herzes wrote:Poslije male prepirke s djevojkom na ovu temu,dodjoh ovdje malo da se ispušem i usput da čujem vaše mišljenje.
Naime,u vezi smo skoro godinu dana,oboje smo veoma mladi(19-god) i ambiciozni.Posto se mnogo volimo,ja na neki način već razmišljam o našem zajedničkom životu,za koji ja smatram da treba nastupiti prije braka,da bi mogli uvidjeti kojom dinamikom teče naš odnos,jer ne želim da dođem u situaciju da se moram razvoditi zbog nekih problema koje nisam uvidjeo prije,znate i sami kakve priče kruže za takve muškarce,a pogotovo djevojke.
Eh sad ona je mišljenja da sa momkom ne može imati odnos prije braka,što naravno i poštujem,ali što je najgore hoće da se drži nekih principa koji su karakteristični za prošlo stoljeće ,a koji su današnjoj omladini neprihvatljivi,primjera radi:
ne bi pristala na neko zajednicko putovanje(zbog mame,ne znam što,ali et'),ne želi pristupiti zajednickom zivotu prije braka,jer se vodi time kao da to isfura i u braku nema ništa zanimljivo

pomalo glupo,zar ne ?
Za ovo vrijeme primjetio sam da je prema sebi kontradiktorna,dokaz za to je njeno ponašanje i želja da budem pored nje u krevetu(valjda me razumijete,osjecaj sigurnosti,ti fazoni xd) i imali smo sreću da budemo zajednoo na maturalnoj ex ,gdje smo svaku noć provodili zajedno u krevetu,i onda mi dodje s ovim razmišljanjem i stavom,inače mnogo je tvrdoglava pa mi i dosadi da joj dokazujem neke stvari,btw. mnogo je posvećena vjeri.
Kad sad ovo sve usporedim s mojim planovima nikako se ne uklapa,jer se ne planiram ženiti,prije 25-26,tj dok ne budem imao svoj posao,uslove za stanovanje i normalan život,što se tiče finansija.
Zamolio bih vas bez glupih i spamerskih komentara,tj komentara bez svrhe
LP