Strasno .Majke mi jeza me uhvati kad vidim ove likove.I onda skontas da su nam ministri isti ,pa parlament ,pa domovi ovaca,nacelnici opcina,policija,zdravstvo,skolstvo ,qrac palac . Vukova vise nego ovaca .Pa ko je lud da ulozi nesto.Altsa wrote:Zbog ovih...a ti poredaj po tvojoj volji
ZAŠTO INVESTITORI ZAOBILAZE BIH, ALI NE I ZEMLJE REGIONA?
- bosan
#26 Re: ZAŠTO INVESTITORI ZAOBILAZE BIH, ALI NE I ZEMLJE REGIONA
-
uzgajivac
#27 Re: ZAŠTO INVESTITORI ZAOBILAZE BIH, ALI NE I ZEMLJE REGIONA
firme su otvorene, krediti su podignuti, banke zaradjuju, drzava uzima, a od pozajmljenog novca se ne zaradjuje. sta je tu onda novo?Helikopter wrote:Negdje sam procitao da stedise u Bosni i Hercegovini (sto iz BiH sto iz inostranstva) imaju orocenih ili neorocenih 4 ili 6 milijardi eura. Zar BH banke nebi mogle pozajmljivati ovaj novac malim i srednjim investitorima koji bi otvarali razne firme iz raznih domena a mozda najvise za poljoprivredu, stocarstvo, vocarstvo, izvoz mineralne i obicne vode itd. Na ovaj nacin bi svi profitirali. Oni koji stede svoj novac u BH bankama bi zaradjivali na vecim kamatama i jednim dijelom povratnih dobitaka od ulozenog novca u novootvorene firme, zaradjivala bi banka od administrativnog posredovanja, zaradjivala bi drzava od poreza i na kraju zaradjivali bi oni koji bi otvarali firme od pozajmljenog novca. Sta vi forumasi mislite o ovom prijedlogu, koje su negativne a koje su pozitivne strane ovog prijedloga?
-
Bodkin
#28 Re: ZAŠTO INVESTITORI ZAOBILAZE BIH, ALI NE I ZEMLJE REGIONA
jedino gdje bi neko ulozio je zdrava hrana ili energetika. energetiku ne da drzava, a za zdravu hranu ni uslova ni organizacije.