Šejh Halil Brzina

salik79

#26 Re: Odg: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

jefferson wrote:
Prvo, ja necu da govorim nesto za sto nemam dokaze, mislim kada je u pitanju privatizacija. Nasa vlast je mnoge kriminalne radnje davno ozakonila, tako da je sve to legalno.
kao neko kome su vojne nauke profesija, i neko ko je u BiH bio tokom i dugo nakon rata, koliko imam problem sa onima sto su pucali na nas, tako imam problem i sa ovakvim tipovima.
Mi smo mnogo bitaka i ljudi izgubili zato sto su "komadanti" bili razni referenti iz kadrovskih sluzbi, logisticari itd, dok su skolovani oficiri sklanjani sa duznosti, ili nisu uopste dobijali zasluzena mjesta, jer nisu bili politicki podobni.
Brzina je religiju koristio da bi bio ono sto jeste. Komadant brigade ne moze postati neko ko je bio referent kadrovske sluzbe. On moze samo da postane obican vojnik. Armija je u ratu izgubila ogroman broj oficira, jer su njihova mjesta zauzeli tipovi kao sto je Brzina.
Drugi problem je obracun sa zenickim stanovnicima zbog toga kako se oblace, razbijanje kotlova i slicne gluposti, a sve u ime islama i sl.
Kada je referendum bio 1992, gradjani su glasali za nezavisnu BiH, a ne za glupu i ignorantnu BiH, vodjenu ovakvim tipovima. Ja sam zivio u Zenici, a ovaj tip, kao i Haver mu Patkovic, i slicnu, su od Zenice htjeli napraviti Rijad.
Takodje, s obzirom an imovinsko stanje Brzine, mislim da je suvisno uopste pitati kakvu je ulogu imao u politici i kako mu je ista posluzila.
Sufije "od Zenice htjeli napraviti Rijad"?!!Ni manje ni vise, nego Rijad :D I udri se kad si hrkljus! Inace, clanak je - kao vecina SB clanaka - najobicniji sund, da ne kazem smece.
partibrejker

#27 Re: Šejh Halil Brzina

Post by partibrejker »

Sufije "od Zenice htjeli napraviti Rijad"?!!Ni manje ni vise, nego Rijad :D I udri se kad si hrkljus! Inace, clanak je - kao vecina SB clanaka - najobicniji sund, da ne kazem smece.
:thumbup:

Ma znaju to novokomponovani kapitalistički crveni kmeri. Nit volim nit mrzim Brzinu, ko ni SDA, al' ne mogu da prećutim ove shitove poput gore navedenih.
salik79

#28 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

partibrejker wrote:

Ma znaju to novokomponovani kapitalistički crveni kmeri. Nit volim nit mrzim Brzinu, ko ni SDA, al' ne mogu da prećutim ove shitove poput gore navedenih.
Sto bi se reklo:"Sasvim realan, objektivan, osvrt.". :)
hAZNADAR

#29 Re: Šejh Halil Brzina

Post by hAZNADAR »

partibrejker wrote:

Upravo taj stereotip i fraza o crvenim kmerima, boljsevicima, zlim ateistima, kapitalistickim poltronima, komunjarama,... je djelo establistmenta gdje je Halil jedan od glavnih. U komunizmu si imao jednu nedodirljivu elitu, zadnjih 20 god. opet imas nedodirljivu elitu na drugi nacin.

Kada kritikujes kriminal, dvostruki moral,... ove nove elite - jedina odbrana su fraze o komunjarama. Sta je to drugo nego jeftina kopija standarda o podobnosti. Nije Halil kriv za siromastvo u BiH, ali je ipak dio elite i standarda koji je zasluzan za ovo danas.
akcid

#30 Re: Šejh Halil Brzina

Post by akcid »

hAZNADAR wrote:... stereotip i fraza o crvenim kmerima, boljsevicima, zlim ateistima, kapitalistickim poltronima, komunjarama,... je djelo establistmenta gdje je Halil jedan od glavnih.

U komunizmu si imao jednu nedodirljivu elitu, zadnjih 20 god. opet imas nedodirljivu elitu na drugi nacin.

... Nije Halil kriv za siromastvo u BiH, ali je ipak dio elite i standarda koji je zasluzan za ovo danas.

Možeš li čime obrazložiti ovu tvrdnju?
hAZNADAR

#31 Re: Šejh Halil Brzina

Post by hAZNADAR »

akcid wrote:
hAZNADAR wrote:... stereotip i fraza o crvenim kmerima, boljsevicima, zlim ateistima, kapitalistickim poltronima, komunjarama,... je djelo establistmenta gdje je Halil jedan od glavnih.

U komunizmu si imao jednu nedodirljivu elitu, zadnjih 20 god. opet imas nedodirljivu elitu na drugi nacin.

... Nije Halil kriv za siromastvo u BiH, ali je ipak dio elite i standarda koji je zasluzan za ovo danas.

Možeš li čime obrazložiti ovu tvrdnju?
Mogu. U komunizmu si uvijek imao elitu koja je bila imuna na kritiku i protiv koje nisi mogao zucnuti inace si izdajnik.
Novi politicki establisment zadnjih 20 god je nasljedio isti sablon sa promijenjenim prefiksima, pa sad imamo opet nedodirljivu elitu koju ako kritikujes - mrzis islam, neprijatelj islama, boljsevik, komunjara,... i oni su stvorili standard o kojem pricam, odnosno samo drugacije upakovano isto sranje. U pocetku SDA, poslije mnogi drugi.

Isti establisment je proveo i ubacio islam kao podobnost pocev od politike i medija, pa do same armije. Halil je mozda dobar covjek privatno ali se u drustvu ostalih generala ipak istice kao dio tog establismenta i te ideologije. Postoji ipak razlika izmedju njega i "obicnih" generala kao Muslimovica, Baktica, Halilovica, Jaganjca, Mahmuljina, Karavelica, Budakovica, Sadica,... jer je Halil imao najuspjesniju i najbrzu karijeru - vec receno zasto. Zato se i dan danas kritika osobama poput njega tumaci kao nesto boljsevicko, bezbozno, komunisticko,..

Ne kritikujem njega kao osobu vec establisment koji ga je ustolicio i proizveo takve standarde.
cindrlimindrli

#32 Re: Šejh Halil Brzina

Post by cindrlimindrli »

jefferson wrote:Sjebo se Brzina boreci se za BiH.
To kao tvoj doprinos odbrani BiH veci od njegovog? Ako je toliki levat kakvim ga zelis predstaviti, kako zavrsi na celu
najbolje vojne formacije koju je Armija BiH imala?
rekla-kazala

#33 Re: Šejh Halil Brzina

Post by rekla-kazala »

Brzina se do rata nije trijeznio.
Bio sam 100 puta u kafiću u kojem se opijao.
Ne vjerujem da je ikad do rata vidio džamiju iznutra.
Uvijek je oko sebe okupljao rukometaše čelika.
On se brinuo za sponsorske ugovore i nalazio im posao a oni njemu "blizinu"
Pričalo se da je to radio iz homoseksualnih nagona a ne ljubavi prema rukometu.
Kao što jefferson reče plivaju takvi dobro u svim vremenima i govnima a narod svakako plaća cijenu svoje gluposti i nacionalnog i vjerskog identiteta koji samo određuje ko će čoban biti,... jer ovce su uvijek iste.
salik79

#34 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

rekla-kazala wrote:Brzina se do rata nije trijeznio.
Ne vjerujem da ikad do rata vidio džamiju iznutra.
Kao što jefferson reče plivaju takvi dobro u svim vremenima i govnima a narod svakako plaća cijenu svoje gluposti i nacionalnog i vjerskog identiteta koji samo određuje ko će čoban biti,... jer ovce su uvijek iste.
Jah, a od Zenice je htio Rijad praviti :-) Zakljucak - alkoholicar, peder i vehabija :zzzz: De malo procackaj po toj memoriji, mozda se jos cega sjetis... :run:

Btw, nick ti je :thumbup:
Last edited by salik79 on 18/01/2014 21:40, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#35 Re: Šejh Halil Brzina

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kikibombona wrote:
dezurni_ucenik wrote:Halil Brzina - bio glavni u 7.muslimanskoj brigadi pri 3.korpusu Armije BiH.
A Serif Patkovic? Mislim da je Halil naslijedio Serifa ili mu je do kraja bio zamjenik. Nesto mi se pomutilo u sjecanju.

Moze i od mene mala pomoc. Halila Brzinu licno poznajem. Iz mog iskustva, apsolutni pozitivac. Kakav je prema drugim, to ne znam.

Bio je rukometas nekada. :D

i alkoholičar ako smijem dodati
empirers

#36 Re: Šejh Halil Brzina

Post by empirers »

Ne vjerujem da je ikad do rata vidio džamiju iznutra.
Nije se ni moj tetak trijeznio do prije 5 godina,i sad je eno hadzija,sta fali?
rekla-kazala

#37 Re: Šejh Halil Brzina

Post by rekla-kazala »

salik79 wrote:
Jah, a od Zenice je htio Rijad praviti :-) Zakljucak - alkoholicar, peder i vehabija :zzzz: De malo procackaj po toj memoriji, mozda se jos cega sjetis... :run:

Ja nisam rekao da je od Zenice htio napraviti Rijad ( iako je dobropoznato da su alkoholičari koji odbace flašu najveći zagovornici zabrane alkohola) ja ti kažem da sam stajao za istim šankom za kojim je on jedva stajao jer je bio pijan i to ne jednom nego 100 puta. Kafić Pepino preko puta papirne i rukometnog kluba Čelik.
Kadrovska služba željezare u kojoj je radio je bila udaljena samo par stotina metara.
To je bio klasični "službenik" Željezare. Na poslu flaša u ormaru, ljudi dolaze, popije se po koja i onda se poslije posla ubije do kraja. :-)
Last edited by rekla-kazala on 18/01/2014 22:06, edited 3 times in total.
mali_balon

#38 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mali_balon »

cindrlimindrli wrote:
To kao tvoj doprinos odbrani BiH veci od njegovog? Ako je toliki levat kakvim ga zelis predstaviti, kako zavrsi na celu
:lol: :lol: :lol:
Vecu glupost u zivotu ne procitah. 7. Muslimanska je bila gnjezdo kukavickih pizdi koje su se krile iza odreda el muzdahid i vjere, znam ih nekoliko tako da mozes do ujutro pricati suprotno mene boli neka stvar.
Znamo da su svi letili u 7. Muslimansku zbog boljih paketa i bolje hrane, jeste isli su na ratista ali cim je pirgustilo prvi su se dali u bjezaniju.
salik79

#39 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

rekla-kazala wrote:
salik79 wrote:

Ja nisam rekao da je od Zenice htio napraviti Rijad ( iako je dobropoznato da su alkoholičari koji odbace flašu najveći zagovornici zabrane alkohola) ja ti kažem da sam stajao za istim šankom za kojim je on jedva stajao jer je bio pijan i to ne jednom nego 100 puta. Kafić Pepino preko puta papirne i rukometnog kluba Čelik.
Kadrovska služba željezare u kojoj je radio je bila udaljena samo par stotina metara.
To je bili klasični "službenik" Željezare. Na poslu uvijek flaša u ormaru, ljudi dolaze, popije se po koja i onda se poslije posla ubije do kraja. :-)
Nisi ti rekao, nego tvoj istomisljenik...Ti si nabacio, onako hinjski, pederluk. A sto se alkohola tice - to je, od navedenog, najbanalnija stvar...Jedan od velikana islama (2. halifa) hz Omer je, takodjer, prije prihvacanja islama bio alkoholicar, uz to cinivsi daleko gore stvari od opijanja. Sve sto je bilo prije prihvacanja Vjere, uz iskreno pokajanje, Gospodar prasta. Sta vise, pise se kao dobro djelo :)
salik79

#40 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

mali_balon wrote:
cindrlimindrli wrote:
Vecu glupost u zivotu ne procitah. 7. Muslimanska je bila gnjezdo kukavickih pizdi koje su se krile iza odreda el muzdahid i vjere, znam ih nekoliko tako da mozes do ujutro pricati suprotno mene boli neka stvar.
Znamo da su svi letili u 7. Muslimansku zbog boljih paketa i bolje hrane, jeste isli su na ratista ali cim je pirgustilo prvi su se dali u bjezaniju.
Uz duzno postovanje - veze ti nemas.
_mufljuz_

#41 Re: Šejh Halil Brzina

Post by _mufljuz_ »

iako ja nesto ne simpatisem halilsona - mene je razocar'o moj sugradjanin americki muslimanski bosnjakistanac dzaferson koji proizvoljnim, da kazem sabanskim seljackim malogradjanskim nacinom pokusava baciti ljagu na ex-komandanta 7 muslimanske...

malo pio...
malo se nije diz'o iz kafane...
malo bio peder...

nama bi trebalo dat oskara za mahalasenje jer smo prevazisli sve granice dobrog ukusa...
mahalanje nas je X-puta izvanredno kostalo u ratu u smislu morala, informacija i svega ostalog a bogumi i puno zivota....
na stranu sto ja ne mogu ni pod razno ni M92bosnjake, ni SDA, nista vezano za te moralne balege al sto bosnjo moRe srat je balega svjetska...

na kraju krajeva - sta i ako je pio i nije se diz'o iz kafane i bio peder?
je l to svekoliki forum ima duple arsine kada neko moze a kada neko ne moze biti pjano i peder?
na kraju krajeva - lik se zakotvio u tekiji nit koga dira nit koga jebe nit njega ko jebe - al eto vazno je covjeka pronijet po ustima i ispirat na najusranije nacine....

meni bi bilo drago kada bi prosjecni bosnjo shvatio da je mahalanje i mahalasenje njegov najveci neprijatelj u licnom, opstem i svakom pogledu....

fuj
Last edited by _mufljuz_ on 18/01/2014 22:27, edited 1 time in total.
_mufljuz_

#42 Re: Šejh Halil Brzina

Post by _mufljuz_ »

mali_balon wrote:
cindrlimindrli wrote:
razocar'o si me jaro ovim bezveznim postom...
sve moze bit al da je 7 muslimanska bila gnjezdo pizdi ne mogu svarit ni s maslom....

i sta je lose sto su ljudi isli za boljim paketima i boljom hranom?????
je l to moramo jest korijenje da bi nekom dokazali da smo asketski askeri bogubojazni i fini ljudi?
mislim mojne jebi ga 'naš suplje :-?

sace tebi prika nesto rec vezano za tu hranu i te usrane pakete - moj stari je u pauzama kad ga nisam vidio sedmicama jer je na "terenu" duzio magacin hrane u jedinici - i dodje jedan lik "eto trebalo bi mi mljeka dijete mi nema sta jest" - i stari mu da svoje sljedovanje mljeka u prahu i njegovo i jos mu pojaca za jednog da bi ga taj isti papson nosio po jedinici po ustima seruci kako moj stari krade taj magacin....

jebo sam starom i to dijete, i mljeko, i njegov kurac kojim me je napravio....
hAZNADAR

#43 Re: Šejh Halil Brzina

Post by hAZNADAR »

cindrlimindrli wrote:
Kako, pa covjek znao reci Selam, insAlah, tekbir,.... tacno kad treba i gdje treba. Strelovit uspon do generala i karijera kojoj bi i tudzmanovi generali pozavidjeli.

Necemo sad o strucnosti SDA kadra, valjda je opcepoznato.
mrsamras

#44 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mrsamras »

salik79 wrote:
Nisi ti rekao, nego tvoj istomisljenik...Ti si nabacio, onako hinjski, pederluk. A sto se alkohola tice - to je, od navedenog, najbanalnija stvar...Jedan od velikana islama (2. halifa) hz Omer je, takodjer, prije prihvacanja islama bio alkoholicar, uz to cinivsi daleko gore stvari od opijanja. Sve sto je bilo prije prihvacanja Vjere, uz iskreno pokajanje, Gospodar prasta. Sta vise, pise se kao dobro djelo :)
Prvo, kako te nije stid porediti Omera sa nekim anonimusom po pitanju ISlama!
Drugo, Za vrijeme zivota Omera je pocela objava islama, a brzina vec rodene kao musliman i ti pravis paralelu izmedu nih dvojice po pitanju alkohola???
Fuuuj
Last edited by mrsamras on 18/01/2014 22:35, edited 1 time in total.
_mufljuz_

#45 Re: Šejh Halil Brzina

Post by _mufljuz_ »

hAZNADAR wrote:
cindrlimindrli wrote:
Kako, pa covjek znao reci Selam, insAlah, tekbir,.... tacno kad treba i gdje treba. Strelovit uspon do generala i karijera kojoj bi i tudzmanovi generali pozavidjeli.

Necemo sad o strucnosti SDA kadra, valjda je opcepoznato.
necemo o strucnosti SDA kadra al Midhat Hujdur Hujka je bio strasan ratnik a inace je covjek koliko ja znam bio obicni kondukter, a Safet Zajko rahmetli oba bili - obicni masinbravar....

sto se mene i ove teme tice - Alahimanet... onako po musljimski
Last edited by _mufljuz_ on 18/01/2014 22:35, edited 1 time in total.
empirers

#46 Re: Šejh Halil Brzina

Post by empirers »

mrsamras wrote:
salik79 wrote:
Drugo, Za vrijeme zivota Omera je pocela objava islama, a brzina vec rodene kao musliman i ti pravis paralelu izmedu nih dvojice???
Fuuuj

Niko ne poredi :D

a HAZRETI Omer je pokusao ubiti poslanika licno,dakle isao sa sabljom do Muhamedove a.s kuce

i opet je kasnije postao jedan od najboljih ljudi
stakasa

#47 Re: Šejh Halil Brzina

Post by stakasa »

Jaruga, samo da te potvrdim za Hujku, bio je kondukter u Autoprevozu prije rata. Covjek neshvatljive hrabrosti
mrsamras

#48 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mrsamras »

empirers wrote:
mrsamras wrote:
salik79 wrote:
Drugo, Za vrijeme zivota Omera je pocela objava islama, a brzina vec rodene kao musliman i ti pravis paralelu izmedu nih dvojice???
Fuuuj

Niko ne poredi :D

a HAZRETI Omer je pokusao ubiti poslanika licno,dakle isao sa sabljom do Muhamedove a.s kuce

i opet je kasnije postao jedan od najboljih ljudi
JEste, ali je Omer imao svoje vrline i prije Islama, kao i mnogi kasnije koji su postali, cijom prihvatanjem je ojacan Islam.
I Poslanik saws je bio poznat po finom vladanju i iskrenom govoru prije objave.
A kod nas ga dode, radit cu sta hocu, pa cu se ''pokajati'' kad dodem u penziju i Allah mi oprostio....kako samo mi Bosnjaci samouvjereni....
salik79

#49 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

mrsamras wrote:
salik79 wrote:
Fuuuj
Vidim da bas i nisi upucen u islam, a rado bi rasparvljao na tu temu...

I nedavno preminuli Ariel Sharon je rodjen kao musliman...I, sta cemo sad?
hAZNADAR

#50 Re: Šejh Halil Brzina

Post by hAZNADAR »

_mufljuz_ wrote:
necemo o strucnosti SDA kadra al Midhat Hujdur Hujka je bio strasan ratnik a inace je covjek koliko ja znam bio obicni kondukter, a Safet Zajko rahmetli oba bili - obicni masinbravar....

sto se mene i ove teme tice - Alahimanet... onako po musljimski
Jedno je biti dobar ratnik i komandant cete,.... ali general, halo general,....
Hajd na stranu sto je bio alhos, svako ima sansu da se popravi, .... ali general.

Pa i da je skriveni talent u strategiji,... opet postati general za toliko malo godina mozes samo u rezimima i sistemima gdje je podobnost ispred strucnosti. Aliji najvise zamjerim sto je po kriteriji vjere(bez obzira ko znao klanjati a ko se samo prilagodio) davao funkcije.
Locked