EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#26 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Dajte Grčku da se igramo 
- Romanista 101%
#27 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
koja god bude prolazimo dalje
- FIDELCA
#28 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Ajatolah_ wrote:Zadovoljan sam svakom grupom u kojoj nema Srbije, Hrvatske i Belgije.
- cyprus
#29 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Ponovit ću i ovdje:
Najteža moguća grupa:
BiH
Belgija
Srbija
Poljska
Island
Kazahstan
(ovdje bi nam prolaz bio daleko od sigurnog, morali bi dobro zapet)
Najlakša moguća grupa:
BiH
Mađarska
Slovenija
Estonija
Moldavija
San Marino
(ne mo'š ispast sve i da hoćeš
... zezam se, al jedno 90% bi nam ovdje bio osiguran plasman)
A ovako prognoziram našu grupu:
BiH
Danska
Crna Gora
Estonija
Sjeverna Irska
San Marino
Sve u svemu, šansa za plasman je odlična i bez obzira kakvu grupu dobijemo, ne bi trebali propustit odlazak na prvenstvo... Generalno govoreći, ja bih samo volio da izbjegnemo Srbiju... Sve ostalo, nije tako strašno...
Najteža moguća grupa:
BiH
Belgija
Srbija
Poljska
Island
Kazahstan
(ovdje bi nam prolaz bio daleko od sigurnog, morali bi dobro zapet)
Najlakša moguća grupa:
BiH
Mađarska
Slovenija
Estonija
Moldavija
San Marino
(ne mo'š ispast sve i da hoćeš
A ovako prognoziram našu grupu:
BiH
Danska
Crna Gora
Estonija
Sjeverna Irska
San Marino
Sve u svemu, šansa za plasman je odlična i bez obzira kakvu grupu dobijemo, ne bi trebali propustit odlazak na prvenstvo... Generalno govoreći, ja bih samo volio da izbjegnemo Srbiju... Sve ostalo, nije tako strašno...
- phillie
#30 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Al ovo im je dobro....
Za nekoliko godina ocekujem da ce se "zbog TV prava" velike reprezentacije direktno plasirati na EP. Nesto kao Evrovizija...
Against modern football.
Sto se tice zrijeba, prosle kvalifikacije smo lijepo prosli + sto sad idu dvije prvoplasirane, tako da bih ja volio jednog jaceg protivnika u grupi...cisto da se ne opustimo
Mi
Danska
Austrija
Estonija/Latvija (ovdje se ne mogu odluciti
)
Litvanija
Nisu im se "svidjele" prosle kvalifikacije kad su Spanija i Francuska bile u "okrnjenoj" grupi...Due to the existing TV rights England, Germany, Italy, Spain and the Netherlands have to play in a comprehensive six-team group.
Za nekoliko godina ocekujem da ce se "zbog TV prava" velike reprezentacije direktno plasirati na EP. Nesto kao Evrovizija...
Against modern football.
Sto se tice zrijeba, prosle kvalifikacije smo lijepo prosli + sto sad idu dvije prvoplasirane, tako da bih ja volio jednog jaceg protivnika u grupi...cisto da se ne opustimo
Mi
Danska
Austrija
Estonija/Latvija (ovdje se ne mogu odluciti
Litvanija
-
Tipicoti
#31 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Ma to sam ja davno govorio da se kvalifikacije ukinu jer ITA, GER, NL, ENG, FRA, SPA su 99% uvijek na prvenstvima.
A ako se neko od njih u kvalifikacijama ``oklizne`` (Francuska) onda u barazu dobiju ``coravog`` sudiju.
Ali to je tako i nece se nikada promjeniti zbog dobre love od sponzora i TV prava.
Kad se sjetim Bosne prije par godina..... u sesiru br. 3 pa nas sjebe Spanija (a i sudija), pa se bori za ono 2.mjesto ko za ozeblo sunce, pa i to prodjemo do baraza, a tamo opet sesir br.2...
jebali nas sa svih strana...nije se dalo usranom nikako do potoka
...........zato moramo cuvati ovaj sesir br.1 kao oko u glavi...bar nekih 5-6 godina 
Moja grupa I :
1. BiH
2. Češka
3. Slovenija
4. Estonija
5. Litvanija
ROKAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
A ako se neko od njih u kvalifikacijama ``oklizne`` (Francuska) onda u barazu dobiju ``coravog`` sudiju.
Ali to je tako i nece se nikada promjeniti zbog dobre love od sponzora i TV prava.
Kad se sjetim Bosne prije par godina..... u sesiru br. 3 pa nas sjebe Spanija (a i sudija), pa se bori za ono 2.mjesto ko za ozeblo sunce, pa i to prodjemo do baraza, a tamo opet sesir br.2...
Moja grupa I :
1. BiH
2. Češka
3. Slovenija
4. Estonija
5. Litvanija
ROKAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
- jeza u ledja
#32 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Sto je najbolje, svaku grupu, cak i onu najtezu, imamo realne sanse da budemo medju prva dva. Pod realne sanse mislim na vise od 50%. Drugim rijecima, u bilo kojoj grupi ne-plasman bi bio veliki neuspjeh.
Onako odokativno, sanse sa prolazak prosjecne grupe su nam 80%.
I, sto se tice ljestivce, da igramo po FIFAinoj listi mi bi bili tek 12-i, znaci drugi sesir, a ovdje smo 9i. Posto UEFA ljestvica ne racuna prijateljske, logican zakljucak je da mi u prijateljskim igramo slabije nego u takmicarskim. (nije to tako jednostavna formula, ali otprilike)
I, sto se tice ljestivce, da igramo po FIFAinoj listi mi bi bili tek 12-i, znaci drugi sesir, a ovdje smo 9i. Posto UEFA ljestvica ne racuna prijateljske, logican zakljucak je da mi u prijateljskim igramo slabije nego u takmicarskim. (nije to tako jednostavna formula, ali otprilike)
- azurna_obala
- OkoMeneBelo
#34 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Treba pokusati sto dobar rezultat napraviti na SP (bodovi vrijede duplo ako me pamcenje sluzi) i onda dobro kvalifikacije da se zadrzimo medju 11. najboljih na UEFA listi. To bi znacilo da bi bili u drugim sesiru na EP.jeza u ledja wrote:Sto je najbolje, svaku grupu, cak i onu najtezu, imamo realne sanse da budemo medju prva dva. Pod realne sanse mislim na vise od 50%. Drugim rijecima, u bilo kojoj grupi ne-plasman bi bio veliki neuspjeh.
Sesiri
- FIDELCA
#35 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Samo da Avstriju dobijemo 
- Tesla10
#36 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Zašto svi Gibraltar zaobilaze ? Pa oni su gori od San Marina
. Normalno i San Marino je kanta, ali bih najviše volio Gibraltar, jer su im ovo prve kvalifikacije
.
- cyprus
#37 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Ne bih rekao... Ja mislim da bi Gibraltar razvalio San MarinoTesla10 wrote:Zašto svi Gibraltar zaobilaze ? Pa oni su gori od San Marina. Normalno i San Marino je kanta, ali bih najviše volio Gibraltar, jer su im ovo prve kvalifikacije
.
- DonVitoN
#38 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Daleko za nasu dijasporuTesla10 wrote:Zašto svi Gibraltar zaobilaze ? Pa oni su gori od San Marina. Normalno i San Marino je kanta, ali bih najviše volio Gibraltar, jer su im ovo prve kvalifikacije
.
Andora i San Marino su najslabije karike, Gibraltar je za njih Spanija.
- Bosanski_kralj
#39 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
To bi fino gostovanje bilo.FIDELCA wrote:Samo da Avstriju dobijemo
- Havatar
#40 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Belgija moze , nisu oni neka ekipaAjatolah_ wrote:Zadovoljan sam svakom grupom u kojoj nema Srbije, Hrvatske i Belgije.
- IcedMFEarth
#41 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
I hajde nisi troll. Koliko puta si to gled'o gibraltar ? I koliko su odigrali ukupno utakmica ?DonVitoN wrote:Daleko za nasu dijasporuTesla10 wrote:Zašto svi Gibraltar zaobilaze ? Pa oni su gori od San Marina. Normalno i San Marino je kanta, ali bih najviše volio Gibraltar, jer su im ovo prve kvalifikacije
.
najbolje Luks ili Liht.
- phillie
#42 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Jest, a i sto bi svake kvalifikacije morali bit' prviHavatar wrote:Belgija moze , nisu oni neka ekipaAjatolah_ wrote:Zadovoljan sam svakom grupom u kojoj nema Srbije, Hrvatske i Belgije.
- Kinaski
#43 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
cuj gostovanjeBosanski_kralj wrote:To bi fino gostovanje bilo.FIDELCA wrote:Samo da Avstriju dobijemo
- AmiĐa_Idriz
- cyprus
#45 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Dobro, mislim da je ovdje Vito upravu... Gibraltar je u posljednjih godinu dana ostvario bolje rezultate nego San Marino u svojoj historiji... Razvalili su Farska Ostrva i remizirali sa Slovačkom (istina B ekipom) i vjerujem da ih to stavljadosta ispred San Marina i vjerovatno Andore... Gdje su u odnosu na Farska Ostrva (jedna pobjeda ne mora značit ništa), Maltu i Lihtenštajn - vidjećemoIcedMFEarth wrote:I hajde nisi troll. Koliko puta si to gled'o gibraltar ? I koliko su odigrali ukupno utakmica ?DonVitoN wrote:Daleko za nasu dijasporuTesla10 wrote:Zašto svi Gibraltar zaobilaze ? Pa oni su gori od San Marina. Normalno i San Marino je kanta, ali bih najviše volio Gibraltar, jer su im ovo prve kvalifikacije
.
najbolje Luks ili Liht.
![]()
![]()
- Ridjobrki
#46 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Al' klanje za ulaznicama bi bilo.Bosanski_kralj wrote:To bi fino gostovanje bilo.FIDELCA wrote:Samo da Avstriju dobijemo
-
Tipicoti
#47 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
U kvalifikacijama za SP u Brazilu je Bosna igrala 10 utakmica. Od tih 10 utakmica su 9 igrali pred ``domacom`` publikom, a 1 u gostima ( u Grckoj). I na prijateljskim utakmicama su takodje bili nasi navijaci u vecini.
Vec se sada radujem sljedecim kvalifikacijama..... Kipar, Irska, Azerbejdžan, Škotska...
Vec se sada radujem sljedecim kvalifikacijama..... Kipar, Irska, Azerbejdžan, Škotska...
- jeza u ledja
#48 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Nama bi vise odgovarao sto jaci protivnik iz zadnjeg sheshira.
-
El_comadante
#49 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
iz zadnjeg šešira mnogi nebi volejli Kazahstan. jedino što je problem je daleko gostovoanje. od kad su prošli u Europu redovno gube od jačih ekipa jedino ove iz 5tog šešira dobiju ili odgiraju nerješeno. jedino su 0-0 sa Austrijom odgirali ostale su izgubili.
-
golman
#50 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Gibraltar je jedina reprezentacija u svijetu koja još nikad nije osjetila gorčinu poraza.