Koliko dnevno trosite novca?
-
prezimenko
#26 Re: Koliko dnevno trosite novca?
20-30KM dignem sa bankomata idem onim folom "pita i gorivo mi uvijek isto košraju.. jedem pitu za 3KM a tankam za 30KM
"
-
seshat
#27 Re: Koliko dnevno trosite novca?
jel' ovo pišeš koliko dnevno potrošiš? ili dobro pamtiš?Black swan wrote:evo u januaru
14
4
10,7
12
6
5,3
0,9
6
3
2,1
80
55
5
110
A ja koliko trošim? pa ne znam koliko imam i koliko mi treba. nekada prođe 2-3 dana ni markice, pa onda dan samo nešto trošim. i tako. volim novac, ali volim i da ga trošim na vlastite ćeife. radim da bih trošila, šta će mi pare. radnim danima često ne trošim puno, ručak ne plaćam, kao ni kafu, ne pušim i ako odmah s posla odem kući ništa ne potrošim. ali nadoknadim kada odem na kafu poslije posla... mislim kafu
- staxx
#28 Re: Koliko dnevno trosite novca?
mozda bi dobro bilo da navedem da meni za razliku od vecine niko kuci ne kuha i ne ceka sa ruckom, a ja bas nisam strucan kuhar... tako da je meni dorucak/rucak/vecera neki fast food, pitara, pekara itd... i ko ne zna sta je to ne moze ni da razumije da je to najskuplji nacin ishrane..dorucak 7 - 10 KM . Rucak 7 - 10 KM ko ti je babo?
2 - 3 kafe 10 KM pa jbg moras li u Fensi kafice?
A DA TE VIDI BABO??????
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#29 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Pa neko zaista ne pusi, nosi hranu od kuce na posao, ode na jednu kafu u toku dana, ne igra kladionicu...i sad treba bit cudno sto neko gleda kako da ustedistaxx wrote: ovo sve neki aman stedljivi, nit pije nit pusi, nit jede.. povazdan ´nako gleda u zid i zivi od have sta li...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Koliko dnevno trosite novca?
grijanje internet kablovska stanarina sok kifla mlijeko...Bambi_na_kofeinu wrote:Ovo ti na kraju puk'o film i skršio za sve one dane kad si vodio računa da budeš racionalan?Black swan wrote: 110
- staxx
#31 Re: Koliko dnevno trosite novca?
ma nije problem u tome, shvatam treba stediti... ali vala ne trude se ni oni da nas "meraklije" shvate... a takodje cisto sumnjam da je ovo sto ovdje navode zaista slika stvarnosti...ladyblue18 wrote:Pa neko zaista ne pusi, nosi hranu od kuce na posao, ode na jednu kafu u toku dana, ne igra kladionicu...i sad treba bit cudno sto neko gleda kako da ustedistaxx wrote: ovo sve neki aman stedljivi, nit pije nit pusi, nit jede.. povazdan ´nako gleda u zid i zivi od have sta li...
- Skyfox
#32 Re: Koliko dnevno trosite novca?
ustedim na jednom izgubim na drugom mjestu... Radnim danom mogu otici na rucak za 5-6KM (sarajevska periferija
) na pauzi ili nositi od kuce neke grickalice za isti iznos, poneka kafa i to je to... Zato vikendom nadoknadim propusteno. jbg jos ako placas za dvoje nema te na mapi. Gledam da ustedim gdje mogu ali isto da bas ne stedim na sebi previse 
-
l33t
#33 Re: Koliko dnevno trosite novca?
pa dobro razumijem to da moras jesti napolju, al kako za dorucak potrositi 10KM ? a moze i jeftinije.... najedes se pite za 3 4 5 KM max i eto Jogurt 6KM :Ostaxx wrote:mozda bi dobro bilo da navedem da meni za razliku od vecine niko kuci ne kuha i ne ceka sa ruckom, a ja bas nisam strucan kuhar... tako da je meni dorucak/rucak/vecera neki fast food, pitara, pekara itd... i ko ne zna sta je to ne moze ni da razumije da je to najskuplji nacin ishrane..dorucak 7 - 10 KM . Rucak 7 - 10 KM ko ti je babo?
A DA TE VIDI BABO??????
- Bambi_na_kofeinu
#34 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Mah, u moje vrijeme se studentu davala fiksna cifra, pa ti razvuci i snađi se kako znaš. Posebno student koji nije iz Sarajeva ili gdje već studira. Kako se samo brzo usvoji znanje kuhanja i ganjanja akcija i sniženja.ladyblue18 wrote: Pa neko zaista ne pusi, nosi hranu od kuce na posao, ode na jednu kafu u toku dana, ne igra kladionicu...i sad treba bit cudno sto neko gleda kako da ustedi
Naravno da nemaju svi studenti isti standard i ko ima love i ne mora živjeti tri dana na makaronima s pavlakom...ali nije sve u standardu, nešto je i u odgojnim metodama.
Doduše, u moj vakat i za biti meraklija nije ti trebala babina lova za kladionicu.
@Black swa, zezam te, i ja volim voditi evidenciju.
-
hzsa22
#35 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Neki dnevni prosjek je 20-30 KM. Ne pusim, ne pijem, ne kockam. Jednostavno, jedem vani sto me zakla + kad krenem sa posla navecer uvijek nesto za kuce uzmem voce, sok tako da se nabere.
- staxx
#36 Re: Koliko dnevno trosite novca?
ma nakupi se toga.. to je cudo jednopa dobro razumijem to da moras jesti napolju, al kako za dorucak potrositi 10KM ? a moze i jeftinije.... najedes se pite za 3 4 5 KM max i eto Jogurt 6KM :O
uvijek ti u kuci zafali nekih stvari a koje ne racunas u svoj "dnevni trosak"
recimo ides u kupovinu i shvatis da ti treba vreca za smece, kaladont i fairy
sutra mi nece trebati te 3 stvari, trebace mi 3 druge
za rucak i veceru obavezno mi ode 15-tak KM (ha kuhao kuci neke gluposti, ha jeo negdje vani)
sve u svemu skopo je brate postalo pravo... ja se sjecam nakvih vremena kad je gorivo bilo 1.25KM, hljeb 1KM, drina 1KM
pa jebote cener je bio NATO
- S4mpion
#37 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Za neki normalan izlazak je sasvim dovoljno 5-10KM, da, bez bojazni, sjedneš gdje ti volja.
10KM za doručak, ručak, večeru, je meni neshvatljivo
, hamburgeri su po 2.5, pitom da se ubiješ za 5 još da te iznesu iz buregdžinice.
10KM za doručak, ručak, večeru, je meni neshvatljivo
- staxx
#38 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Bambi iskreno reci jesil pusac?
ti ovdje solis svima pamet ko ima kakav porok kako je to bacanje para kroz prozor i neracionalno upravljanje novcem, a siguran sam da i ti imas kao i svako neki svoj porok... nemoj kudit tudju avliju bez da svoju pometes
ti ovdje solis svima pamet ko ima kakav porok kako je to bacanje para kroz prozor i neracionalno upravljanje novcem, a siguran sam da i ti imas kao i svako neki svoj porok... nemoj kudit tudju avliju bez da svoju pometes
-
hzsa22
#39 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Zavisi iz cije perspektive gledas. Meni kao studentu je bilo neshvatljivo platiti rucak vise od 6-7 KM. Meni kao radniku rucak nije rucak ako nisam pojeo supu i glavno jelo.S4mpion wrote:Za neki normalan izlazak je sasvim dovoljno 5-10KM, da, bez bojazni, sjedneš gdje ti volja.
10KM za doručak, ručak, večeru, je meni neshvatljivo, hamburgeri su po 2.5, pitom da se ubiješ za 5 još da te iznesu iz buregdžinice.
-
lajkujMe
#40 Re: Koliko dnevno trosite novca?
To uveliko zavisi kod mene, npr evo zadnjih dana sam uspio dnevno do 5 km trositi, al zato jucer sam spiskao 50 km treptajom oka, gorivo i bezidejna kupovina hrane (nemojte te to raditi) pa sam nabacao sta god mi je zapalo za oko da imam 2 dana hrane 
- vaučer
#41 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Oko 20-30 uglavnom za nas troje.
-
x_lecter
#42 Re: Koliko dnevno trosite novca?
nije bitan babo ... bitno da me zene videl33t wrote:dorucak 7 - 10 KM . Rucak 7 - 10 KM ko ti je babo?staxx wrote:o tom ti govorimx_lecter wrote:dorucak: 7-10 km
ručak: 7-10 km
kladara 2-5
2-3 kafe ... 10 km
cigare: 4 km
to je ono standardno ... bude tu jos svasta nesto ... vikendom se popije 20-50 km![]()
ovo sve neki aman stedljivi, nit pije nit pusi, nit jede.. povazdan ´nako gleda u zid i zivi od have sta li...
A DA TE VIDI BABO??????
-
l33t
#43 Re: Koliko dnevno trosite novca?
cuj lectera sto se razbacuje 
- Bambi_na_kofeinu
#44 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Nisam. Da jesam rekla bih da je porok i da sam poročna i ne bih se iščuđavala što mi lova nestaje.staxx wrote:Bambi iskreno reci jesil pusac?
Ne znam šta hoćeš da ti se kaže, da cigare, par kafa na dan i kladionica nisu luksuz?
Ok je luksuzirati, ali luksuzirati i ibretiti se kako je sve to skupo je van pameti.
Luksuzirati na račun roditelja i ibretiti se kako je sve to skupo je prosto glupo.
Što ne znači da nemaš svako pravo biti luksuzan i finansijski glup, može ti se.
Ja recimo volim slatko, slatko deblja, i sad ja spucam po' tepsije kolača, ono kašikom, i onda dođem čuditi se kako imam dijabetes i 2-metarsku guzicu bi bilo strašno glupo.
-
l33t
#45 Re: Koliko dnevno trosite novca?
zelis reci da imas guzicu 2m ? pics plxBambi_na_kofeinu wrote:Nisam. Da jesam rekla bih da je porok i da sam poročna i ne bih se iščuđavala što mi lova nestaje.staxx wrote:Bambi iskreno reci jesil pusac?
Ne znam šta hoćeš da ti se kaže, da cigare, par kafa na dan i kladionica nisu luksuz?
Ok je luksuzirati, ali luksuzirati i ibretiti se kako je sve to skupo je van pameti.
Luksuzirati na račun roditelja i ibretiti se kako je sve to skupo je prosto glupo.
Što ne znači da nemaš svako pravo biti luksuzan i finansijski glup, može ti se.
Ja recimo volim slatko, slatko deblja, i sad ja spucam po' tepsije kolača, ono kašikom, i onda dođem čuditi se kako imam dijabetes i 2-metarsku guzicu bi bilo strašno glupo.
- S4mpion
#46 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Sve zavisi i od toga o kakvom se radniku radi, možda je radnik, a možda je "radnik", ali opet, izvrnut danas cvaju ili više samo za hranuhzsa22 wrote:Zavisi iz cije perspektive gledas. Meni kao studentu je bilo neshvatljivo platiti rucak vise od 6-7 KM. Meni kao radniku rucak nije rucak ako nisam pojeo supu i glavno jelo.S4mpion wrote:Za neki normalan izlazak je sasvim dovoljno 5-10KM, da, bez bojazni, sjedneš gdje ti volja.
10KM za doručak, ručak, večeru, je meni neshvatljivo, hamburgeri su po 2.5, pitom da se ubiješ za 5 još da te iznesu iz buregdžinice.
-
kakavdanakneiskustvu
#47 Re: Koliko dnevno trosite novca?
tablete 1
kruh 1,5
pijaca 6
konzum 12
kruh 1,5
pijaca 6
konzum 12
- Michio Kaku
#48 Re: Koliko dnevno trosite novca?
prije, oko stoju dnevno. sad, manje, oko 50 dnevno, 1600 mjesecno.
-
hzsa22
#49 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Nisam na drzavnoj sisi, jutros sam otisao na posao u pola 9, dosao u 20h sto samo po sebi implicira da radim za privatnika ,doduse stranog.S4mpion wrote:Sve zavisi i od toga o kakvom se radniku radi, možda je radnik, a možda je "radnik", ali opet, izvrnut danas cvaju ili više samo za hranuhzsa22 wrote:Zavisi iz cije perspektive gledas. Meni kao studentu je bilo neshvatljivo platiti rucak vise od 6-7 KM. Meni kao radniku rucak nije rucak ako nisam pojeo supu i glavno jelo.S4mpion wrote:Za neki normalan izlazak je sasvim dovoljno 5-10KM, da, bez bojazni, sjedneš gdje ti volja.
Breakdown troskova jucer i danas:
Jucer
- Sendvic- 4 KM
- Kafa - 2 KM
- Rucak - 9 KM
- Taksi - 3 KM
- Narandze - 2,5 KM
- Cola - 1 KM
-Kinder maxi - 1 KM
Ukupno: 22,5 KM
Danas
- Dorucak - 6 KM
- Jogurt - 1 KM
-Rucak (2 osobe) - 25 KM
-Taksi - 3 KM
-Red bull - 3 KM
Ukupno: 38 KM
Prosjek 2 dana: 30 KM
-
mistek
#50 Re: Koliko dnevno trosite novca?
Kakav crni doručak za cenera? Pa gdje se to doručkuje? I ja se nekad ubijem pitom, preko po kile za doručak, ali kad se uprosječi, ne može izaći ni 5KM doručak, da ganjaš da skršiš što više. Hajd ručak shvatam (iako je i to bez da se imalo štedi), ali doručak 10 KM? Ja vala ne mogu skontati kako se to toliko namakne, ma šta da se radi.
Ni ovo 2-3 kahve za 10KM mi nije jasno i gdje se to pije
Ni ovo 2-3 kahve za 10KM mi nije jasno i gdje se to pije