Rafal...muha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
šta je ovo Tito dragi![]()
Sry sad sam skuzio da je do portala
Rafal...muha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
šta je ovo Tito dragi![]()
najbolji post na temi !pearlica wrote:Brak nije robija i moze se odrzati ali sve te stvari ne dolaze same od sebe. Lako je na pocetku biti sretan kada je sve med i mlijeko i dok nisu dosli zivotni problemi. Godinama dolaze veci i veci problemi sa kojima se covjek treba suociti i sve to treba da se sreduje a pored toga da pazi i da u braku sve stima. Nije to uvijek lako. Istovremeno lakse je prebaciti krivicu na nekog drugog. On je skrt jer mu nije pravo sto ona kupuje 50-ti par cipela u zadnjih 6 mjeseci. Ili ona nije raspolozena za sex a zena na nogama od 5 ujutro nije stigla cestito da sjedne na wc solju...
Da brak se moze odrzati ali trazi zrtvovanje i sa jedne i sa druge strane i onda cojvke treba da se pita jeli spreman na to. Ja mislim da je puno lakse ne biti u braku (radis samo ono sto se tebi radi) ali biti u braku je puno bolje (jer si voljen i volis i imas nekog ko je sa tobom kroz dobro i zlo).
e necete bez menemuha_sa wrote:vazi wrote:@panzer, do portala je , nije do tebe![]()
@muha-sa, ko ima duzi staz , mi od 1975 u braku a u ljubavi od 1970 (prva ljubav , bilo mi ni punih 14 ljeta)
![]()
tu smo negdje
To je toGooglerica wrote:najbolji post na temi !pearlica wrote:Brak nije robija i moze se odrzati ali sve te stvari ne dolaze same od sebe. Lako je na pocetku biti sretan kada je sve med i mlijeko i dok nisu dosli zivotni problemi. Godinama dolaze veci i veci problemi sa kojima se covjek treba suociti i sve to treba da se sreduje a pored toga da pazi i da u braku sve stima. Nije to uvijek lako. Istovremeno lakse je prebaciti krivicu na nekog drugog. On je skrt jer mu nije pravo sto ona kupuje 50-ti par cipela u zadnjih 6 mjeseci. Ili ona nije raspolozena za sex a zena na nogama od 5 ujutro nije stigla cestito da sjedne na wc solju...
Da brak se moze odrzati ali trazi zrtvovanje i sa jedne i sa druge strane i onda cojvke treba da se pita jeli spreman na to. Ja mislim da je puno lakse ne biti u braku (radis samo ono sto se tebi radi) ali biti u braku je puno bolje (jer si voljen i volis i imas nekog ko je sa tobom kroz dobro i zlo).
najljepsi postPasiflora wrote:Mi gazimo 27-mu godinu braka i jos uvijek nam je predobro. Djeca odrasla, na pragu samostalnog zivota - ma ljepota.
Ne ureklo seSada samo treba moliti Boga za zdravlje (sto bi jedna moja vrlo draga osoba rekla
)
E to su bila druga vremena,danas kada je individualizam toliko uzeo maha,ni roditelj djeteta nece da trpi a kamo li partnera.Za svaku sitnicu zele razvod,i onda kako ocekivati da opstane brak? mislim da je u BIH jos uvijek prilicno tradicionalnoPasiflora wrote:Mi gazimo 27-mu godinu braka i jos uvijek nam je predobro. Djeca odrasla, na pragu samostalnog zivota - ma ljepota.
Ne ureklo seSada samo treba moliti Boga za zdravlje (sto bi jedna moja vrlo draga osoba rekla
)
Ramzess Veliki wrote:Teško ... nema dobrih žena, urijedile ... sad bi sve da su namazane, da petljaju, malo im jedna kita jer prolaze razne faze, da im život ne prođe bezveze, treba im avanture na tuđi račun, da su viđene po klubovima jer njene neudate prijateljice su slobodne i mogu ostajati do kad žele ... a ti trebaš biti strpljiv da ona ostari i da se vrati jer ona misli da je za tebe jedina i da treba da joj to dokazuješ.
Glasam protiv.
OttawaDowntown wrote:Nasi ljudi, sto ovdje sto u dijaspori se cesto kroz pricu zale. Veza idilicna, ljubavi i paznje na sve strane, dodje vrijeme za brak, ubrzo dijete.. krece odvajanje, prve svadje, seks se prorijedi, izgubi se ta harmonija i na kraju imas osjecaj da zivis sa cimerom (tzv bracnim partnerom) sa kojim si vezan ugovorom koji ces malo teze regulisati ako nesto iskrsne (dijete, zajednicki krediti, ko u cijoj kuci zivi i sl).
Pa se ljudi najcesce odulucuju za tu tihu patnju. Ona se posveti djeci ili nekom hobiju, to joj citav svijet, on nezainteresovan, nervozan, odgovor mu na sve pa ja vise radim, vise zaradjujem, ostalo me ne zanima. Izgube se ti slucajni dodiri, pogledi zudnje, sitni znaci paznje. Postane rutina. Jos ako iskrsne problema, partneri se jos vise udalje.
Ajmo ovako. Pod uslovom da neko ima sredjene finansije za normalan zivot.. moze li se brak kroz godine odrzati?
Moze li se odrzati ta harmonija da i nakon 10,15,20,30 godina.. jedno drugo paze, maze, zajedno pod dekom gledaju filmove kao tinejdzeri, drze se za ruke dok setaju, da je seksualni zivot dobar.. da on nju cuva, ona njega postuje, da ne postane RUTINA.. da im se ponekad pogledi susretnu, pa se nasmiju, da ne sirim u detalje.. sve ono sto dvoje zaljubljenih ljudi rade.
Mozda, ima toga da se ljudi u vezi ili braku daju dosta i da zbog toga trpe i ono sto ne bi trebali, bude im zao okoncati nesto u sta su mnogo ulozili....razvod je ok ali treba to biti promisljena odluka ciji razlozi ne ostavljaju prostor za alternativno rjesenje, pa sto se kaze ostaviti da prenoci odluka i onda biti covjek pa preuzeti i svoj dio odgovornosti te nastaviti dalje...Kastanienallee wrote:Uvjerena sam da te banalne stvari uglavnom posluze kao opravdanje za dublje probleme s kojima se ljudi nikada nisu suocili a vremenom se stide sami sebe preko cega su presli na pocetku iz bogzna kojeg razloga.nasa wrote:Nekad treba pretrpiti, strpiti se... bilo da je rijec o vezi ili braku...naravno ako to nisu neke potpuno neprihvayljive stvari...ali ljudi se cesto svadjaju i rastave zbog banalnih stvari....