5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#26 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by JoseMujica »

Chisum wrote:Pored toga sto sto su izdajnistvom, pljackom i sistemskim zaglupljivanjem od ovog naroda napravili najvecu fukaru u Evropi, devalvirali SVE moguce vrijednosti, pljunuli i zgazili i ono malo dostojanstva sto mu je ostalo, popishali mu se i opoganili sve ono sto je moglo postati sveto i vrijedno zrtve... nauka je ipak napredovala - ukrstanjem dzeparosha i podrumasha dobijena je nova vrsta.

Image
Allah nam je u najtežim godinama podario eSSo a.s. koji zauzima mjesta od 1. do 5. na ljestvici pozitivnosti
mzungu

#27 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by mzungu »

Ode tema u qrac u rekordnom roku...al vala nije ni bila cemu
uglavnomja

#28 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by uglavnomja »

mzungu wrote:Ode tema u qrac u rekordnom roku...al vala nije ni bila cemu

kako ce biti tema kad ne meres naci niti jednu, a kamoli 5 komada :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by JoseMujica »

pih kjafiri anamoni...kako nema pozitive???? Jakako da ima za neke...famalija Izmetbegović je na vlasti sve ove godine
Liga Rojalista

#30 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Liga Rojalista »

Opetja033 wrote:1) Izlazak iz jugoslovenskih (velikosrpskih) ralja. Povratak samostalnosti nakon 5 stoljeca.
2) Poraz jednopartijskog sistema i bezumlja te uvodjenje demokratije, slobode govora i garantovanje osnovnih ljudskih prava. Nijedna od ovih tacaka nije vazila prije 1990. godine.
3) Odbrana od agresije. BiH je samostalna drzava u medjunarodno priznatim granicama, istim onim granicama sa kojima je usla u odbranu. To je najveci poraz velikosrpske i velikohrvatske politike. Sve ostalo je stvar unutrasnjeg uredjenja drzave, bas kao i u svim ostalim drzavama svijeta.
4) Povratak naseg nacionalnog imena - Bosnjaci.
5) Povratak i priznavanje bosanskog jezika.
:thumbup:

Najbolji koment dosada.Nek te ne cudi sto ti se šprdaju i to tvoji,bošnjo je uvjek naviko da mu pada sa neba i da mu sve dođe na gotovo.Naš narod ne zna ni šta su nacionalne države,ni blagodati 21 vijeka ni koje su mu odgovornosti niti se ne može uhvatit u koštac sa ničim što izključuje peglanje guzice na kafama 24 sata,ogovaranje,tračanje ovaj ovo ko je koga jeb...vaki naki šta će on meni itd itd.Zato smo tu i gdje jesmo nemamo države nit ćemo je ikad imati.
madner

#31 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by madner »

Najbolji komentar a fakticki netacan :D
Bodkin

#32 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Bodkin »

Liga Rojalista wrote:
Opetja033 wrote:1) Izlazak iz jugoslovenskih (velikosrpskih) ralja. Povratak samostalnosti nakon 5 stoljeca.
2) Poraz jednopartijskog sistema i bezumlja te uvodjenje demokratije, slobode govora i garantovanje osnovnih ljudskih prava. Nijedna od ovih tacaka nije vazila prije 1990. godine.
3) Odbrana od agresije. BiH je samostalna drzava u medjunarodno priznatim granicama, istim onim granicama sa kojima je usla u odbranu. To je najveci poraz velikosrpske i velikohrvatske politike. Sve ostalo je stvar unutrasnjeg uredjenja drzave, bas kao i u svim ostalim drzavama svijeta.

Najbolji koment dosada.Nek te ne cudi sto ti se šprdaju i to tvoji,bošnjo je uvjek naviko da mu pada sa neba i da mu sve dođe na gotovo.Naš narod ne zna ni šta su nacionalne države,ni blagodati 21 vijeka ni koje su mu odgovornosti niti se ne može uhvatit u koštac sa ničim što izključuje peglanje guzice na kafama 24 sata,ogovaranje,tračanje ovaj ovo ko je koga jeb...vaki naki šta će on meni itd itd.Zato smo tu i gdje jesmo nemamo države nit ćemo je ikad imati.
tu smo gdje jesmo jer ima previse ovakvih kao ti kojima je ovo najbolji komentar. sve drugo se moze popraviti :izet:
Šveđanin

#33 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Šveđanin »

De bolan kakva ekonomija, kakav razvitak.

5 pozitivnosti kažeš? Pa ova je jedna, al pokriva svih pet..

Image
nosara

#34 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by nosara »

Bodkin wrote:
Liga Rojalista wrote:

tu smo gdje jesmo jer ima previse ovakvih kao ti kojima je ovo najbolji komentar. sve drugo se moze popraviti :izet:
:lol:
hamza_sa

#35 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by hamza_sa »

Dozer wrote:Ide izborna godina, u igri su i dalje vecinom isti igraci (pustili ljudi vec korijenje, k'o Baobabi), pa hajde da vidimo sta su to pozitivno uradili etno-nacionalisti i njihove politike u BiH od svog postanka i dolaska na vlast, a to je period od 23 godine.

Istovremeno, ovo moze biti i analiza uspjeha, ili neuspjeha doticnih, pa samim tim pametnima i putokaz za glasanje 2014 i 2016.

P.S. Znam da je tema teska k'o crna zemlja, a odgovor na naslov jos tezi :D
Znas sta "Dozeru", slomi se ja razmisljajuci, ali ne skontah niti jednu. :lol:

A, sve mi kroz glavu vremena iz agresije, pa mi navire hiljadu dobrih stvari koje smo dozivjeli, ali opet zahvaljujuci nama samim. Tako da znas sta hocu reci.

Doduse, mogu ja skontati na hiljade dobrih stvari koje su ti koje spominjes ucinili, ali za sebe i svoje potomke.
limeni

#36 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by limeni »

pa ima pozitivnosti ali slabo su politicari tu zasluzni..
okoncanje rata, koliko toliko stabilna situacija u zemlji, nesto se raje i vratilo na svoja ognjista i nema mnogo napada na povratnike u zadnje vrijeme..polako se i popravlja ono sto su srbi i hrvati porusili u ratu..
neki ovdje nisu ni svijesni ili se namjerno prave gluhi da je nama bilo biti ili ne biti u proslom ratu (nestanak "muslimana").
nasa borba za BiH je i sada bitna kao sto je bila 92-95.
Afi Konan

#37 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

1. Završetak rata
2. Prelazak sa Dial-up na ADSL
3. Pojeftinjenje ADSL-a
4. Uvođenje neograničenog interneta
5. Plasman nogometne reprezentacije BiH u Brazil
hamza_sa

#38 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by hamza_sa »

Afi Konan wrote:1. Završetak rata
2. Prelazak sa Dial-up na ADSL
3. Pojeftinjenje ADSL-a
4. Uvođenje neograničenog interneta
5. Plasman nogometne reprezentacije BiH u Brazil
Mozes li mi navesti od ovih 5 nabrojanih pozitivnosti neku za koju su zasluzni nasi vrli politicari?
Dozer

#39 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Dozer »

Moze li samo jedna cinjenica, ali ozbilja?

Od momenta dolaska etno-nacionalista na vlast, mi smo odmah u startu imali taj rat na koji se mnogi pozivate kao na pozitivnu stvar, u smislu da je "okoncan rat".
Mislim...ono...da li bismo uopste imali rat da se ovi ne pojavise sa svojim politikama i na zasjedose u fotelje?!
Naravno da ne bismo, pa je onda logicno pitanje - o cemu, ba, pricate?!
Afi Konan

#40 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

1. Početak rata
limeni

#41 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by limeni »

Dozer wrote:Moze li samo jedna cinjenica, ali ozbilja?

Od momenta dolaska etno-nacionalista na vlast, mi smo odmah u startu imali taj rat na koji se mnogi pozivate kao na pozitivnu stvar, u smislu da je "okoncan rat".
Mislim...ono...da li bismo uopste imali rat da se ovi ne pojavise sa svojim politikama i na zasjedose u fotelje?!
jesu li po tvom misljenju svi etno nacionalisti u istoj mjeri krivi za rat?
Better Man

#42 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Better Man »

Najpozitivnija stvar je veliko NE Bogića Bogičevića velikosrpskoj politici 1990. godine, čime je spriječeno uvođenje vanrednog stanja u repubublikama ex YU.
Afi Konan

#43 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

limeni wrote:
Dozer wrote:Moze li samo jedna cinjenica, ali ozbilja?

jesu li po tvom misljenju svi etno nacionalisti u istoj mjeri krivi za rat?
Po mom mišljenju jesu, jer jedna vrsta nacionalizma ugrožava drugu samim postojanjem istog, zbog čega nastaju konfrontacije i netrpeljivosti na raznim poljima, pa u slučaju hroničnog nedostatka zdravog razuma, nastaje opšti haos.
Dozer

#44 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Dozer »

@Limeni
To je sira prica od ove o kojoj pricamo na temi i ukljucuje i susjedne zemlje. Ali, mozemo se mi prosiriti i na to jer, u sustini, i tamo u HR i SRB su isti dosli na vlast otprilike u istom periodu.
Za rat su po meni svi zajedno krivi jer su svi oni htjeli nesto svoje, etnicki cisto. Srbi veliku Srbiju, Hrvati dio BiH da pripoje Hrvatskoj, a muslimani svoju drzavu, pa ma kolika da je (mladomulsimanski snovi).

Ali, ove zelje i teznje treba razlikovati od ratnih djelovanja, jer iako su svi htjeli nesto svoje, u ratu su se pokazala razlicita lica i nalicja svega toga, pa je iz toga proisteklo da su jedni pocinili velike masovne zlocine i genocid, drugi su im bili bliski u namjeri, ali slabiji u djelovanju, dok su treci bili jebena stranka i realno nisu imali zlocinacke nakane, ali sporadicne zlocine ipak nisu uspjeli sprijeciti.

Rezultat svega toga na kraju jeste razbucana BiH, u dosta dijelova potpuno enticki cista.

Ali, kako rekoh, ovo nije tema. Tema je vrlo jednostavna, a istovremeno stravicno teska - nabrojati BAR 5 pozitivnosti koje se etno-nacionalisti i njihove politike donijeli narodu/gradjanima u BiH.
cindrlimindrli

#45 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Ako je neko ocekivao da ce pokusaj brisanja jedne zemlje sa mape svijeta i bioloskog zatiranja jednog naroda izbaciti
na povrsinu vrhunske politicare, kulturne radnike, nenadjebive ekonomiste i sl. stvari, taj je blago retardiran.
Havatar

#46 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Havatar »

1. Nezavisnost BIH
2. Povratak naseg nacionalnog imena - Bosnjaci
3. Povratak i priznavanje bosanskog jezika.
4. Plasman nogometne reprezentacije BiH u Brazil
5. Sarajevo Film Festival
limeni

#47 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by limeni »

pa dobri vi furajte onu pricu da su na kraju svi isto krivi, ko nas bre zavadi,mir mir niko nije kriv..
ja cu svoju djecu nekada uciti da na ovim prostorima nikada nece imati mira. nije sda bila u 2. svijetskom ratu pa su palili ljude po foci i bacali u drinu, nije bilo sda dok su se cinili strasni zlocini nad muslimanima sandzaka, nije bilo sda kad su se nakon balkanskih ratova tjerali muslimani iz beograda, crne gore i srbije u tursku..kad je umro tito se pjevalo "muslimani dosli su vam crni dani, nema tite da vas brani" i poznata parola gdje je i jedan srbin to je srbija. nisam ni slijep pa vidim kako se docekuje m. krajisnik, kako se cijela rs i srbija dignu na noge da podrze karadzica i mladica, najvece zlocince nakon 2. svijetskog rata.
Havatar

#48 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Havatar »

Dozer wrote:Pa zato sto su oni na vlasti cijeli ovaj period. Dakle, trazi se odgovor na pozitivnosti njihove vladavine u BiH od samog pocetka.
Kako su oni navlasti citav period kad je SDP bio na vlasti 7 godina i bice jos godinu
Afi Konan

#49 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

Dozer, u pravu si. Ali ne mogu da se otmem utisku da za svaku, nazovimo pozitivnu stvar koju su napravili, ima barem desetak negativnosti koje po automatizmu proističu iz istih. Toliko su loših stvari uradili i još rade, tako da mi je stvarno dosta Pirovih pobjeda. Kad se počne dešavati mnogo pozitivnih stvari u odnosu na negativne onda možemo da pričamo o normalno uređenoj zemlji i društvu.
cindrlimindrli

#50 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Dozer wrote:Za rat su po meni svi zajedno krivi jer su svi oni htjeli nesto svoje, etnicki cisto.
Dozer wrote:a muslimani svoju drzavu, pa ma kolika da je (mladomulsimanski snovi).
Ma bravo momak, najjaci si. :oops: :run:
Post Reply