ne moras, samo ostavis upaljen utorrentkakavdanakneiskustvu wrote:shandrprcSA wrote:ne nego da uploadujes taj isti film koji si vec skinuo ( upload ide automatski )kakavdanakneiskustvu wrote: mislis da i postavim neki file sa svog kompa?
znaci ne moram ja nista oko uploada raditi?
sve oko torrenta
Moderator: Benq
-
shandrprcSA
#26 Re: sve oko torrenta
- mayab
#27 Re: sve oko torrenta
Sta ste se "upalili", ja covjeku objasnjavam cisto teoretski situacije, vidite da covjek nema veze oko togatypeOnegative wrote:bato99 wrote:a šta fali da malo seeda...joj što mrzim ove leechere,skinu nešto o odmah prekinu seed...fuj...kad bi se svi ponašali kao ti ne bi bilo seedera uopštemayab wrote:Nista lakse, treba ti prvo program za skidanje , tipa mikro torent- besplatan je i malen,kad ga instaliras, ides na neku od strana gdje se torenti mogu skinuti npr. kat.ph , to je besplatna strana "bez obaveza", dakle sve sto skines mozes odmah brisati, dakle ne moras dalje dijeliti.Ne da mi se dalje pisati, pa stoga....
http://www.saznajnovo.com/2013/01/sta-j ... kako-radi/
http://www.kakopedija.com/9788/kako-pre ... i-torrent/
+1
Da, ali zato ce sa takvih stranica ``bez obaveza`` skidati film ili igru sedam dana na mega brzih 40kbps sa 200 seedera i 45000 leecheraDa ne pominjem packove filmova od 100+ GB (pa to bi se skidalo bar 10 mjeseci
) i starije torrente koji ili uopce nemaju seedera ili ih imaju vrlo malo ...Tako im i treba sa takvim razmisljanjem .
-
kakavdanakneiskustvu
#28 Re: sve oko torrenta
ne moras, samo ostavis upaljen utorrent[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:shandrprcSA wrote:ne nego da uploadujes taj isti film koji si vec skinuo ( upload ide automatski )kakavdanakneiskustvu wrote: mislis da i postavim neki file sa svog kompa?
znaci ne moram ja nista oko uploada raditi?
ne znam ga ni ugasiti
-
shandrprcSA
#29 Re: sve oko torrenta
pa ako ugasis komp onda ne moze ni raditikakavdanakneiskustvu wrote: ne znam ga ni ugasitia ako komp ugasim?
Last edited by shandrprcSA on 08/12/2013 09:47, edited 1 time in total.
- mayab
#30 Re: sve oko torrenta
Ja koristim GOM Playerkakavdanakneiskustvu wrote:Dendrlix wrote:Ua ličeri! Uaaaa!
Na poslu mi je ratio oko 25, upload nastimao na 2 Mbps. Download ide unlimited na 100 Mbps.![]()
@kakavdanakneiskustvu
Skines utorrent aplikaciju i instaliras je. Onda ides na vec spomenuti thepiratebay i u trazilicu upises ime filma koji te zanima. Kad dobijes rezultate klikni na "SE" polje u rezultatima da poredas torrente po broju seeder-a. Vise seeder-a znaci brzi download. Ako je broj seeder-a veci od leecher-a download je spor (mada nije pravilo). Download file-ova pokreces klikom na ikonicu magneta ispod naslova torrenta. Tad ti se otvara utorrent sa prozorom gdje mozes pogledati koje file-ove torrent sadrzi. Ovo je korisno npr. ako hoces da skines samo dvije pjesme sa jednog albuma. kad selektujes zeljene fileove klikni na ok i download ide. ako kliknes na iksic za zatvaranje prozora aplikacija se ne zatvara vec "spusta" u system tray. Kad se file-ovi skinu iskoci ti baloncic sa obavjestenjem da je gotovo. Fileovi se po default-u nalaze u downloads folderu ali se moze u postavkama aplikacije nastimati na drugu lokaciju.
Eto onako na brzaka bi to bilo sve. Nek ti neko drugi napise nesto vise o ripovima i kvaliteti istih. Ako vec ne znas o tome...
ps
Dobrodosao u torentase!
hvala,izgleda da sam uspio skinuti film,sad jos da skinem neki player,koji je najbolji?
http://lmgtfy.com/?q=gom+player
-
kakavdanakneiskustvu
#31 Re: sve oko torrenta
shandrprcSA wrote:pa ako ugasis komp onda ne moze ni raditikakavdanakneiskustvu wrote: ne znam ga ni ugasitia ako komp ugasim?
logično
-
Dendrlix
#32 Re: sve oko torrenta
Za player preporucujem BS Player. Cisto iz razloga jer sam pronalazi titlove pa se ne moras i oko toga zezati. Samo nakon instalacije moras u preferences nastimati defaultn-i jezik na hr. Utorrent gasis u system tray-u, desnim klikom i onda na exit.
-
kakavdanakneiskustvu
#33 Re: sve oko torrenta
Dendrlix wrote:Za player preporucujem BS Player. Cisto iz razloga jer sam pronalazi titlove pa se ne moras i oko toga zezati. Samo nakon instalacije moras u preferences nastimati defaultn-i jezik na hr. Utorrent gasis u system tray-u, desnim klikom i onda na exit.
hvala,mislio sam da neću uspjeti ali pogleda ja film
-
kakavdanakneiskustvu
#34 Re: sve oko torrenta
kad skinem i vratim file,smijem li ga obrisati sa ovog spiska fileova na torrentu koje sam skinuo?
-
kakavdanakneiskustvu
#35 Re: sve oko torrenta
shandrprcSA wrote:ne nego da uploadujes taj isti film koji si vec skinuo ( upload ide automatski )kakavdanakneiskustvu wrote: mislis da i postavim neki file sa svog kompa?
kod mene,ne znam kako,nema ove opcije upload,tačnije nema veličine fajla koji se uploaduje?
- irac300
#36 Re: sve oko torrenta
Drug, pošto nisi upućen u torrente, haj' ti poslušaj mene. Skini film i slobodno obriši s torrenta. Neće svijet propast ako ga baš ti ne ''seed-aš''. Bezveze se mučiš. Nisam ni ja imao pojma ispočetka, a nisam vala ni neki upload imao da bih seed-o, pa se s vremenom naučilo. Sada kada skinem, ostavim da se upload-uje taman onoliko koliko sam i ja skinuo.
-
kakavdanakneiskustvu
#37 Re: sve oko torrenta
irac300 wrote:Drug, pošto nisi upućen u torrente, haj' ti poslušaj mene. Skini film i slobodno obriši s torrenta. Neće svijet propast ako ga baš ti ne ''seed-aš''. Bezveze se mučiš. Nisam ni ja imao pojma ispočetka, a nisam vala ni neki upload imao da bih seed-o, pa se s vremenom naučilo. Sada kada skinem, ostavim da se upload-uje taman onoliko koliko sam i ja skinuo.
hvala
-
scooby-doo
#38 Re: sve oko torrenta
Kakve neboleze pise ovaj za 10Gbps, to imaju mozda Nokia, Ericsson i jos par takvih firmi u cijeloj Skandinaviji, mozda..
Rekord jest postavljen u Svedskoj sa 40Gbps ali to je samo bio test za Ginisa..
LTE je trenutacna stvarnost u svijetu, radi do 2,6Ghz Bandu, salje do 300Mbs, 2009 prvi put pustan u promet kod operatera TeliaSorena..
I da radi negdje u nekoj firmi koja ima vlastite infrastrukture i satelite, tu sigurno nebi mogao ici na torrent...
Ove gluposti znam jer sam pisao rad na temu 4G standarda u svijetu
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Rekord jest postavljen u Svedskoj sa 40Gbps ali to je samo bio test za Ginisa..
LTE je trenutacna stvarnost u svijetu, radi do 2,6Ghz Bandu, salje do 300Mbs, 2009 prvi put pustan u promet kod operatera TeliaSorena..
I da radi negdje u nekoj firmi koja ima vlastite infrastrukture i satelite, tu sigurno nebi mogao ici na torrent...
Ove gluposti znam jer sam pisao rad na temu 4G standarda u svijetu
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Dendrlix
#39 Re: sve oko torrenta
Haj da i ja nesto pitam...
Kako napraviti torrent i postaviti ga na pirata? Krenuo sam u postavljanje hrvatske sinkronizacije na 3d crtane pa reko da se ljudi ne pate ko ja
Kako napraviti torrent i postaviti ga na pirata? Krenuo sam u postavljanje hrvatske sinkronizacije na 3d crtane pa reko da se ljudi ne pate ko ja
-
scooby-doo
#40 Re: sve oko torrenta
Skines uTorrent i pratis ove postavke.. http://m.wikihow.com/Create-a-Torrent
Zatim se registriras na piratebay ili koji vec torrent tracker i uploadas torrent file, koji si prije toga napravio, na tu zeljenu stranicu..
Tad pocinje prica o sjedacima i djeljiteljima
Taj svoj torrent drzi aktivan bar toliko dok par osoba ne bude imalo 100% od foldera/video ili sta vec..
Jer nebi zelio da tebi netko da 99% od torrenta i nestane, pa ni ti to nemoj drugima raditi
Zatim se registriras na piratebay ili koji vec torrent tracker i uploadas torrent file, koji si prije toga napravio, na tu zeljenu stranicu..
Tad pocinje prica o sjedacima i djeljiteljima
Taj svoj torrent drzi aktivan bar toliko dok par osoba ne bude imalo 100% od foldera/video ili sta vec..
Jer nebi zelio da tebi netko da 99% od torrenta i nestane, pa ni ti to nemoj drugima raditi
-
kakavdanakneiskustvu
#41 Re: sve oko torrenta
osim thepiratebay,koju još stranicu preporučujete?
- Šveđanin
#42 Re: sve oko torrenta
Rutracker.
Potrebna samo registracija, brzine mnogo bolje.
-
kakavdanakneiskustvu
#43 Re: sve oko torrenta
Šveđanin wrote:Rutracker.
ovo na ruskom jeziku?
- irac300
#44 Re: sve oko torrenta
Kickasskakavdanakneiskustvu wrote:osim thepiratebay,koju još stranicu preporučujete?
-
scooby-doo
#45 Re: sve oko torrenta
Rutracker ima sto ostatak svijeta nema.. Cudnovati su sta sve crackuju 
-
kakavdanakneiskustvu
#46 Re: sve oko torrenta
scooby-doo wrote:Rutracker ima sto ostatak svijeta nema.. Cudnovati su sta sve crackuju
šta znači crackuju?
-
kakavdanakneiskustvu
#47 Re: sve oko torrenta
irac300 wrote:Kickasskakavdanakneiskustvu wrote:osim thepiratebay,koju još stranicu preporučujete?
hvala
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#48 Re: sve oko torrenta
ja kad sam prvi put skidao nešto... 2002 ili 2003
torent jedne epizode futurame od bijednih 70 mb mislim
jedan slovenac mi objasnio kako
i vidim ja ide upload ko lud ( bio isdn ili ona veza 128 kbs kao 64 x 2 )
konto pokrade mi neko fajlove s kompa
koja paranoja
torent jedne epizode futurame od bijednih 70 mb mislim
jedan slovenac mi objasnio kako
i vidim ja ide upload ko lud ( bio isdn ili ona veza 128 kbs kao 64 x 2 )
konto pokrade mi neko fajlove s kompa
koja paranoja
- Troll_Happens
#49 Re: sve oko torrenta
sta je bolje utorrent ili vuze ?
- typeOnegative
#50 Re: sve oko torrenta
utorrent ( i to verzija 2.2.1.). Ove novije su u k...cu skroz .Troll_Happens wrote:sta je bolje utorrent ili vuze ?