ljuspica wrote:condy wrote:Imas ti coeka?
Ubijes dvije muhe jednim udarcem ;
Puno manji trosak! Zeleni ostanu u masterkardu. Samo trazi nakog sa autom jer u suprotnom pobjegose muhe. Ti ko i tvoja kuhinja u nekom proslom vremenu. Nije to tako vise gdje ces kupovat auto, prisvoji ko ostale danasnje dame

condy ja bas ne razmisljam kao ti. Ni malo. Zasto bih se oslanjala na tudje finansije ako mogu nesto sama? Sa muzem ili bez muza, meni auto treba. Jel to neko ako nema muza treba trazit auto ili muza? Ako je tebe tako nasla tvoja ili ti nju onda ne znam sta da kazem. Ustvari nemam sta reci-briga me. Jako si opterecen masterkardom i parama. Dama i jesam i kulturna i nacitana da bi se borila ko danasnje kako ih ono nazivaju sponzorusama za komad kruha ili necije sjediste. Zdra'o!
Ljudi sta kazete na ova auta: svidjaju mi se ovim redoslijedom:
citoren C3
skoda fabia
reno scienc
reno megan
................ima li prijedloga jos?Ne volim velika auta. I zanima me sta sa dijelovima francuskih vozila? Da li je to problem kao sto mi govore. Ima ljudi koji kazu da se dijelovi mogu lako nac od drugih vozila...
C3 ok auto, solidan, malo tvrđa plastika unutra, pa zna nesto da krcka uvijek. 1.4 Dizelas kolko sam cuo pouzdan, malo trosi, fino ide, ne znam kakvi su benzinci.
Rece da ne volis velika auta, pa na listi Reno scenic
Sto se tice Megana, ja bi tu isao na benzinca, 1.5 dCi imali su problema sa pumpom visokog pritiska, pa je pravilo havariju, sve zavisi od primjerka.
1.4 16v i 1.6 16v, dobri u meganu, imao sam priliku voziti 1.4 16v, sasvim ok se ponasa, a 1.6 ako ti treba vise snage, ne bi bjezao ni od njega.
Dijelovi kao za svako drugo auto, nije to vise neki bauk kao sto je prije bio, sve se moze danas srediti.
Prijatelj vozi fabiu 1.2 htp, uz redovno odrzavanje nije imao nikakvih problema, nema gdje nije stizao sa njom, ne izlazi iz auta bukvalno
1.9 SDI, nema turbine, malo kilav motor, malo trosi i gazi i gazi.
1.9 TDI, standardna boljke dizelasa, turbina, dizne. Naravno ako je u losem stanju i ako nije odrzavan.
Između svih tih nabrojanih ja bi ipak pokušao naći Megana 1.4 / 1.6 16v
Toliko od mene ukratko, sigurno ima neko vise znanja i iskustva sa ovim autima pa ti moze pomoci. Sretno