Vecer udesa [SA]

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

muha_sa

#26 Re: Vecer udesa [SA]

Post by muha_sa »

koji sve idiot vozi gradom nikakvo cudo za udese.
plucna mahramica

#27 Re: Vecer udesa [SA]

Post by plucna mahramica »

S tezim autima je katastrofa, treba mi 5m da stanem ako idem nizbrdo 40kmh :D a vjerovatno bih i slajdrao da nemam 4x4. Sinoc je od ilidze do grada na par mjesta tolika magla bila da nisi vidio vise od pola metra ispred auta :roll:
sorcerer

#28 Re: Vecer udesa [SA]

Post by sorcerer »

muha_sa wrote:koji sve idiot vozi gradom nikakvo cudo za udese.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
WildRedRose

#30 Re: Vecer udesa [SA]

Post by WildRedRose »

muha_sa wrote:koji sve idiot vozi gradom nikakvo cudo za udese.
:thumbup:
relax11

#31 Re: Vecer udesa [SA]

Post by relax11 »

Sinoc cesta katastrofa!

Nije do guma niti je do vozaca sigurno!

Isao sam 40 penjao se iz Bara na Kobilju glavu i zanese me onde momacki, i isto tako niz Kobilju do Hotonja...

Takode sam i zaslajdrao iako su mi sve cetiri ukljucene bile.
mayab

#32 Re: Vecer udesa [SA]

Post by mayab »

Mene zanima kako bi oni to sada izveli u praksi, tako da je to jos samo jedna u nizu lazi, kojim se narod laze , i pravi budalom zamazivanjem ociju, da se eto oni kao nesto sekiraju za nesto drugo osim pljacke!
Rjesenje je u preventivi, dakle naplata ekoloske takse , tj.poreza, ali ne kao do sada gdje su stare grobine izuzete od toga , a novi auti placaju, nego bas obrnuto, stimulisati ljude da voze sto novije auto; samo mi nemojte moralisanja o sirotinji i slabom imovnom stanju
muha_sa

#33 Re: Vecer udesa [SA]

Post by muha_sa »

mayab wrote:
Mene zanima kako bi oni to sada izveli u praksi, tako da je to jos samo jedna u nizu lazi, kojim se narod laze , i pravi budalom zamazivanjem ociju, da se eto oni kao nesto sekiraju za nesto drugo osim pljacke!
Rjesenje je u preventivi, dakle naplata ekoloske takse , tj.poreza, ali ne kao do sada gdje su stare grobine izuzete od toga , a novi auti placaju, nego bas obrnuto, stimulisati ljude da voze sto novije auto; samo mi nemojte moralisanja o sirotinji i slabom imovnom stanju
ublehe, ublehe i samo ublehe bacaju :-)
kakva auta kakvi bakraci (jest da su i auta segment u svemu ovom)--pogledam okolna brda, sjecam se da su to pustare bile a sad kuca na kuci--nema mjesta da se garaža napravi, svi lože drva i ugalj i o tom niko ni rijeci.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#34 Re: Vecer udesa [SA]

Post by mk ultra »

citroen xm

#35 Re: Vecer udesa [SA]

Post by citroen xm »

mayab wrote:

Nema veze da li je auto starije ili novije. Auto treba da je ispravno to jest da mu je količina štetnih materija u izduvnim gasovima u fabričkim granicama. Ne možeš očekivati da oldtajmer bude ekološki čist kao auto iz 2013, ali to ne znači nikako da ga trebaš kazniti. Treba pucati kazne ovima što troše više ulja nego goriva pa stvaraju iza crne oblake. Među njima ima i polovnjaka od svega 5-6 godina kojima su uvoznici smanjili kilometraže i povadili sve katalizatore i filtere čestica.
sorcerer

#36 Re: Vecer udesa [SA]

Post by sorcerer »

ima ih sa losom kompresijom ,pokvarenim pumpama i diznama ....ne mozes se vozit iza njih ,stipa za oci......
citroen xm

#37 Re: Vecer udesa [SA]

Post by citroen xm »

Nedavno sam se vozio iza jednog takvog G2, a nigdje prostora za bezbjedno preticanje. Mislio sam da će se zapaliti. Ne znam kako uopšte ide. Kada pomiluje gas, auto mu čitavo utone u oblak dima. :shock: Što je najgore nije ni čisto crn, već onaj plavi koji govori da je motor davno otišao na onaj svijet. :run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#38 Re: Vecer udesa [SA]

Post by mk ultra »

citroen xm wrote:Nedavno sam se vozio iza jednog takvog G2, a nigdje prostora za bezbjedno preticanje. Mislio sam da će se zapaliti. Ne znam kako uopšte ide. Kada pomiluje gas, auto mu čitavo utone u oblak dima. :shock: Što je najgore nije ni čisto crn, već onaj plavi koji govori da je motor davno otišao na onaj svijet. :run:
to mu je mod za proizvodnju goriva...
sorcerer

#39 Re: Vecer udesa [SA]

Post by sorcerer »

mk ultra wrote: to mu je mod za proizvodnju goriva...
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :bih:
citroen xm

#40 Re: Vecer udesa [SA]

Post by citroen xm »

:D Živa nafta izlazi, komšije trčkaraju iza sa kanticama. :D
mayab

#41 Re: Vecer udesa [SA]

Post by mayab »

sorcerer wrote:
mk ultra wrote: to mu je mod za proizvodnju goriva...
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :bih:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
muha_sa

#42 Re: Vecer udesa [SA]

Post by muha_sa »

citroen xm wrote:Nedavno sam se vozio iza jednog takvog G2, a nigdje prostora za bezbjedno preticanje. Mislio sam da će se zapaliti. Ne znam kako uopšte ide. Kada pomiluje gas, auto mu čitavo utone u oblak dima. :shock: Što je najgore nije ni čisto crn, već onaj plavi koji govori da je motor davno otišao na onaj svijet. :run:
sinoc sam iza takvog jednog vozio :-) sreca pa stadosmo uporedo na semaforu--auto mu trokira, drži ga na gasu da mu se ne ugasi a dim huklja li huklja :-) krenemo i ja ispred njega kad mi njegovi ksenoni zasjaše u retrovizoru :lol: bitno je da je baja ksenone nabacio--jebo trokiranje :lol:
citroen xm

#43 Re: Vecer udesa [SA]

Post by citroen xm »

Standardna priča. :(
topcam
Vozim: uzbrdo

#44 Re: Vecer udesa [SA]

Post by topcam »

jefferson wrote:
topcam wrote:Evo i mene docekala ceduljica za brisacem,

Nisam vas mogao kontaktirati, udario sam vam u auto prilikom napustanja parkinga,
imate "malo" udubljenje na registraciji- broj telefona.

Sad se ne vidi, mrak, pa cu sutra pogledat, a udubljenje se vidi dobro
"kuka", a vidjeti cu i jel´ ko od komsija sta vidio.

Inace crveno auto je zadnje koje sam vidio ispred mene parkirano (cini mi se ima i kuku)
nastradat ce ako je broj pogresan (salim se). :evil:

Sad mi je kasno da zovem. To cu sutra po danu, dok vidim sta je.

Posto ce peglanje registracije biti "cin" ja to zasarafio dibidus, nakon kradje registracije.
Mislim da jedna velika cokolada nece biti problem, da rijesimo stvar mimo policije i osiguranja.

Pogotovu sto se godini dana niko nije ni naslonio, a sad ovaj ili ova, haman pa zabio. :oops:
Svaka mu cast ako ej ostavio broj telefona.
Eh, ovako je bilo, "pocetnica" neka se dobro zabila, pa se sjetila da pobjegne. Komsija vidio i pratio je
"davajuci joj znak da stane "svjetlom". Semafor je na kraju zaustavio i ovaj prisao prozoru i rekao
da se vrati.
Znaci nista kultura nego uhvacena u bijegu. Da sam supak, jos bih se mogao potruditi da ostane bez vozacke.
sorcerer

#45 Re: Vecer udesa [SA]

Post by sorcerer »

muha_sa wrote: bitno je da je baja ksenone nabacio--jebo trokiranje :lol:
pa zar si sumnjao hahhahaha garant mu je i displej od rezerve goriva upaljen stalno :D 90% ljudi ovdje ne zna odrediti prioritete u zivotu...nevezano za aute....
goran16v

#46 Re: Vecer udesa [SA]

Post by goran16v »

Sinoc na Hridu sa Jarcedola silazi Passat takso i radi mu samo jedna pozicija i jedna maglenka! Pa da ne pogodi po ovakvoj magli!
punta

#47 Re: Vecer udesa [SA]

Post by punta »

komsija vidio da je zensko i da je pocetnica pa je lovio
a da je bio neki vozac od 2m komsija bi otiso kuci kao da nista nije bilo
sparky

#48 Re: Vecer udesa [SA]

Post by sparky »

Najveci problem su ljudi koji se uzdaju u svoje vrhunske gume i kocnice.
Redovno sam sa S3 silazio niz potpuno zaledjenu ulicu ( ne samo ja nego pola mahale).
Malo mi je smijesno kad kaze neko da je proklizao i udario na Zmaja od Bosne i sl. a jos kaze isao 33 na sat.
Nepaznja i ta neka luda samouvjerenost su najveci problem u nasem saobracaju.
topcam
Vozim: uzbrdo

#49 Re: Vecer udesa [SA]

Post by topcam »

punta wrote:komsija vidio da je zensko i da je pocetnica pa je lovio
a da je bio neki vozac od 2m komsija bi otiso kuci kao da nista nije bilo

Pa bas zato je i lovio. :lol: (Sa hanumom svojom u autu).

Mogao je biti i hinja, pa zapisat registraciju, pa nek policija gleda jel´ prekrsen neki zakon.
goran16v

#50 Re: Vecer udesa [SA]

Post by goran16v »

Meni se desila slicna stvar. Poslije 2 dana dodjem na parking kad ceduljica za brisacem. Pogledam pise "Udario vas je auto reg. br. XXXX" doduse nigdje datuma. Pogledam auto polomljen nosac fara, odvaljena karambolka na cosku. Zovnem policiju, dodje patrola, kad se sa balkona komsicina, s kojojm sam bio zdravo za zdravo, javlja da je ona napisala poruku. Sisla, dala izjavu i vrijeme, policija u CIPS-u nasla da je auto Meriva reg. na firmu u mojoj zgradi, a vozac brat vlasnice. Lik dosao, dobio kaznu za udes i bjezanje.
Malo poslije toga parkiram se na istom parkingu i taman da izadjem iz auta kad vidim kako liz spuca auto od komsinice. Zapisem reg. br., marku o model auta i vrijeme i pod brisac. Kasnije mi je rekla da je zvala policiju i sve zavrsila.
Post Reply