Aukcije slicne Penny Auction sistemu u BiH!
Moderator: anex
- ExNihilo
-
Cisvalp
#27 Re: Aukcije slicne Penny Auction sistemu u BiH!
Sto ne prijavis kladionice, lutriju BiH i ostale pa da ih inspekcija zatvori da vise ne rade nikad. Po meni to je puno puno gore od ovoga.
- ExNihilo
#28 Re: Aukcije slicne Penny Auction sistemu u BiH!
Čuj, prvo, nećemo licitirati šta je "manja i prihvatljiva prevara", a šta "veća i neprihvatljiva". Prevara je prevara. Nijedna nije prihvatljiva. Drugo, ako već hoćeš da poredimo, klađenje ti daje određenu statističku šansu za dobitak, a na tebi je da li ćeš, svjestan svojih izgleda, prihvatiti tu mizernu vjerovatnoću ili ne. S druge strane, na aukcijama imaš nepobjedive botove s kojima ti je šansa dobitka 0 %, o čemu naivna raja ne zna ništa. Kao što rekoh, možda se naš kolega neće koristiti tim metodama, ali nije na meni da to utvrdim. Zna se na kome jeste.
-
vrageczg
#29 Re: Aukcije slicne Penny Auction sistemu u BiH!
:-(ExNihilo wrote: Šta, nisi mogao završiti komunikaciju bez daška nacionalizma?![]()
Ja i nacionalizam svasta....
ali je zanimljivo kako se u odsustvu realnih situacija svi uvijek hvataju za isto. to je valjda genetski
urodjeno na prostoru balkana sa izuzecima mutacija koje valjda ja imam jer ne kuzim te nacionalisticke
pozadine i zasto uopce postoje kad i onak svi uvijek biramo iste ljude koji nas isto zajebu bez obzira
o kojoj drzavi se radi.
zavrsio sam poruku sa LP ali se sjetih da u drugoj drzavi ljudi mozd to ne razumiju pa sam objasnio
da ne bi mislili da vas psujem il tako sto
sta je tu nacionalisticko?
po tom bi pitanje dzes ba? bilo nacionalisticko samo s druge strane? svasta.....
sto se bug.hr tice procitaj ponovo. samo je jedan tako nastupio kao vas nekoliko ovdje i taj mi je klikao
palac dolje na svaku moju poruku
ps ..
sto se tice kladionica i peni aukcija
bit je kako se tretira igra na srecu
igra na srecu se definira mogucnoscu ili nemogucnoscu kontrole nad ishodom dogadjaja
vjeruj mi jako dobro sam to proucio bas da me neki inspektor ne bi neosnovano zatvorio dok ja ne dokazem
da ovo nije igra na srecu
ti ovdje moze davati ponude do najvise iznosa cijene samog artikla
ako ne osvojis taj artikl do tad.. artikl ti se salje besplatno a visak potrosenog vraca na racun.
prema tome nema igre na srecu .
mozes ganjat do kraja .
oko botova se ne brinem uopce jer je prvi uvjet programerima bio da ni slucajno ne koriste neki od poznatijih softwera za peni aukcije upravo zato sto imaju ili botove od strane aukcije ili automatske bidove koje korisnici mogu aktivirati
i ta klauzula mi stoji u ugovoru sa njima tako da im ne bi palo ni u ludilu da naplate posao koji su iskopirali negdje i uvale takav kod u program . jer bez obzira dal se koristi ili ne koristi ako takav kod postoji , vidi se i tu nema dalje price.
Last edited by vrageczg on 17/01/2014 01:43, edited 3 times in total.
-
vrageczg
#30 Re: Aukcije slicne Penny Auction sistemu u BiH!
rimanorimano wrote:Kako ne kontas da ces ljudima odredjivati kako ce trositi novac. Vise od 50% posto kupaca nece detaljno procitati pravila i mislit ce da je u pitanje aukcija kao na npr ebay-u. Vecina kupca koji ne pobijede nece znati da ulozene bodove MORAJU potrositi na neki drugi artikal jer inace ce ulozeni novac propasti. Sa time im odredjuses kako ce trositi svoj novac. Ali naravno tu nema prevare jer je sve objasnjeno u sitnom tekstu koji se ne cita. Dakle prevara nije ali je navlakusa kako sam rekao.
nema navlacenja, ako si nesto potrosio potrosio si
kao da si otisao u kladionicu i uplatio 100 km sa nadom da ces dobiti 1000 km
i sad zamisli da ti kladionica posalje poruku.. potrosio si 100 km.. evo ti popust u tom iznosu
ako hoces nesto kupiti kod nas u web shopu.
o kakvom navlacenju i upravljanju parama pricas? pa tvoja je odluka hoces li imati gubitak
ili ces si iskoristiti taj poklon popust i kupiti nesto sto si i inace mislio kupiti kad tad.
ovo nije nista novog .. u svijetu to odavno postoji i ove aukcijske kuce rade godinama
www.quibids.com
www.beezid.com
www.madbid.com
a niti jedna ne daje ni privblizno ono sto cu ja ponuditi ljudima
http://www.allpennyauctions.com/site-ra ... d-reviews/
ovo je portal koji se bavi statistikama i prati peni aukcijske sajtove .. i javlja cim se otkrije neka prevara
ajd sad stvarno laku noc.
bez daljih rasprava sa moje strane
zao mi je sto tako mislite ali vrijeme ce pokazati tko je u pravu
do tad smo svi u krivu i svi u pravu