ima u srbiji jedan takav, sjecam se da su mu redovi bili pred kucom.Leptirica123 wrote:bull21, dovoljno je od tebe da odleprsam i ti od mene... A ne bih da idem hodzama, nego nekom sto to rjesava bez dodira s religijom.
CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
-
rokan
#26 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
-
mefistofilis
#27 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
samo da se nadovezem, poznajem momka koji je totalno obolio od OCD-a. da je majka sina odvela odmah doktoru a ne nakon sto je obisla citavu bosnu uzduz i poprijeko i potrosila boga pitaj kolko para na hodje, zapisnicare, gatare i sta sve ne, momak bi danas mozda bio izlijecen.bull21 wrote:U nekoj čaršijskoj mahali bi još gore popila poparu zato tišu. Kakva magija i bakrači, ženska glavo, ne glupiraj se nego fino momak neka ode doktoru i objasni probleme koje ima i neka dobije propisanu terapiju. Bolje spriječiti nego liječiti. U ovom slučaju bolje spriječiti da se šta gore ne desi.
naravno ne osudujem majku, jer je cinila najbolje sto je znala i umjela i sasvim sigurno mu nije htjela nauditi, ovo spominjem da postavljacica teme moze malo drukcije sagledati stvari, i ukoliko problem stvarno postoji, djelovati
- insomnia78
#28 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Naravno da prevazilaziLeptirica123 wrote: Uglavnom to prevazilazi svaku logiku i pobija to da ste imalo pametni koliko se truditi pokazati!
A to sto ti mislis da ti je momka neko začaro to je savrseno logicno
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
jefferson
#29 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
BOGUS wrote:Otici i upecati potocnu pastrmku,po mogucnosti muzijaka ali posto slucaj nije tezak moze i zenka.Staviti ribu u lavor(mora biti lavor) pun vode.Prekriti svoju glavu sa rucnikom i nadviti se nad lavor tako da rucnik kompletno prekrije lavor.Posmatrati pastrmku kako miruje minimalno 45 minuta.Za ovo necu nista naplatiti,dodje mi k'o reklama a i fino je ponekad sevapa ufatit
- Leptirica123
#30 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Ne vjerujem ni u jedno, nego zelim da odem cisto da se rijesim toga, da ne mislim vise o tome. Mogu poslije toga vjerovati ili nastaviti misliti da je sve to glupost. Ipak sam u vezi s momkom gdje ne postojim samo ja, buduci da momak ipak vjeruje u te stvari odlucili smo ici da vidimo i ne znam sta tu nije vise jasno. A ako poslije svega ta osoba kojoj odem uspije rjesiti to, onda je prirodna stvar da cu vjerovati da postoji natprirodna sila ali to nece biti Allah, Isus niti cu se okrenuti bilo kojoj danasnjoj religiji jer moje misljenje je da je svaka religija sredstvo manipulacije nad ljudima u svijetu. Ako se bolje informisete, mnogo ljudi vjeruje da prava istina vjere u Boga se nalazi u dobro cuvanim knjigama koje su sakrivene od svih. Necu vise odgovarati na nebuloze od postova, nego samo onima koji daju odgovor koji sam na pocetku teme i pitala.
- Leptirica123
#31 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Hvala na savjetu, ali niko od nas (majka, momak, ja) nema psihicni problem.atorniji putnik wrote:samo da se nadovezem, poznajem momka koji je totalno obolio od OCD-a. da je majka sina odvela odmah doktoru a ne nakon sto je obisla citavu bosnu uzduz i poprijeko i potrosila boga pitaj kolko para na hodje, zapisnicare, gatare i sta sve ne, momak bi danas mozda bio izlijecen.bull21 wrote:U nekoj čaršijskoj mahali bi još gore popila poparu zato tišu. Kakva magija i bakrači, ženska glavo, ne glupiraj se nego fino momak neka ode doktoru i objasni probleme koje ima i neka dobije propisanu terapiju. Bolje spriječiti nego liječiti. U ovom slučaju bolje spriječiti da se šta gore ne desi.
naravno ne osudujem majku, jer je cinila najbolje sto je znala i umjela i sasvim sigurno mu nije htjela nauditi, ovo spominjem da postavljacica teme moze malo drukcije sagledati stvari, i ukoliko problem stvarno postoji, djelovati
-
jefferson
#32 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
A kako ti znas da tvoj momak nema "psihicni" problem?Leptirica123 wrote:Hvala na savjetu, ali niko od nas (majka, momak, ja) nema psihicni problem.atorniji putnik wrote:samo da se nadovezem, poznajem momka koji je totalno obolio od OCD-a. da je majka sina odvela odmah doktoru a ne nakon sto je obisla citavu bosnu uzduz i poprijeko i potrosila boga pitaj kolko para na hodje, zapisnicare, gatare i sta sve ne, momak bi danas mozda bio izlijecen.bull21 wrote:U nekoj čaršijskoj mahali bi još gore popila poparu zato tišu. Kakva magija i bakrači, ženska glavo, ne glupiraj se nego fino momak neka ode doktoru i objasni probleme koje ima i neka dobije propisanu terapiju. Bolje spriječiti nego liječiti. U ovom slučaju bolje spriječiti da se šta gore ne desi.
Jesil ti psiholog?
- Leptirica123
#33 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Hvala na savjetu, ali niko od nas (majka, momak, ja) nema psihicni problem.[/quote]
A kako ti znas da tvoj momak nema "psihicni" problem?
Jesil ti psiholog?[/quote]
Hahahhahah... E svasta
Nisam ali 3 godine sam s njim, od toga godinu i po nerazdvojni smo. Da ima naznaka makar bih prepoznala nesto sto bih poistovjetila s psihickim problemom. Kako vama ne dosadi ovakve gluposti pisati? 
Jesil ti psiholog?[/quote]
Hahahhahah... E svasta
-
jefferson
#34 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Leptirica123 wrote:Hvala na savjetu, ali niko od nas (majka, momak, ja) nema psihicni problem.
Jesil ti psiholog?
Cekaj, jel ti hoces savjet ili hoces odobravanje onoga sto ti mislis?Hahahhahah... E svastaNisam ali 3 godine sam s njim, od toga godinu i po nerazdvojni smo. Da ima naznaka makar bih prepoznala nesto sto bih poistovjetila s psihickim problemom. Kako vama ne dosadi ovakve gluposti pisati?
Otkad je to kvalifikacija za zvanje psihologa provedeno vrijeme s nekim?
Na kraju, sama si u prvom postu nabrojala probleme koje tvoj momak ima.
Ti trazis odobravanje od nas da si upravu. OK eto upravu si. Gdje bi mogla naci ljude koji skidaju magiju i slicno?
Moj savjet bi ti bio: sto zaostalije i neobrazovanije selo, eh tu garant mozes naci!
- Leptirica123
#35 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Pa rekoh da nisam psiholog. Ne trazim odobravanje nicije. Nego..pise na pocetku teme sta trazim 
-
theTruePath
#36 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Ne zajebavaj puno Sarajevo hodza,i svako im nesto vjerujejefferson wrote:Leptirica123 wrote:Hvala na savjetu, ali niko od nas (majka, momak, ja) nema psihicni problem.A kako ti znas da tvoj momak nema "psihicni" problem?
Jesil ti psiholog?Cekaj, jel ti hoces savjet ili hoces odobravanje onoga sto ti mislis?Hahahhahah... E svastaNisam ali 3 godine sam s njim, od toga godinu i po nerazdvojni smo. Da ima naznaka makar bih prepoznala nesto sto bih poistovjetila s psihickim problemom. Kako vama ne dosadi ovakve gluposti pisati?
Otkad je to kvalifikacija za zvanje psihologa provedeno vrijeme s nekim?
Na kraju, sama si u prvom postu nabrojala probleme koje tvoj momak ima.
Ti trazis odobravanje od nas da si upravu. OK eto upravu si. Gdje bi mogla naci ljude koji skidaju magiju i slicno?
Moj savjet bi ti bio: sto zaostalije i neobrazovanije selo, eh tu garant mozes naci!
- P308
#37 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Oco me podsjeti na onu seriju od prije nekih desetak godina:

Last edited by P308 on 21/12/2013 16:19, edited 1 time in total.
-
jefferson
#38 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Pa eto onda. Bilo bi dobro da posjetis ljude koji se bave naukom a ne lokalne vraceve koji se jos uvijek otiskom prstiju potpisiju!Leptirica123 wrote:Pa rekoh da nisam psiholog. Ne trazim odobravanje nicije. Nego..pise na pocetku teme sta trazim
-
bull21
#39 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Ti si svjesna da se psihički poremećaj može tek tako i pojaviti? Samo zato što si ti sa njim protekle tri godine ne znači da on nije obolio prije godinu, pola godine - kadveć. Logika ti je 0
- Leptirica123
#40 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Dobro, filozofi, psiholozi, religijski savjetnici, naucnici, prosvjetitelji.... nisam vas prepoznala 
-
theTruePath
#41 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Ne znam sta ti hoces?Leptirica123 wrote:Dobro, filozofi, psiholozi, religijski savjetnici, naucnici, prosvjetitelji.... nisam vas prepoznala
- uglavnomja
#42 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
cuj sta hoce, adresu i broj telefona nekog istjerivaca crne magije, koji nije baziran na vjeri
mislim, bilo vjerksi ili ne, ista prdimahovina, ubleha za glupe i ocajne, nazalost, za uzimanje para ... sugestija je cudo. a sugestija prolazi kod nestabilnih i nesamopouzadnih.
ili ti je decko bolestan pa svoju bolset prenosi na tebe sugestijom, ili te vise ne voli pa hoce da te se rijesi nako diplomatski, da sama odes ...
mislim, bilo vjerksi ili ne, ista prdimahovina, ubleha za glupe i ocajne, nazalost, za uzimanje para ... sugestija je cudo. a sugestija prolazi kod nestabilnih i nesamopouzadnih.
ili ti je decko bolestan pa svoju bolset prenosi na tebe sugestijom, ili te vise ne voli pa hoce da te se rijesi nako diplomatski, da sama odes ...
-
ljuspica
#43 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Ne znam da li je post bio upucen meni, ali mislim da jeste. Djevojko, ako ne vjerujes u te stvari onda ces dzaba gubiti vrijeme, jer, niko ti ne moze pomoci ako ne vjerujes...sretnoLeptirica123 wrote:Ja ne vjerujem ni u Boga ni u magiju, moj momak jeste vjernik a kaze i da vjeruje pomalo u magiju. Ja iako ne vjerujem zelim da odem nekom ko skida cini pa da vidim da li djeluje, znaci cisto da izbacim iz glave ptanje "sta ako to nije tolika izmisljotina". Meni ne trebaju "pametovanja" nikakva, nego da napise neko ako je imao iskustva s tim ili da mi preporuce za nekog sto 100 % zna da to rjesava. Naravno ti koji preporuce nekog vjeruju u to, ja ne ali zelim da vidim pa makar da skinem s uma i to. A bas mi je interesantno, vi koji nemate pojma zivog ni ko sam ni nista znate bolje od mene je li njegova majka andjeo ili djavo, sizofrenicar i ne znam sta jos rekoste... Uglavnom to prevazilazi svaku logiku i pobija to da ste imalo pametni koliko se truditi pokazati! Mislila sam da sam na forumu a ne nekoj carsijskoj mahali.........
P.S. Poenta u optuzivanju nije u tome sto si sama umislila. Procitaj nesto od Lazareva pa ce ti mozda biti jasnije. Ipak mislim da ti imas problem u vezi. Ne moze vam crna magija nista nauditi ako joj sami niste dali prostora i opet....sretno vam.
- Butmiran
#44 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Ne želim da griješim dušu, gluho bilo, ali ovo što vi mislite da se dešava nije nemoguće. Govorim jer znam za nekih par slučajeva sihra ili "magije" kako ti kažeš. Ne baš na taj način ali i više nego dovoljno da znam sigurno da postoje takve stvari.
-
rokan
#45 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
meni je nick indikativan. "leptirica" - tako se zvao najpoznatiji jugoslovenski horor film. 
- Krizzia
#46 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Kako mozes biti ateista i vjerovati u ovo?
- W0LVERINE
#47 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Jedan moj poznanik je imao problema sa tim,odnosno svi su mislili da je to u pitanju! Promijenio je desetine tih "sihir uklonjača" a njegovo stanje se sve vise i vise pogorsavalo i tako nekoliko mjeseci! Onda je posjetio pravog doktora,dijagnosticirana mu je sizofrenija! Upostavljena mu je prava terapija,bolnica,prave osobe su vodile racuna o njegovom zdravlju i eno ga sada hvala Bogu,ziv i zdrav! Vise nema tih problema!
Tebi bih savjetovao da u sto sirem luku zaobiđes te likove,jer to znatno moze uticati na psihu,dovesti do raznoraznih problema i pretvoriti zivot u pakao! Grozno je gledati kako se nekome desava nesto takvo,a kamoli da si ti u njegovoj kozi,najezim se od same pomisli! Ne vjerujes u to,dobro za tebe,kloni se toga i potrazi pomoc strucnog lica!
Tebi bih savjetovao da u sto sirem luku zaobiđes te likove,jer to znatno moze uticati na psihu,dovesti do raznoraznih problema i pretvoriti zivot u pakao! Grozno je gledati kako se nekome desava nesto takvo,a kamoli da si ti u njegovoj kozi,najezim se od same pomisli! Ne vjerujes u to,dobro za tebe,kloni se toga i potrazi pomoc strucnog lica!
-
paladinka
#48 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Mozda ti trebas jednostavno malo da se odmaknes od citave te situacije, uzmes malo vremena samo za sebe, pa ono realno sama za sebe skontas kako je sta je, ovako kad si u centru dogadjaja sve je to haoticno, citavu tu situaciju gledas nejasno , ne mozes povezati konce… ja sam sigurna da za sve to ma logicno rjesenje…Deckova mama moze i bez carolija da dovede do toga da se svadjate … Mozda tvoj decko krije nesto od tebe, pa se cudno ponasa….Tv se sam iskljucio , ponekad se to desava, neki bug, elektrika nije u redu, vas zapao takav televizor… Zavjesa se pomice, imate stalkera u komsiluku...
- friskyoreo
#49 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Dajte sadake. Ove "popularne" "iscjeljitelje" zaobidji. Nadji neku stariju ucevnu nanu pa ce ti ona reci sta ti je raditi.Leptirica123 wrote:Pozdrav svimaPrije svega, voljela bih da zamolim one koji bi da ismijavaju sve sto napisem da to ne cine jer i ja bih imala svakom pametovati i ismijavati tudja misljenja i uvjerenja ali to ne radim pa bih se unaprijed zahvalila ako ispostujete moju molbu. To se odnosi na ono tipa-"to je glupost; "ne postoji"; "samo vjeruj u Boga i bit ce ok"; "izmisljas" i sl.
Hvala unaprijed
- MyTao
#50 Re: CINI, CRNA I BIJELA MAGIJA
Ovakve i slicne stvari treba ismijavati.
A ti nisi nikakav ateista. Nevjerujes u boga a vjerujes u iste gluposti kao sto je magija
A ti nisi nikakav ateista. Nevjerujes u boga a vjerujes u iste gluposti kao sto je magija