SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bakir1

#26 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Bakir1 »

ako kupujes od auto kuce mozes dobiti povrat 19 MWST, ako kupujes od fizickog lica tesko veoma.
ne znam koje aute gledas, ali ja bih radije oktaviju sa malo vecom kilometrazom i malo slabijim motorom jer ih puno vise i pojavile su se kao rabljene u zamjeni za nove modele.
evo nek te zena jos malo upegla, bumbar tdi
http://rabljenavozila.ba/auto/seat-alte ... rettyPhoto
_mufljuz_

#27 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by _mufljuz_ »

gobman wrote:
Better Man wrote:
_mufljuz_ wrote:26 hiljada maraka za auto star 4 godine - ne bih dao vala....to je mozda spakovani Audi A4 ali vala previse je previse....
Jeste previše i za te novce može kupiti novi C4 kao što je uradio jedan forumaš nedavno.
Mene od novog auta najviše odbija gubitak vrijednosti u prvoj godini i do 25%.
A problem je u ponudi pronaci auto star 2 godine, bar kod nas nema takvog :)
Iako sam svjestan svih prednosti novog auta, garancija i sl. misljenja sam da je dobar mladji polovnjak uvijek bolja investicija od potpuno novih kola.
pa kad mislis da je tvoje misljenje ispravno iskesiraj za njega tu lovu i cao djaci.
otvoris temu pitas za misljenje i onda tvrdis da je tvoje ispravno.
covjek kupio nedavno novog citroena dizlu za manje para nego sto kosta taj audi a tebi se daje ta svota samo zato sto ima krugove iako je 4 godine star...
i da - cisto sumnjam da ce neko dampirat cijenu auta za 3000 maraka tek tako osim ako mu bas ne gori pod nogama da ga proda....
Bakir1

#28 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Bakir1 »

nego sta ce, vec se passat b7 vrti oko tih para od 26 ;-)
_mufljuz_

#29 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by _mufljuz_ »

Bakir1 wrote:nego sta ce, vec se passat b7 vrti oko tih para od 26 ;-)
pa zato kazem sto uopste otvara temu ako je vec zakljucio sam zakljucke ha ja
nemas pojma dodjes otvoris temu i onda pocnes pametovat.

out of discussion
gobman

#30 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Ne zuri mi se sa kupnjom. I ne moram platiti sve sto mi se kaze. Pa ni exea.
I pitao sam za misljenje koliko vrijedi ovaj auto. Bez ljutnje.
poz :)
johntra

#31 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by johntra »

Kratko i jasno, ne vrijedi...Ako ti nije mrsko traži dalje, a ako si se baš zagrijao za njega, obori cijenu što više...
gobman

#32 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Bakir1 wrote:ako kupujes od auto kuce mozes dobiti povrat 19 MWST, ako kupujes od fizickog lica tesko veoma.
ne znam koje aute gledas, ali ja bih radije oktaviju sa malo vecom kilometrazom i malo slabijim motorom jer ih puno vise i pojavile su se kao rabljene u zamjeni za nove modele.
Sve super. Baš kako moja mila supruga zamislja obiteljsko auto. :kiss:
A ja mislim da bi ovako teskom i velikom autu trebalo jos samo malo snage pogotovo kad krenemo od Konjica uz Bradinu. Bar da je od 105 KS :-)
_mufljuz_

#33 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by _mufljuz_ »

gobman wrote:
Bakir1 wrote:ako kupujes od auto kuce mozes dobiti povrat 19 MWST, ako kupujes od fizickog lica tesko veoma.
Sve super. Baš kako moja mila supruga zamislja obiteljsko auto. :kiss:
A ja mislim da bi ovako teskom i velikom autu trebalo jos samo malo snage pogotovo kad krenemo od Konjica uz Bradinu. Bar da je od 105 KS :-)

:lol: ajoj - jos jedan sprinter kome 90 KS nije dosta :D
ako je 105 - onda bi falilo jos onih 15 - ako je 120 KS jebi ga fali mu onih 30 da namiri za 150 ili 160. :lol:
i bosnjo ko bosnjo - njemu je mjerna jedinica snage auta prelaz preko Ivana :mrgreen:

kako vidim svi sadasnji i buduci autodileri bi trebali da imaju u ponudi chiptunning motora 15-20 KS Ivan Sedlo Edition :mrgreen:
Bakir1

#34 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Bakir1 »

ako vozaris iz konjica u sarajevo svaki dan malo je, ako moras "pretrpiti" taj put 6 puta godisnje dovoljno je.
uostalom uvijek ce biti neko brzi i ko ce tebe nervirati bilo to uzbrdo ili na pravcu.
neki dan svojoj zeni pricam i prisjecam se kako je stari sa renolom 4 i brako prikolicom i nas cetvero u autu isao tim putem bez problema i kako sam zapamtio ta putovanja, sad ako ne sazuljas bradinu za 10 min problem
_mufljuz_

#35 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by _mufljuz_ »

Bakir1 wrote:ako vozaris iz konjica u sarajevo svaki dan malo je, ako moras "pretrpiti" taj put 6 puta godisnje dovoljno je.
uostalom uvijek ce biti neko brzi i ko ce tebe nervirati bilo to uzbrdo ili na pravcu.
neki dan svojoj zeni pricam i prisjecam se kako je stari sa renolom 4 i brako prikolicom i nas cetvero u autu isao tim putem bez problema i kako sam zapamtio ta putovanja, sad ako ne sazuljas bradinu za 10 min problem
ja ti se zivotom kunem da je 60% neznanje voznje auta - ja sam presao taj jebeni BH autobenchmark Ivan nakon Volva S80 i Mitsubishija od 180 KS sa opel kadettom 1.7 D i nista posebno - pomalo sporo - pomalo ga nategnes - al picis normala - samo prosjecnom bosnji 90-100-120 KS nije dosta.

a da ima 150KS imao bi 11L potrosnje dizela pa bi mu bila problem potrosnja - u zagradi - bosnjo bi se jebo al da mu ne udje.

i jos nesto - isao sam sa micubisijem koji je imao 180 KS onako ne bas da sam forsirao ali malo brze - i oprasi me Fiat Punto NONHGT bilo koji JTD, 1.2, 1.4 ne znam - ko iz p'cke....
gobman

#36 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

_mufljuz_ wrote:
:lol: ajoj - jos jedan sprinter kome 90 KS nije dosta :D
ako je 105 - onda bi falilo jos onih 15 - ako je 120 KS jebi ga fali mu onih 30 da namiri za 150 ili 160. :lol:
i bosnjo ko bosnjo - njemu je mjerna jedinica snage auta prelaz preko Ivana :mrgreen:

kako vidim svi sadasnji i buduci autodileri bi trebali da imaju u ponudi chiptunning motora 15-20 KS Ivan Sedlo Edition :mrgreen:
_mufljuze_ zar ti ne napisa EOD -End Of Discussion ;-)

Pomalo skreces sa teme.
Pitanje je koliko vrijedi odredeni automobil. Prihvatam i sugestije, ok!
Ali sa promijenjena 3 svoja auta i voznje nekoliko tudjih, (racunajuci i nova novcata vozila sa najlonima na sicevima), kao i sa predenih preko 600.000 km jako dobro znam sta trazim i sta mi treba.
I da, auto koristim dosta za posao, ne za vozikanje i pokazivanje po gradu.
Iskreno, EXEO mi je ruznjikav ali na to se zaboravi cim sjednes u njega. Bitno je da ima sve ostale kvalitete koje su mi potrebne. Zato se raspitujem i trazim ozbiljne sugovornike kojih ovdje ima na forumu.
gledao sam i jos gledam Skodu octavia, ford mondeo, fiat cromu itd...
DAj nesto konkretno reci sa argumentima, a ne glumi ''Bosnju'' saljivdziju k'o sto je Semso iz nase male klinike. Ne svidja mi su humor takvog tipa. poz
gobman

#37 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Bakir1 wrote:ako vozaris iz konjica u sarajevo svaki dan malo je, ako moras "pretrpiti" taj put 6 puta godisnje dovoljno je.
Bila su to zlatna vremena, slazem se i zalim za njima.
Ne nerviraju me ljudi na cesti, vozim svojim tempom, nikada nisam pretekao na punoj ili oduzeo prednost. Volim mirnu i rasterecenu voznju. Ali nije na odmet kada vozis negdje malo dalje imati nesto malo vise konja i moci na autocesti bez velike buke u kabini drzati solidan putni prosjek.
Bakir1

#38 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Bakir1 »

pitanje je veliko kada ces ti i koliko osjetiti tj upotrjebiti tih dodatnih 30 ili kusur konja, meni je apsolutno isto ici uz bradinu sa renolom 5 od 30 kw ili sa passatom od 103 kw, isto ama bas isto, ako je auto ispravan popeti ces se i ovako i onako ako nije opet ti ga na isto dodje.
ogranicenja na cestama, sem ovo malo jada od autoputa, su ostala manje vise ista kao i u periodu kada se preko bradine i ivana islo sa ficom, jugom, skodom 120 ls i tim za danasnji tempo zivota sporim autima, sada kada imas aute koji su jaci i po 4 puta od tih, imas samo lazni osjecaj samopouzdanja u fol mogu ja to, mozes ali ces popusiti kaznu za prebzu voznju ili sebe i svoje vozacke osobine pogresno procjeniti.
ne govorimo ovdje o "monstrumima" tipa evolutiona sa pametnim pogonima koji se ispuca kao iz pracke pa i sam kao takav biser tehnoloskog umjeca cesce ce te dovesti u nepriliku tipa prekrsaja i gubljenje glave na ramenima, nego o autu kakav si inicijalno opisao, skromnih troskova za odrzavanje tj sipanje goriva i koji ce bez problema posluziti narednih 200.000 km, argument koji govori kontra toga je eh znas ima "samo" 66 KW, pa jebem mu misa tamic je imao manje KW a uredno je sibao uz bradinu i niz bradinu sa teretom na ledjima i to sve u vakat ;-)
dado_

#39 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by dado_ »

Zasto ne traziti "originala" ako ti se vec svidja? jest 3 godine stariji, ali su kilometri super, oprema solidna (bi-xenon, fine felge...) i cijena razumnija puno, spustis ga na 17- 18 i deri :)
http://rabljenavozila.ba/auto/audi-a4-2 ... rettyPhoto
gobman

#40 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Bakir1 wrote:pitanje je veliko kada ces ti i koliko osjetiti tj upotrjebiti tih dodatnih 30 ili kusur konja, meni je apsolutno isto ici uz bradinu sa renolom 5 od 30 kw ili sa passatom od 103 kw, isto ama bas isto, ako je auto ispravan popeti ces se i ovako i onako ako nije opet ti ga na isto dodje.
ogranicenja na cestama, sem ovo malo jada od autoputa, su ostala manje vise ista kao i u periodu kada se preko bradine i ivana islo sa ficom, jugom, skodom 120 ls i tim za danasnji tempo zivota sporim autima, sada kada imas aute koji su jaci i po 4 puta od tih, imas samo lazni osjecaj samopouzdanja u fol mogu ja to, mozes ali ces popusiti kaznu za prebzu voznju ili sebe i svoje vozacke osobine pogresno procjeniti.
ne govorimo ovdje o "monstrumima" tipa evolutiona sa pametnim pogonima koji se ispuca kao iz pracke pa i sam kao takav biser tehnoloskog umjeca cesce ce te dovesti u nepriliku tipa prekrsaja i gubljenje glave na ramenima, nego o autu kakav si inicijalno opisao, skromnih troskova za odrzavanje tj sipanje goriva i koji ce bez problema posluziti narednih 200.000 km, argument koji govori kontra toga je eh znas ima "samo" 66 KW, pa jebem mu misa tamic je imao manje KW a uredno je sibao uz bradinu i niz bradinu sa teretom na ledjima i to sve u vakat ;-)
Dobro, dobro, priznajem, malo sam se zaletio :-D
Cesto idem u Hrvatsku, a oni imaju solidne ceste i autoceste. Takodjer planiram ici i do Svice i Njemacke, vise puta, pa u skladu sa svojim zeljama i planovima malo pokusavam prilagoditi i karakteristike novog-polovnog auta.
Po mome iskustvu, za normalnu voznju malo tezeg auta optimum je sto bi mufljuz rek'o 120 KS, ali bez zelje za dodatnih 30 ks.
A zasto exeo- pa eto slucajno poznajem vise ljudi koji iscrpljuju audije na cijoj je platformi napravljen exeo i koji su presli i po 400.000 km bez ikakvih vecih troskova izuzev redovnog odrzavanja.
zato sam zakljucio da bi ovaj auto trebao po svemu sudeci biti u slicnom nivou kvaliteta. I to mi je jedini motiv.
S druge strane do para nisam dosao lako i nemam ih za bacanje pa zato dosta vagam. A buduci da od ozbiljnih forumasa mozes cuti i ozbiljno misljenje ja sam ovdje.
Usput, ima li neko iskustava sa Inter-autom u Tuzli? Kakvi su? Na piku imaju sve pohvale od korisnika.
gobman

#41 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

dado_ wrote:Zasto ne traziti "originala" ako ti se vec svidja? jest 3 godine stariji, ali su kilometri super, oprema solidna (bi-xenon, fine felge...) i cijena razumnija puno, spustis ga na 17- 18 i deri :)
http://rabljenavozila.ba/auto/audi-a4-2 ... rettyPhoto
Za razmisliti :roll:
Cijena odlična. Sumnjivo mala kilometraža
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#42 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by mali_milojica »

Ako hodas sa 25k KM kesa okolo,mozes slobodno pogledati i kojeg A4 B8. Vjerovatno je presao malo vise od Exea,ali je ispred njega svjetlosnu godinu u svemu
Pirija

#43 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Pirija »

mali_milojica wrote:Ako hodas sa 25k KM kesa okolo,mozes slobodno pogledati i kojeg A4 B8. Vjerovatno je presao malo vise od Exea,ali je ispred njega svjetlosnu godinu u svemu

nedavno sam se bas iznenadio kad sam vidjeo na PIK-u B8 za 23k KM 1.8T benzinac
definitivno bolji izbor nego nov Exeo
drndalo

#44 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by drndalo »

Kad spomenu autoput i brzinske prosjeke, da ja malo zakuham... 8)

Nedavno sa Ibizom 1.4 TDI na autoputu, 160 km/h na okruglo 3000/min. Dakle auto nize klase, pa mu izolacija nije najbolja, motor melje kao mlin za kafu, ali zahvaljujuci mjenjacu kojem 5-u realno u gradu ne mozes koristiti, dere blizu svoje max. brzine na tih 3000/min... DakleN, nije sve ni u konjima...

Kad spominjes 90 KS TDI, ima li taj plivajuci zamajac posto si spomenuo troskove odrzavanja...? Ako ima, to poskupljuje tu pricu... Ako taj nema, a onaj od 110-120 KS ima, onda ovaj sto nema ima jeftinije odrzavanje kroz te godine exploatacije...

Da se ne hvalim, ali ja uz Bradinu i sa Skodom Felicijom 1.3 na plinu slabo koga ispred sebe pustim, jeste da se dere ko da je koljem (>4500/min.), ali neka se malo i propuse i izbaci chadj od onih gradskih voznji... U svakom slucaju, tih 4-5-6 min. dernjanja mi ne smeta...

P.S. Slusaj zenu... Dugorocno isplativo... :wink:
Pirija

#45 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Pirija »

drndalo wrote:Kad spomenu autoput i brzinske prosjeke, da ja malo zakuham... 8)

Nedavno sa Ibizom 1.4 TDI na autoputu, 160 km/h na okruglo 3000/min. Dakle auto nize klase, pa mu izolacija nije najbolja, motor melje kao mlin za kafu, ali zahvaljujuci mjenjacu kojem 5-u realno u gradu ne mozes koristiti, dere blizu svoje max. brzine na tih 3000/min... DakleN, nije sve ni u konjima...

Kad spominjes 90 KS TDI, ima li taj plivajuci zamajac posto si spomenuo troskove odrzavanja...? Ako ima, to poskupljuje tu pricu... Ako taj nema, a onaj od 110-120 KS ima, onda ovaj sto nema ima jeftinije odrzavanje kroz te godine exploatacije...

Da se ne hvalim, ali ja uz Bradinu i sa Skodom Felicijom 1.3 na plinu slabo koga ispred sebe pustim, jeste da se dere ko da je koljem (>4500/min.), ali neka se malo i propuse i izbaci chadj od onih gradskih voznji... U svakom slucaju, tih 4-5-6 min. dernjanja mi ne smeta...

P.S. Slusaj zenu... Dugorocno isplativo... :wink:
đ

sreca za nas ostale pa imaju 2 trake uz bradinu :D
drndalo

#46 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by drndalo »

A ne znas da sam ja svoju Feliciju prosirio da lezi bolje u krivinama toliko da uz malo micanja od desne bankine zauzmem skoro obje trake... Jer REJSER sam majko ja...... :mrgreen:
citroen xm

#47 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by citroen xm »

Ih koliko sam puta taj famozni Ivan prešao sa Audi 80 cc 1.6 benzin/plin i smiješnih 75 KS. I ništa nije falilo ni autu ni meni.
gobman

#48 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Kolko vidim najbolje je da uzmem il' feliciju il' audija osadesetku, a razliku love orocit sa kamatom od 2% godisnje
hihihi :D
_mufljuz_

#49 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by _mufljuz_ »

gobman wrote:Kolko vidim najbolje je da uzmem il' feliciju il' audija osadesetku, a razliku love orocit sa kamatom od 2% godisnje
hihihi :D
najbolje ti je visak adrenalina isporucit zeni najmanje 2x dnevno - kad te zena isprazni bice ti dovoljan i smartov motor, garaci u stau, laganica rukice kroz prozor, slusas Frederika Šopena da te raskuli jos malo, bices privlacniji butrosima za eventualne avanturice jer ces imati flegmaticnu facu iskusnog raste sa Dzamajke, upoznaces bolje svoju domovinu,manje ces pobit prirode i okolisa i jos ce ti motor potrajat vise kilometara zbog konstantno niske turaze, a mozda bude koji casak i za zenin felatio - pa ces ti s foruma past na pamet komentar o kupovini Felicije = bices 2x flegmatican...+ cvaja milja marona na racunu za Barbados.
Last edited by _mufljuz_ on 10/01/2014 12:48, edited 1 time in total.
drndalo

#50 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by drndalo »

Najbolje dugorocno ti je da slusas zenu... ;-)
Post Reply