cirilca
-
FortunaBela
Prvo ja sam žensko, znači mogu biti samo hajvanuša, a ne hajvan.
Drugo, kakva su to ubjeđenja, koja se pišu čirilicom.
I treće baš si hajvan, kad ta jedno obićno pismo može provocirati..
Drugo, kakva su to ubjeđenja, koja se pišu čirilicom.
I treće baš si hajvan, kad ta jedno obićno pismo može provocirati..
-
chombe
cirilica ti kvari izgled foruma??????
meni ne smeta kad ti napises ".....pisma over drina." sta je to? jel to neki tvoj jezik? kombinacije neke, prechice ili nedostatak rijeci?.
mozda nisi u mogucnosti citati istu? pa stoga zakljucujes da je jednostavnije ukinuti pismo.
P.S knjige u ruke pod hitno.
meni ne smeta kad ti napises ".....pisma over drina." sta je to? jel to neki tvoj jezik? kombinacije neke, prechice ili nedostatak rijeci?.
mozda nisi u mogucnosti citati istu? pa stoga zakljucujes da je jednostavnije ukinuti pismo.
P.S knjige u ruke pod hitno.
- Vodenjak
Da te malo podsjetim s kojim si pitanjem otvorio temu:bosniaque wrote:znaci raja vama ne smeta kad putujete po bosni i kad su putokazi ciril'com napisani, ako je tako onda sam ja mozda jedini kome to smeta!
Tipicno....bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
-
Toozla
...ma nista se ti ne sekiraj....nema sanse da si jedini...ima jos budala i fasista po bosni, a bogme i hercegovini...bosniaque wrote:znaci raja vama ne smeta kad putujete po bosni i kad su putokazi ciril'com napisani, ako je tako onda sam ja mozda jedini kome to smeta!
- Soul_Sista
#32 Re: cirilca
Zasto?bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
Mislim da bi cirilica cinila ovaj forum bogatijim i visestranim. Ima ljudi koji ga znaju citati i ne vidim razloga za zabranu. Ovdje je dolazilo par ljudi iz inostranstva koji su pisali na engleskom, da i to zabranimo?
- Soul_Sista
Upravo ti i mislim da ovu temu treba skloniti jer prlja forum.Saian wrote:Cirilica je bosansko pismo koliko i latinica. Pismo je pismo. S njim se pishe, s njim se mogu pisati kako gadosti tako i suvisle i pametne stvari. Dakle ovaj prijedlog je uz svo duzno postovanje glup da to boli![]()
-
FortunaBela
Nažalost je to tako....Toozla wrote:...ma nista se ti ne sekiraj....nema sanse da si jedini...ima jos budala i fasista po bosni, a bogme i hercegovini...bosniaque wrote:znaci raja vama ne smeta kad putujete po bosni i kad su putokazi ciril'com napisani, ako je tako onda sam ja mozda jedini kome to smeta!
-
Smajli
Ne treba se zabranit Cirilica nego pisanje SRPSKO ispred imena mjesta na putokazima. Svaki put kad vidim SRPSKI Brod kad udjem u Bosnu dodje mi da povratim. A to za Cirilicu, ona se je u Bosni i Hrvatskoj koristila jos i prije nego sto su Srbi znali pisat.
- Fair Life
#37 Re: cirilca
bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()

-
FortunaBela
Fali ti po koje slovo, a neko imai viška....
-
mya
ne treba skloniti.Soul_Sista wrote:Upravo ti i mislim da ovu temu treba skloniti jer prlja forum.Saian wrote:Cirilica je bosansko pismo koliko i latinica. Pismo je pismo. S njim se pishe, s njim se mogu pisati kako gadosti tako i suvisle i pametne stvari. Dakle ovaj prijedlog je uz svo duzno postovanje glup da to boli![]()
neka ostane kao spomenik
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Cirilica je i po ustavu BiH jednakopravno i sluzbeno pismo tako da bi ukidanje cirilice iz institucija bilo krsenje zakona
p.s. zdravo mya
:D kako se mya pise cirilicom?
p.s. zdravo mya