Zajednički život prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
quarterback

#26 Re: Zajednički život prije braka

Post by quarterback »

herzes wrote:Kad sad ovo sve usporedim s mojim planovima nikako se ne uklapa,jer se ne planiram ženiti,prije 25-26,tj dok ne budem imao svoj posao,uslove za stanovanje i normalan život,što se tiče finansija.

Zamolio bih vas bez glupih i spamerskih komentara,tj komentara bez svrhe :)

LP
zaboravih ti reci, brak ne nastupa kada steknes materijalne uslove niti se moze na taj nacin planirati, brak nastupa kada nadjes nekoga s kim mozes funkcionisati tako da oboje budete zadovoljni time sto imate jedno drugo

mozete imati idealne materijalne uslove pa cak i stupiti u brak pa vidjeti da ne ide,
a mozete nemati ni kutiju sibica a biti zajedno i biti sretni zbog toga

mlad si momak, radi na svojoj karijeri a ostalo sve ce tek doci tokom godina, pamet izmedju ostalog
Jose Armando

#27 Re: Zajednički život prije braka

Post by Jose Armando »

Mogao si to i krace napisati, "imam djevojku, ja bi se sa njom malo bum bum, da se malo zezamo, imamo po 19 godina, ne mislim je zeniti, a ona neda, sta sad?"
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#28 Re: Zajednički život prije braka

Post by brad90 »

Zovi je kod sebe da ti napravi palacinke, ono kao ona je tradicionalna pa da vidis kako kuha, malo se zezajte i onda je dirkaj pa pitaj mogu l iga samo malo metnuti, ostalo ce samo da ti se kaze.

MEHAN :bih:

poenta je da to predstavis kao zajebanciju pa i sam cin jebuckanjajaja :bih: :bih: :bih:
madner

#29 Re: Zajednički život prije braka

Post by madner »

Reci joj, ha ili das ili ha odoh.
kritichar

#30 Re: Zajednički život prije braka

Post by kritichar »

brad90 wrote:Zovi je kod sebe da ti napravi palacinke, ono kao ona je tradicionalna pa da vidis kako kuha, malo se zezajte i onda je dirkaj pa pitaj mogu l iga samo malo metnuti, ostalo ce samo da ti se kaze.

poenta je da to predstavis kao zajebanciju pa i sam cin jebuckanjajaja :bih: :bih: :bih:
znači poenta je da ju zezne, kakva sve đubrad ne gazi ovu Zemlju
Tomos

#31 Re: Zajednički život prije braka

Post by Tomos »

Ovo je balkan malo su zaostale djevojke sve što je na zapadu normalno ovdje je tabu tema, sve glumice i glumci to niđe na svijetu nema ko ovdje u Bosni samo, već u Hrvatskoj i Srbiji je to normalno, treba prvo testirati osobu sa kojom ćeš živjeti ako ne ide raziđete se i to je bolje nego praviti neki cirkus nakon braka.

Jer ćeš se poslije kajati ako ti nije u krevetu kako ti želiš ne zna ništa moraš sve pokazivati, ne zna samostalno živjeti da ti napravi nešto za pojesti itd, ono leži, a ti joj donosiš kafu u krevet tako je mamica razmazila.
Krizzia

#32 Re: Zajednički život prije braka

Post by Krizzia »

Tomos wrote:Ovo je balkan malo su zaostale djevojke sve što je na zapadu normalno ovdje je tabu tema, sve glumice i glumci to niđe na svijetu nema ko ovdje u Bosni samo, već u Hrvatskoj i Srbiji je to normalno, treba prvo testirati osobu sa kojom ćeš živjeti ako ne ide raziđete se i to je bolje nego praviti neki cirkus nakon braka.

Jer ćeš se poslije kajati ako ti nije u krevetu kako ti želiš ne zna ništa moraš sve pokazivati, ne zna samostalno živjeti da ti napravi nešto za pojesti itd, ono leži, a ti joj donosiš kafu u krevet tako je mamica razmazila.
A gdje si se ti praksao molim te prije prvog seksa? I kako si se praksao?
kockica_kockica

#33 Re: Zajednički život prije braka

Post by kockica_kockica »

herzes wrote:Poslije male prepirke s djevojkom na ovu temu,dodjoh ovdje malo da se ispušem i usput da čujem vaše mišljenje.

Naime,u vezi smo skoro godinu dana,oboje smo veoma mladi(19-god) i ambiciozni.Posto se mnogo volimo,ja na neki način već razmišljam o našem zajedničkom životu,za koji ja smatram da treba nastupiti prije braka,da bi mogli uvidjeti kojom dinamikom teče naš odnos,jer ne želim da dođem u situaciju da se moram razvoditi zbog nekih problema koje nisam uvidjeo prije,znate i sami kakve priče kruže za takve muškarce,a pogotovo djevojke.

Eh sad ona je mišljenja da sa momkom ne može imati odnos prije braka,što naravno i poštujem,ali što je najgore hoće da se drži nekih principa koji su karakteristični za prošlo stoljeće ,a koji su današnjoj omladini neprihvatljivi,primjera radi:
ne bi pristala na neko zajednicko putovanje(zbog mame,ne znam što,ali et'),ne želi pristupiti zajednickom zivotu prije braka,jer se vodi time kao da to isfura i u braku nema ništa zanimljivo :? pomalo glupo,zar ne ?

Za ovo vrijeme primjetio sam da je prema sebi kontradiktorna,dokaz za to je njeno ponašanje i želja da budem pored nje u krevetu(valjda me razumijete,osjecaj sigurnosti,ti fazoni xd) i imali smo sreću da budemo zajednoo na maturalnoj ex ,gdje smo svaku noć provodili zajedno u krevetu,i onda mi dodje s ovim razmišljanjem i stavom,inače mnogo je tvrdoglava pa mi i dosadi da joj dokazujem neke stvari,btw. mnogo je posvećena vjeri.

Kad sad ovo sve usporedim s mojim planovima nikako se ne uklapa,jer se ne planiram ženiti,prije 25-26,tj dok ne budem imao svoj posao,uslove za stanovanje i normalan život,što se tiče finansija.

Zamolio bih vas bez glupih i spamerskih komentara,tj komentara bez svrhe :)

LP
Mogu ti samo reci take it or leave it... Znas sta imas, ili ces postivati to sto imas ili neces... prisiljavati nekog na nesto sto ne zeli je bezveze...

U tvojim planovima nema braka prije 25/26 godine.. u njenim planovima nema seksa prije braka... svako ima neke planove...
brad90

#34 Re: Zajednički život prije braka

Post by brad90 »

kritichar wrote:
brad90 wrote:Zovi je kod sebe da ti napravi palacinke, ono kao ona je tradicionalna pa da vidis kako kuha, malo se zezajte i onda je dirkaj pa pitaj mogu l iga samo malo metnuti, ostalo ce samo da ti se kaze.

djubrad ili ne, on mora da je opali i to mu je cilj, a ovako bi mogao doci do toga i to je sve. moze se i dukcije posmatrati na ovaj problem pa vidjeti da je ona djubre sto mu ne da, a ne sto on zeli da je opali sto je sasvim normalno i to je to. ili nek budu drugovi i zene se nevini. moral nije jednodimenzionalan, sto je tebi moralno nekom nije i obrnuto sto ti ne daje za pravo da nekog okarakterises samo na osnovu svojih moralnih vertikala. ona njemu ne da zbog mahale i to je zalosno, decku koji je voli i kojeg ona voli. kad je on opusti ona ce skontati da je to normalna stvar i nece biti zajebana nego bogatija za jedno novo iskustvo koje ce je vjerovatno vremenom ciniti sretnijom i ispunjenijom. duuuboko :bih: :bih: :bih:
Tomos

#35 Re: Zajednički život prije braka

Post by Tomos »

Krizzia wrote:
Tomos wrote:Ovo je balkan malo su zaostale djevojke sve što je na zapadu normalno ovdje je tabu tema, sve glumice i glumci to niđe na svijetu nema ko ovdje u Bosni samo, već u Hrvatskoj i Srbiji je to normalno, treba prvo testirati osobu sa kojom ćeš živjeti ako ne ide raziđete se i to je bolje nego praviti neki cirkus nakon braka.

A gdje si se ti praksao molim te prije prvog seksa? I kako si se praksao?
Taman ću ti reći i pohvaliti se naravno. :D "Bolje je negdje u grmlju i u autu nego u stanu i svoj zgodi jel tako", i ono nemoj da neko vidi.:lol: :lol: :lol: :lol:
Ma.Le.Na

#36 Re: Zajednički život prije braka

Post by Ma.Le.Na »

kritichar wrote:reci joj ovako:
ne glumi sad sveticu, kad sam te trošio na maturalnoj nisi se žalila
:shock:
ccccc

a autoru...odrasti
govoris da nemas uslove za brak..stalan posao i sl. a za zajednicki zivot imas :?
ko je ovdje lud :?
jel ti znas STA podrazumijeva zajednicki zivot

mah..odrasti..
kritichar

#37 Re: Zajednički život prije braka

Post by kritichar »

brad90 wrote:
kritichar wrote:

djubrad ili ne, on mora da je opali i to mu je cilj, a ovako bi mogao doci do toga i to je sve. moze se i dukcije posmatrati na ovaj problem pa vidjeti da je ona djubre sto mu ne da, a ne sto on zeli da je opali sto je sasvim normalno i to je to. ili nek budu drugovi i zene se nevini. moral nije jednodimenzionalan, sto je tebi moralno nekom nije i obrnuto sto ti ne daje za pravo da nekog okarakterises samo na osnovu svojih moralnih vertikala. ona njemu ne da zbog mahale i to je zalosno, decku koji je voli i kojeg ona voli. kad je on opusti ona ce skontati da je to normalna stvar i nece biti zajebana nego bogatija za jedno novo iskustvo koje ce je vjerovatno vremenom ciniti sretnijom i ispunjenijom. duuuboko :bih: :bih: :bih:
ko tvoje savjete prihvati, luđi je od tebe
sha_ba

#38 Re: Zajednički život prije braka

Post by sha_ba »

:lol: :lol:
brad90

#39 Re: Zajednički život prije braka

Post by brad90 »

mora da prihvati, ja sam MEHAN :bih: :bih: :bih:
ema_

#40 Re: Zajednički život prije braka

Post by ema_ »

Pa ako neće na zajedničko putovanje zbog mame (nebitno zašto mama ne dozvoljava) , logično je da zajednički život pogotovo ne dolazi u obzir, to prva stvar.

A druga stvar, šta uopće pokušavaš riješiti sa ovom temom? Ako je između vas sve ostalo ok, onda možete i normalno popričati o svemu ovome bez rukavica, i onda vidi gdje si i šta si :-) .

Uostalom, kao što ti je neko već rekao ranije, ako je ona vjerski nastrojena, a ti ne, ne znam kako misliš da ćete funkcionirati uopće?

I treća stvar, šta je 19 godina, šanse da ti prva ljubav (ili neka od prvih nekoliko) ostane i zadnja i nisu baš neke :wink: - ma koliko se činilo da nema dalje.
Ridjobrki

#41 Re: Zajednički život prije braka

Post by Ridjobrki »

De sjedi. Ku'š u materinu!?
Ridjobrki

#42 Re: Zajednički život prije braka

Post by Ridjobrki »

herzes wrote: Već zarađujem iz računarske fotelje po 500-600$ mjesečno,što je naravno u konstantnom rastu,uskoro planiram da pokrenem sajt na kojem će biti enormna posjećenost na nasim prostorima,eto izvora primanja :)
I naprosto ne vidim kako bi ovaj plan mogao omanuti.
Steph

#43 Re: Zajednički život prije braka

Post by Steph »

:lol:
VenomousV

#44 Re: Zajednički život prije braka

Post by VenomousV »

covjece ja 6 i po' godina u vezi i tek sad ozbiljnije kontamo da pocnemo zivjeti skupa :-)
Steph

#45 Re: Zajednički život prije braka

Post by Steph »

sad će vam i srebrna pir :(
Ridjobrki

#46 Re: Zajednički život prije braka

Post by Ridjobrki »

Dečku treba lijepo objasniti neke stvari, nije glup i doima se finim. Još je mlad i ne razumi' on neke stvari, samo treba učiti iz dobrih primjera, treba mu pokazati primjerom nekog velikog čovjeka kao što je npr. Nelson Mandela. Madiba nadahnjuje, treba učiti iz njegovog života, vječni mu rahmet/pokoj & slava...

Čovjek je bio 27 godina u zatvoru. Slovima: dvadeset i sedam godina!!! To je osam godina više nego što si ti živ, mladi druže...

Znaš šta je uradio šest mjeseci nakon izlaska iz zatvora? Razveo se. Dvadeset sedam godina je trpio robiju, mučenje, ponižavanje, patnju... I šest mjeseci braka nakon toga je rekao - jeb'o te ovo.

Pa ti sad vidi gdje si...
Zatamnjena stakla

#47 Re: Zajednički život prije braka

Post by Zatamnjena stakla »

:lol:
detroit-mercy

#48 Re: Zajednički život prije braka

Post by detroit-mercy »

herzes wrote:
FemaleMe wrote:Decko jos si mlad...Ona bi ti onda bila jedna u nizu s kojom bi zivio...a sta je to onda kad zivis sa 2,3 cure, ili kad cura zivi sa jednim momkom, pa s drugim, pa s trecim, to je vec ofucano! A realno premladi ste, godinu dana tek zajedno nije to nista. Ja sam s momkom 4 godine, i imam 25 godina i ne zivim s njim, niti cu!
Hvala na jedinom pravom odgovoru,interesuje me jedna stvar jesi li ikad otišla s momkom na more,planinu neku ?

@topic:
Pogresno protumačen moj text,ono cega sam se najvise bojao.Ni u jednom dijelu texta koristeci rijec "odnos" nisam mislio na sex,i to kad smo spavali bili smo samo jedno pored drugog uz osnovne dodire mazenja i poljubaca.Ništa više nisam pokušavao,niti imam potrebu za tim.
Sto, bas ti se cuna nemore dic :mrgreen:.
detroit-mercy

#49 Re: Zajednički život prije braka

Post by detroit-mercy »

Jebo koku ako nije redaljka :izet: od dvaest ljudi presla preko nje :mrgreen: .
sour cherry

#50 Re: Zajednički život prije braka

Post by sour cherry »

Kao da sam ja pisala.
Post Reply