Mislim da si u pravu. Zlonamjernik bi ovaj zakon mogao protumaciti na 1000 raznih nacina. Neki bi da daju "opseg" slobodi govora. Vec vidjeno na Zapadu. Vidjela zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.HM 2011 wrote:Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH predviđa:
Najmanje 5 godina zatvora ko protivno Zakonu o odbrani BiH ili Zakonu o OSBiH organizira, rukovodi, obučava ili mobilizira pojedince ili grupe s ciljem pridruživanja stranoj vojnoj, paravojnoj ili parapolicijskoj formaciji.
Najmanje 3 godine zatvora za one koji se pridruže stranoj vojnoj, paravojnoj ili parapolicijskoj formaciji.
Kazna zatvora od 1 do 10 godina za one koji nabavljaju ili osposobljavaju sredstva, uklanjaju prepreke, stvaraju planove ili vrbuju druge, čime se stvaraju uslovi za direktno počinjenje ovog krivičnog djela.
Kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine ko javno, putem sredstava informisanja, distribuira ili na bilo koji drugi način uputi poruku javnosti, koja za cilj ima podsticanje drugog na izvršenje ovog krivičnog djela.
Kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 3 godine, a može se i osloboditi od kazne, za počinioca ovog krivičnog djela koji otkrivanjem grupe spriječi počinjenje krivičnog djela.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što bi reko narod: Free Palestine....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(samo sam se šalio, na osnovu prijedloga ovog zakona ja imam neutralan stav prema pitanju Palestine., rohingi muslimana, pitanju sirije, irana, egipta, pitanjima Jasenovca, Srebrenice, Vukovara i svih mjesta gdje god i gdje kad je bio belaj itd... POTPUNO NEUTRALAN STAV)
Usput imam neutralan stav prema svim pitanjima ako se ovako nastavi - oslanjam se na naša ministarstva tj. oslanjam se i na zakonodavnu i na izvršnu vlast za svaki problem koji nastane bilo gdje na planeti. Tako me obavezuje važeći zakon izglasan od strane Većine u parlamentu.....
Usput, ovo ozbiljno govorim, ako ovako nastavi planiram tražiti azil u saudijskoj arabiji - jer je to jako liberalna zemlja u odnosu na ono što se želi postići ovim zakonom, (ako ne može sa porodicom idem sam)... i ne nisam nimalo blesav, niti ograničen, niti reagujem burno - vezano za ovo što sam napisao....
Prvi političar koji posjeti bilo koje mjesto, stratište ili bilo šta bi trebao biti uhapšen za podsticanje na sjećanje na ono što se dogodilo jer - da se to ne bi dogodilo nikad više treba biti svjestan o tome i spreman na to a pošto je to protivno protivno Zakonu o odbrani BiH ili Zakonu o OSBiH to je krivično djelo...
Obicnom covjeku ostaje da se i dalje bori da mu "dusebriznici" ne odredjuju sta je dobro za njega.