ZOI - Sochi 2014

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Nikolini

#26 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Nikolini »

Ne mogu da vjerujem, Eurosport NE PRENOSI ZOI :( :( :(
karanana

#27 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by karanana »

Ne kontam. Gledam ovaj spust, i prikazu start skijasa i onda iduci kadar skijas vec na minut i 30-40 sekundi. Kako izrezu taj minut i po ako je uzivo?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nikolini

#28 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Nikolini »

U trenutku kad skijas prolazi ciljem naredni krene i to ti je tih 20-30 sekundi. Ili krene pred sami kraj prethodne utrke. Znaci pocetak utrke nije u realnom vremenu. Nakon 25-30 najboljih jos vise se skrati vrijeme medju polascima skijasa. Zar ti je ovo prvi put da gledas skijanje??? To je sasvim uobicajeno, vrlo rijetko se prikaze citava utrka skijasa.
karanana

#29 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by karanana »

Aha kontam. Vjeruj mi nisam skijanje pogledo vise od 10-15 godina.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stjui

#30 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Stjui »

evo par slika ruske olimpijade u pokušaju :

Image

Image

Image

ipak nisu riješili sve lutalice :D :

Image

maneken putin na recepciji hotela u kom još ni pod nije postavljen:

Image

košara za korišteni toalet papir :lol: :

Image

Image
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#31 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Zviz »

Danski olimpijac protestovao, puko mu krevet u po noci :lol: Koja sega na Danskom TVju... :D
uglavnomja

#32 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by uglavnomja »

hebalo ih skijanje u 8 ujutro :twisted:

i izbor skijasa u prvih 30, 28 onih dobrih i stave jednog spanca anonimusa i jednog slovenca sa ruskim pasosem, jos veceg anonimusa ...

igor 44. od 50 (bar su ogranicili na 50 :D )

nadam se da ce maza nesto jamiti :-D
hrvati tesko, ivica je trebao u peMziju jos lani, a zrncic dim nije ta klasa, mada nije nemoguce, imao je nekih 3. mjesta ove godine u kombinaciji.

nasi :zzzz:

ali zato norvezani imaju sansu da uzmu brdo medalja, zasad su prvi.

aa, da, hebala ih kanta od kliksa :twisted:
Zviz

#33 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:hebalo ih skijanje u 8 ujutro :twisted:

i izbor skijasa u prvih 30, 28 onih dobrih i stave jednog spanca anonimusa i jednog slovenca sa ruskim pasosem, jos veceg anonimusa ...

igor 44. od 50 (bar su ogranicili na 50 :D )

nadam se da ce maza nesto jamiti :-D
hrvati tesko, ivica je trebao u peMziju jos lani, a zrncic dim nije ta klasa, mada nije nemoguce, imao je nekih 3. mjesta ove godine u kombinaciji.

nasi :zzzz:

ali zato norvezani imaju sansu da uzmu brdo medalja, zasad su prvi.

aa, da, hebala ih kanta od kliksa :twisted:
Danci prenose sve skijase od prvog do zadnjeg sve komantarisu - mati mila za plakati od smijeha :D Provala, najbolje bilo kad su nas (Danac) bio na startu - veli komentator -"evo ga, zagrijan, ugrijan, spreman" kad malo kasnje -"skija se brze nego sto je dozvoljeno se voziti na nasim autocestama, za kazne je zreo" a komentatorka "da sam njegova mati grizla bi nokte" :lol:
Zviz

#34 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Zviz »

U pocetku kaze ime arene, pa onda "nista mi cemo je zvati plavi mjehur" - je vidi ih, sve su preko 16 godina, ja ja ako tako pise u kineskom rodnom listu - mi vjerujemo, znas, ovo 8 - kao blizaknja kako da kazem, 8 rodjeno u isto vrijeme, dalje... napravljene su u istom genetskom loncu :lol: - ko kopca norveski ili danski razumit ce.
charrrmed

#35 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by charrrmed »

Plakalović 82. u sprintu slobodnim stilom
Bosanskohercegovački takmičar Mladen Plakalović osvojio je 82. mjesto u kvalifikacijskoj utrci u skijaškom trčanju - sprint slobodnim stilom na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Plakalović, koji je imao startni broj 85, utrku je završio s minutom, 12 sekundi i 29 stotinki zaostatka za Norvežaninom Ola Vigenom Hattestadom koji je bio najbrži u kvalifikacijama.

Nastupilo je 86 takmičara, a trideset najbržih izborilo je plasman u četvrtfinale.

Ovo je bio prvi Plakalovićev nastup u Sočiju, a naredni je 23. februara kada će učestvovati u utrci 50 km-grupni start slobodno.

Tanja Karišik, čije je učešće bilo najavljeno, nije nastupila u današnjoj kvalifikacijskoj utrci sprint slobodno za žene. Njen naredni nastup očekuje se u četvrtak u utrci na 10 km klasično.
Mustang1

#36 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

Jebo majku kako se oni pripremaju .. Evo ja ne znam ni staviti skije na noge ali nakon mjesec dana ubijedjen sam da bi bio bolji od ovog .. Koji klinac trenira i ide na Olimpijadu ako se ne moze gurati na skijama
It_is_a_Leclerc

#37 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

Problem je između ostalog, i u OK BiH, ma koliko se oni trudili reći da nije.
Ovaj momak je nosilac olimpijske stipendije; iz budžeta je povukao 10-tak hiljada maraka za očajno 81 mjesto. Vjerovatno je ovih pet palo, pa nastavilo, ili su im zaračunane kazne.
Gdje je mali Bešlić, sankaš ?! Zar se nisu mogle te pare dati njemu, da odradi taj jedan nastup u Sochiju koji mu je trebao za ZOI ?!

Članovi OKBIH iz RS-a svjesno ovakvim (Karišik i Plakalović) traže stipendije, svjesni da su djeca tragično netalentovana i loša.
Mustang1

#38 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

Ma ovo meni vise nije ni zalosno nego smijesno .. Evo oni iz Kameruna u bobu se vratili i bas me zanima sta ce sa njima biti :D Bilo bi jos zanimljivije da i mi imamo neku selekciju u bobu pa da vidimo bi'l oni bili bolji od nas :D
Infaze Studio

#39 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Infaze Studio »

Sta, sad I Kamerun ima bob tim?
It_is_a_Leclerc

#40 Re: ZOI - Sochi 2014

Mislim da je tim iz Jamajke u pitanju. Ove godine su uspjeli popraviti onaj jedan bob što imaju.

Kako sam već rekao, od Leikerta očekujem dobar nastup u superkombinaciji jer je u top 30 na svijetu u toj konkurenciji. Ostalima je domet "među zadnjih 10" career high :cry:
Mustang1

#41 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

Ma ya Jamajka isti djavo :D Evo bas skidam Ledenu Stazu da pogledam opet nakon mnogo godina :D
charrrmed

#42 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by charrrmed »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da je tim iz Jamajke u pitanju. Ove godine su uspjeli popraviti onaj jedan bob što imaju.

Kako sam već rekao, od Leikerta očekujem dobar nastup u superkombinaciji jer je u top 30 na svijetu u toj konkurenciji. Ostalima je domet "među zadnjih 10" career high :cry:
A Žana?
It_is_a_Leclerc

#43 Re: ZOI - Sochi 2014

charrrmed wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da je tim iz Jamajke u pitanju. Ove godine su uspjeli popraviti onaj jedan bob što imaju.

A Žana?
40-50.
Mustang1

#44 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

A postoje li skole uopste kod nas za te zimske discipline ili onako dodje neko i pita ko zna skijati i posalje ga na takmicenje :D Ocigledno je da Igor radi sto se vidi i na rezultatima kakvim takvim .. A sta je sa ostlima

Kako se zvao onaj sto je na Olimpijadi cini mi se promasio kapiju pa se vratio par metara nazad i zavrsio trku bio heroj narodni :D
NeenaSa

#45 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by NeenaSa »

charrrmed wrote:Plakalović 82. u sprintu slobodnim stilom
Bosanskohercegovački takmičar Mladen Plakalović osvojio je 82. mjesto u kvalifikacijskoj utrci u skijaškom trčanju - sprint slobodnim stilom na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Plakalović, koji je imao startni broj 85, utrku je završio s minutom, 12 sekundi i 29 stotinki zaostatka za Norvežaninom Ola Vigenom Hattestadom koji je bio najbrži u kvalifikacijama.

Nastupilo je 86 takmičara, a trideset najbržih izborilo je plasman u četvrtfinale.

Ovo je bio prvi Plakalovićev nastup u Sočiju, a naredni je 23. februara kada će učestvovati u utrci 50 km-grupni start slobodno.

Tanja Karišik, čije je učešće bilo najavljeno, nije nastupila u današnjoj kvalifikacijskoj utrci sprint slobodno za žene. Njen naredni nastup očekuje se u četvrtak u utrci na 10 km klasično.
Vazno je ucestvovati, mnogi zaborave, jedan od ciljeva Olimpijade.
P.S.
Pogledajte vec pomenute sportase Jamajke u "Cool Runnings"
Romanista 101%

#46 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Romanista 101% »

Plakalo bolje da se okani sporta, bolje da se vrati staroj disciplini - velicanju ratnih zlocinaca, to mu puno bolje ide.
Mustang1

#47 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

NeenaSa wrote:
charrrmed wrote:Plakalović 82. u sprintu slobodnim stilom

Vazno je ucestvovati, mnogi zaborave, jedan od ciljeva Olimpijade.
P.S.
Pogledajte vec pomenute sportase Jamajke u "Cool Runnings"
Gledao danas .. Ako mislis da poredimo ovog naseg i one sa Jamajke (ako je istinito ono sto se takmicarskog dijela tice) onda nema sanse za to .. Pa jesu se onu kvalifikovali za glavno takmicenje i bili 8. (ako je istinito po filmu opet kazem) A ovaj nas je bio bolji jedino od onih sto su se polomili vjerovatno :D
It_is_a_Leclerc

#48 Re: ZOI - Sochi 2014

Romanista 101% wrote:Plakalo bolje da se okani sporta, bolje da se vrati staroj disciplini - velicanju ratnih zlocinaca, to mu puno bolje ide.
Momak će, da se ne lažemo, prije postatii top model nego vrhunski biatlonac, tačnije nordijac.
charrrmed

#49 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by charrrmed »

Je li trebala Tanja danas opet nastupati? Kako je prosla?

EDIT: Evo sad procitah
Tanja Karišić, čije učešće je bilo najavljeno, nije nastupila u današnjoj kvalifikacijskoj utrci sprint slobodno za žene. Njen naredni nastup očekuje se u četvrtak u utrci na 10 km klasično.
Mustang1

#50 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

Hoce da napadne zlato na 10 km pa nije htjela da se trosi :oops:
Post Reply