DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

zoomba

#26 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by zoomba »

ja danas nisam vidio ni jednoga intelektualca da vodi narod vec huligane i sirotinju...gdje su ti nezadovoljni ljudi , zar je ovo sve sto je izaslo danas samo nezadovoljno ...onda smo bas propali i nema nam spasa
zoomba

#27 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by zoomba »

http://www.bh-index.com/predsjednistvo- ... nima-reda/

http://www.bh-index.com/lagumdzija-neop ... i-nasilje/

evo nasih politicara nazivaju nas bagrom i pricaju samo o institucijama a niko od njih da stane uz narod...
Man of steel

#28 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Man of steel »

hAZNADAR wrote:
Man of steel wrote:Jebeš razbijene zgrade i prozore, ovo danas što je učinjeno je mnogo važnije od toga.

Zgrade i prozori će se napraviti ali poruka koja je odaslana će odjekivati dugo-dugo.
Jeste, da je danas shebana bilo kakva pomisao na revoluciju i promjene.

A milioni za sanacije od budzeta i vrijeme za to je pogotovo razlog sto ce vam popularnost odjekivati dugo-dugo.

Pendrek i zatvor su jedini odgovor na to,.. niste vi nikakvi revolucionari, pokretaci promjena,.... samo pljackaska rulja bez mozga i trunke obzira.
A nije da nsimo probali svašta, gađali ih jajima, držali kao taoce, mijenjali na izborima, kukali...sve do danas!

Danas smo im zato jebali majčinu majku i naplatili sve do sada!

Te što nazivaš pljačkaškom ruljom i razbojnicima ako nisi znao i iznose revolucije na svojim leđima. Pa neće valjda hor Princes Krofni i debatni klub Druge gimnazije se mlaviti sa vlašću i njihovim poslušnim kerovima nego onaj navijač i propalitet bez ikakve perspektive i budućnosti zbog kojih i postoji pendrek.
moranadruga

#29 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by moranadruga »

Man of steel wrote:Jebeš razbijene zgrade i prozore, ovo danas što je učinjeno je mnogo važnije od toga.

Zgrade i prozori će se napraviti ali poruka koja je odaslana će odjekivati dugo-dugo.
a kakvu ste poruku poslali? da umijete paliti? ili da ste izverzirani u bacanju kamena sa ramena'? dobre poruke nema sta. :-)
HM 2011

#30 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by HM 2011 »

zoomba wrote:http://www.bh-index.com/predsjednistvo- ... nima-reda/

http://www.bh-index.com/lagumdzija-neop ... i-nasilje/

evo nasih politicara nazivaju nas bagrom i pricaju samo o institucijama a niko od njih da stane uz narod...
Ama - najpametnije je da ništa ne pričaju i samo rade u skaldu sa ocjenom rada - spaljivanjem institucija....

Ako daju ostavku dolaze novi - kakvi su novi - šta ćemo njima spaliti.....

Ja konkretno tražim izlaz i rješavanje problema koji se i dalje gomilaju.....

Za sad vidim samo spaljene zgrade - ma nije problem dići u zrak sve - nego mi nije jasno što bih to radio - ljudi (vlade) upravljaju mašinama poput bagera (zgrade vlade i javne institucije) - bager može iskopavati temelje (stvarati nepto novo) ili rušiti kuće (uništavati postojeće) u zavisnosti od potrebe -

Kako ja to sve vidim:

Naš (bilo koja opština ili kanton iz svoje perpektive) bagerista koji upravlja bagerom priča da kopa nekakve temelje i zadatak mu je da kopa nekakve temelje - ali u suštini samo maše kašikom po površinskom sloju - zamazuje ga kao da ispada da nešto radi - a plaćen je po satu rada....

Dok on tako fušira rad - dnevnice idu a gorivo bagera se troši..... Gorivo i dnevnice plaćamo mi kao i amortizaciju bagera....

Stoje u redu i ostali bageristi. Svi oni pričaju kako bi oni efikasnije kopali te iste temelje i kako bi njihvoi temelji bili bolji i veći ili štali već dublji. MEđutim zamjenimo mi bagersite i oni opet zamazuju i fuširaju rad. i sve isto ukrug.

Ima li iti jedan bagerista koji bi zaista iskopao te temelje i omogućio gradnju objekta ?

Zaista imam ja - ali mi niko ne da priliku.

jbg. Takva nam sreća. (ja sam sebe reklamiram - sam sebe nudim)

Al zato imamo jedinstvenu priliku:

Fahro kao prilika.... (neko koristi novine koje nisu Fahrine da objavljuje tekstove u kojima ljudi iskazuju povjerenje Fahri)

Predsjednik Saveza boraca Tuzlanskog kantona u izjavi za „Avaz" naveo je da kompletna vlast u FBiH treba podnijeti ostavku, zbog situacije u kojoj je narod u FBiH.

- Trebali bi se organizirati vanredni izbori. Treba se pružiti šansa novim i uspješnim ljudima, koji mogu ovu zemlju oporaviti. Neka je onima koji su na vlasti ovo na čast, jer oni samo od izbora do izbora sjedaju s fotelje na fotelju. Svi su skupa odgovorni, jedino je Fahrudin Radončić (SBB), državni ministar sigurnosti, čovjek kojem bih dao svoju djecu i srce da su njegovi. Upravo sam ga slušao na FTV... On je jedini čovjek koji može biti lider Bošnjaka. To ne mislim samo ja, nego mnogi borci. Jedino Radončić poziva policiju da ne tuče svoj narod - kaže Hodžić.
Last edited by HM 2011 on 07/02/2014 23:07, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#31 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by VjecitiStudent »

Man of steel wrote:
Nijaz mali wrote:
Dozer wrote:Paljenje i unistavanje objekata u kojima se nalaze dokumenti i u kojima sjede ljudi koji rade kao administracija drzavnih, entitetskih ili kantonalnih institucija - NIJE RJESENJE!!!

NISU ZGRADE KRIVE ZA STANJE U DRZAVI, NEGO SU TO LJUDI I POLITICKE STRANKE KOJIMA TI LJUDI PRIPADAJU!!

AKO NESTO TREBA RUSITI I PALITI, ONDA SU TO CENTRALE SDA, SNSD-a, HDZ-A, SDP-a, ALI I SVA OPLJACKANA IMOVINA KOJU POSJEDUJU GLAVESINE NAVEDENIH STRANAKA!!

NE PALITE I NE RUSITE ONO STO SMO MI PLATILI I STO TREBA NAMA DA SLUZI!!

http://www.klix.ba/forum/vila-amira-zukica-t119236.html
Nemoj da lažeš i poturaš jer ovo nije kuća Amira Zukića.

Nemoj da nekome ni krivom ni dužnom sutra razbiju prozor.
Naravno da ovo nije Zukićeva kuća. Njegova kuća, vrijedna 1 milion maraka, je u Dubrovniku.
http://database.cin.ba/baza/profil.php?profil=44
VjecitiStudent

#32 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by VjecitiStudent »

zoomba wrote:ja danas nisam vidio ni jednoga intelektualca da vodi narod vec huligane i sirotinju...gdje su ti nezadovoljni ljudi , zar je ovo sve sto je izaslo danas samo nezadovoljno ...onda smo bas propali i nema nam spasa
Ja vidjeh danas neku profesoricu, držala specijalcima čas iz domaće politike, dok je još mirno bilo.
Man of steel

#33 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Man of steel »

moranadruga wrote:

a kakvu ste poruku poslali? da umijete paliti? ili da ste izverzirani u bacanju kamena sa ramena'? dobre poruke nema sta. :-)
Neko je vidio samo razbijanje i paljenje a neko prvu pravu spontanu narodnu bunu od rata pa na ovamo.
StupskaBitanga

#34 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:
zoomba wrote:ja danas nisam vidio ni jednoga intelektualca da vodi narod vec huligane i sirotinju...gdje su ti nezadovoljni ljudi , zar je ovo sve sto je izaslo danas samo nezadovoljno ...onda smo bas propali i nema nam spasa
Ja vidjeh danas neku profesoricu, držala specijalcima čas iz domaće politike, dok je još mirno bilo.
na AJB bila profesorica u bihaću i bila je gost i dala je svoju punu podršku :thumbup:
Prof_Okultis

#35 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Prof_Okultis »

Citam danas po forumima i u komentarima vijesti svakojakih nebuloza. Ispadose Srbi krivci za sve nemire. Cak i Lagumdzija u svom obracanju usmjerava gnjev na RS. Zalosno je to. Zalosna je i neka vrsta indolencije u manjem entitetu. Ja to ne mogu da svarim. Ve danima osjecam zebnju oko srca, gledajuci desavanja u Tuzli... Preispitujem se da li je dosao taj momenat i da li su stvari dosle dosegle kriticnu masu...

Moramo se ujediniti protiv oligarhije, nepravde i propadanja, a zaaboraviti nacionalna trvenja... Svi smo mi jedno...
MMM1977

#36 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by MMM1977 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
trcicu trceci wrote:osudjujem paljenje i unistavanje drzavne imovine.
Ne vidim razliku između protekle privatizacije i paljenja zgrada vlade. Oboje je uništavanje državne imovine.
I šta sad, hoćeš da se izjednačiš sa njima? Dakle, vidiš da je neko ubio čovjeka i sutra ti uradiš isto a vadiš se time što si vidio da to neko drugi radi? Smiješno.
hAZNADAR

#37 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by hAZNADAR »

Man of steel wrote: A nije da nsimo probali svašta, gađali ih jajima, držali kao taoce, mijenjali na izborima, kukali...sve do danas!

Danas smo im zato jebali majčinu majku i naplatili sve do sada!

Te što nazivaš pljačkaškom ruljom i razbojnicima ako nisi znao i iznose revolucije na svojim leđima. Pa neće valjda hor Princes Krofni i debatni klub Druge gimnazije se mlaviti sa vlašću i njihovim poslušnim kerovima nego onaj navijač i propalitet bez ikakve perspektive i budućnosti zbog kojih i postoji pendrek.
Hebali ste vi majcinu i sebi i svima nama jer ste udarili na drustvenu imovinu - nisi valjda mislio da se rusilo nesto sto nije nase. Napravili ste stetu svima nama - koja hebena korist. Pokoja ostavka, uuuu jaka stvar,.. da niste mozda promijenili sistem, postavili neke bolje ljude, pronasli brdo para i podijelili narodu,...

Koja hebena revolucija - pa nemamo diktaturu, okupaciju,... za razliku od dobrog dijela svijeta sami biramo svoju vlast i imamo sansu da je promijenimo. Niste vi nikakvi revolucionari, srecom postoje kamere, drustvene mreze, slike,.. pa mozemo vidjeti profil i motiv tkzv "revolucionara". Rulja koja ni sad poslije svega nema trunke stida i razuma da prizna da je pretjerala, a o moralu da ne govorimo.
zoomba

#38 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by zoomba »

Prof_Okultis wrote:Citam danas po forumima i u komentarima vijesti svakojakih nebuloza. Ispadose Srbi krivci za sve nemire. Cak i Lagumdzija u svom obracanju usmjerava gnjev na RS. Zalosno je to. Zalosna je i neka vrsta indolencije u manjem entitetu. Ja to ne mogu da svarim. Ve danima osjecam zebnju oko srca, gledajuci desavanja u Tuzli... Preispitujem se da li je dosao taj momenat i da li su stvari dosle dosegle kriticnu masu...

Moramo se ujediniti protiv oligarhije, nepravde i propadanja, a zaaboraviti nacionalna trvenja... Svi smo mi jedno...
je ne mogu da vjerujem kako ljudi mogu pisati po forumima i pametovati a ne otici na demonstracije za svoje bolje sutra :D
svi nesto hoce a niko da pomakne, gdje su studenti da se izbore protiv korupcije i njihova vjecna prica kako im je tesko a i ostalima...
zoomba

#40 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by zoomba »

a najzalosnije od svega je to bas danas gledam vecina dodje uslika mobitelom i ode ..
don vito

#41 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by don vito »

hAZNADAR wrote: Hebali ste vi majcinu i sebi i svima nama jer ste udarili na drustvenu imovinu - nisi valjda mislio da se rusilo nesto sto nije nase. Napravili ste stetu svima nama - koja hebena korist. Pokoja ostavka, uuuu jaka stvar,.. da niste mozda promijenili sistem, postavili neke bolje ljude, pronasli brdo para i podijelili narodu,...

Koja hebena revolucija - pa nemamo diktaturu, okupaciju,... za razliku od dobrog dijela svijeta sami biramo svoju vlast i imamo sansu da je promijenimo. Niste vi nikakvi revolucionari, srecom postoje kamere, drustvene mreze, slike,.. pa mozemo vidjeti profil i motiv tkzv "revolucionara". Rulja koja ni sad poslije svega nema trunke stida i razuma da prizna da je pretjerala, a o moralu da ne govorimo.
Zar tvoja "drustvena imovina" nije u Sverige? I ti iz rahatluka jedne od "top 5" najboljih destinacija za zivot imas obraza nesto pricati o "moralu", ovdje vec dva dana siris suplju pricu ljudima na prostoru gdje je 44 posto nezaposlenih. Zagovaras "trpljenje", cak da se trebamo ugledati na Srbe i njihovu zrtvu tj. trpljenje!?
Imas li obraza imalo?
Michio Kaku

#42 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Michio Kaku »

Dozer wrote:Paljenje i unistavanje objekata u kojima se nalaze dokumenti i u kojima sjede ljudi koji rade kao administracija drzavnih, entitetskih ili kantonalnih institucija - NIJE RJESENJE!!!

NISU ZGRADE KRIVE ZA STANJE U DRZAVI, NEGO SU TO LJUDI I POLITICKE STRANKE KOJIMA TI LJUDI PRIPADAJU!!

AKO NESTO TREBA RUSITI I PALITI, ONDA SU TO CENTRALE SDA, SNSD-a, HDZ-A, SDP-a, ALI I SVA OPLJACKANA IMOVINA KOJU POSJEDUJU GLAVESINE NAVEDENIH STRANAKA!!

NE PALITE I NE RUSITE ONO STO SMO MI PLATILI I STO TREBA NAMA DA SLUZI!!

plitko razmišljaš. sve to nama treba - ako će ostati status quo. ako nema veze što je bakir ukrao milijardu i još se prodaje kao žrtva u ratu, a problem je moj spaljeni rodni list i zgrada predsjedništva. ali jebeš to. jebe mi se za rodni list i grunt i zgradu franje ferdinanda ako ce stvari ostati iste. kome? da bi se stvari mjenjale treba poslati radikalnu poruku. ta se poruka ne moze poslati mirnim demonstracijama. ne moze cak ni recimo paljenjem privatne imovine najveceg lopova u drzavi. zasto? zato sto to maze oci. nije u pitanju pohlepa ili korumpiranog pojedinca na vlasti vec nepravednost kapitalistickog sistema. treba svi da znamo da nas kapitalizam košta, da nas ta nepravednost košta.

ne smijemo upadati u ideološke neoliberalne zamke čime nam 20 godina peru mozak tipa: svak je krojač svoje sudbine, ko ga jebe što ne voli da radi ili glasaj, sam si kriv što ne izlaziš na izbore ili ovo ne uništavaj državnu imovinu to košta 98.34 miliona KM koju će morati da plati sirotinja iz svojih džepova, bla, bla...
Last edited by Michio Kaku on 07/02/2014 23:45, edited 1 time in total.
victom

#43 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by victom »

u koliko će sati sutra biti dem.onstracije u sa i gdje ? imal kakva mapa ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:07, edited 2 times in total.
HM 2011

#44 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by HM 2011 »

victom wrote:u koliko će sati sutra biti dem.onstracije u sa i gdje ? imal kakva mapa ?
Sačekaj nekoliko godina do novih demonstracija. Evo opet planula vlada.
Jedaj

#45 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Jedaj »

Emir Spahic
Da, desilo se to danas da se gradjanska hrabrost napokon probudila i da se razumijemo, nisu to huligani nisu to divljaci. Nisu to divlja djeca. To su djeca koja svaki dan roditeljima traze 2, KM za kafu, to su djeca koju svaki dan izbacuju iz vozila javnog prijevoza, to su djeca, ciji roditelji su zivote davali i od zivota odvajali da im djeca imaju gdje zivjeti. Ne nazivajte ih huliganima, ne nazivajte ih divljacima. Zeljkovicu ne poredi tu djecu sa Cetnicima koji su oteli nekome roditelje bracu i sestre. Ne govorite Zeljkovicu da djeca Sarajeva nisu gladna... nije ni sve ni u hljebu, na taj hljeb Zeljkovicu treba nesto i da se stavi.
Kantoni ove zemlje su višak. Višak su i Zeljkovic i Bubica i Budimir i Niksic i cijela parlamentarna skupstina i struktura vlasti.
Da, izgorile su nase zgrade, nasi objekti i mi cemo ih izgraditi, a sta vi vec danas radite??? Dali mozda namjestate vec nekome tendere za obnove objekata, dali vec birate tendere i ponude za obnovu bilo koje stete?
Kantoni treba da se ukinu i ugase. Gradske uprave treba da vide svoja podrucja. Treba gasiti entitete, mijenjati Ustav, gasiti Dayton.

Neka policija kao u drugim gradovima stane na stranu gradjana. Neka pohapse one koji su isprovocirali ovo stanje. Tuzilastvo treba smijeniti u kompletu i postaviti ljude koji ce izdati naloge za hapsenje svih politickih tajkuna koji su uzeli gradjanima hljeb iz usta i dali ga svojim familijama da maltretiraju druge gradjane koji nisu s njima u krvnoj vezi.

Kada se smijeni u drzavi 2000 vladara onda ce se poceti mijenjati neke stvari.

Ne nazivajte djecu Sarajeva divljacima, to su djeca heroja koja zele svoja prava i zele da zive i da im se pomogne a ne da ih se sputava!

Znam da nije vezano za Sport ali sam morao objavit
(Admin team)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jako mi je drago da se oglasio I kapiten nase reprezentacije I jos mi je draze da vidim da mislimo ISTO. Gdje je sada onaj idiot sto se kreveljio na moje komentare. Da vidimo kako ce se kreveljit na komentar uvazenog zmaja Emira Spahica.

Narode genocidom nametnuta ludjacka kosulja je uzrok svih nasih problema. Taj sistem omogicava dolazak na vlast mafije, kriminalca I fasista, tako je dizjaniran da to omoguci, da konacno srusi nasu Jednu I jedinu I da omoguci da se ratni ciljevi agresora ispune. Zato je borba za povratak Ustava Republiek BH ujedno I borba za normalno drustvo, vladavinu prava, ekonosmki prosperitet, jednakost svih gradjana I naroda, zivot u miru I progresu kakav smo imali prije rata.

Evo mog prijasnjeg komentara pa procjenite sami hocete li vase zahtjeve svesti na onu "sjasi Kurta uzjasi Murta" ili cete zahtjevati trajno rjesenje Bosne za bolju buducnost I vas I vasih pokoljenja I svih gradjana I naroda u BH:
---------------
NARODE I NARODI DO VAS JE!!!!!! Nemorate cekati izbore jer ce oni ionako potplatiti svoje glasace sa kojima su intersno povezani da ponove osvoje vlast. Nasi dokazni neprijatelji su multi-cetnicka, mafijaska, kriminalna hobotnica koja lomi kicmu i nama i drzavi vec evo 20 godina. Radi se o bandi: SDS,SNSD,SDA,SDP,SZBH,SBB,DNZ,HDZ,HDZ1990 ali i ostalim strankama koje su ucestvovali i ucestvuju u razbijanju nase Jedne i jedine. OVO JE VAZNO, VRLO VAZNO: SOCIJALANA PITANJA, NEZAPOSLENOST, PLJACKA, KORUPCIJA, RUSENJE DRZAVE JE SAMO POSLJEDICA, PONAVLJAM POSLJEDICA RADA PROTUDRZAVNE, MAFIJASKE BANDE KOJA JE NAMETNULA DEJTONSKI USTAV GENOCIDOM I KOJA GA CUVA. NJIMA TREBA DEJTON DA NAS MOGU SABITI U FASISTICKE APARTHEJDE, OBESPRAVITI, STRASITI DRUGIMA I NEOGRANICENO PLJACKATI I PRODAVATI DRZAVU A TIME PRODAVATI I VASU BUDUCNOST I BUDUCNOST VASIH POKOLJENJA. JA KAO INTELEKTUALAC, KOJI RAZUMIJE DRUSTEVNE PROCESE VAM KAZEM DA IMATE POTPUNO ZAKONSKO I MORALNO I ETICKO PRAVO DA RUSITE TU BANDU ZLIKOVACA ALI NE I DA PRAVITE NASILJE NA ULICAMA NASE JEDNE I JEDINE. OKUPITE SE U SVIM GRADOVIMA I SELIMA I IMAJTE SAMO JEDAN JEDINI ZAHTJEV: POVRATAK SILOM I GENOCIDOM SUSPENDOVANOG GRADJANSKOG USTAVA REPUBLIKE BH. DEJTONSKI USTAV JE UZROK SVIH RETROGRADNIH PROCESA OD KOJI JE NAJOGORI RUSNJE NASE DOMOVINE, KOJE SE ODVIJA I TO POTPISIMA LAZNIH BOSNJACKIH PREDSTAVNIKA, IZETBEGOVICA, TIHICA, LAGUMDZIJE, RADONCICA, SILAJDZICA I TD. TI LJUDI I TE STRANKE SU NAJVECI I NAJOPASNIJI NEPRIJATELJI NASE DRZAVE JER JEDINO SA NJIOVIM POTPISIMA SE MOZE RUSITI DRZAVA, A ONI SU REVNOSNI U DAVANJU MILOSEVICEVIM I TUDJMANOVIM SLJEDBENICAM TIH POTPISA, KOJI ZNACE DA VAS PRETVARAJU U ROME, NAROD BEZ DRZAVE. Nemojte na to pristati! Ujedinite se i trazite aktiviranje POLITICKOG DOGOVORA ZAVNOBIH-a, koga su svi narodi Republike BH slozno prihvatili tokom antifasisticke borbe u Republici BH. Taj politicki dogovor je pretocen u gradjanski Ustav Republike BH, koji je civilizovan, napredan Ustav po kome su odrzani i visepartijski izbori i sa kome smo primljeni u clanstvo UN-a. HAJMO NARODE, HAJMO NARODI IZ TUZLE, SARAJEVA, MOSTARA, BANJA LUKE, BIHACA I SVIH OSTALIH GARDOVA! Imate zajednickog neprijatelja, multi-cetnicku, mafijasku bandu SDS,SNSD,SDA,SDP,SZBH,SBB,DNZ,HDZ,HDZ1990, OBEZVLASTITE IH JEDNOM ZAUVJEK. TRAZITE ODMAH POVRATAK NAZAD GRADJANSKE REPUBLIKE BH, GRADJANSKOG USTAVA REPUBLIKE BH I UKIDANJE FASISTICKIH APARTHEJDA I GETOA, GDJE STE SVI SKUPA GRADJANIN DESETOG REDA AKO SE NADJETE U "POGRESNOM" GETOU.
Jedaj

#46 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Jedaj »

Emir Spahic
Da, desilo se to danas da se gradjanska hrabrost napokon probudila i da se razumijemo, nisu to huligani nisu to divljaci. Nisu to divlja djeca. To su djeca koja svaki dan roditeljima traze 2, KM za kafu, to su djeca koju svaki dan izbacuju iz vozila javnog prijevoza, to su djeca, ciji roditelji su zivote davali i od zivota odvajali da im djeca imaju gdje zivjeti. Ne nazivajte ih huliganima, ne nazivajte ih divljacima. Zeljkovicu ne poredi tu djecu sa Cetnicima koji su oteli nekome roditelje bracu i sestre. Ne govorite Zeljkovicu da djeca Sarajeva nisu gladna... nije ni sve ni u hljebu, na taj hljeb Zeljkovicu treba nesto i da se stavi.
Kantoni ove zemlje su višak. Višak su i Zeljkovic i Bubica i Budimir i Niksic i cijela parlamentarna skupstina i struktura vlasti.
Da, izgorile su nase zgrade, nasi objekti i mi cemo ih izgraditi, a sta vi vec danas radite??? Dali mozda namjestate vec nekome tendere za obnove objekata, dali vec birate tendere i ponude za obnovu bilo koje stete?
Kantoni treba da se ukinu i ugase. Gradske uprave treba da vide svoja podrucja. Treba gasiti entitete, mijenjati Ustav, gasiti Dayton.

Neka policija kao u drugim gradovima stane na stranu gradjana. Neka pohapse one koji su isprovocirali ovo stanje. Tuzilastvo treba smijeniti u kompletu i postaviti ljude koji ce izdati naloge za hapsenje svih politickih tajkuna koji su uzeli gradjanima hljeb iz usta i dali ga svojim familijama da maltretiraju druge gradjane koji nisu s njima u krvnoj vezi.

Kada se smijeni u drzavi 2000 vladara onda ce se poceti mijenjati neke stvari.

Ne nazivajte djecu Sarajeva divljacima, to su djeca heroja koja zele svoja prava i zele da zive i da im se pomogne a ne da ih se sputava!

Znam da nije vezano za Sport ali sam morao objavit
(Admin team)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovi zahtjevi za smjenu dosadasnje vlasti I socijalni zahtjevi su uredu ali u konacnici to ce na kraju biti "sjasi Kurta, uzjasi Murta". Zato treba mjenjati sistem, uvesti Ustav I zakone koji ce onemoguciti mafiju I fasiste da imaju svoje dzravice, sa svojom vlastitom policijom, tuzilastvom I sudovima, A TO JE GRADJANSKI USTAV REPUBLIKE BH I NJEGOVI ZAKONI KOJI CE VAZITI NA CIJELOJ TERITORIJI REPUBLIKE BH.
Last edited by Jedaj on 08/02/2014 01:04, edited 2 times in total.
Kikibombona

#47 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Kikibombona »

I ti 'intelektualci' su obicni jadovi podlozni korupciji. Nikakve koristi od njih.

Evo, ova fina ugladjena gospoda je imala bruku vremena da na suptilan i kulturan nacin nesto promijeni.

I sta su uradili?

Trebaju gladni cekati jos 20 godina da se nesto uradi?
agent_zero

#48 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by agent_zero »

Pod hitno poseban tim tužilaštva oformiti za ove događaje, da se utvrdi odgovornost i nalogodavci ovih barbarskih i divljačkih paljevina.

I da svi krvično odgovaraju max kaznama, od nalogodavaca, organizatora, do samih izvršilaca.

Strava i užas...
modem33

#49 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by modem33 »

Dosli smo da popalimo "te ljude u institucijama"

Pa gdje su ti ljudi ?

Pobjegli .... a rekli su svojim poltronim sa budzeta "udri bagru .... " ...

Poruka je poslana, i protesti su odlico prosli .... spaljene su bitne zgrade. Sudstvo je samo kamenovano .... jer tamo leze spiskovi u ladicama za lopove koji se NE procesuiraju nego partijaju u restoranima.

8-)

Svi vi koji osudjujete .... znaci da ste na "budzetu" .... i da ste uz politicare.
Jedaj

#50 Re: DEMONSTRACIJE - SHVATITE JEDNU STVAR!!!

Post by Jedaj »

Treba biti oprezan. I tokom protesta demobilisanih boraca neko im je poslao huligane da ruse I pale, pa je to dalo izgovor policiji da se obracuna sa pravim demonstrantima. Vrlo je lahko moguce da su I ovaj puta stranke na vlasti bile upravo te koju su organizovale I poslale huligane.
Post Reply