Harrys wrote:Znas li da je i Fisher dolazio u Sarajevo,vise puta.

Hahaha...
Dovodio ga Dimitrije Bjelica.
Bio je Bobi i u Ljubiji !! Hehehe... Kad je dobio napad slijepog crijeva nije se dao operisati, jer je smatrao da u njegovom slijepom crijevu lezi tajna njegovog sahovskog uspjeha. U bolnickom krevetu ga je brijao rahmetli Fahro Suvalic (vjecni banjalucki MK) po profesiji brico, ali i vrstan sahista. Fahro ga je pobijedio dvije ili tri partije na drvenoj ploci koju je nabrzinu poredao na Bobijevom krevetu. Godinama smo se smijali uramljenom priznanju sa Bobijevim potpisom da je tog i tog datuma izgubio od Fahre Suvalica.
Da ti je samo znati kakav je dobar grah znao Fahro napraviti... Inace, zvali smo ga Shtroco. Mozda se neko od Banjalucana sjeti nenadmasnog brice, sahiste, cugatora i zajebanta Shtroce.
Zahvalan sam mu za svaku minutu provedenu s njime u drustvu. Znali smo danima biti zajedno i nocima... tako sto bi mladjeg poslali po cigarete i sudzuk... Cuger... kontra-rekontra-subkontra...
Lijepo se moglo "nauzimati" love ko je znao sa tri minuta fore. Uh... Igrali smo sa po minutom za svakog igraca do pada zastavice... takozvani A-tempo. Malo nas je u to doba uspjevalo protivnika matirati u vremenu od jedne minute... povuci i do 80 poteza.
Upoznao sam ga u domu JNA na jednom turniru, mislim da je to bio vikend turnir za 22. decembar Dan JNA, prije vise od 30 godina... Zatim zajedno u Nikici Pavlicu...
Kao da sada slusam podjebavanja izmedju Shtroce i profesora Zeljkovica...
Kaze njemu Zeljkovic: "Bolan Shtroco ne huli na boha !!"