Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobuna?

Post Reply
Helikopter

#26 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Helikopter »

Prolaznik wrote:Odgovor je kratak: Neće

Budžetlije će se već nakako snaći. Uzeće kredit od komercijalnih banaka. Poslaće inspekcije u firme po harač. Policija će kažnjavati rigorozno...

Čuo si neki dan rezultate istraživanja. U zamlji gdje 50% nezaposlenih mladih ne želi da nađe posao jer su lijeni nisu pokretačka snaga revolucije.
Sta ce policija i sudovi, sjeci grane na kojoj sjede a to je novac poreskih obveznika firmi i individualno zaposlenih gradjana. Znaci policija kao i politicari kao i druge institucije zive od poreskih obveznika. Neplacaju ih politicari za njihove usluge (oni su samo posrednici poreskog novca) nego poreski obveznici odnosno firme i gradjani i nema nikakvog rezona ni pameti ni koristi da policija brani politicare od gradjana koji ih zaposljavaju i placaju da sprovode interese poreskih obveznika odnosno stanovnistva FBiH.
Janjicar

#28 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Janjicar »

Usvojen je juče budzet ?

EDIT: Usvojen prijedlog budzeta :D

Sad ide u PS na proceduri ?
macmoodan

#29 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by macmoodan »

Pa nek propadne Federacija, neka para državi i kantonima :shock:
Bodkin

#30 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Bodkin »

rekla-kazala wrote:trezorski zapisi, obveznice,..može vlada na berzi uzeti love koliko god želi.
sa ovakvim rejtingom bolje da molimo mmf da nam posudi
Dozer

#31 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Ali bas tako - da molimo :)

Ali, mene vise zanima sta ljudi misle -kako se izvaditi iz sve dublje i vece finansijske nebuloze, po mogucnosti bez prodaje Telekoma, EP, i sl....
zippoo87

#32 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by zippoo87 »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
Ali bas tako - da molimo :)

Ali, mene vise zanima sta ljudi misle -kako se izvaditi iz sve dublje i vece finansijske nebuloze, po mogucnosti bez prodaje Telekoma, EP, i sl....
ja sve vise mislim da ono skorasnje istrazivanje velikom procentu nepismenog stanovnistva u bih drzi vodu jer...
ako iskljucimo budzetlije i njihove sisavce ,onda ovi sto ostanu su prilicno zatucani ,zato sto glasaju za ove sto "ubijaju" sve cega se dotaknu

ova trenutna vlada je DNO DNA ,ubjedljivo najgora i najnesposbnija,tek sada vidim da su hece,brankovici,mujezinovici bili male mace u nesposobnosti u odnosu na ove "profesore" sadasnje

ovdje pod hitno treba narod da se pobuni,ova zaduzivanja ce idi u nedogled a MMF je takav da ce davati pare dok te ne zarobi a onda ce pod krinkom "reformi" da otme drzavnu imovinu
sve to znaju ovi nasi grobari,ali svjesno idu u tu,racunaju valjda,da ce oni opstati,jer ce nakrasti dovoljno miliona da im moze biti tamo gdje planiraju pobjeci ali ...sve ce njih sustici "neko",kad tad

a kako neko napisa,da mladi sada nemaju nikakve obaveze ni radne navike i opsteno su nerealni i nisu spremni za zivot...to je jebeno tacno...svaki dan se uvjeravam u to

p.s. budzetlijama treba plate smanjiti za 50 % i opet bi imali platu iznad prosjeka
Gojeni H

#33 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Gojeni H »

Jos uvijek ima para u Bosni i uzece ih od onih od kojih mogu, a to je ionako slab dio privatnog sektora zvani mala i srednja preduzeca. Klasicni reket ce se odvijati uz pomoc policije i inspekcije kao i do sada, a ovi ce imati realno jak licni motiv da isti sprovedu u djelo "po propisima".

Uz studente koji vise ne sanjaju da mijenjaju svijet,
Uz veterane cije su vodje kupljene za "saku dolara"
Uz totalno inertne nezaposlene,
jedina nada za promjene su mladi i obrazovani ljudi koji rade, ali "koji zele bolje". Trenutno ih je premalo i nisu organizovani.
Dozer

#34 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Dozer »

To je tacno da ima para, ali samo donekle.
Istovremeno, malih preduzeca je sve manje, i taj broj se prilicno rapidno smanjuje, dok je ogromna vecina srednjih u prilicnom crnjaku. Tu niko nema zive love i svi rade na odgodu placanja, sto je naravno normalno u poslovanju, ali je problem sto se kod nas te odgode pretvore u utjerivanje dugova.

Imamo jedan zacarani krug u kojem je vecina srednjih preduzeca u stalnoj borbi za opstanak i solventnost, iako na papiru posluju dobro. A to "dobro" se svodi na promet, ali ne i naplatu, pri cemu drzava uzima svoje bez obzira da li je firma naplatila svoja potrazivanja ili ne, i po pravilu ta potrazivanja su uvijek neuporedivo veca od dugovanja.

Naravno, postojeci mehanizmi koji bi firmama pomogli da ostvare svoja potrazivanja, ali i izmire dugovanja, ni izbliza nisu dobri, a o njihovoj sporosti da i ne pricamo.
I onda imamo situaciju gdje su svi svima duzni, samo je pitanje ko kome i koliko. Obrtna sredstva su sve manja i manja, sto onda dovodi do potrebe za zaduzivanjem kod banaka kako bi se odrzala solventnost i poslovanje, a bez uspjesne naplate potrazivanja to onda vodi stecaju.
Zato danas imamo ogroman broj blokiranih racuna firmi koje mozda i nisu de facto propale, nego su jednostavno upale u lag nemogucnosti naplate i nastavka poslovanja, sto je uzrokovalo nemogucnost izmirenja dugova i baveza po raznoraznim osnovama, na sta je drzava uredno reagovala blokadom racuna i onemogucavanjem poslovanja. Nakon toga ide sudski postupak radi sravnavanja stanja firme, koji moze potrajati i par godina.

Rezultat - firma propala, ljudi ostali bez posla, smanjena uplata u budzete po osnovu doprinosa i poreza, veci broj ljudi na birou, rastu izdaci za drzavu, smanjuju se penzije, manja kupovna moc stanovnistva, letargija, itd.

Ono sto hocu da kazem jeste da para mozda i ima, ali ne iskoristivih.
Zar nije dovoljan podatak da je Vlada KS godinama unazad vodila na stanju (u papirima) desetine miliona KM koje treba da primi od MMF u "nekoj transi" kredita koji, u tim momentima, uopste nije ni bio dogovoren? To je, jasno, bila prica za javnost. Samim tim, u budzetu se stvarao namjerni deficit u tom iznosu, ali koji se uredno unaprijed trosio i stalno prenosio u narednu godinu, sto je sasvim logicno jer MMF nije uplacivao tu transu posto ona nije ni postojala ni trebala da bude uplacena.
Sumnjam da je situacija na entitetskim nivoima imalo drugacija.

E, zato i jeste sada frka. Oni u budzetu vec imaju deficit od 100 miliona KM (koliko sami priznaju, a ta cifra je sigurno veca, ali kriju), i koji je sada uvecan za ovih 47 miliona EUR. I pri tome - priliv od domace privrede je sve manji i manji, tako da se u sljedecoj godini komotno moze ocekivati da ovaj deficit naraste bar duplo.
Last edited by Dozer on 13/12/2013 15:54, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka

#35 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by muzicar_iz_parka »

Običan narod nikad nije bio pokretač "revolucije". To se uvijek organizuje od strane nekoga ko ima interes tu. Naravno obični narod postane masa kroz propagandu kako će biti bolje zbog promjene vlasti, pričaju im ono šta žele da čuju.
Sama organizacija masovnih demonstracija (recimo 100 000 - 200 000 demonstranata u Sarajevu) treba određena logistika koja bi organizovala prevoz, hranu, okupljanje, itd. Pošto niko ko ima resurse nema interesa u skidanju ove vlasti, oni nikome ne smetaju i ispunjavaju ono šta im se naredi, onda neće ni biti nekih masovnih demonstracija.
Janjicar

#36 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Janjicar »

Gojeni H wrote:Jos uvijek ima para u Bosni i uzece ih od onih od kojih mogu, a to je ionako slab dio privatnog sektora zvani mala i srednja preduzeca. Klasicni reket ce se odvijati uz pomoc policije i inspekcije kao i do sada, a ovi ce imati realno jak licni motiv da isti sprovedu u djelo "po propisima".

jedina nada za promjene su mladi i obrazovani ljudi koji rade, ali "koji zele bolje". Trenutno ih je premalo i nisu organizovani.
Eh ti mladi i obrazovani ljudi bjeze i odavde i to im je najpametnije :thumbup:
Gojeni H

#37 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Gojeni H »

Janjicar wrote:
Gojeni H wrote:Jos uvijek ima para u Bosni i uzece ih od onih od kojih mogu, a to je ionako slab dio privatnog sektora zvani mala i srednja preduzeca. Klasicni reket ce se odvijati uz pomoc policije i inspekcije kao i do sada, a ovi ce imati realno jak licni motiv da isti sprovedu u djelo "po propisima".

Ako je najpametnije, u redu. Znaci ovako je kako je pa ko kome uchera. Gulicemo dok ne popadamo na nos.
Nema potrebe ni za temom i uopste za raspravama zasto nam je ovako kako nam je i sta ciniti.
Sve je ucinjeno, vlast je izabrana od strane naroda. Narod samo dzaba melje, jer je svima haman dobro.
Onima kojima nije, neka idu napolje.

Hvala Bogu kad tako ne razmisljam.
BadCopy

#38 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by BadCopy »

Plata je bila kao i inace,13ta plata isto bila.A nesto ne vidim da ce kasniti naredna.beze se brinete.

od zla oca od gore matere
Janjicar

#39 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Janjicar »

Gojeni H wrote:
Janjicar wrote:

Ako je najpametnije, u redu. Znaci ovako je kako je pa ko kome uchera. Gulicemo dok ne popadamo na nos.
Nema potrebe ni za temom i uopste za raspravama zasto nam je ovako kako nam je i sta ciniti.
Sve je ucinjeno, vlast je izabrana od strane naroda. Narod samo dzaba melje, jer je svima haman dobro.
Onima kojima nije, neka idu napolje.

Hvala Bogu kad tako ne razmisljam.
Ja cu ti reci razloge zasto sam ja nezadovoljan.

Idem drzavni univerzitet i zavrsim, mucim se 5 puta vise od onog na privatnom fakultetu.
Onaj na privatnom taj isti fakultet i smjer zavrsi u roku, bez da je ucio i dva dana skupno sve i dobije posao prije mene.

Druga situacija je sljedeca bio sam bolestan zadnji par mjeseci i odem doktoru iako je hitno i sve kaze mi nalaze sve sredi povadi pa dodji pa cemo vidjet kad ces doci na red. Zivot ti je u pitanju odes i das 300KM i odmah dodjes na red.
Sad se postavlja pitanje sto ga ne prijavis ? Da me zub boli i da mi tako kaze odmah bi ga prijavio, ali kad je zivot u pitanju ne razmisljas o tome.

Nisam glasao na izborima ni za SDA,SDP,HDZ,SNSD... nego za manju stranku nebitno koju.

Sa mojih 22g najpamatnije sto ce iko uraditi je pobjeci iz ove zemlje ;)
zavrzlama

#40 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by zavrzlama »

Sve dok u BIH postoje dva entiteta i dvije ideologije ,nece se masovno narod pobuniti protiv ovog stanja...

Pobuna u manjem entitetu je nemoguca jer je ideoloski cilj jaci od praznog stomaka...a pobuna u federaciji je nemoguca jer
sistem prezivljavanja je doveden do savrsenstva,pa je danas cool jesti jednom a ne raditi nista....bezakonje uglavnom i nije lose po vecinu stanovnistva jer se malo radi a ipak nekako zivi...danas trazio nekog da zaradi 30Km za par sati,pune kladionice omladine koje me ismijase sto trazim nekog da zaradi 30 KM po ovakvoj zimi :D
HM 2011

#41 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by HM 2011 »

Neće niti sada - malo će se pobuniti ovi sa kreditima koje moraju otplaćivati i to je to....

Najveći će biti problem ako ne ordi ljetina jedne godine...... Tad očekuj pobunu..... Znaš ono - nema se šta niti jesti....

Ko u gradu jede kljukušu ili zna šta je kljukuša ?

ima ih koji niti ne znaju ?
:?:
Kinesko prkno

#42 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Kinesko prkno »

zavrzlama wrote:Sve dok u BIH postoje dva entiteta i dvije ideologije ,nece se masovno narod pobuniti protiv ovog stanja...

Pobuna u manjem entitetu je nemoguca jer je ideoloski cilj jaci od praznog stomaka...a pobuna u federaciji je nemoguca jer
sistem prezivljavanja je doveden do savrsenstva,pa je danas cool jesti jednom a ne raditi nista....bezakonje uglavnom i nije lose po vecinu stanovnistva jer se malo radi a ipak nekako zivi...danas trazio nekog da zaradi 30Km za par sati,pune kladionice omladine koje me ismijase sto trazim nekog da zaradi 30 KM po ovakvoj zimi :D
:thumbup: :thumbup: Da se covjek zapita protiv koga da se pobuni,drzava i narod u 5 deka. :run:
Hajvan

#43 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Hajvan »

Janjicar wrote: Idem drzavni univerzitet i zavrsim...

Vrati pare nama poreznim obveznicima i državi / državnom univerzitetu koje su uložene u tebe pa idi gdje te volja…..

...kad vec pricamo o licemjerstvu / hiporiziji društva, jel de?!?

Dvosmjerna je to ulica…

Okrećemo glavu od mnogo cega jer nas se ne tice, jer mislimo da cemo na kraju cilja/puta dobiti više boba iz kesice s bobama…. pa kad skontamo da je neko dobio/zagrabio vise od nas- onda jebo ovo -ono, pokvren nam sistem, jebo drzavu, jebo vladu, jebo majku…. i tako dalje

dvosmejrna je to ulica----zato i funkcioniše….

no, ovdje nije to problem!!!

Ovdje je problem što boba više nema!
Kesica je haman pa prazna…ili neko hoće da vas/nas ubijedi da je tako pa da nam uvali nove pune kesice bobba za prave vrijednosti koje još uvijek formalno posjedujemo.
svjezi_ustipak

#44 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by svjezi_ustipak »

Hajvan wrote:

Vrati pare nama poreznim obveznicima i državi / državnom univerzitetu koje su uložene u tebe pa idi gdje te volja…..

a nisu mu roditelji porezni obveznici? nisu ga oni hranili, oblacili, davali mu pare koje fakultet trazi? imao/ima stipendiju od opstine/kantona/entiteta/drzave?

koliko si ti ulozio u njegovo obrazovanje kao poreski obveznik?
Hajvan

#45 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Hajvan »

svjezi_ustipak wrote:
Hajvan wrote:

a nisu mu roditelji porezni obveznici? nisu ga oni hranili, oblacili, davali mu pare koje fakultet trazi? imao/ima stipendiju od opstine/kantona/entiteta/drzave?

koliko si ti ulozio u njegovo obrazovanje kao poreski obveznik?

fukio si poentu skroz…
a samim odgovorom si upao u kašu licemjerstva :D

Palite se ko borova šuma u okolini Konjica
svjezi_ustipak

#46 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by svjezi_ustipak »

Hajvan wrote:

fukio si poentu skroz…
a samim odgovorom si upao u kašu licemjerstva :D

Palite se ko borova šuma u okolini Konjica
odgovor ti je... :roll:
odgovara nicku koji nosis.
traziti od nekoga da plati za obrazovanje koje mu pripada a zato jer zeli otici iz drzave koja se na svaki nacin trudi da ga razocara jeste licemjerstvo.
Janjicar

#47 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Janjicar »

Hajvan wrote:

...kad vec pricamo o licemjerstvu / hiporiziji društva, jel de?!?

Dvosmjerna je to ulica…

Okrećemo glavu od mnogo cega jer nas se ne tice, jer mislimo da cemo na kraju cilja/puta dobiti više boba iz kesice s bobama…. pa kad skontamo da je neko dobio/zagrabio vise od nas- onda jebo ovo -ono, pokvren nam sistem, jebo drzavu, jebo vladu, jebo majku…. i tako dalje

dvosmejrna je to ulica----zato i funkcioniše….

no, ovdje nije to problem!!!

Ovdje je problem što boba više nema!
Kesica je haman pa prazna…ili neko hoće da vas/nas ubijedi da je tako pa da nam uvali nove pune kesice bobba za prave vrijednosti koje još uvijek formalno posjedujemo.
:lol: :lol: Znas koliko meni drzava da za skolovanje? Jednu veliku 0.

Drzava BiH jos 100 godina ne moze dati svom građaninu nista jer ima kredite i zaduzena je.
Ja ako ovdje ostanem ja cu morati vracati taj kredit za koji nisam kriv znaci drzava je meni duzna a ne ja njoj.

Dzabe se tjesimo samo, ovdje nece biti nikad napretka, uzivat ce pojedinci, ljudi bez kulture, budale, politicari, vlasnici kladionica...
Baboolal

#48 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by Baboolal »

Bilo bi korisno znati koliko se izdvaja za javne univerzitete iz federalnih i kantonalnih budzeta da bi se nastavilo u ovom smjeru rasprave.
bingov buraz

#49 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by bingov buraz »

Sav sam se osuo od sikiracije :D
McMoy

#50 Re: Da li ce sada (konacno) nastati bar malo masovnija pobun

Post by McMoy »

Kad smo već kod obrazovanja i mladih
SKANDALOZNO: Studenti iz BiH ostaju bez stipendija EU

Studenti i đaci iz BiH, iako su pozvani, neće sudjelovati u najvećem europskom programu za obrazovanje, vrijednom 14, 7 milijardi eura

Premda su prije mjesec dana uredno pozvani da sudjeluju u najvećem europskom programu za obrazovanje, vrijednom čak 14,7 milijardi eura, učenici, studenti i profesori iz BiH ostati će uskraćeni za mogućnost da se besplatno školuju ili volontiraju u nekoj od europskih zemalja?!

Europski su parlamentarci novi program Europske unije za obrazovanje, obuku i podršku mladima Erasmus + usvojili na sjednici koja je održana 19. novembra u Strasbougu, a za njegovu je implementaciju izdvojeno ubjedljivo najviše novca do sada.

Predviđeno je, naime, da novim programom EU više od četiri milijuna mladih u Europi u narednih sedam godina (od 2014. do 2020.) kroz učenje, usavršavanje, rad i volonterski angažman u inozemstvu dobije prilike za sticanje znanja i vještina.

„Drago mi je da je Europski parlament prihvatio program Erasmus + i ponosna sam što smo mogli osigurati 40 posto veći proračun u odnosu na proračun naših sadašnjih programa. To pokazuje predanost EU obrazovanju i osposobljavanju. Program Erasmus + će pridonijeti borbi protiv nezaposlenosti“, izjavila je poslije zasjedanja parlamentaraca Androulla Vassilioua, povjerenica za obrazovanje, kulturu i mlade.

Kako je navedno, budžet od 14,7 milijardi eura bit će utrošen za stipendiranje dva milijuna studenata, 650.000 učenika u programu strukovnog osposobljavanja, dok će pola milijuna mladih ljudi dobiti sredstva za volontiranje u drugim državama. Program će obuhvatiti i pomoć za nastavnike, profesore i naučnike.

Iako je šef Misije BiH pri Europskoj uniji ambasador Igor Davidović odmah poslao obavijest da je i naša država pozvana da sudjeluje u programu Erasmus +, sudeći prema odgovoru koji je dobio iz Ministarstva civilnih poslova, bh. studentima i učenicima uopće nije potrebna milijunska pomoć. U dopisu koji je ambasadoru Davidoviću poslao ministar Sredoje Nović navedeno je kako BiH neće sudjelovati u najvećem programu Europske unije za obrazovanje, podršku i obuku mladih ljudi, jer nisu prikupljene suglasnosti na svim razinama vlasti!

Kako nezvanično saznajemo, Ministarstvo za civilne poslove BiH je od apliciranja za sredstva namijenjena studentima i srednjoškolcima odustalo zbog protivljena ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Gorana Mutabdžije. Navodno da je za Mutabdžiju i njegove kolege iz SNSD-a bilo sporno jer implementacija višegodišnjeg programa pomoći za mlade podrazumijeva da se naknadno formira ured za koordinaciju na državnoj razini, što je u RS-u odmah protumačeno kao još jedan pokušaj prenošenja ovlasti s entiteta na državu.

Komentirajući ovoga tjedna odluku Komiteta Europske unije za IPA fondove o uskraćivanju 45 milijuna eura predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio kako za tim sredstvima ne treba žaliti, jer su bila namijenjena za formiranje ili jačanje novih institucija na razini BiH.

Stoga uopće ne treba sumnjati da će za istom argumentacijom posegnuti i Dodikov ministar prosvjete Mutabdžija kada bude pravdao odluku da studentima i srednjoškolcima iz RS-a zabrani da i oni ravnopravno konkuriraju u raspodjeli 14, 7 milijardi eura pomoći Europske unije mladima.

(Suzana Mijatović)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/117 ... ja_eu.html
Kinesko prkno wrote:
zavrzlama wrote:Sve dok u BIH postoje dva entiteta i dvije ideologije ,nece se masovno narod pobuniti protiv ovog stanja...

:thumbup: :thumbup: Da se covjek zapita protiv koga da se pobuni,drzava i narod u 5 deka. :run:
Ko? Kako? S kim?...
U ovako bolesnom društvu bez sistema vrijednosti, nakaradno sklepanoj i nefunkcionalnoj državi, nagomilanoj administraciji čije potrebe treba rješavati kroz kredite, administraciji i javnim preduzećima koja su već odavno pretvorena u porodični biznis.... očekivati neke promjene putem izbora je čista iluzija. Ne znam tačno ko je sve kumovao ovako "briljantnim" rješenjima uređenja države, ali je očito da isto pogoduje upravo ovima koji su na vlasti. Pomalo ćopaju (od onoga što je još preostalo), narodu bace mrvice koje su na granici dovoljnog za preživljavanje, posebno socijalna davanja u kojima se išlo na masovnost a ne na stvarne potrebe korisnika, nerad i džabahana su postali vrline i mjerilo sposobnosti ("izganj'o sam peMziju iako mi je 35 godina"; "izganj'o sam invalidninu iako me ne sleduje"; "izganj'o sam donaciju"...). Logika je: bolje je 100 KM i sjediti kod kuće, nego 400 KM i svaki dan ići na posao.
Kako napisa @zavrzlama, u manjem entitetu, dok god narod držiš u ubjeđenju da imaju svoju srpsku državu nema veze što je penzija 140 KM, nema veze ako je PreDcednik šta malo i maznuo, pa koji miliončić dao i sinu da ga skloni sa ulice.... samo je bitno da imaju državu...
Bojim se da je sistem toliko uvezan i zacementiran da samo korjenite i žestoke promjene mogu dati rezultata.
I opet ista pitanja: Ko? Kako? S kim?...
Post Reply