Jesu trendovi ali meni namjenski treba manji TV koji cu staviti na držač iznad kreveta. Svrha mu je da radi dok ne uspava gledatelja, ne bi se nista na njega puno gledalo.hipija wrote:Postoje ravni ekrani ispod 32", ali ne znam koliko je pametno to kupovati buduci da su trendovi na sto vecim dijagonalama. Ono od 42" pa nadalje. Ako je mala komoda ili regal, i zid je dobra alternativa.
Koji TV kupiti ???
Moderator: Benq
- manekenka u penziji
#26 Re: Odg: Koji TV kupiti ???
-
Walther
#27 Re: Koji TV kupiti ???
svaka IT prodavnica ima tj. trebala bi imati... samo trazi monitor sa tunerom... imas u 19", 22", 24", 26", 27"manekenka u penziji wrote:Može li se kod nas naci neki ravni ekran a da je manji od 32". Ne znam da li postoji nešto oko 25" ali bi mi takvo nešto trebalo na proljeće. (Unaprijed pitam, jer moram nesto da skontam ukoliko toga ovdje nema).
ako ti kvalitet nije vazan onda vidi kod trgovskih lanaca kakvog kineza
- manekenka u penziji
#28 Re: Koji TV kupiti ???
Hvala svima na odgovorima.
-
Eniac
#29 Re: Koji TV kupiti ???
Manekenka, ima ali najveci izbor tih malih televizora imas od firmi tipa Elit, VOX, i slicne. Skoro ni jedna od velikih (Sony, Samasung, LG, Panasonic...) nema neki izbor malih TV-a. Mozda da pogledas uredjaje tipa TV/monitor u jednom uredjaju, tu bi se moglo naci mozda nesto od poznatijih firmi.
Necu pricati o TV-ima, ali mi na poslu imamao Samsung monitore, razne modele. Moj kucni LG je bolji od svakog od monitora na poslu.
Ja koristim jos uvijek CRT televizor (Sony, Trinitron cijev). Jos nisam vidio LCD(LED) ili plazmu koja ima bolju sliku, bez obzira na cijenu. Jedino mi je zao sto kada mi taj ode u vjecna lovista moracu kupiti neki od ovih modernih tehnologija, ovakvi kakav je moj se vise nikada nece praviti...
Ko kaze da je digitalna ili nova tehnologija bolja od analogne i stare u svim poljima, debelo laze.
Necu pricati o TV-ima, ali mi na poslu imamao Samsung monitore, razne modele. Moj kucni LG je bolji od svakog od monitora na poslu.
Ja koristim jos uvijek CRT televizor (Sony, Trinitron cijev). Jos nisam vidio LCD(LED) ili plazmu koja ima bolju sliku, bez obzira na cijenu. Jedino mi je zao sto kada mi taj ode u vjecna lovista moracu kupiti neki od ovih modernih tehnologija, ovakvi kakav je moj se vise nikada nece praviti...
Ko kaze da je digitalna ili nova tehnologija bolja od analogne i stare u svim poljima, debelo laze.
- dinooh
#30 Re: Koji TV kupiti ???
Evo naasao sam neki Samsungov 24" ali 510KM, a mozes za 530KM nabavit 32" Samungov, pa se i ne isplati. A ako hoces manje uzmes ove gore navedene marke ili VivaxEniac wrote:Manekenka, ima ali najveci izbor tih malih televizora imas od firmi tipa Elit, VOX, i slicne. Skoro ni jedna od velikih (Sony, Samasung, LG, Panasonic...) nema neki izbor malih TV-a. Mozda da pogledas uredjaje tipa TV/monitor u jednom uredjaju, tu bi se moglo naci mozda nesto od poznatijih firmi.
http://www.shop.imel.ba/artikal/tv-viva ... llhd-dvb-t
https://4connect.ba/products/R3467/ELIT-L-2212-LED-TV
A ne zaboravimo i renomiranu marku Bira, imas u robotu velik izbor
- Walter991
#31 Re: Koji TV kupiti ???
Kazu da od LED-a zaboli glava , jer je previse ostra slika . Je li istina?sour cherry wrote:U Mercatoru je bilo sniženje za nihov rođendan.Ne znam hoće li biti nekih predprazničnih sniženja.Kupila sam u Mercatoru i jako sam zadovoljna.Kod mene je Toshiba Led.Meni je OK.Ne znam da li ima sta u Mercatoru interesantno buduci da nisam iz Sarajeva.
-
Eniac
#32 Re: Koji TV kupiti ???
Za TV ne znam, ja imam 24 inca LED LG monitor i nemam problema sa njim. I na netbooku imam 10 inca LED ekran i isto nemam probema.Walter991 wrote:Kazu da od LED-a zaboli glava , jer je previse ostra slika . Je li istina?sour cherry wrote:U Mercatoru je bilo sniženje za nihov rođendan.Ne znam hoće li biti nekih predprazničnih sniženja.Kupila sam u Mercatoru i jako sam zadovoljna.Kod mene je Toshiba Led.Meni je OK.Ne znam da li ima sta u Mercatoru interesantno buduci da nisam iz Sarajeva.
Problem je sto LED monitori i ekrani imaju "hladno", "plavo"" svjetlo (temperatura boje iznad 5000 stepeni Kelvina) sto je temperatura boje dnevnog svjetla. To je problem jer kada se navece gleda TV ili se radi za racunarom mozak se vara misleci da je jos uvijek dan i onda moze biti problema sa spavanjem. Trebalo bi "toplo", "crveno" svjetlo (oko 3500 stepeni Kelvina temperatura boje) da mozak lakse prihvati gledanje u ekran. Ali takav LED ekran ne postoji.
To je razlog sto ne treba u kuci koristiti neonske sijalice i one stedljive sijalice koje daju plavicasto ili bijelo svjetlo, nego treba traziti sijalice sa zuckastom bojom svjetla, kao obicne starinske sijalice.
- manekenka u penziji
#33 Re: Odg: Koji TV kupiti ???
@Eniac: slazem se s tobom, sve sto je novije nije nužno i bolje.dinooh wrote:Evo naasao sam neki Samsungov 24" ali 510KM, a mozes za 530KM nabavit 32" Samungov, pa se i ne isplati. A ako hoces manje uzmes ove gore navedene marke ili VivaxEniac wrote:Manekenka, ima ali najveci izbor tih malih televizora imas od firmi tipa Elit, VOX, i slicne. Skoro ni jedna od velikih (Sony, Samasung, LG, Panasonic...) nema neki izbor malih TV-a. Mozda da pogledas uredjaje tipa TV/monitor u jednom uredjaju, tu bi se moglo naci mozda nesto od poznatijih firmi.
http://www.shop.imel.ba/artikal/tv-viva ... llhd-dvb-t
https://4connect.ba/products/R3467/ELIT-L-2212-LED-TV
A ne zaboravimo i renomiranu marku Bira, imas u robotu velik izbor
@dinoh: renomiranu marku bira
Last edited by manekenka u penziji on 15/12/2013 17:09, edited 1 time in total.
- Cossack
#34 Re: Koji TV kupiti ???
koji uzeti od ova dva?
Samsung:
http://www.next.ba/product.asp?product= ... e=02410306
Sony:
http://drtechno.ba/index.php?route=prod ... uct_id=213
help!
Samsung:
http://www.next.ba/product.asp?product= ... e=02410306
Sony:
http://drtechno.ba/index.php?route=prod ... uct_id=213
help!
- Better Man
#35 Re: Koji TV kupiti ???
Moja preporuka je Sony! Imam isti model i odličan je!
- Cossack
#36 Re: Koji TV kupiti ???
A koja je razlika izmedju ta dva obzirom da cjenovne nema?uskrsno_respo wrote:samo nemoj taj sony 650 nego uzmi 651 ista je cijena
-
hipija
#37 Re: Koji TV kupiti ???
Modeli su potpuno identicni. Razlika je samo u boji. Sony W 650 verzija je crna a 651 siva.uskrsno_respo wrote:sitnice nista spektakularno al je razlika a i noviji je model
- dustaban
#38 Re: Koji TV kupiti ???
Ima li tog sonija u vecoj dijagonali i posto je?Better Man wrote:Moja preporuka je Sony! Imam isti model i odličan je!
- karanana
#39 Re: Koji TV kupiti ???
a sta, ovaj sony nije full hd?
-
hipija
#40 Re: Koji TV kupiti ???
Taj model Sonya je obicni prosjek. Nemojte da se furate samo na ime brenda. Stosta toga mu fali. Recimo da mu je kontrast prilicno slab, ne podrzava mkv reprodukciju, softverska rjesenja mu takodje nisu idealna. Mnogo bolja rjesenja bi bili Samsungovi led televizori iz 6 serije ili ili recimo Philips 5507 koji ima ugradjen sharp panel koji Philips koristi i kod svojih najnaprednijih modela.Ako se vec ide na Led tu treba ici iskljucivo na Samsung.Sve zavisi koliki je budžet u pitanju za kupovinu tv-a
- Cossack
#41 Re: Koji TV kupiti ???
+400 KM je ipak previše... u svakom slučaju hvala na savjetu!uskrsno_respo wrote:ako mozes dodati 400 maraka kupi 40w805
našao sam taj drugi model:
http://drtechno.ba/index.php?route=prod ... uct_id=214
Last edited by Cossack on 15/12/2013 19:25, edited 1 time in total.
-
hipija
#42 Re: Koji TV kupiti ???
Jest ali ako krenemo od W805 pa nadalje, dok je ovaj W650 obicni prosjek. Ove verzije 805, 855 i da ne spominjem sada 905 su daleko kvalitetnije...mislim da podrzavaju i dvb-S i dvb-S2 od 805-ice pa nadalje. Ok, to bi bio dobar izbor, ali ja bih ipak kad je rijec o led tehnologiji uvijek prije izabrao Samsung, iako sam ja recimo vise fan Panasonica i plazma tehnologije.uskrsno_respo wrote:samo mi reci kako je obicni prosjek kad je w serija u sony-ja preimum tj najvisa klasa ako izuzmemo sada ove 4k modele
- Cossack
#43 Re: Koji TV kupiti ???
budimo konkretni, koji samsung za ove pare preporučuješ?hipija wrote:Jest ali ako krenemo od W805 pa nadalje, dok je ovaj W650 obicni prosjek. Ove verzije 805, 855 i da ne spominjem sada 905 su daleko kvalitetnije...mislim da podrzavaju i dvb-S i dvb-S2 od 805-ice pa nadalje. Ok, to bi bio dobar izbor, ali ja bih ipak kad je rijec o led tehnologiji uvijek prije izabrao Samsung, iako sam ja recimo vise fan Panasonica i plazma tehnologije.uskrsno_respo wrote:samo mi reci kako je obicni prosjek kad je w serija u sony-ja preimum tj najvisa klasa ako izuzmemo sada ove 4k modele
-
sefa77
#44 Re: Koji TV kupiti ???
Kupis lijepo Bang & Olufsen LCD i imas nesto sto dah oduzima...
-
hipija
#45 Re: Koji TV kupiti ???
Model koji si naveo za predvidjeni budzet je dobar izbor. Ja bih njega kupio.Cossack wrote:budimo konkretni, koji samsung za ove pare preporučuješ?hipija wrote:Jest ali ako krenemo od W805 pa nadalje, dok je ovaj W650 obicni prosjek. Ove verzije 805, 855 i da ne spominjem sada 905 su daleko kvalitetnije...mislim da podrzavaju i dvb-S i dvb-S2 od 805-ice pa nadalje. Ok, to bi bio dobar izbor, ali ja bih ipak kad je rijec o led tehnologiji uvijek prije izabrao Samsung, iako sam ja recimo vise fan Panasonica i plazma tehnologije.uskrsno_respo wrote:samo mi reci kako je obicni prosjek kad je w serija u sony-ja preimum tj najvisa klasa ako izuzmemo sada ove 4k modele
-
hipija
#46 Re: Koji TV kupiti ???
To je irelevantno. Radi se o pocetnom srednjem segmentu i kazem ti da je verzija 650 vrlo skroman tv u svakom smislu. Za kasnije verzije koje sam naveo to naravno ne stoji.uskrsno_respo wrote:ajmo vidjeti kad je izasla w6 serijahipija wrote:Jest ali ako krenemo od W805 pa nadalje, dok je ovaj W650 obicni prosjek. Ove verzije 805, 855 i da ne spominjem sada 905 su daleko kvalitetnije...mislim da podrzavaju i dvb-S i dvb-S2 od 805-ice pa nadalje. Ok, to bi bio dobar izbor, ali ja bih ipak kad je rijec o led tehnologiji uvijek prije izabrao Samsung, iako sam ja recimo vise fan Panasonica i plazma tehnologije.uskrsno_respo wrote:samo mi reci kako je obicni prosjek kad je w serija u sony-ja preimum tj najvisa klasa ako izuzmemo sada ove 4k modele
-
sour cherry
#47 Re: Koji TV kupiti ???
Oštra je slika,zvuk jasan,ma super ugođaj.Ne boli glava.Kod mene je Toshiba Led 80/"32.Meni baš po mjeri.Nije ni mali ni preveliki.Da je imalo veći,ne bi valjalo zbog udaljenosti,a koštao negdje oko 500 KM na akciji i definitivno se nisam pokajala.Sretno s kupovinom.Kad već ulažeš 1300,nek bude nešto da valja.Već si dobio preporuke.Ma muški to znaju bolje.Ja to onako bezzeWalter991 wrote:Kazu da od LED-a zaboli glava , jer je previse ostra slika . Je li istina?sour cherry wrote:U Mercatoru je bilo sniženje za nihov rođendan.Ne znam hoće li biti nekih predprazničnih sniženja.Kupila sam u Mercatoru i jako sam zadovoljna.Kod mene je Toshiba Led.Meni je OK.Ne znam da li ima sta u Mercatoru interesantno buduci da nisam iz Sarajeva.
-
hipija
#48 Re: Koji TV kupiti ???
Sve to si naveo ne moze promijeniti cinjenicu da je razlika izmedju verzije 650 i 805 i poslije toga ogromna u korist ovih kasnijih serija. Jednostavno, nema tog laganog prelaza da se razlikuju u 1-2 tehnicke, odnosno softverske performanse.Tehnicke i softverske specifikacije 650 su vise nego skromne u odnosu na 805 i kasnije serije. Tako da za mene kupovina ovog modela pored strasne ponude konkurencije ne bi bas bila pametna.uskrsno_respo wrote:nije irelevantno
vrijeme kad je neki model izasao igra veliku ulogu
ja sam 2010 kupio tv koji nije bio 3d a kostao je 2500 motionflow je bio 100hz koji je bio najveci tada a sada je standard 200 ili 400
da ne pricamo o ostalim stvarima tipa internet tv
koji kod ovog je imao samo par ovih video stranica bez peglednika i slicno bez mogucnosti surfanja
skype nije imao
nfc da ne pominjem i slicno
-
sour cherry
#49 Re: Koji TV kupiti ???
Prebacim na Animal Planet i prestane 
- karanana
#50 Re: Koji TV kupiti ???
moj tip curesour cherry wrote:Meni baš po mjeri.Nije ni mali ni preveliki.Da je imalo veći,ne bi valjalo