Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

huone

#26 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by huone »

Hafis wrote:
SkyLimit wrote: Tajne službe tih istih zabrinutih Europljana,pogotova Britanaca,imaju itekako prste duboko upetljane u kontroli tih istih ekstremnih grupacija.
A i nije problem sa tom ekstremnom vjerskom ideologijom što su oni svi teroristi,nisu,zapravo samo mali dio je sklon tim radnjama,problem je što se radi o totalitarnoj ideologiji,a totalitarni sistemi su nespojivi sa modernim demokratskim europskim standardima kojima navodno težimo.
Pa i ja sam za to da se vehabijski pokret zakonski zabrani.
Nema problema... ali prvo da se ustaski i cetnicki pokret i njihovi simboli zabrane.
zoljaM80

#27 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by zoljaM80 »

gerreg wrote:Sta zabraniti? Pobiti govna!

:izet:
kakav je ovo fašizam ?
Havatar

#28 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Havatar »

zoljaM80 wrote:
gerreg wrote:Sta zabraniti? Pobiti govna!

:izet:
kakav je ovo fašizam ?
antifasisticki :lol:
Paranoid

#29 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Paranoid »

Referendumom protiv "pčelara"...ha ya
zoljaM80

#30 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by zoljaM80 »

huone wrote:
Hafis wrote:
SkyLimit wrote: Tajne službe tih istih zabrinutih Europljana,pogotova Britanaca,imaju itekako prste duboko upetljane u kontroli tih istih ekstremnih grupacija.
A i nije problem sa tom ekstremnom vjerskom ideologijom što su oni svi teroristi,nisu,zapravo samo mali dio je sklon tim radnjama,problem je što se radi o totalitarnoj ideologiji,a totalitarni sistemi su nespojivi sa modernim demokratskim europskim standardima kojima navodno težimo.
Nema problema... ali prvo da se ustaski i cetnicki pokret i njihovi simboli zabrane.
čakaj malo, ne može se njih tek tako zabraniti, oni su ipak pokreti sa dugom tradicijom i povjesnom/istorijskom pozadinom, osim toga četnici su antifašisti i obično udruženje građana koje djeluje u vremenskim nepogodama i pomaže stanovništvu, a ustaše pak samo vatreni gorljivi navijači svoje fudbalske reprezentacije..
Hafis

#31 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Hafis »

huone wrote:
Hafis wrote:
Svoj ti posao. Još jedna-dvije akcije poput one Bugojnu pa ću te ja pitati što je gore: ikonografija na Thomsonovom koncertu ili 2kg naprave ispod kakvog objekta s ljudima.
Paranoid

#32 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Paranoid »

Hafise, 45 godina/razloga je dovoljno dokaza da to ne rade više..
Hafis

#33 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Hafis »

zoljaM80 wrote: čakaj malo, ne može se njih tek tako zabraniti, oni su ipak pokreti sa dugom tradicijom i povjesnom/istorijskom pozadinom, osim toga četnici su antifašisti i obično udruženje građana koje djeluje u vremenskim nepogodama i pomaže stanovništvu, a ustaše pak samo vatreni gorljivi navijači svoje fudbalske reprezentacije..
Ja koliko znam murija zadnjih godina od ovih svih ''formacija'' gonja isključivo vehabije, a i ima ih mašala u zatvorima. A planira ih i dalje nadzirati. I još im stižu pohvale izvana za to. Valjda država bolje zna od koga joj prijeti opasnost
huone

#34 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by huone »

Hafis wrote:
huone wrote:
Hafis wrote:Pa i ja sam za to da se vehabijski pokret zakonski zabrani.
Svoj ti posao. Još jedna-dvije akcije poput one Bugojnu pa ću te ja pitati što je gore: ikonografija na Thomsonovom koncertu ili 2kg naprave ispod kakvog objekta s ljudima.
Nista nije gore od genocida.
zoljaM80

#35 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by zoljaM80 »

huone wrote:
Nista nije gore od genocida.
a još kad tisuće grla zapjeva Jasenovac i Gradiška Stara.al št'a ipak Oks je izgleda je..niji za cijeli Balkan sa par kg tnt-a :-)
huone

#36 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by huone »

Kakva idiotska tema...

Srbi htjeli da se ulizuju Zapadu i da se predstave kao borci protiv "radikalnog Islama"... isto kao sto su bosnjacke civile koje su klali 90-ih predstavljali kao "fundamentaliste" i vi se ovdje palite

Ovaj SkyLimit je vjerovatno salonac i trola

A tu su naravno i ugrozeni Hrvati koji sa bracom cetnicima zele indirektno Bosnjake da predstave kao "radikalne islamiste"
SkyLimit

#37 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by SkyLimit »

huone wrote:Kakva idiotska tema...

Srbi htjeli da se ulizuju Zapadu i da se predstave kao borci protiv "radikalnog Islama"... isto kao sto su bosnjacke civile koje su klali 90-ih predstavljali kao "fundamentaliste" i vi se ovdje palite

A tu su naravno i ugrozeni Hrvati koji sa bracom cetnicima zele indirektno Bosnjake da predstave kao "radikalne islamiste"
:-)
Ja sam samo želio da pohvalim SDA kao borce za slobode i demokratiju,ne možeš se boriti protiv jednoumlja i totalitarizma jednoumljem i represijama.
Demokratija u što većem obimu je krajnji cilj današnje Europe,i ta ista demokratija omogućava selefijama da organizuju skupove,propagiraju svoja stajališta i slobodno praktikuju svoju vjeru,to bi im trebalo biti na umu kad opletu o "mrskoj i šejtanskoj" demokratiji.
A to što ima selefija u Bosni ne znači da se može išta spočitati Bošnjacima,ovo je slikano u Njemačkoj pa niko Nijemcima ništa ne spočitava niti insinuira
Image
zoljaM80

#38 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by zoljaM80 »

SkyLimit wrote:
huone wrote:Kakva idiotska tema...

:-)
Ja sam samo želio da pohvalim SDA kao borce za slobode i demokratiju,ne možeš se boriti protiv jednoumlja i totalitarizma jednoumljem i represijama.
Demokratija u što većem obimu je krajnji cilj današnje Europe,i ta ista demokratija omogućava selefijama da organizuju skupove,propagiraju svoja stajališta i slobodno praktikuju svoju vjeru,to bi im trebalo biti na umu kad opletu o "mrskoj i šejtanskoj" demokratiji.
A to što ima selefija u Bosni ne znači da se može išta spočitati Bošnjacima,ovo je slikano u Njemačkoj pa niko Nijemcima ništa ne spočitava niti insinuira
Image
ovaj ćelavi mi izgleda kao pravi Dojčer, pitam se da li i njemu govore da ga treba poslati tamo odakle je došao, na Arapski poluotok.. :lol:
Helikopter

#39 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Helikopter »

Jedno je sigurno a to je da su takozvane Vehabije kao do sada i mnoge druge stvari a kao sto ce biti najvjerovatnije i ubuduce uvaljene Bosnjacima i rade protiv svih normalnih interesa Bosnjaka. Jedan od razloga je da se Bosnjaci kolektivno kao narod razbiju u manje vjerske i druge neopasne grupe i da se posvadjau izmedju sebe i da ne budu vise nikakav politicki, vojni i ekonomski faktor u Bosni i Hercegovini i Balkanu. Takozvane ili stvarne Vehabije sa svojim ponasenjem i retorikom idu odlicno na ruku i mlin srpskoj propagandi u svijetu protiv Bosnjaka. E sad ko je kriv za ovo uvaljivanje Vehabija za razvaljivanje Bosnjaka: najvjerovatnije neke zapadne tajne sluzbe, jedan dio takozvanih Bosnjackih politicara, jedan dio neskolovanog i naivnog Bosnjackog stanovnistva i jedan dio srpske tajne sluzbe ili najvjerovatnije kombinacija svih ovih sluzbi. Kako se Bosnjaci kao kolektiv i narod mogu rjesiti ove i drugih buducih podmetacina sa vehabijama i drugim podmetacinama je za drugu pricu a vi iznesite i svoja misljenja u vezi ovih i slicnih problema za Bosnjake?
Martinez_

#40 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Martinez_ »

Helikopter wrote:Jedno je sigurno a to je da su takozvane Vehabije kao do sada i mnoge druge stvari a kao sto ce biti najvjerovatnije i ubuduce uvaljene Bosnjacima i rade protiv svih normalnih interesa Bosnjaka. Jedan od razloga je da se Bosnjaci kolektivno kao narod razbiju u manje vjerske i druge neopasne grupe i da se posvadjau izmedju sebe i da ne budu vise nikakav politicki, vojni i ekonomski faktor u Bosni i Hercegovini i Balkanu. Takozvane ili stvarne Vehabije sa svojim ponasenjem i retorikom idu odlicno na ruku i mlin srpskoj propagandi u svijetu protiv Bosnjaka. E sad ko je kriv za ovo uvaljivanje Vehabija za razvaljivanje Bosnjaka: najvjerovatnije neke zapadne tajne sluzbe, jedan dio takozvanih Bosnjackih politicara, jedan dio neskolovanog i naivnog Bosnjackog stanovnistva i jedan dio srpske tajne sluzbe ili najvjerovatnije kombinacija svih ovih sluzbi. Kako se Bosnjaci kao kolektiv i narod mogu rjesiti ove i drugih buducih pometacina sa vehabijama i drugim podmetacinama je za drugu pricu a vi iznesite i svoja misljenja u vezi ovih i slicnih problema za Bosnjake?
Vehabije su produkt i oruđe Saudijske Arabije i nikog drugog. Pa sad, ako je kralj Abdulah neprijatelj Bošnjaka, onda..
Hafis

#41 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Hafis »

Helikopter"Kako se Bosnjaci kao kolektiv i narod mogu rjesiti ove i drugih buducih podmetacina sa vehabijama i drugim podmetacinama je za drugu pricu a vi iznesite i svoja misljenja u vezi ovih i slicnih problema za Bosnjake?
Po mojoj procjeni vehabizma se nikada nećemo riješiti. I zašto ne reći: postoje određene simpatije prema njima u nekim određenim bošnjačkim sredinama, a ako ne simpatije, onda prešutna snošljivost i ne baš neki pretjeran odium.
A to tko ih je, zašto, kako i kome doveo, to je prošlost. Uvijek je netko odnekud ovamo dolazio, namjerno ili slučajno - svejedno. I ostajao ako je bilo moguće. Tu su i valja ih ninati.
Srećom postoje segmenti u ovom društvu (ali i izvan njega) koji nisu baš blagonakloni prema njima i to daje nadu.
Last edited by Hafis on 24/12/2013 14:15, edited 1 time in total.
Aspekt

#42 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Aspekt »

Hafis wrote:
zoljaM80 wrote: čakaj malo, ne može se njih tek tako zabraniti, oni su ipak pokreti sa dugom tradicijom i povjesnom/istorijskom pozadinom, osim toga četnici su antifašisti i obično udruženje građana koje djeluje u vremenskim nepogodama i pomaže stanovništvu, a ustaše pak samo vatreni gorljivi navijači svoje fudbalske reprezentacije..
Ja koliko znam murija zadnjih godina od ovih svih ''formacija'' gonja isključivo vehabije
, a i ima ih mašala u zatvorima. A planira ih i dalje nadzirati. I još im stižu pohvale izvana za to. Valjda država bolje zna od koga joj prijeti opasnost
A znas zasto ? Zato sto je to grupa ljudi . Ako ih ganjaju ( neka ih ganjaju ) valjda imaju i razloga za to . Ok ! A znas zasto murija ne ganja ustaske i cetnicke formacije ? Zato jer bi trebalo ganjati drzave . Da bi ganjao ustase i cetnike moras ganjati hrvatsku i srpsku vojsku , moras ganjati hrvtsku i srpsku policiju , moras ganjati stranke ( HDZ na prvom mjestu , pa SDS pa Dodika i njegovu stranku . HDZ je ustaske stranka . Tudjman , Boban Susak , Covic ...su vece ustase od Pavelica . Da bi ganjao cetnike i ustase moras uci na utakmicu ili koncert Thomsona ili Bore corbe i pohapsiti sve . Da bi ganjao ustaske i cetnicke formacije moras uhapsiti narod koji glasa za HDZ , SNDNS SDS itd . Kapici .
madner

#43 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by madner »

Kako ljudi zamisljaju zabranu pravca jedne religije?

Pa nismo katolicka crkva da mozemo dovest inkviviziju.
Hafis

#44 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Hafis »

Aspekt wrote:
Hafis wrote:
Ja koliko znam murija zadnjih godina od ovih svih ''formacija'' gonja isključivo vehabije
, a i ima ih mašala u zatvorima. A planira ih i dalje nadzirati. I još im stižu pohvale izvana za to. Valjda država bolje zna od koga joj prijeti opasnost
A znas zasto ? Zato sto je to grupa ljudi . Ako ih ganjaju ( neka ih ganjaju ) valjda imaju i razloga za to . Ok ! A znas zasto murija ne ganja ustaske i cetnicke formacije ? Zato jer bi trebalo ganjati drzave . Da bi ganjao ustase i cetnike moras ganjati hrvatsku i srpsku vojsku , moras ganjati hrvtsku i srpsku policiju , moras ganjati stranke ( HDZ na prvom mjestu , pa SDS pa Dodika i njegovu stranku . HDZ je ustaske stranka . Tudjman , Boban Susak , Covic ...su vece ustase od Pavelica . Da bi ganjao cetnike i ustase moras uci na utakmicu ili koncert Thomsona ili Bore corbe i pohapsiti sve . Da bi ganjao ustaske i cetnicke formacije moras uhapsiti narod koji glasa za HDZ , SNDNS SDS itd . Kapici .
Stvarno previše posla za mnogo organiziranije zajednice od ove.
Zato je i bolje gonjaj one koje možeš, i koji su trenutno najaktualniji, a što je i trend u svijetu.
Hafis

#45 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Hafis »

madner wrote:Kako ljudi zamisljaju zabranu pravca jedne religije?

Pa nismo katolicka crkva da mozemo dovest inkviviziju.
E da bogdo jesmo. Sad bi bili u EU i živjeli od muže levatskih zemalja
madner

#46 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by madner »

Mah, nema dosadnije i nazadnije religije. Da je protestantvo pa i nekako, ali govoriti za covjeka da je nepogresiv 2013...
Hajvan

#47 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Hajvan »

drugim rijecima, selafizam treba institucionalizirati… i onda huškat kerove na svinje i jazavce.
Hafis

#48 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Hafis »

madner wrote:Mah, nema dosadnije i nazadnije religije. Da je protestantvo pa i nekako, ali govoriti za covjeka da je nepogresiv 2013...
Nisam mislio na karakter religije i njenu temeljnu srž.
Govorim o imageu koji bi imali.
Martinez_

#49 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Martinez_ »

Hafis wrote:
Helikopter"Kako se Bosnjaci kao kolektiv i narod mogu rjesiti ove i drugih buducih podmetacina sa vehabijama i drugim podmetacinama je za drugu pricu a vi iznesite i svoja misljenja u vezi ovih i slicnih problema za Bosnjake?
Po mojoj procjeni vehabizma se nikada nećemo riješiti. I zašto ne reći: postoje određene simpatije prema njima u nekim određenim bošnjačkim sredinama, a ako ne simpatije, onda prešutna snošljivost i ne baš neki pretjeran odium.
A to tko ih je, zašto, kako i kome doveo, to je prošlost. Uvijek je netko odnekud ovamo dolazio, namjerno ili slučajno - svejedno. I ostajao ako je bilo moguće. Tu su i valja ih ninati.
Srećom postoje segmenti u ovom društvu (ali i izvan njega) koji nisu baš blagonakloni prema njima i to daje nadu.
Onaj ko ih je doveo može im u svakom momentu uskratiti gostoprimstvo ali neće jer još uvek ima itekakvog interesa u njima.
Je li odgovara Stranki demokratske akcije da se zamera prijateljima iz KSA? Ne odgovara. Plus ona nakazna balkanska logika da uvek valjda ekstremiste imati pri ruci, ''za ne daj bože''
Aspekt

#50 Re: Srbi htjeli da zabrane selefizam,ali naši im nisu dali

Post by Aspekt »

Vehabije bi sutra zabranio . Oni stete ugledu i imidzu bosne i bosanskih muslimana . Ruzni su , glupi , prljavi , agresini , primitivni i ja bi licno zabranio ove sekunde . Medjutim bilo kakva usporedba sa cetnicima i ustasama ne stoji . Cetnici i ustase su imali ili imaju drzavu . Imaju svog predsjednika imaju svoje ministre imaju vladu imaju vojsku , imaju policiju , imaju tajnu sluzbu , imaju zakone , imaju kasarne , imaju tenkove , imaju obiljezja . Bas kao hitler i treci rajh . Vehabije od toga nemaju nista . To je saka ljudi koja hoda po ulici i strasi ljude . To sto podmecu expoloziv bilo gdje je tesko krivicno djelo , teroritzam i to treba zakonski sankconisati . Odvartni su gade mi se sikter . Vehabije nisu nigdje zabranjene u svijetu a cetnici i ustase su zabranjeni u cijelom svijetu . Osim u Bosni naravno jer oni su vlast za koju narod glasa . Porediti ustase i cetnike sa vehabijama to je kao da poredis Hitlera sa rumunskim lopovima koji kradu po Berlinu .
Locked