Presijedanje na aerodromu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Troll_Happens

#26 Re: Presijedanje na aerodromu

Post by Troll_Happens »

ja sam bio svjedok jednom na aerodromu kad americkom policajcu koji radi na kontroli na aerodromu nasa zena govori na bosankom i on joj govori da mora ispuniti one neke obrazce pri ulazu u zemlju a ona njemu na bosankom odgovara da ne zna popunit i popuni mi ti.. to je show bio :lol:
toliko o pomoci sa strane tj aviona..
cak je bio jedan crnac koji radi sa tim kolicima ali on zna ruski npr pa malo rukama i nogama ne znam jel uspijela ispuniti obrazac ili joj je crnac rjesio to ...
ne kontam sto ljudi putuju uopste kad nisu u stanju 100 rijeci nauciti..
bice po staroj narodnoj samo da joj/mu dupe vidi puta :twisted:
yu223

#27 Re: Presijedanje na aerodromu

Post by yu223 »

drndalo wrote:Ne znam, ja u BG nikad nisam imao lose iskustvo sa taxijem, doduse, trudio sam se da biram samo "pink taxije", "bijele taxije", "plave taxije", dakle sve osim BEG taxija, koji je pandan naseg SA taxija... Posebno ako ih jos zovnes preko dispecerskog centra, a ne zaustavis na ulici... Parking u BG je velika jebada, i nadam se da se neces pokajati...

iskustva su razlicita...medjutim kada bih mogla da biram radije bi odabrala neku rent a car agenciju....istina taksi vozila su dosta dotrajala i imati srecu naći odgovarajuće vozilo da radi grejanje, da se zatvaraju vrata i sl prava je sreca....sobzirom da je na aerodromima velika guzva....sa iznajmljenim vozilima to nije problem.... i ako imaju dobru preporuku bio bi bolji izbor....
kockica_kockica

#28 Re: Presijedanje na aerodromu

Post by kockica_kockica »

krkalf wrote:Hvala na brzim odgovorima. Ipak ne bih teksijem, naslusao sam se raznih prica. Imam dobar GPS vodic na mom smartfonu, a verujem da i renta-kar agencije imaju to u svojim autima, tako da ne verujem da cu imati problem sa navigacijom. Jedino ne znam kolke su im cene. Na nekim sajtovima imaju postavljen cenovnik, no bojim se da nama 'skrivenih' troskova. Dali nako ima iskustvo?
Ne znam za price...
Ja tamo bila 7 dana...
Potrosila za taxi koliko bi potrosila ovdje za vozikanje...
Mozes birati koji ces taxi uzeti, daju ti racun ako ti treba, cak i ne upisu cifru samo kazu upisi koliko ti treba...
A zensko sam i uopce nikakvih problema nisam imala... jedan me pitao jesi ti sarajka?.. rekoh jesam, naplatio mi manje, porijeklom iz BiH je neka nostalgija sta li vec....

Auto tamo voze samo lokalci koji znaju od tacke A do tacke B sa jasnom slikom gdje smiju ostaviti auto...
Nije vrijedno patnje...
stakasa

#29 Re: Presijedanje na aerodromu

Post by stakasa »

armin1921 wrote:Pozdrav raja.
E ovako, starci mi idu za Ameriku iz Sarajeva, imaju dva presijedanja, u Zagrebu i Londonu. E sad pošto oni ne znaju engleski imaju problem kako će presjesti u Londonu u avion za Ameriku, prvi put idu, kao sto reko engleski nista ne znaju i tako :D Imate li neke savjete kako će najlakše presjesti i kako će se najlakše snaći na aerodromu u Londonu, ipak je to ogroman aerodrom i nije lako, pogotovo njima..
Ima ta usluga, bilo je oko sto eura kad sam ja placo. Preuzece ih jos u avionu
razonoda

#30 Re: Presijedanje na aerodromu

Post by razonoda »

branimir stulic wrote:Nek prate broj leta i nek ga potraze na displeju... Ti im mozes pomoci jer preko net-a sve mozes saznati- broj terminala, broj GATE-a i sl...ma nema problema. ako bas bude frka samo nek traze info pult i lagano-pokazati kartu i sve ce se samo kazati. I jos nesto... Morace popuniti karton- formular u avionu iz Londona za USA koji je obavezan za USA... I reci im nek ne petljaju pogotovo ako nose neku hranu ili puno poklona u vidu vatrene vode...
Info na displeyu se mjenjaju- Ne svjeza hrana.
STO MANJE TORBI, najbolje samo sto mogu ponijeti sa sobom.
Post Reply