sema911s wrote:jel postavljac mislio da azijska vozila namjenja evropskom trzistu il sto oni prave za domace trziste,., neznate koliko tu ima razlike i modela koje nikada niste culi,.,
jeferson ti kudis imprezu,. reci jedno avto pored evo lancera koje mozes odvuc na reli stazu i bit konkurentan,.,za 30.000€,.,
il nesto slicno dal postoji u proidaji,., al da je legalno za cestu
impreza zadnjom generacijom pokusala uvuc evropljanima,., jbga svi smo navikli da je impreza relly avto,.sto je izgubila ovom generacijom,., a ta plastika,., jbga kada je vecina impreza zavrsavala sa skidanjem interijera,., a ta losa plastika,. jbga hoces super pogon, motor od kojeg ludis od srece, alu sasiju,.,i jos bi na to neki super interijer,.,nemoze druze,.,
imal i jedan poznat avto osim evo i sti,. jbga meni ima i onome ko zna malko vise o avtima,., (krenucemo od starijih sta mi padne napamet ,., skylini r33, r34,r35,2000gt, razne ipreze, starion, verzije lancera, galant, legacy, sx sasije, fto, gto, pa z serija, rx mazde, jesda da su dans usrali motku sa nekim ekoloskim vozilima al toje zbog zakona
onda pogledas cunere,., porsjecni japanac na razne dodatke avtu koji mu nisu potrebni potrosi od 5000-7000€,.,
eh dizajn jbga svako razlicito voli,., al pogledaj japanska vozila kako izgledaju, dosta vise odaju izgledom nego evropljani,., slabo koji evropski avtic na prvu se oda sta ima pod poklopcom motora,.
I kao sto sam rekao, apsolutno se slazem, WRX i lancer EVO su fenomenalna auta.
ALI, veliko ALI, jesil ti imao priliku voziti ili se voziti u novim Mitshubishijima ili Subaru?
Subaru biljezi ogroman uspjeh na trzistu SAD, jer su se orijentisali na mame sa troje djece i slicno. Outback? S obzirom gdje zivim za mene se to auto ubilo, jer skijam bar dva puta sedmicno i sl. Ali, prvo, iz Outbacka su izbacili turbo motor. Ej, Subaru nema turbo motor u Outbacku. Imaju 2.5i i 3.6R i to ej to. 3.6 R mozes samo dobiti sa CVT mjenjacem (ne znam koja budala izmisli taj mjenjac). Ista situacija je i sa Foresterom.
Ja sam kontao uzeti Forestera (uzeo Tiguana). Mozes birati 2.5i, st je slabo za to auto, ili 2.5T koji dolazi samo sa 4-brzinskim mjenjacem. Novi Forester isto NEMA turbinu, a isto je opremljen sa CVT mejenjacem.
Subaru je sito promjenio filozofiju. Ni WRX nije sto je nekad bio, i slazem se, bruka japanskih auta iz proslosti su dobra, NSX, Mazda Miata, Skyline itd. Medjutim, toga vise nema, Honda je skroz motku usrala, Nissan se nekako drzi jer imaju GT-R, ali nemaju niti jedno auto koje ima sportsku notu za obicnog covjeka, jer slabo ko moze priustiti Nissan GT-R.
Zato kazem Mazda je nekako najkarizmaticnija, jer nudi stvarno extra dizajn za svaciji dzep.
Ono gdje japanci siju evropljane je pouzdanost, tj. jednostavnost s kojom naprave auto. Evropljani moraju vazda da zakomikuju auto, ubijaju sa cijenama (u SAD opet moraju da se takmice sa japancima pa su i cijene evropskih auta dosta nize). Iskreno, pored onakve Mazde 6 kupiti Passata ili Opea i sl, je fakat glupost. Ali opet, to ej nas mentalitet.
Kada bi Mazda 6 dolazila sa motorom koji meni odgovara, bez razmisljanja bi je uzeo.