9. januar - Dan Genocidije

Locked
Sarayman

#26 Re: Sretan vam 9. januar - Dan Genocidije

Post by Sarayman »

6saturn6 wrote:Neka im je sa srecom. Zelim im skoro odcjepljenje i nezavisnot, jer ocito da njihova populacija tako zeli.

Podrska i Sretno!
Iskreno im želim otcjepljenje i nezavisnost. Samo što onda nema iz Lukavice i sa Pala dolaziti na posao u Sarajevo... :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#27 Re: Sretan vam 9. januar - Dan Genocidije

Post by Bodkin »

Sarayman wrote:
6saturn6 wrote:Neka im je sa srecom. Zelim im skoro odcjepljenje i nezavisnot, jer ocito da njihova populacija tako zeli.

Podrska i Sretno!
Iskreno im želim otcjepljenje i nezavisnost. Samo što onda nema iz Lukavice i sa Pala dolaziti na posao u Sarajevo... :lol: :lol: :lol:
i nema hiljada i hiljada maraka za profesionalno srpstvo i odbranu istog u parlamentu. nema zaposljavanja i dobijanja hiljada maraka na osnovu nacionalnog kljuca itd itd
seldzuk

#28 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by seldzuk »

6saturn6 wrote:
prljavi Hare wrote:

Evo i idejno riješenje slavljeničke torte za "populaciju". :wink:

Image
Ne znam sta si stim htio reci.

No uglavnom, naslov treba promjeniti u Dan Republike Srpske, svidjalo se to vama ili ne. Kunite Aliju sto je prodao zemlju za spas svoje guz.ice..
Naslov ostaje ovakav kakav je sada. A dok god se međed Dodo bude zafrkavao sa suverenitetom Bosne i Hercegovine i spominjao nezavisnost u državi gdje su Bošnjaci natpolovična većina, mi ne samo da ćemo se zafrkavati sa RS-om kad god nam prahne, nego ćemo u tome i uživati.
Aliju ne stavljaj u usta. A ako me baš pitaš, draže mi je kunuti četnike koji su mi pobili 8372 sunarodnjaka i rođaka u Srebrenici.
Image
S...m se na RS i na vaš dan republike.
Last edited by seldzuk on 04/01/2014 13:37, edited 2 times in total.
seldzuk

#29 Re: Sretan vam 9. januar - Dan Genocidije

Post by seldzuk »

Sarayman wrote:

Podrska i Sretno!
oni bi se otcjepljivali sa našim parama, ne mere
6saturn6

#30 Re: Sretan vam 9. januar - Dan Genocidije

Post by 6saturn6 »

seldzuk wrote: Aliju ne stavljaj u usta. A ako me baš pitaš, draže mi je kunuti četnike koji su mi pobili 8372 sunarodnjaka i rođaka u Srebrenici.

Da ti pojasnim neke stvari virtualni sugovornice, desit ce se ono sto je davno vec isplanirano, po nalogu BH elite.
Ti i virtualni ratnici poput tebe ne mogu stati tome na put, koliko god bljuvotina da napises ovdje, jer to je sve sto i radis...
Da li ce biti nezavisnosti ove ratne tvorevine ili ne, ovisi o onima koji su skovali ovaj plan long time ago...

Ko si ti ? Koga briga sta ti imas za reci? Kakve vase i njihove pare? Koga to ti predstavljas... hahahha komedija
Ludzak

#31 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Ludzak »

Kal El wrote:
Basvod wrote:
Kal El wrote:Ovi smrdi i dalje misle da je "Republika" stvarno neka republika :lol: To je samo naziv, niti ima kakvo značenje, niti će imati ;)
Pa i Bosna je samo naziv i Irak je naziv i Berlin je naziv. Naziv je samo naziv. :-D
BiH je država,Berlin je glavni grad njemačke, Irak je država...R. Genocida je samo izmet na papiru
aa šta je Federacija?
seldzuk

#32 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by seldzuk »

6saturn6 wrote:
seldzuk wrote: Aliju ne stavljaj u usta. A ako me baš pitaš, draže mi je kunuti četnike koji su mi pobili 8372 sunarodnjaka i rođaka u Srebrenici.

Da ti pojasnim neke stvari virtualni sugovornice, desit ce se ono sto je davno vec isplanirano, po nalogu BH elite.
Ti i virtualni ratnici poput tebe ne mogu stati tome na put, koliko god bljuvotina da napises ovdje, jer to je sve sto i radis...
Da li ce biti nezavisnosti ove ratne tvorevine ili ne, ovisi o onima koji su skovali ovaj plan long time ago...

Ko si ti ? Koga briga sta ti imas za reci? Kakve vase i njihove pare? Koga to ti predstavljas... hahahha komedija
predstavljam samog sebe, a imam i istomišljenike. o kakvoj ti bh eliti govoriš, možda bh. masonima :lol:
6saturn6

#33 Re: Sretan vam 9. januar - Dan Genocidije

Post by 6saturn6 »

seldzuk wrote:
6saturn6 wrote:

predstavljam samog sebe, a imam i istomišljenike. o kakvoj ti bh eliti govoriš, možda bh. masonima :lol:
Znaci ima vas dovoljno da pokrenete vlastitu stranku? Hajd nek vam je hairli ka eu integracijama

Ne znas ko je bh elita? Nije ti dovoljan primjer dvorca Covicevih u blizini Mostara, ili nekretnine Izetbegovica po Sarajevu i Turskoj, Dodici i ostala CO..

Jos si ti zelen, u potpunom smislu te rijeci
Tessaract

#34 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Tessaract »

Српска је једини прави механизам заштите српског народа у БиХ. Ко год се залаже за укидање исте, у ствари се залаже за дискриминацију Срба и њихово свођење на грађане другог реда.
seldzuk

#35 Re: Sretan vam 9. januar - Dan Genocidije

Post by seldzuk »

6saturn6 wrote:
seldzuk wrote:
6saturn6 wrote: Da ti pojasnim neke stvari virtualni sugovornice, desit ce se ono sto je davno vec isplanirano, po nalogu BH elite.

Znaci ima vas dovoljno da pokrenete vlastitu stranku? Hajd nek vam je hairli ka eu integracijama

Ne znas ko je bh elita? Nije ti dovoljan primjer dvorca Covicevih u blizini Mostara, ili nekretnine Izetbegovica po Sarajevu i Turskoj, Dodici i ostala CO..

Jos si ti zelen, u potpunom smislu te rijeci
Izetbegović ovu državu neće razvaljivati, to znam. a ko nisi primijetio, ti si zelen na ovom forumu.
6saturn6

#36 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by 6saturn6 »

Tessaract wrote:Српска је једини прави механизам заштите српског народа у БиХ. Ко год се залаже за укидање исте, у ствари се залаже за дискриминацију Срба и њихово свођење на грађане другог реда.
Zato ja i kazem, nek vam je sretno sa procesom nezavisnosti, ako to vasem narodu predstavlja poboljsanje.. Nakon 20+ godina, vrijeme je da krenemo u nekom pozitivnom pravcu... Dolijevanje vatre na vec postojecu mrznju nece uroditi plodom.
Pozdrav iz centra Sarajeva
seldzuk wrote: Izetbegović ovu državu neće razvaljivati, to znam. a ko nisi primijetio, ti si zelen na ovom forumu.
Njegova loza je razvaljuje vec 20 godina. Ma brate zelen si i po razmisljanju a i po stranci..
Tessaract

#37 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Tessaract »

6saturn6 wrote:
Tessaract wrote:Српска је једини прави механизам заштите српског народа у БиХ. Ко год се залаже за укидање исте, у ствари се залаже за дискриминацију Срба и њихово свођење на грађане другог реда.
Zato ja i kazem, nek vam je sretno sa procesom nezavisnosti, ako to vasem narodu predstavlja poboljsanje.. Nakon 20+ godina, vrijeme je da krenemo u nekom pozitivnom pravcu... Dolijevanje vatre na vec postojecu mrznju nece uroditi plodom.
Pozdrav iz centra Sarajeva
Нити сам спомињао независност нити је подржавам. Српска треба да буде република српског народа у конфедералној, тронационалној БиХ. С обзиром на количину мржње коју велика већина Бошњака гаји према српском народу, било какво претерано гурање три народа у унитарну државу може да се заврши само као фашистичка хегемонија најбројнијих.
udrch

#38 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by udrch »

Britanka Monomita Raksit: Životnu lekciju sam naučila u BiH, svima ću pričati o genocidu

Monomita Raksit je prošli mjesec boravila u Srebrenici, zajedno sa još 23 prijatelja. U Potočarima je saznala za genocid, ubistvo više od 8.000 muškaraca i dječaka u julu 1995. godine te je odlučila da će svoje iskustvo prenositi dalje, pričati o genocidu i da neće dozvoliti da se taj zločin zaboravi.

"Sve ono o čemu sam slušala postalo je stvarno kada sam posjetila Srebrenicu. U meni se rodio osjećaj dužnosti da o tome dalje govorim i da educiram ljude u svojoj zajednici kako bismo zajedno radili na tome da se nikada više ne ponove takvi zločini protiv čovječanstva", kazala je Raksit.

Istakla je da joj je najstrašniji korak bio prihvatiti da sjeme ljudskog zla i dalje cvjeta i da se sjeme zla i mržnje širi.

"To nije stvar prošlosti, mi iz holokausta nismo ništa naučili i zlo bi se moglo desiti i pred našim vratima ako nastavimo šutjeti", kazala je 23-godišnja Britanka.

Navela je da ju je najviše potreslo upoznavanje s porodicama ubijenih, a kao biljeg iz BiH nosi saznanje da je u Potočarima sahranjena beba koja je ubijena odmah po rođenju.

"Beba je bila tek rođena, roditelji nisu stigli ni ime da joj daju ime, a pripadnici Vojske Republike Srpske su je ubili. To je potvrda genocidne prirode i potvrda toga da zločini nisu bili usmjereni samo protiv bošnjačkih muškaraca i dječaka". kazala je Raksit.

Ona je dodala da iz BiH nosi veliko iskustvo, ali i životnu lekciju.

"Ono što sam vidjela u BiH me inspirisalo da odbacujem svaki vid mržnje, diskriminacije i predrasude i da stvaram okruženje u kojem ljudsko zlo nije dobrodošlo i u kojem se ne može razviti", kazala je za Ilford Recoreder.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/britanka ... /140104031
ljudi će širom svijeta uvijek pričati o genocidu i teritoriju nastalom na genocidu, a neljudi će se nadati stvaranju države zasnovanom na genocidu, istovremeno se pretvarajući da govore iz pozicije žrtve genocida..
Tessaract

#39 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Tessaract »

udrch wrote: ljudi će širom svijeta uvijek pričati o genocidu i teritoriju nastalom na genocidu, a neljudi će se nadati stvaranju države zasnovanom na genocidu, istovremeno se pretvarajući da govore iz pozicije žrtve genocida..
Пази. Ове речи о "нељудима" могу лако да се односе и на данашње Бошњаке.
Juvelandia

#40 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Juvelandia »

Ko god cestita dan tvorevine koja je nastala na etnickom ciscenju i genocidu indirektno sam podrzava te dvije "stvari".Nema tu ovo ono.
Ajant

#41 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Ajant »

Da li to znači da su Hrvati građani drugog reda, s obzirom da nemaju svoj entitet ?
Zar zapošljavanje u državnim institucijama po nacionalnom ključu, i Ustavom zagarantovana jednakost vjere, pisma, obrazovanja i sl. nisu mehanizam zaštite jednakopravnosti naroda ?
Republika Srpska je trn u oku suvereniteta BiH, i stalna prijetnja teritorijalnom integritetu.

Krenuh napisati duži post u nadi da si racionalan sugovornik, ali vidim da je tu klasična relativizacija zločina i izjednačavanje planske destrukcije naroda sa izolovanim incidentima, pa se suzdržah.
Tessaract

#42 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Tessaract »

Ajant wrote: Da li to znači da su Hrvati građani drugog reda, s obzirom da nemaju svoj entitet ?
Јесу. Чињеница да им Бошњаци бирају представника је само један показатељ.
Ajant wrote: Zar zapošljavanje u državnim institucijama po nacionalnom ključu, i Ustavom zagarantovana jednakost vjere, pisma, obrazovanja i sl. nisu mehanizam zaštite jednakopravnosti naroda ?
Нису. Поготово не у држави која није баш најпознатија по владавини права.
Ajant wrote: Republika Srpska je trn u oku suvereniteta BiH, i stalna prijetnja teritorijalnom integritetu.
Када Бошњаци не би били толико опседнути покоравањем Срба, можда ни они не би били толико опседнути сепаратизмом?
Ajant wrote:Krenuh napisati duži post u nadi da si racionalan sugovornik, ali vidim da je tu klasična relativizacija zločina i izjednačavanje planske destrukcije naroda sa izolovanim incidentima, pa se suzdržah.
И јесам рационални саговорник, зато што се трудим да се водим логиком, а не емоцијама. Логика управо каже да не постоје српски и бошњачки злочини, већ само злочини. Било какво разврставање злочина по етничкој припадности починитеља или жртава није ништа друго но релативизовање истих, а то је управо руковођење емоцијама, а не логиком.
Yug

#43 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Yug »

Nije jedini ali tocak vremena se ne moze vratiti nazad.Imao je A.I i Lisabonski sporazum u kojem nije bilo RS i nije krv pala.
udrch

#44 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by udrch »

Tessaract wrote:
udrch wrote: ljudi će širom svijeta uvijek pričati o genocidu i teritoriju nastalom na genocidu, a neljudi će se nadati stvaranju države zasnovanom na genocidu, istovremeno se pretvarajući da govore iz pozicije žrtve genocida..
Пази. Ове речи о "нељудима" могу лако да се односе и на данашње Бошњаке.
neljudi nisu nacionalno određeni, oni su neljudi zbog onoga što čine, ne zbog činjenice gdje su rođeni..
Tessaract

#45 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Tessaract »

Yug wrote: Nije jedini ali tocak vremena se ne moze vratiti nazad.Imao je A.I i Lisabonski sporazum u kojem nije bilo RS i nije krv pala.
Није једини, али је једини прави механизам, зато што једино захваљујући Српској босански Срби имају конкретне механизме власти над својим судбинама попут законодавне, извршне и судске власти, полиције, територијалног планирања и сл. Што су више ти механизми дељени са људима који мрзе Србе из дна душе, то су и подложнији злоупотребама против Срба.
udrch wrote: neljudi nisu nacionalno određeni, oni su neljudi zbog onoga što čine, ne zbog činjenice gdje su rođeni..
Наравно да нису. Тврдити да је Српска производ сребреничког геноцида је исто као и тврдити да је БиХ производ јасеновачког геноцида. Обе тврдње су подједнако неистините. Једина сврха Српске је заштита босанских Срба.
Last edited by Tessaract on 04/01/2014 14:25, edited 1 time in total.
Ajant

#46 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Ajant »

Problem izbora hrvatskog člana predsjedništva je rješiv, i vrlo vjerovatno će do tog rješenja i doći sporazumom Sejdić-Finci. Što se ostalog tiče, rekao bih da su Hrvati ako ništa u privilegovani u poređenju s Bošnjacima, jer ih ima manje a jednako su zastupljeni u državnim institucijama, pa se može reći da su u konačnici jednaki, negdje dobiješ negdje izgubiš.

Ne živimo u pravnoj državi, ali je sigurno da se većina odredbi vezano za jednakost u globalu provodi, pisma su jednako zastupljena, nijedna vjerska zajednica nije posebno privilegovana, uče se srpski i hrvatski u školama, historija sva tri naroda (Ja sam u srednjoj učio jednako i o Nemanjićima i o Kotromanićima, apsurdno).

Ne vidim da Bošnjaci žele porobiti bilo koga, pogotovo ne Srbe. Vjerovatno je procjena situacije kod srpskog naroda zamućena s obzirom da su svoj superioran položaj u historiji tumačili kao jednakost, pa im ravnopravnost dođe ko ropstvo.

Što se zločina tiče, mora se prije svega obratiti pažnja na to da li se radi o planiranim poduhvatima ili odvojenim, spontanim incidentima, i naravno tu je pitanje intenziteta. U svakom slučaju ja sam također sa procesuiranje zločinaca sa svih strana, s tim da je opštepoznata činjenica koji je narod iznjedrio većinu.
Ajant

#47 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Ajant »

Tessaract wrote: Наравно да нису. Тврдити да је Српска производ сребреничког геноцида је исто као и тврдити да је БиХ производ јасеновачког геноцида. Обе тврдње су подједнако неистините. Једина сврха Српске је заштита босанских Срба.
Bosna je postojala kao teritorijalna cjelina i prije Jasenovca, doduše Cvetković-Maček sporazum je prekinuo kontinuitet teritorijalnog integriteta, dok su granice RS-a utvrđene djelovanjem VRS-a i paravojnih formacija koje su klale i protjerivale nesrpsko stanovništvo. Paralela je u najmanju ruku smiješna.
Yug

#48 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Yug »

Ljudi shvatite jednom,RS je legalizovana pod pod patronatom SAD I Velike Britanije uz saglasnost njihovih saveznika i to kada su bosanski Srbi bili na koljenima i kada su im mogli raditi sta su htjeli.Nije ovo jedini primjer u svijetu kroz krvavu istoriju covjecanstva.
Isto tako SAD I VB i saveznicu su garant drzavnosti BiH i to je to.Sto se mene tice ZIVJELA JUGOSLAVIJA :)
Tessaract

#49 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Tessaract »

Ajant wrote:Problem izbora hrvatskog člana predsjedništva je rješiv, i vrlo vjerovatno će do tog rješenja i doći sporazumom Sejdić-Finci. Što se ostalog tiče, rekao bih da su Hrvati ako ništa u privilegovani u poređenju s Bošnjacima, jer ih ima manje a jednako su zastupljeni u državnim institucijama, pa se može reći da su u konačnici jednaki, negdje dobiješ negdje izgubiš.
Као што рекох, што се више механизми власти деле између два народа који се мрзе, то су шансе веће да ће бројнији народ злоупотребити те механизме против малобројнијег.
Ajant wrote:Ne vidim da Bošnjaci žele porobiti bilo koga, pogotovo ne Srbe. Vjerovatno je procjena situacije kod srpskog naroda zamućena s obzirom da su svoj superioran položaj u historiji tumačili kao jednakost, pa im ravnopravnost dođe ko ropstvo.
Да Бошњаци не желе да поробљавају било кога, не би толико инсистирали на терирорији где ће баш они бити најбројнији. Двострука мерила у том погледу су карактеристична за покрете који заступају хегемонију над другима. Шешељ није за џабе хтео баш оне територије где ће најбројнији бити они које је он сматрао Србима. Исто тако, није случајност што су Бошњаци углавном највећи сепаратисти када се ради о Југославији, а највећи унитаристи када се ради о БиХ. Да је њима заиста до суживота, не би имали ништа против укидања граница на Дрини и Сави.
Ajant wrote:Što se zločina tiče, mora se prije svega obratiti pažnja na to da li se radi o planiranim poduhvatima ili odvojenim, spontanim incidentima, i naravno tu je pitanje intenziteta. U svakom slučaju ja sam također sa procesuiranje zločinaca sa svih strana, s tim da je opštepoznata činjenica koji je narod iznjedrio većinu.
Као што рекох, не постоје српски и бошњачки злочини, већ само злочини. Које етничке припадности су злочинци и жртве били је важно само онима који би да релативизују исте.
Ajant

#50 Re: 9. januar - Dan Genocidije

Post by Ajant »

Uvijek će brojniji u demokratiji iskoristiti mehanizme nad malobrojnijima, bez obzira da li se podjela vrši na etničkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. S druge strane, u ovakvom sistemu, postoje i prednosti, i to vrlo značajne, onih malobrojnijih.

Bošnjaci insistiraju na teritoriju BiH, koji je historijski oblikovan, a ne proizvoljno jer tako nekome odgovara. Teritorij BiH je pitanje historijskih dešavanja kroz više stoljeća. Teritorijalne podjele u svrhu brojčane nadmoći jednog naroda su svojstvene kralju Aleksandru za vrijeme "ravnopravnosti" Srba i drugih naroda.
Obnova državnosti i izlazak iz zajednice u koju je ušla dobrovoljno, u momentu kad su to radile i ostale jugoslavenske države, ne možeš porediti sa željom da se očuva stoljetni teritorijalni integritet. Suživot je sveden na okvir BiH jer se radi o državi BiH, ne možeš suživot tek tako proizvoljno širiti na druge države, nije to tako rastegljiv pojam.

Bitno je koje su etničke pripadnosti i žrtve i zločini, jer je etnička pripadnost motiv zločina prije svega. Tom logikom nije bitno ko je ubijao Jevreje, i tom logikom ne postoji prije svega moralni teret nad njemačkim narodom, niti karta ugroženosti na koju Jevreji stalno igraju, što je apsurd. Relativizicija zločina je najgadniji potez koji neko danas može činiti.
Locked