Dizel motor u Chevrolet S-10 pomoc
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mlad i Nevin
#26 Re: Dizel motor u Chevrolet S-10 pomoc
Bolan bolje uzmi kakvu razvaljenu dvičinu obavezno 1.6 D njegovo Veličanstvo. Neće mu ništa biti po tom makadamu, štaviše, on kao da je i projektovan za bosanske uslove, valjda ga TAS pravio po uzoru na naše vukojebine 
- sorcerer
#27 Re: Dizel motor u Chevrolet S-10 pomoc
tek mu ulje promijenjeno prvi put prije 80.000citro wrote:Ali ne ispod 400.000 km da je presao, nije onda razradjen kako treba.
- Bakir1
#28 Re: Dizel motor u Chevrolet S-10 pomoc
bilo je pokusaja stavljanja 1,6 na pajera ono izjebu auto maksimalno buse nakve rupe i rupice slome se oko toga, ubace u prvu bez redukcija, urla vristi al ni makac.
pokusaj u 4H ista stvar.
u 4L krene, ali samo krene i kapak, nema kuveta pogurati ga u drugoj redukovan i gasi se.
super ce ici 200d na 4,3 mjenjac, ma bez problema, cak stavise radi jacanja naftnih lobija stavljen je taj vortec usrani sa skoro 200 KS, inace je bio inicijalno zamisljen 200d sa 60 KS.
i da ako autor teme misli da je prica napamet, evo mog bivseg

pokusaj u 4H ista stvar.
u 4L krene, ali samo krene i kapak, nema kuveta pogurati ga u drugoj redukovan i gasi se.
super ce ici 200d na 4,3 mjenjac, ma bez problema, cak stavise radi jacanja naftnih lobija stavljen je taj vortec usrani sa skoro 200 KS, inace je bio inicijalno zamisljen 200d sa 60 KS.
i da ako autor teme misli da je prica napamet, evo mog bivseg

-
Kiberluskoni
#29 Re: Dizel motor u Chevrolet S-10 pomoc
Onako, napamet, mislim da se može zašarafiti Isuzuov neki dizel (2.8 iz Troopera, recimo), jer bi trebalo da koristi američki patern šarafljenja bloka na mjenjač od 10 šarafa (ovo su imale i stare FJ40 tojote, pa su im masovno ubacivali 5.7 GM motore). Dakle, TEORETSKI, bi moglo se zašarafiti.
Ali, kako misliš da automatik radi na motoru koji je totalno drugačiji od tog Vortexa (mercedesov dizel ili bilo koji drugi)? Sam mjenjač takođe kontroliše ECU koji je podešen na taj 4.3 motor. Ubaciš manuelni. Kako ćeš reduktor? Od G klase ili nečeg drugog? Dakle treba ti motor, mjenjač i reduktor od G klase da to radi. Platiš to sve ko tog Blazera i opet nemaš auto kako treba. Da ne spominjem kako Mercedesi dizeli iz tih serija super pale zimi, ubili se za snjegova i vikendica
.
U te Vortexe ide jednostavni plin jer ima samo dvije dizne za benzin, tako da i nema potrebe za sekventom. Motor i ne trpi najbolje plin dugoročno (sicevi ventila), ali ćeš o ovome brinuti za nekih 10ak godina, kada nakucaš tu kilometražu da ostaviš ozbiljan efekat na motor. Do tada ćeš uštediti 2-3 Blazera na razlici cijene benzina i plina.
Ako nisi za plin, uloži 5-6 stoja u to auto, riješi mu curenje vakuuma koje garant ima, kablove, svjećice, eventualno injektore, izmjeni ulje u mjenjaču, filtere... i spustićeš mu potrošnju na 15 litara max (a u tim uslovima 15 km u jednom pravcu bez zastoja može i 13), što je u rangu Lade Nive, koja ima jadnih 80ak konja.
Ali, kako misliš da automatik radi na motoru koji je totalno drugačiji od tog Vortexa (mercedesov dizel ili bilo koji drugi)? Sam mjenjač takođe kontroliše ECU koji je podešen na taj 4.3 motor. Ubaciš manuelni. Kako ćeš reduktor? Od G klase ili nečeg drugog? Dakle treba ti motor, mjenjač i reduktor od G klase da to radi. Platiš to sve ko tog Blazera i opet nemaš auto kako treba. Da ne spominjem kako Mercedesi dizeli iz tih serija super pale zimi, ubili se za snjegova i vikendica
U te Vortexe ide jednostavni plin jer ima samo dvije dizne za benzin, tako da i nema potrebe za sekventom. Motor i ne trpi najbolje plin dugoročno (sicevi ventila), ali ćeš o ovome brinuti za nekih 10ak godina, kada nakucaš tu kilometražu da ostaviš ozbiljan efekat na motor. Do tada ćeš uštediti 2-3 Blazera na razlici cijene benzina i plina.
Ako nisi za plin, uloži 5-6 stoja u to auto, riješi mu curenje vakuuma koje garant ima, kablove, svjećice, eventualno injektore, izmjeni ulje u mjenjaču, filtere... i spustićeš mu potrošnju na 15 litara max (a u tim uslovima 15 km u jednom pravcu bez zastoja može i 13), što je u rangu Lade Nive, koja ima jadnih 80ak konja.
-
Drivee
#30 Re: Dizel motor u Chevrolet S-10 pomoc
200D to su w123 , to je to sto zelim ugraditi..drndalo wrote:Pod tim uslovima nece ni dizela puno manje trositi... Ipak, moze savjet, jos bolje je da ugradi motor iz 200D...
-
Drivee
#31 Re: Dizel motor u Chevrolet S-10 pomoc
Ja bih ga najradije prodao, jeste on u oglasima ali necu da ga dam za nista, vec gubim 150 eura na njemu..
Neko je spomenuo Vortec motor, od 1993 je krenuo Vortec tj to neko ubrizgavanje benzina.. Znaci bio je karburator, pa multipoint pa vortec.. Znam ja sta bih ja sada, ali moram prrvo ovo prodati, ako ne ode za 30 dana, skidam motor i sve cupam iz njega, te kompjutere itd, ima da bude kao auto iz 1951. Od svih zica ce biti dve od akumulatora do anlasera.
Neko je spomenuo Vortec motor, od 1993 je krenuo Vortec tj to neko ubrizgavanje benzina.. Znaci bio je karburator, pa multipoint pa vortec.. Znam ja sta bih ja sada, ali moram prrvo ovo prodati, ako ne ode za 30 dana, skidam motor i sve cupam iz njega, te kompjutere itd, ima da bude kao auto iz 1951. Od svih zica ce biti dve od akumulatora do anlasera.
- drndalo
#32 Re: Dizel motor u Chevrolet S-10 pomoc
Ako dodjes dotle, slikaj sve korake prepravke da imamo sta gledat i komentarisat, poneki nesto i nauciti...