoba svoje vrijeme provodila vrijeđajući na internetu sve na potezu od pjevača, preko sportaša pa sve do novinara, odgovor je jednostavan - zato što nisu normalni.

Istraživanje je provela Erin Buckles sa sveučilišta u Manitobi sa željom da provjeri mogu li se karakterne osobine trolova uklopiti u ono što psiholozi nazivaju "mračnih četiri", a to uključuje makijavelizam (spremnost da nekim manipulirate i obmanjujete ga), narcizam (egoizma i opsjednutost samim sobom), psihopatija (izostanak žaljenja i empatije) i sadizam (pronalaženje užitka u patnjama drugih).

Ukratko, istraživanje je pokazalo snažnu povezanost između tri od četiri osobine i vremena koje pojedinci provode komentirajući na internetu.

No, valja spomenuti i kako je samo 5,6 posto ispitanika priznalo da uživa u trolanju, a to dokazuje kako se radi o uistinu malom broju korisnika interneta.

Istraživači su sastavili listu izjava s kojima su se ispitanici trebali složiti, a ona uključuje sljedeće:

Šokirao sam ljude na stranicama zbog zabave.

Volim trolati ljude na forumima ili u komentarima.

U multiplayer igrama volim druge činiti nesretnima.

Što je nešto ljepše i čišće, kvarenje istog stvara veći užitak.

Dakle, ako se slažete s ovim izjavama, vi ste internetski trol, a znanstvenici tvrde sljedeće: "Trolovi i sadisti osjećaju zadovoljstvo čineći druge nesretnima. Sadisti se samo žele zabaviti, a internet je njihovo igralište".

Mnogi su ovo prokomentirali kao još jednu potvrdu opravdanosti ukidanja komentara koji su se, priznali to neki ili ne, pretvorili u zabavu za uistinu mali broj ljudi koji u anonimnom vrijeđanju uživaju.

"Privlačnost trolanja prejaka je za sadiste koji, pretpostavljamo, imaju ograničene mogućnosti izražavanja vlastitog sadizma na društveno prihvatljiv način", zaključuju istraživači.

Izvor:index.hr

Eto...trolajte :lol: :skoljka:

Imas ih nekoliko ovdje, ali ne baniras, valjda nije protiv pravila foruma?
madner

#35 Re: Kratko i jasno, internetski trolovi su loši ljudi

Post by madner »

Pa ne ovdje, ovdje sam konstruktivan.
Post Reply