Fikret Abdic - Zapadna Bosna

ultima_palabra

#26 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by ultima_palabra »

Mogu se složiti da se Sarajevo najčešće maćehinski odnosi prema Krajini, ali ne znam o kakvom se potpaljivanju sukoba od strane Sarajeva govori? Sarajevsku političku elitu Krajina uopšte ne zanima, tako da se tim potpaljivanjima ne bave.
VCorp

#27 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by VCorp »

ultima_palabra wrote:Mogu se složiti da se Sarajevo najčešće maćehinski odnosi prema Krajini, ali ne znam o kakvom se potpaljivanju sukoba od strane Sarajeva govori? Sarajevsku političku elitu Krajina uopšte ne zanima, tako da se tim potpaljivanjima ne bave.
To se dešava pred izbore ovdje gore kada stranke poput SDA imaju kampanje pa se gmizavci tipa onog klepavog Tihica dovuku. Nisam se ni ja najjasnije izrazio pa mi oprostite. Ja sam vise mislio na taj odnos kada dođu i pričaju o o izdaji a isti izdali nas svojim odnosom. Najbolje govori o tom odnosu ona situacija kada je Silajdžić došao pa dobio letvu u glavu.
It_is_a_Leclerc

#28 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by It_is_a_Leclerc »

VCorp je definitivno upravu što se nekih stvari tiče.

SDA je godinama radila sve što je mogla na spriječavanju pomirenja u Krajini. Sjećam se istupa Ibrahima Nadarevića koji je sa govornice federalnog parlamenta poručio svim građanima Velike Kladuše, na inzistiranje, čini mi se, Nermina Purića iz DNZ-a, da se u budžet uvrsti stavka za obnovu bolnice u Kladuši: "Ne trebaju vama pare. Dabogda vas pocrkalo i to malo što vas je ostalo".

To su stvari koje uistinu koče ubrzaniji napredak ovdje. Međutim, srećom, pa je ta garnitura političara koji su huškali narod polagano iza nas. Umjesto Baje ili Ibrahima Mujića, na scenu dolaze Kenan Keserović, Nermin Purić, Senad Šepić (uz ogradu), Husein Rošić, koji su itekako fleksibilniji što se tiče nekih stvari.

Ja se nadam da će političke stranke znati iskoristiti ovu podjelu unutar DNZ-a i Dolićevu frakciju podržati u svakom smislu, jer oni imaju makar 30-50 % podrške u Kladuši. Ili da parafraziram šta je Milošević rekao Karadžiću : "Mi u Krajini imamo 4500 ljudi koji su spremni da se bore protiv Alije. Mi to moramo iskoristiti". E tako i druge stranke trebaju iskoristiti taj procent ljudi koji se žele boriti protiv Abdićevštine.

Ako Dolić uspije DNZ profilirati u jednu ozbiljnu stranku, distancirati je od šibicarenje Fikreta Abdića, uvjeren sam da dolaze bolji dani za Krajinu. Ako prevagne Abdićeva frakcija, vraćamo se u vremena oštrih riječi, uvreda, kakve priliče jedino maksumima tipa pravoslavcu Lipovači. Jer, DNZ, ma šta mi mislili o njemu, u svom programu ima dosta izraženu želju za regionalnim napredovanjem USK što bi trebale prihvatiti i ostale stranke.
VCorp

#29 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by VCorp »

Za DNZ nema šanse da pobjedi u Krajini taman kad mi ne bi imali šta za jesti. Treba biti neka nova stranka, apsolutno distancirana od Abdića, autonomasa i bilo kakve kolaboracije s njima te da se zalaže za prave stvari i pobijedit će sigurno. Što bi rekao moj stric ,inače dobitnik Zlatnog Ljiljana, koji je među prvima organizovao obranu u Krajini - što manje pite kod nas a što više kljukuše i živjet ćemo bolje :D Meni je žao što je to tako ali neke se stvari moraju mijenjati kako bi nekima došlo iz guzice u glavu. Džabe što mi volimo Bosnu i Sarajevo, kad zagusti pa nemaš šta jesti neka se zamisle političari dolje na koga će se narod okomiti. U srijedu sam u Sarajevu, past će kakvi dobri ćevapi, treba snage za raspravljanje :lol:
It_is_a_Leclerc

#30 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

VCorp wrote:Za DNZ nema šanse da pobjedi u Krajini taman kad mi ne bi imali šta za jesti. Treba biti neka nova stranka, apsolutno distancirana od Abdića, autonomasa i bilo kakve kolaboracije s njima te da se zalaže za prave stvari i pobijedit će sigurno. Što bi rekao moj stric ,inače dobitnik Zlatnog Ljiljana, koji je među prvima organizovao obranu u Krajini - što manje pite kod nas a što više kljukuše i živjet ćemo bolje :D Meni je žao što je to tako ali neke se stvari moraju mijenjati kako bi nekima došlo iz guzice u glavu. Džabe što mi volimo Bosnu i Sarajevo, kad zagusti pa nemaš šta jesti neka se zamisle političari dolje na koga će se narod okomiti. U srijedu sam u Sarajevu, past će kakvi dobri ćevapi, treba snage za raspravljanje :lol:
Teško da iko ko se javno distancira od APZB ima ozbiljnije šanse u biračkom tijelu u Kladuši.
Zato mislim da bi trebalo podržati manje zlo, ako se tako može reći.
chupacabra

#31 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by chupacabra »

Dolic je OK tip, ali ima jedan veliki problem. Stranka DNZ postoji i ima smisao samo dok se veze uz ime vodje Abdica. Nepismeni i polupismeni seljaci iz V. Kladuse ne glasaju za DNZ zbog programa nego zato sto je babina slika na plakatama. Kad se stranka distancira od babe ili kad babe vise ne bude, prestace i smisao njenog postojanja. To se vecinom desava kada sve pociva na kultu vodje. Moglo se vidjeti na zadnjim lokalnim izborima za nacelnika kada je DNZ kandidat izgubio samo zato sto je babo dao podrsku (i to van stranke) nekom balavcu i taj balavac koji nikad nije vodio ni mjesnu zajednicu je uvjerljivo pobijedio za nacelnika. Ovo malo godina sto mu je ostalo ce iskoristiti da popljacka tu polupismenu sirotinju i dijasporce. Sto se politickog uticaja tice, to je vec sve u fazi raspada.
Njegov zadnji adut za uzimanje love je dijaspora u USA koju je vec krenuo pljackati sa idejom "pokretanja Agrokomerca".
Point.

#32 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Point. »

Kako ova Elvira Abdic moze biti predstavnica hrvatskog naroda u domu naroda?
karanana

#33 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by karanana »

Point. wrote:Kako ova Elvira Abdic moze biti predstavnica hrvatskog naroda u domu naroda?
po cemu ne bi mogla?
Point.

#34 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Point. »

Ona hrvatica?
Paranoid

#35 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Paranoid »

Point. wrote:Ona hrvatica?

..prava :D
karanana

#36 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by karanana »

Point. wrote:Ona hrvatica?
jeste. zasto sumnjas da nije? ima hrvatsko drzavljastvo, tako se deklarise....ne vidim problem s njenim izborom. ako se elvira i ako mozda nije katolkinja (a mozda i jeste - ne znam), to ne znaci da nije hrvatica.
a to sto je ravaku ko i stari joj, to je drugo.
Point.

#37 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Point. »

A izgleda tako mi Gospe da je prava hrvatica islamske vjeroispovijesti, smjer sunni.
chupacabra

#38 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by chupacabra »

karanana wrote:
Point. wrote:Kako ova Elvira Abdic moze biti predstavnica hrvatskog naroda u domu naroda?
po cemu ne bi mogla?
Pa valjda zato sto je ne biraju Covicevi Hrvati. Sve neko kmecanje oko Komsica, "nije legitimni Hrvat", a kad ti je u RS-u Hrvat Vlajki podpredjednik ili Elvira Abdic clan doma naroda iz reda Hrvata, to je sasvim OK. Valjda su dvoje navedenih "legitimni" Hrvati.
It_is_a_Leclerc

#39 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Elvira Abdić Jelenović je udana za Hrvata, djeca joj imaju hrvatska imena, a osim stana u Kladuši, živi u Hrvatskoj.

Ja zajebane familije, dragi Bože... :D
Paranoid

#40 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Paranoid »

It_is_a_Leclerc wrote:Elvira Abdić Jelenović je udana za Hrvata, djeca joj imaju hrvatska imena, a osim stana u Kladuši, živi u Hrvatskoj.

..al je žnaru, braćo draga...što bi reko drug Fazlinović, senior..
Baboolal

#41 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Baboolal »

Paranoid wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Elvira Abdić Jelenović je udana za Hrvata, djeca joj imaju hrvatska imena, a osim stana u Kladuši, živi u Hrvatskoj.

Je li zaista bitno da li je ona ruzna i koliko? :zoka: Da pitamo admina da prebaci temu na Estetiku pa da otvorimo debatu kako treba?
Paranoid

#42 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Paranoid »

Baboolal wrote:
Paranoid wrote:

Je li zaista bitno da li je ona ruzna i koliko? :zoka: Da pitamo admina da prebaci temu na Estetiku pa da otvorimo debatu kako treba?
..što se mene tiče njeno pominjanje je beznačajno i ne zaslužuje temu, kao ni njezin otac..
It_is_a_Leclerc

#43 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Na raspravi o smjeni vlade, Elvira je izjavila - "Nisam mislila da ću u svom životu doživjeti da moram glasati protiv Hamdije Lipovače jer naše porodice imaju duboke i dugotrajne veze"... Onda je uslijedio gromoglasan aplauz i odobravanje od strane poslanika SDA, a Elvira se brže-bolje ispravila: "Al' ne od mog oca, već od mog dida !" :lol:
zeleni xy

#44 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by zeleni xy »

It_is_a_Leclerc wrote:Na raspravi o smjeni vlade, Elvira je izjavila - "Nisam mislila da ću u svom životu doživjeti da moram glasati protiv Hamdije Lipovače jer naše porodice imaju duboke i dugotrajne veze"... Onda je uslijedio gromoglasan aplauz i odobravanje od strane poslanika SDA, a Elvira se brže-bolje ispravila: "Al' ne od mog oca, već od mog dida !" :lol:
Ama Hamdo Lee je njihov igrač 100% a zatim Dodikov, himna im je ona stara "Ima neka tajna veza"
VCorp

#45 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by VCorp »

Kad je V.Korpus uzrovao Kladuščane imali su hidžru iz Kladuše u Hrvatsku :lol: Ona sela prema Karlovcu su puna tog smeća, možda su im braća iz SAO Krajine ostavila kuće i riješila stambeno pitanje. Koliko ja znam njima su kuću obnovili njihovi šupci par godina unazad a Elvira je prvu menstruaciju i brijanje pičke dobila u njihovoj kući u Hrvatskoj :lol: Ja imam jednog komšiju koji kad se god vozi kraj njihove kuće stane, svirne i kada se pojave na prozoru jebe im mater autonomasku i fino nastavi prema Bosni xD

Zanimljivo bi bilo da vam nađem sliku auta za kampanju od DNZ -a kada idu kroz Cazin sa razglasom a ono ojačani čelik, željezne rešetke na prozorima, kako narod izlazi na cestu da im jebe mater tako i oni dodaju gasa. Jebeš tenkove, ono ne može raznijeti ni Sjeverna Koreja atomskom :mrgreen:

Onaj Hamdija je dokaz da se dešavaju mutacije i da lako od čovjeka postaneš govno, kraj onakvih predaka da ispadne jedan od najvećih kriminalaca u Krajini je fakat apsurd. Ja mislim da se Hamdija i Nurija vrte u mezarima ko burgije.
Baboolal

#46 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Baboolal »

VCorp wrote:
Kad je V.Korpus uzrovao Kladuščane imali su hidžru iz Kladuše u Hrvatsku :lol: Ona sela prema Karlovcu su puna tog smeća, možda su im braća iz SAO Krajine ostavila kuće i riješila stambeno pitanje. Koliko ja znam njima su kuću obnovili njihovi šupci par godina unazad a Elvira je prvu menstruaciju i brijanje pičke dobila u njihovoj kući u Hrvatskoj :lol: Ja imam jednog komšiju koji kad se god vozi kraj njihove kuće stane, svirne i kada se pojave na prozoru jebe im mater autonomasku i fino nastavi prema Bosni xD

Zanimljivo bi bilo da vam nađem sliku auta za kampanju od DNZ -a kada idu kroz Cazin sa razglasom a ono ojačani čelik, željezne rešetke na prozorima, kako narod izlazi na cestu da im jebe mater tako i oni dodaju gasa. Jebeš tenkove, ono ne može raznijeti ni Sjeverna Koreja atomskom :mrgreen:

Onaj Hamdija je dokaz da se dešavaju mutacije i da lako od čovjeka postaneš govno, kraj onakvih predaka da ispadne jedan od najvećih kriminalaca u Krajini je fakat apsurd. Ja mislim da se Hamdija i Nurija vrte u mezarima ko burgije.
Ovo boldovano je zaista neprimjereno i neprihvatljivo u diskusiji na javnom forumu. Post ti je prijavljen.
Jos ispasti nekakav branilac Elvire (ciji lik i djelo zaista ne poznajem), ali ne mogu da precutim ovakve stvari.
It_is_a_Leclerc

#47 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Svakako. Za svaku osudu.

Još ispadoše Cazinjani neki maksumi i budale što ne daju da im se gazi oranje.

Katastrofa.
Point.

#48 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by Point. »

Baboolal wrote:
VCorp wrote:

Ovo boldovano je zaista neprimjereno i neprihvatljivo u diskusiji na javnom forumu. Post ti je prijavljen.
Jos ispasti nekakav branilac Elvire (ciji lik i djelo zaista ne poznajem), ali ne mogu da precutim ovakve stvari.
A zbog cega tebe tangira sta on pise o ovoj zgafi? Zbog cega potreba da izigravas moralnu tetku na forumu? Ako ti se ne svidja, slobodno zaobidji temu u sirokom luku. Ipak ovdje pricamo o izdajnicima najvece vrste i njihovim potomcima.
VCorp

#49 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by VCorp »

Baboolal wrote:
VCorp wrote:

Da poznaješ i da si iz Krajine imao bi dodati još svašta na to, svakako gore. Život će mi propasti samo ako Sarajevo ne promijeni svoju politiku prema Krajini ili se ne odselim a obrisan post uvrede na račun kurve koja zastupa ideologiju zbog koje je meni poklana familija sigurno meni neće na dušu druže moj. Čak i da me banuju zbog prvog prijestupa ja neću promijeniti ni mišljenje ni šale ni svoju mržnju prema njoj i njenima.
Ja ne mrzim Kladuščane već autonomaše, ne mrzim Srbe već četnike, ne mrzim Hrvate već ustaše, za krvnike i fašiste ja nemam pardona. Ono što su izasrali neka sad jedu.
dustaban

#50 Re: Fikret Abdic - Zapadna Bosna

Post by dustaban »

VCorp wrote:
dustaban wrote: Haj dobro. Lijepo si ovo srocio pa ti ne bih oponirao.
A i sto bih, kad ste vako zayebani :)
Nismo mi zajebani, isti smo kao i svi drugi ljudi a tu svoju aroganciju prosipaj negdje dalje. Ti tu umanjujes u nasim ocima naše žrtve za ovu našu državu a to neće proći kod nas i zato sam se ja osjecao duznim da odgovorim na tvoje pizdarije. Najlakše je na svoje napadati, eto kolege iznad šta piše o Helezu a kad će Sarajevo skupiti muda pa reći da je RS genocidna tvorevina, kad će istupiti pa reći da oni najviše koče našu zemlju, kad će istupiti i tražiti reviziju Dejtona, kad će odjebati Dodika i reći mu ono što svi znamo šta će biti ako bude proglasio referendum, kad će ponovno pokrenuti tužbu protiv Srbije pa da dokaže kako su i oni agresori na BiH pored Hrvatske, kad će prestati davati penzije iz budzeta onima koji su pokušavali izbrisati ovu zemlju? Kad ćemo dočekati tu čvrstu ruku iz našeg glavnog grada da već jednom kaže dosta je, kad će tamo prestati srati o multietničnosti i izaći na proteste pa da srušimo ove lopove ? Uvijek su protesti u glavnom gradu, vidite šta nam rade 20 godina pa se pitam ima li u tom gradu muda i za šta osim za kriminal, krađe novcanika po tramvajima i napadanje slabijih.

To ne može biti slika moga glavnog grada koji se odupreo onako herojski četničkoj agresiji!
Ovaj ti je post skroz konfuzan, al' nebitno. Posto vidim da si spreman i danas poginut za svoj VCorp, sto zaista cijenim, necu te vise dzarati oko toga samo bih te ipak upitao - sta mislis o onom drugome Abdicu sto se Tigar zove?
Post Reply