Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

HardCore

#26 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by HardCore »

Cossack wrote:
sprej wrote:Pa ovi iz BL pravo jeftini, baš gledam u odnosu na next.ba, genelec...
u čemu je fora, gledam daju i garanciju npr. na procesore 36.mj.
Kakva su iskustva, je li sve regularno?
Ako mislis na ove sto prodaju preko pika fora je u tome sto ne placaju pdv, sto ne placaju prostor, radnike i naravno sto sutra mogu ukinuti pik profil, bez ikakve obaveze prema ikome.

Sigurno ce oni radi jednog ukinuti radnju, a ovako imaju cistu zaradu,,, naravno garanciju dobijas od kim tec i gdje imaju svoj servis tu ga i radis :)

servis za sarajevo od kim tec

tel. Sarajevo: +387 33 639 887

nazoves i pitas kako to ide i gdje sve mozes servisirati ukoliko neka komponenta rikne :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#27 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by Entropio »

Entropio wrote:Naručiću na Next pa ću javiti kako prođe.
Sve pohvale za Next. :thumbup:

Naručio online i u roku od 3 dana mi je dostavljen kompjuter na adresu (besplatna poštarina). Sve prošlo veoma glatko i bez nerviranja.

Definitivno ih preporučujem.
Forsaken

#28 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by Forsaken »

Jel ima Next fizicku radnju gdje se moze otici?

U slucaju kvara komponente jel ima fizicki servis?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#29 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by Entropio »

Forsaken wrote:Jel ima Next fizicku radnju gdje se moze otici?

U slucaju kvara komponente jel ima fizicki servis?
Imaju radnju u A. B. Simića 2B, ali oni daju svakako garanciju proizvođača... dakle, garancija od Kim-Teca, tako da je sve sigurno.
mayab

#30 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by mayab »

Nermin_BH wrote:Nisu lose cijene ni na winwin.ba. Samo ne znam gdje se oni nalaze u Sarajevu nit sam kupovao sta od njih.
Evo iskustvo iz prve ruke.Tako reci slucajno naletio na njih, mada kad bolje razmislim , mislim da radnju u Hrasnom imaju barem 6-7 godina!
Uglavnom prije nekih mjesec dana sam si sklapao novu konfiguraciju, gledao kod plusa i imteca, cijene visoke, i sto je jos gore ponuda JADNA (kada jedan plus ima ravno tri intel i tri amd procesora u ponudi :shock: ) onda kako rekoh naletim na ovaj WINWIN tačka ba, cijene do 25% ispod ostalih,izbor ogroman, narucivanje preko weba, strana perfektno pregledno uradjena, isporuka u roku 7 dana.
Od mene im čista desetka! :thumbup:
lucatoni05

#31 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by lucatoni05 »

Da ne otvaram novu temu evo ovdje cu pitati interesuje me da li je iko uzimao one reparirane graficke kartice u prodavnici http://www.winwin.ba/ jer trenutno u ponudi imaju Sapphire HD 7850 1Gb repariranu za 180KM sa 12 mjeseci garancije, ali citao sam po forumima komentare od raznih ljudi, jedni govore da je to veliki rizik uzimati drugi koji su kupovali da su zadovoljni, sad ne znam sta da radim, da li da kupim ovu repariranu ili neku novu koja je slabija?
febo_acm

#32 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by febo_acm »

Ako imas garanciju onda ne znam u cemu je poblem :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Qler

#33 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by Qler »

12 mjeseci garancije, ako ce se pokvariti pokvarit ce se u prvih mjesec exploatacije... e sad i novu kad kupis moze se pokvariti poslije 12 mjeseci... Ako je garancija OK ako postuju, ne vidim zasto ne bi kupio.
homega

#34 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by homega »

lucatoni05 wrote:Da ne otvaram novu temu evo ovdje cu pitati interesuje me da li je iko uzimao one reparirane graficke kartice u prodavnici http://www.winwin.ba/ jer trenutno u ponudi imaju Sapphire HD 7850 1Gb repariranu za 180KM sa 12 mjeseci garancije, ali citao sam po forumima komentare od raznih ljudi, jedni govore da je to veliki rizik uzimati drugi koji su kupovali da su zadovoljni, sad ne znam sta da radim, da li da kupim ovu repariranu ili neku novu koja je slabija?
Kako se grafička kartica "reparira", šta se na njoj mijenja?
lucatoni05

#35 Re: Gdje kupiti kompjuter u Sarajevu?

Post by lucatoni05 »

Evo odgovor na pitanje kakve su to reparirane graficke i sta obuhvata garancija:

Reparirane graficke su graficke koje se vraćaju fabrici na doradu jer su imale neki problem, dakle servisirane te naknadno testirane. Kao takve, vraćaju se u običnoj bijeloj ambalaži, ne u fabričkom pakovanju i imaju garanciju 12 mjeseci a garancija obuhvata sve osim fizičkih oštećenja.
Post Reply