989€ ili cca 2000KM

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ma sve sto je ricambi originali platite istomali_milojica wrote:Pusti nam se europskih cijena iz SLO.
Ovo je BiH i sve sto si ti placao u € mi placamo u KM.
Pazi,ja sam set zupcastog sa vodenom pumpom orginalni talijanski za 156 2002 1.9 JTD 115 KS platio 250 KM ili ti 125€ prije 6 godina.Walther wrote:ma sve sto je ricambi originali platite istomali_milojica wrote:Pusti nam se europskih cijena iz SLO.
Ovo je BiH i sve sto si ti placao u € mi placamo u KM.a ispod je najbolje stavljati ricambi originali
sve drugo je odron
u biti ni original ne traje dugoali navikne se
ne bih bjezao ni od novijeg punta, vozam mk1 3 godine i nikad me nije iznevjerio, ali me nerviraju zvukovi koje prave plastike naprijed i nazad... ne znam da li je na novijim modelima to malo bolje odradjeno?Mlad i Nevin wrote:A da ipak ostaneš na izboru Punta? Imam osjećaj da za budžet kojm raspolažeš očekuješ previše. I Stilo i Alfa za 5 milja su uskoro mezari (moraš u budžet uračunati i popratne troškove pri kupnji polovnjaka). Koliko vidim, generalno ljudi očekuju previše u odnosu na pare koje imaju, pa tako neki dan vidim lik ima 10 milja u džepu i puca na BMW E46 d koji je star 14 godina.BTW i kupio ga je za haman 9 milja, a sad nek mu je bog na pomoći, za te pare je mogao naći i duplo mlađeg, al jelte pice se lože na bemburu....tako se bojim da se i ti možeš zavaliti. Imam kolegu kom Stilo benzinac svaki mjesec otkazuje, lik je popizdio i hoće da kupi ni više ni manje no E 46
Mozda malo bolje.neo_ze wrote: ne bih bjezao ni od novijeg punta, vozam mk1 3 godine i nikad me nije iznevjerio, ali me nerviraju zvukovi koje prave plastike naprijed i nazad... ne znam da li je na novijim modelima to malo bolje odradjeno?
U biti nije ali to zavisi i od auta i koliko je ofucan... Ako je svaki dio vec 3x razheban i svaki stift polomljen onda se sve cuje.neo_ze wrote:ne bih bjezao ni od novijeg punta, vozam mk1 3 godine i nikad me nije iznevjerio, ali me nerviraju zvukovi koje prave plastike naprijed i nazad... ne znam da li je na novijim modelima to malo bolje odradjeno?Mlad i Nevin wrote:A da ipak ostaneš na izboru Punta? Imam osjećaj da za budžet kojm raspolažeš očekuješ previše. I Stilo i Alfa za 5 milja su uskoro mezari (moraš u budžet uračunati i popratne troškove pri kupnji polovnjaka). Koliko vidim, generalno ljudi očekuju previše u odnosu na pare koje imaju, pa tako neki dan vidim lik ima 10 milja u džepu i puca na BMW E46 d koji je star 14 godina.BTW i kupio ga je za haman 9 milja, a sad nek mu je bog na pomoći, za te pare je mogao naći i duplo mlađeg, al jelte pice se lože na bemburu....tako se bojim da se i ti možeš zavaliti. Imam kolegu kom Stilo benzinac svaki mjesec otkazuje, lik je popizdio i hoće da kupi ni više ni manje no E 46
Svašta ćeš pročitati i na ovom forumualmir90 wrote:Talijani se i nisu nešto proslavili sa tim benzincima osim onog 1.2 sa 8v i 16v.
Walther wrote:ma sve sto je ricambi originali platite istomali_milojica wrote:Pusti nam se europskih cijena iz SLO.
Ovo je BiH i sve sto si ti placao u € mi placamo u KM.a ispod je najbolje stavljati ricambi originali
sve drugo je odron
u biti ni original ne traje dugoali navikne se
Trebao sam lijepo napisati, mislio sam na potrošnju tih motora, relativno su puno trošili. Alfini benzinci sa duplim svjećicama skupi za održavat, puno troše, slabo idu, slavni varijator faze, i sad ćeš ti meni reći da su ovo bajke?530i wrote:Svašta ćeš pročitati i na ovom forumualmir90 wrote:Talijani se i nisu nešto proslavili sa tim benzincima osim onog 1.2 sa 8v i 16v.
U teoriji da, u praksi ne....530i wrote:Dakle, postoje i sasvim kvalitetni dijelovi koje ne moraš kupovati kod ovlaštenog dilera i servisera Alfe, počevši od filtera ulja do dijelova trapa. Također, i servisi, mimo ovlaštenog koji podjednako kvalitetno obave posao.
Otići sa 10+ godina starim autom u ovlašteni servis i reći škripi ovjes ili auto se ne grije i ne zaslužuje ništa drugo nego da te "rebnu" hiljadu eura...tako i treba ko se pravi englez i ko se igra gospode.
"puno trose", "lose ide" i slicno su jako relativne stvari... Koji to auto slican 147 ili 156 "ide bolje" i "manje trosi"? To ti je Golf II pricaalmir90 wrote:Trebao sam lijepo napisati, mislio sam na potrošnju tih motora, relativno su puno trošili. Alfini benzinci sa duplim svjećicama skupi za održavat, puno troše, slabo idu, slavni varijator faze, i sad ćeš ti meni reći da su ovo bajke?
U prvom postu si napisao "Talijani", a sada pišeš samo za twin spark motore, tu ipak ima razlike. Svjećice jesu stotinjak maraka, ali i traju dva ili tri puta duže od uobičajenih. Puno troše u odnosu na šta? Na druge motore slične snage i performansi? Ne, nisu najštedljviji, već je potrošnja tu negdje. Slabo idu? Opet pitanje u odnosu na koje motore? U odnosu na neke snažnije i veće motore svakako idu slabo, u odnosu na motore iz svoje klase zapremine i snage idu odlično, među najbržim u klasi. Varijator se mijenja ili reparira, nije bauk. Dakle, to su bajke što ti pišeš.almir90 wrote:Trebao sam lijepo napisati, mislio sam na potrošnju tih motora, relativno su puno trošili. Alfini benzinci sa duplim svjećicama skupi za održavat, puno troše, slabo idu, slavni varijator faze, i sad ćeš ti meni reći da su ovo bajke?530i wrote:Svašta ćeš pročitati i na ovom forumualmir90 wrote:Talijani se i nisu nešto proslavili sa tim benzincima osim onog 1.2 sa 8v i 16v.
Očito se mi ne razumijemo, u praksi postoje dovoljno kvalitetni zamjenski dijelovi koji koštaju daleko manje nego dijelovi u ovlaštenim servisima. Ovlašteni je ok dok je auto pod garancijom, za sve ostalo je preskup jer su dijelovi skuplji po dva-tri puta i to najobičniji filteri i sličan potrošni materijal. Zašto plaćati toliko? Ne škodi se raspitati i proći 500 eura jeftinije, majke mi.Walther wrote:U teoriji da, u praksi ne....530i wrote:Dakle, postoje i sasvim kvalitetni dijelovi koje ne moraš kupovati kod ovlaštenog dilera i servisera Alfe, počevši od filtera ulja do dijelova trapa. Također, i servisi, mimo ovlaštenog koji podjednako kvalitetno obave posao.
Otići sa 10+ godina starim autom u ovlašteni servis i reći škripi ovjes ili auto se ne grije i ne zaslužuje ništa drugo nego da te "rebnu" hiljadu eura...tako i treba ko se pravi englez i ko se igra gospode.
Nekih dijelova osim original NEMA. Recimo prije pomenuti variator su napravili je u to doba postojao kao original i "poboljsani" original. U oba slucaja ti ne gine zamjena kod veliko servisa. Cijena, sitnica 400KM.Filteri&slicno su kod FLARA jeftniji nego fals jer je postala politika. Fals roba ispod auta lose prolazi. Svjecke 8x25Km za oem, cijena je svuda ista...
itd, itd, itd....