ZAŠTO INVESTITORI ZAOBILAZE BIH, ALI NE I ZEMLJE REGIONA?

bosan

#26 Re: ZAŠTO INVESTITORI ZAOBILAZE BIH, ALI NE I ZEMLJE REGIONA

Post by bosan »

Altsa wrote:Zbog ovih...a ti poredaj po tvojoj volji

Image

Image

Image

Image
Strasno .Majke mi jeza me uhvati kad vidim ove likove.I onda skontas da su nam ministri isti ,pa parlament ,pa domovi ovaca,nacelnici opcina,policija,zdravstvo,skolstvo ,qrac palac . Vukova vise nego ovaca .Pa ko je lud da ulozi nesto.
uzgajivac

#27 Re: ZAŠTO INVESTITORI ZAOBILAZE BIH, ALI NE I ZEMLJE REGIONA

Post by uzgajivac »

Helikopter wrote:Negdje sam procitao da stedise u Bosni i Hercegovini (sto iz BiH sto iz inostranstva) imaju orocenih ili neorocenih 4 ili 6 milijardi eura. Zar BH banke nebi mogle pozajmljivati ovaj novac malim i srednjim investitorima koji bi otvarali razne firme iz raznih domena a mozda najvise za poljoprivredu, stocarstvo, vocarstvo, izvoz mineralne i obicne vode itd. Na ovaj nacin bi svi profitirali. Oni koji stede svoj novac u BH bankama bi zaradjivali na vecim kamatama i jednim dijelom povratnih dobitaka od ulozenog novca u novootvorene firme, zaradjivala bi banka od administrativnog posredovanja, zaradjivala bi drzava od poreza i na kraju zaradjivali bi oni koji bi otvarali firme od pozajmljenog novca. Sta vi forumasi mislite o ovom prijedlogu, koje su negativne a koje su pozitivne strane ovog prijedloga?
firme su otvorene, krediti su podignuti, banke zaradjuju, drzava uzima, a od pozajmljenog novca se ne zaradjuje. sta je tu onda novo?
Bodkin

#28 Re: ZAŠTO INVESTITORI ZAOBILAZE BIH, ALI NE I ZEMLJE REGIONA

Post by Bodkin »

jedino gdje bi neko ulozio je zdrava hrana ili energetika. energetiku ne da drzava, a za zdravu hranu ni uslova ni organizacije.
Post Reply