POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sarajevu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Russki

#26 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Russki »

@hopcup: ozbiljno ti ovo govorim, znam dosta raje koji uopce nisu culi za taj bend sto je meni nepojmljivo, a vidim i vama.
ne znam, nije mi jasno to nikako

@daysleeper: pretpostavljam da si ih gledao vec, htio sam samo reci da ako ides na underwall i ako oni stvarno nastupaju (a ako su ova suskanja tocna) onda je ovo rijetka prilika u kratkom vremenskom razdoblju da ih dvaput gledas :D
DaysleepeR

#27 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by DaysleepeR »

Za dosta bendova se šuška na Underwall-u, pa čak i za Sodom
Russki

#28 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Russki »

Huh ne znam za to bas, al znam za Sepulturu. Jedan frajer je nacuo od jednog od organizatora kako se fali okolo da je za nulti dan hedlajner Sepultura. Jos nije potvrdjeno, al vjerujem da ce uskoro.

Al je vala i dobar line up: Arkona, Tankard, Sinister, Onslaught, Bombarder, Impaled Nazarene, Benediction, Gutalax, Kuga, Anti-Nowhere League, Enslaved...:D Strasno bogami.
DaysleepeR

#29 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by DaysleepeR »

izbaci samo Bombarder koji je vazda bio i ostao karina i uvreda za inteligenciju

Bombarder sam prvi i zadnji put gledao uživo 1991 godine na Yu Metal Festu u Domu Mladih i tada su mi sa 13 godina bili odron, a sad su posebno
agnostic_front

#30 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by agnostic_front »

Nemo' za Bombarder pričat!

Russki

#31 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Russki »

Slazem se s Agnosticom :D Bombarder je bombarder! Ali dobro, u pitanju su ukusi :D
DaysleepeR

#32 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by DaysleepeR »

ukusi upravo, tj. nedostatak istih :D

Bombarder je ime samo zato jer je bio jedini poznat sarajevski metal bend, jer smo mi vazda bili grad pop muzike i proljevitisa raznih. Ostalo niđe veze. Realno Bombarder i ono što valja na momente je maznuto.
Kpet

#33 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Kpet »

Ruku na srce, ako moram ponovo nesto gledati, volio bi da je to Kreator umjesto Sepulture (Max, brate, nema ga), ali i ovo je dobro u gradu gdje skoro nista vise bjelosvjetskog nema, tako da momcima u prvom redu svaka cast na trudu! :thumbup: Nemam pojma o organizaciji osim malo o zvuku, nema gdje nisam bio radi koncerta, konzument sam vecine koncerata koje su SMF napravili, ukljucujuci i festivale, godinama. Sad sam bio na Iced Earth, nisam bio na mnogo HC bendova (osim Pro Pain) jer nit volim nit slusam. Pa dosta vise Zagreba i Beograda, majke mi muka mi vise kad tamo idem nesto gledat. Pa et, nakon toliko skrsenih para, nadam se da mogu za buducnost mozda nasvrljati neku listu bendova od kojih neki mozda nisu ni preskupi ni preslavni ali rasturaju:

Primal Fear
Testament *
Bloodbound
Accept
Tim Aymar (ako krene neki njegov bend ovamo, Pharaoh idealno) *
Nightmare (Fra)
Kamelot
Megadeth *
Jeff Loomis *
Suicidal Angles (GRE)
Motorhead
Dimmu Borgir *
Arch Enemy
Iron Mask *
....
PS Ima i mozda prevelikih zelja, oznacene su zvjezdicom, al dajte bez opaljivanja, nego ako neko nesto ne zna, fino se ukaze, a ne vazda svadje. :thumbup: Samo neka svira! :bih:
Russki

#34 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Russki »

ovo sa zvjezdicama (Megadeth i Dimmu Borgir) ja bi reko da je bas preskupo :D

pored Sodoma, volio bi vidjet Gorgoroth u SA :lol: :D

sve u svemu, skrenuli smo s teme poprilicno :D

a i to sto kazes, nek se svira, imam filing da ce poslije ove Sepulture jos netko poznat doc, da bi moglo nesta bit od ovog grada :D
Kpet

#35 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Kpet »

Naravno, Sodom! :thumbup: Ako znam 3 mjeseca unaprijed, svaki dan po marku, uz vegetiranje i vikendom, skupicu u 100 km za to :D Nisam skrenuo s teme, obratio sam joj se prvo, ali napisah sta mi lezi na srcu dugo :)
agnostic_front

#36 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by agnostic_front »

@Daysleeper,
Bombarder je beton :D

@Kept,
Čekaj, a Motorhead bez zvjezdice?
Kpet

#37 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Kpet »

agnostic_front wrote: @Kept,
Čekaj, a Motorhead bez zvjezdice?
Pa dobro, znas bolje, onda i oni sa zvjezdicom. Gledao sam ih 2003. u organizaciji jednog njemackog motokluba pa kontam moze se. Al ocito ne, ili su njemacki motoklubovi ipak njemacki :D
agnostic_front

#38 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by agnostic_front »

Ma ne znam, nego ja mislim da su oni baš velikani, uvijek sam ih u vrh ubrajao, tako da mi je to bilo čudno.
Kpet

#39 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Kpet »

agnostic_front wrote:Ma ne znam, nego ja mislim da su oni baš velikani, uvijek sam ih u vrh ubrajao, tako da mi je to bilo čudno.
Jesu vrh, i ja sam se iznenadio, 2003. Pula, taj klub iz Njemacke ih dovukao u Pulu (sreo sam i Zelimira :-D ), sjecam se jos s njima da su Rock Bitch iz Francuske bile, radi golotinje, felatia i onanije na stageu. :D
So What!

#40 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by So What! »

Vi sto bi dovodili Testamente, Sodome, Megadethe, AJDEEEEEEEEE BREEE MRŠŠŠŠŠŠŠŠŠ !!! :twisted:

Hvla prvenstveno Sarajevo Metal Fest Promotionsu, BHHC Bookingu i Comrade Bookingu koji su reanimirali ovo malo scene i počeli dovoditi konstanto kvalitetne bendove svako malo u naš šeher Sarajevo u koji se na jednom Iced Earthu nije nagurao prostor poput Sloge.

Na koliko ste vi to domaćih koncerata otišli i podržali te ljude. Ma trebate tim ljudima noge ljubiti što su napravili ovo malo scene što imamo.
Last edited by So What! on 31/01/2014 06:05, edited 1 time in total.
agnostic_front

#41 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by agnostic_front »

Ma Russki ovaj, njega naruži :thumbup:
Russki

#42 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Russki »

Eto tebi cu rec na koliko sam koncerata bio. Dobro je ba, zavrseno je s tim.
DaysleepeR

#43 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by DaysleepeR »

Kpet wrote:
agnostic_front wrote:Ma ne znam, nego ja mislim da su oni baš velikani, uvijek sam ih u vrh ubrajao, tako da mi je to bilo čudno.
Jesu vrh, i ja sam se iznenadio, 2003. Pula, taj klub iz Njemacke ih dovukao u Pulu (sreo sam i Zelimira :-D ), sjecam se jos s njima da su Rock Bitch iz Francuske bile, radi golotinje, felatia i onanije na stageu. :D
Taj su koncert, tj. biker meeting pravili Hells Angelsi a oni su međunarodna korporacija i pare za tako nešto uvijek imaju. Motorhead u Sarajevu je mislena imenica jer je Motorhead i u Londonu pod znakom pitanja jer Lemmy sa zdravljem nije dobro.

Gore nabrojane bendove ćete gledati bez problema u Sarajevu samo onda kada svaka metal svirka u organizaciji BHHC, SMF ili Comrade Bookinga bude puna, bez obzira bio to AG, Dom Mladih Amfiteatar, Sloga ili Under, i bez obzira sviraju li lokalni, regionalni ili svjetski bendovi jer valja imati oslonac pa bukirati bend od 12000 EUR i računati na to da ostaneš na nuli.

Ako ćemo sjediti kući i čekati svirke samo onih velikih, nećemo ih dočekati češće nego je to sad slučaj...
So What!

#44 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by So What! »

Nema šanse u Sarajevu trenutno vratiti 24000KM ilitiga 12 000 ojra. Bend kao što je Iced Earth je sigurno imao najskuplju ulaznicu do sad koja je iznosila 40 KM-ova, a na dan koncerta je bila 50KM (najviše 10 ljudi je kupilo kartu po ovoj cijeni jer jer su karte puštene prije 3-4 mjeseca). Mada nisu rekli organizatori koliko je bilo ljudi, a ja sam odo ka probao procjeniti i zaista je bilo pravo teško dati takvu procjenu, ali hajmo reći nekih 450 ljudi, uvrh glave, a to kad se sve sabere prihodi od karata bi bili nekih 18 000KM (nezvanična informacija, samo najgrublja procjena). Sponzori (ako ih ima) najčešće dadnu nešto u naturi tako da tu ne računamo prihod. Pa sad idemo, iznajmljivanje prostora i troškovi organizacije su još dodatnih troškova za organizaciju.

Ono što ću reći je da je Iced Earth najvaljen kao headliner, ali ono baš na vrhu svih plakata za dva najveća metal festivala na svijetu Wacken i Hellfest ove godine, pa eto vi samo razmišljajte o ciframa.

Motorhead je u Sarajevu dva puta bio, 84' i 90'. Prvi koncert kao da je fantom i niko živ ništa ne zna, a o drugom kruže raznorazne legende. Treći koncert samo u slučaju da neko od navedenih sarajevskih Metal Merhameta odluči da stavi hipoteku na kuću i dovede ih :)

Image
Last edited by So What! on 31/01/2014 06:04, edited 1 time in total.
Kpet

#45 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by Kpet »

DaysleepeR wrote: Taj su koncert, tj. biker meeting pravili Hells Angelsi a oni su međunarodna korporacija i pare za tako nešto uvijek imaju. Motorhead u Sarajevu je mislena imenica jer je Motorhead i u Londonu pod znakom pitanja jer Lemmy sa zdravljem nije dobro.

Gore nabrojane bendove ćete gledati bez problema u Sarajevu samo onda kada svaka metal svirka u organizaciji BHHC, SMF ili Comrade Bookinga bude puna, bez obzira bio to AG, Dom Mladih Amfiteatar, Sloga ili Under, i bez obzira sviraju li lokalni, regionalni ili svjetski bendovi jer valja imati oslonac pa bukirati bend od 12000 EUR i računati na to da ostaneš na nuli.

Ako ćemo sjediti kući i čekati svirke samo onih velikih, nećemo ih dočekati češće nego je to sad slučaj...
Ja sam odgledao sto sam volio, nisam bas sjedio kuci. I steta za Iced Earth, fakat, ja sam bio i jos troje dovukao. Nekako u nas nema te atmosfere kao bar u Hrvatskoj, vozova, stopanja, ekipe za ovakve koncerte. Jbt iz Zadra cujem, pune stanice idu ljudi na Dubiozu u Zg nedavno, a nemaju puno vise para. Hvala svakome ko je uspije napravit, mozda i nije nemoguce kad u onolisnoj Ljubljani moze. Ako Zenica, Tuzla Mostar i Sarajevo (svi u krugu 120 km oko Sarajeva) ne mogu napunit dvoranu onda hajmo svi odavde :) Svaka cast uglavnom i ovo sto se uspije kod nas.
So What!

#46 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by So What! »

Treba se osvrnuti malo i na prošli koncert Sepulture ovdje. To je bilo u sklopu A-Lex turneje, a album taj se i nije nešto proslavio. Turneja je inače bila slaba, gledao sam tour reporte od benda i otkazani su im neki nastupi, zatekao ih je snijeg u Evropi itd... U Sarajevo ih je dovela agencija Panta Rhei, uglavnom prave koncerte tipa Galija, Bajaga i sl. Da se razumijemo, na snimcima ćete vidjeti kako je menadžer agencije Panta Rhei pijan ko zemlja pravio cirkus, ali valjda je bio prezadovoljan činjenicom da je koncert bio rasprodat. Malo kome je bilo drago što je upravo ova agencija dovela Sepulturu, ali ipak su je doveli i na tome im zahvaljujemo.

Kao predgrupa došle su mlade austrijske nade metalcorea The Sorrow. U posljednjih par godina je new breed metal scena eksplodirala i imali smo tu jedan Parkway Drive, ali tada je rijetkost bila neka metalcore svirka u Sarajevu, pa je samo The Sorrow upravo privukao desetke fanova na ovaj koncert. Bio je tu i wall of death, moshing, pravo ludilo.

U izjavi pjevača Sepulture, Derricka Greena, Sepultura zaista nije imala pojma gdje dolazi tj. nije znala šta da očekuje od publike u Bosni jer nisu ni od koga čuli da je nastupao ovamo. Ono što im je zapalo za oko je činjenica da je ozvučenje bilo loše. Ipak, dan nakon što im je otkazan koncert u Ljubljana, dolaze u Sarajevu, ne očekuju apsolutno ništa, jedino pozitivno možda je što im organizator govori da je koncert rasprodat. S druge strane, U ISK-ovom izvještaju, totalna blokada ulice Mehmeda Spahe. Dosta ljudi je došlo s kupljenom kartom, ne vjerujući da je i dalje da večeras tu gostuje Sepultura.

I nastaje totalni potop, apsolutno ludilo, krcata Sloga, koncert otvaraju sa pjesmama sa novog albuma. Ipak i dalje prolom u klubu. Vrhunac koncerta, apsolutni vrhunac je definitvno pjesma Roots Bloody Roots, pročitao sma mnoštvo izjava gdje ljudi su pisali da su se doslovno bojali da neće puknuti galerija Sloge. Sviran isu svi Sepulturini klasici, a bend je vraćan na bis tri puta, na ISK-u stoji izjava Andreasa Kissera, koji kaže da bi svirali još, ali nisu imali ništa više za svirati. Preko dva sata svirke i tu dolje imate linkove na video snimke u kojima Derrick Green potvrđuje ono što sam rekao, uživite se i sami i dajte sebi razlog da odete na Sepulturin koncert u junu.

[url]http:/www.youtube.com/watch?v=Ha6dOJBQwCE&t=1m28s[/url]
http://vimeo.com/3338750
dezurni_ucenik

#47 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by dezurni_ucenik »

@so what

Gdje su MotorHead svirali 84 ? Znam da je Bakir Hadziomerovic pricao da je 90te godine bas kriminalno malo ljudi bilo u Zetri na njhovom koncertu (ona cuvena urbana legenda da je Lemmy dobio flasu u glavu :-D te da je prekinuo nastup).

Nisam metalac ali mi je dogra sto Sepultura dolazi.Kakva god da je ,sa Maxom ,bez njega lijepo je vidjeti neko strano ime u Sarajevu.Pa bilo isfurano neisfurano,ne bitno je.
So What!

#48 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by So What! »

dezurni_ucenik wrote:@so what

Gdje su MotorHead svirali 84 ? Znam da je Bakir Hadziomerovic pricao da je 90te godine bas kriminalno malo ljudi bilo u Zetri na njhovom koncertu (ona cuvena urbana legenda da je Lemmy dobio flasu u glavu :-D te da je prekinuo nastup).

Nisam metalac ali mi je dogra sto Sepultura dolazi.Kakva god da je ,sa Maxom ,bez njega lijepo je vidjeti neko strano ime u Sarajevu.Pa bilo isfurano neisfurano,ne bitno je.
Stoji na oficijelnom sajtu njihovom da su 84 bili u Sarajevu, mislim da je isto Zetra bila u pitanju, kao što jedan čovjek u komentaru napisa na BH koncerti blogu, Partibrejkersi su im te 90' bili predgrupa u Zetri.

Sepultura i nije baš isfurana, u ovoj postavi je napravila albuma više nego s Maxom i djeluje duže, a posljednji album je izazvao mnogo pažnje pogotovo najavna pjesma Vatican.
dezurni_ucenik

#49 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:
dezurni_ucenik wrote:@so what

Stoji na oficijelnom sajtu njihovom, kao što jedan čovjek u komentaru napisa na BH koncerti blogu, Partibrejkersi su im te 90' bili predgrupa u Zetri.

Sepultura i nije baš isfurana, u ovoj postavi je napravila albuma više nego s Maxom i djeluje duže, a posljednji album je izazvao mnogo pažnje pogotovo najavna pjesma Vatican.

Pogresno sam se izrazio.Htio sam reci,Derick je i duze od Maxa u Sepulturi al i dalje nije prihvacen toliko.Malo vise supacki prema njemu al eto.Kazem iz razloga,jer cesto i Maxu i Andreasu novinari postavljaju pitanja o mogucem reunionu originalne postave (ja mislim prije dvije godine da je i bila pokrenuta ta prica).Andreas je uvijek izricit bio te govorio kako nema sanse,dok Max je cesto i hinjski znao reci "nikad ne reci nikad".I to 10 godina zadnjih govori.Cak dok je izlazio i srpski Metal Hammer. :D
DaysleepeR

#50 Re: POVRATAK BRAZILSKIH LEGENDI: Sepultura 11.6.2014. u Sara

Post by DaysleepeR »

So What! wrote: Neću da procjenjujem koliko košta Iced Earthov angažman, a s obzirom da je Džemal, jaran sa Schafferom, vjerujem da je dobio nekog popusta.
Prijateljstvo nema nikakve veze sa poslom i sa bendom, nije bilo nikakvog popusta niti je gorepomenuti imao ikakve veze sa njihovim dolaskom ovdje. Opisao sam već kako do toga dođe.

I nemoj molim te povlačiti čovjekovo ime i prezime po forumu, barem ne bez saglasnosti istog.
Last edited by DaysleepeR on 31/01/2014 02:09, edited 2 times in total.
Post Reply