kerima1 wrote: Tebi
Bojite li se smrti?
- shmizlica
#26 Re: Bojite li se smrti?
-
kerima1
#27 Re: Bojite li se smrti?
.ako ću ga produžiti na ovaj način, svaki mjesec po jedna trauma, nemoj bgt
-
sour cherry
#28 Re: Bojite li se smrti?
Hajde kad se već cmačete,evo i od mene puuuno svima.
Uvijek treba imati na umu da možda bude zadnji

- elmirčo
#29 Re: Bojite li se smrti?
mislim da nemam, možda u tome i jeste problem, što ne vidim problemsour cherry wrote:Ma vjerovatno si preopterećen nekim ružnim mislima,brigama i to ti se odražava na snove.
-
kerima1
#30 Re: Bojite li se smrti?
Sa islamskog gledista moglo bi se protumaciti da ti je to kao neka opomena,da vise razmisljas o zivotu i smrti.Ako si ateista,onda znam sanovnik tumaci.elmirčo wrote:mislim da nemam, možda u tome i jeste problem, što ne vidim problemsour cherry wrote:Ma vjerovatno si preopterećen nekim ružnim mislima,brigama i to ti se odražava na snove.
-
staradis
#31 Re: Bojite li se smrti?
šefica wrote:Bojim se života i patnje.
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
-
sour cherry
#32 Re: Bojite li se smrti?
Nije dobro puno misliti o smrti.Optereti to insana puno.Uništi radost življenja.
-
theTruePath
#33 Re: Bojite li se smrti?
elmirčo wrote:kad ste već opleli...
nisam nešto ni razmišljao na tu temu, sve donedavno, kada se sa moje zgrade bacio momak, naravno samoubistvo ( 13-ti sprat)..nedugo zatim, nakon što sam to vidio, sanjao sam da se ja bacam s istog mjesta, da me dole gleda porodica, prijatelji...cura..i snajam ja kako padam i kako ginem...( poginuo i čujem ih sve do jednog kako plaču )
prije možda mjesec opet sanjam, auto me udarilo, ja na mjestu mrtav
prije par noći sanjam curu kako me davi nekom pertlom..i opet naravno ginem...
ne mogu da spavam po 7 noći poslije takvih snova, jednostavno " ne smijem " da zaspim...neki ludi prenosi me hvataju, osjećaj je neopisiv, i trenutno mogu reći da me strah, da, ali ne smrti kao kraja mog života ovdje, već me strah za ljude oko mene, tu istu moju djevojku, moju porodicu, strah me za dan poslije, kako će oni to sve preživjeti...
odem na sanovnik da vidim šta znači sanjati " smrt " kad ono produžetak života...ako ću ga produžiti na ovaj način, svaki mjesec po jedna trauma, nemoj bgt
Pa jbg,cura ce zaliti mozda 1 godinu i onda naci novog momka
A roditeljima ce naravno biit teze
- dinooh
#34 Re: Bojite li se smrti?
Bojim se bolesti koja bi mogla dovesti do smrti. Najbolje bi bilo da se zaspe i ne probudi vise. Ali opet se bojim da ne umrem prije svojih roditelja. Jer je to najgore sto se moze desiti, da roditelji ukopaju svoje dijete.
- malsal
#35 Re: Bojite li se smrti?
Nije da se bojim jer ne vjerujem da ima ista nakon smrti, nego mi nekako krivo jer kontam koliko cu toga propustit - da sam umro prije 30 godina ne bi iskusio internet, da sam umro prije 150 godina ne bi znao za avion i ledenu tortu...
Mozda ce mi se neko smijat ali ja vjerujem da ljudska vrsta ima potencijal da pobjedi smrt kroz tehnoloski napredak, ili makar da produzi zivot puno puno vise od danasnjeg prosjeka i malkice mi je krivo sto necu to dozivit, ali s druge strane sve dok sam zadovoljan zivotom koji zivim nema smisla zalit se nesto previse...
Mozda ce mi se neko smijat ali ja vjerujem da ljudska vrsta ima potencijal da pobjedi smrt kroz tehnoloski napredak, ili makar da produzi zivot puno puno vise od danasnjeg prosjeka i malkice mi je krivo sto necu to dozivit, ali s druge strane sve dok sam zadovoljan zivotom koji zivim nema smisla zalit se nesto previse...
-
theTruePath
#36 Re: Bojite li se smrti?
Jebi ga tako je kako je,neces dozivjeti punp toga.Ja da sam ateista bio bi tako depresivan,jer fakat puno toga se propusta ako vjerujes da je smrt krajmalsal wrote:Nije da se bojim jer ne vjerujem da ima ista nakon smrti, nego mi nekako krivo jer kontam koliko cu toga propustit - da sam umro prije 30 godina ne bi iskusio internet, da sam umro prije 150 godina ne bi znao za avion i ledenu tortu...
Mi koji vjerujemo u zivot poslije smrti ,jest da umiremo i nema naseg tijela ali nasa dusa bice postoji,tako da neko ko je umro prije 200 godina i danas moze vidjeti sta se desava na planeti,kako izgleda mjesto gdje je nekad bio i tako.Mada vjerovatno mu je berzeh(svijet mrtvih) interesantniji...a navodno je Berzeh isti kao i ovaj svijet,samo vise "stvaran"(tako pise u knjigama)
-
theTruePath
#37 Re: Bojite li se smrti?
I Berzeh nije dzennet i dzehenem,na Berzehu svi zive kao i ovdje,ali opet drugacije,,i cekaju sudnji dan kao i zivi,kad dodje sudnji dan onda odgovaraju svi i idu ili u dzennet ili u dzehenem
- shmizlica
#39 Re: Bojite li se smrti?
počelo je 
-
Great Cornholio
#40 Re: Bojite li se smrti?
Ljudi se boje onoga što predstavlja prijetnju za njihovu sigurnost a čemu se, prema njihovoj vlastitoj procjeni, ne mogu suprotsaviti, a smrt je takva.
Smrt je neizbježna, jedina 100% sigurna stvar u životu, i svi se mi plašimo smrti, neko više neko manje, neko zbog toga što smatra da je smrt definitivni kraj života, a neko drugi zbog toga što vjeruje da smrt nije kraj ali nije siguran šta će biti s njim poslije smrti.
Ja vjerujem da smrt nije kraj, a nije me toliko strah šta će biti sa mnom poslije smrti zato što vjerujem da nisam puno loš čovjek pa će mi Bog pružiti priliku da živim novi život, poslije ovog ovozemaljskog.
Smrt je neizbježna, jedina 100% sigurna stvar u životu, i svi se mi plašimo smrti, neko više neko manje, neko zbog toga što smatra da je smrt definitivni kraj života, a neko drugi zbog toga što vjeruje da smrt nije kraj ali nije siguran šta će biti s njim poslije smrti.
Ja vjerujem da smrt nije kraj, a nije me toliko strah šta će biti sa mnom poslije smrti zato što vjerujem da nisam puno loš čovjek pa će mi Bog pružiti priliku da živim novi život, poslije ovog ovozemaljskog.
-
theTruePath
#41 Re: Bojite li se smrti?
Nisu oko nas,oni su u berzehu,ali dusa nije kao tijelo,oni mogu vidjeti i nas ovdje,ali nam ne mogu nista.mogu eventualno doci u san.Ali teskoharač wrote:oni su oko nasscaryyyyy
- Perdita_Durango
#42 Re: Bojite li se smrti?
Ne bojim se svoje smrti, niti se 'pripremam' za nju. Bojim se smrti mojih bliznjih. Sebicno, znam, ali to je jedini strah koji imam.
-
kerima1
#43 Re: Bojite li se smrti?
Kakko lijepo receno.Imas lijepo misljenje o Stvoritelju,mada ne Onom na kojeg bi trebalo.Great Cornholio wrote:Ljudi se boje onoga što predstavlja prijetnju za njihovu sigurnost a čemu se, prema njihovoj vlastitoj procjeni, ne mogu suprotsaviti, a smrt je takva.
-
Great Cornholio
#44 Re: Bojite li se smrti?
Bog je jedan, isti za sve, ti vjeruješ da bi Bog mogao biti toliki sadista da cijelu vječnost nekoga muči zbog grijeha koje je napravio za vrijeme života na Zemlji, ja vjerujem da Bog nije sadista, i zato je nemoguće da je stvorio mjesto gdje će one koji nisu po Njegovoj volji mučiti cijelu vječnost, ne vjerujem da postoji džehenem/pakao.kerima1 wrote:Kakko lijepo receno.Imas lijepo misljenje o Stvoritelju,mada ne Onom na kojeg bi trebalo.Great Cornholio wrote:Ljudi se boje onoga što predstavlja prijetnju za njihovu sigurnost a čemu se, prema njihovoj vlastitoj procjeni, ne mogu suprotsaviti, a smrt je takva.
Neko od nas dvoje je u zabludi, ja vjerujem da ja nisam
-
kerima1
#45 Re: Bojite li se smrti?
Vrijeme ce pokazati svoje ko je na ispravnom putu,a Bog nije nepravedan ni kada kaznjava grijesnike,jer su sami sebi krivi,nece uciniti nepravdu nikom.Neko od nas dvoje je u zabludi, ja vjerujem da ja nisam
Iznenadit ces se ti debelo kad shvatis da postoji i pakao i sejtani,al kasno.
-
Great Cornholio
#46 Re: Bojite li se smrti?
Džaba se ba trudiš, između Isusa i Muhameda ja sam izabrao Isusa, izabrao bih obojicu da su "kompatibilni", ali nisu.kerima1 wrote:Vrijeme ce pokazati svoje ko je na ispravnom putu,a Bog nije nepravedan ni kada kaznjava grijesnike,jer su sami sebi krivi,nece uciniti nepravdu nikom.Neko od nas dvoje je u zabludi, ja vjerujem da ja nisam
Iznenadit ces se ti debelo kad shvatis da postoji i pakao i sejtani,al kasno.
-
theTruePath
#47 Re: Bojite li se smrti?
Džaba se ba trudiš, između Isusa i Muhameda ja sam izabrao Isusa,
Kada dodje Sudnji Dan Isa a.s ce te negirati
Last edited by theTruePath on 04/12/2013 21:17, edited 1 time in total.
- shmizlica
#48 Re: Bojite li se smrti?
dražesni ste 
-
Great Cornholio
#49 Re: Bojite li se smrti?
Prije će biti da će tebi reći, "Džaba si se mučio posteći, plašeći se moje kazne pa mi se pet puta dnevno molio, džaba si klao kurbane", jer nisam ja tražio da išta od toga radiš, ali eto ako nisi mrzio druge ljude, ako nisi ubijao, lagao, nekog drugog smatrao ravnim meni, ako nisi krao, činio blud, i ako si ispunjavao zapovjedi kojem sam ti dao preko Mojsija ( ti si ga zvao Musa a.s.), onda ću razmislit' šta da s tobom činimtheTruePath wrote:Kada doje Sudnji Dan Isa a.s ce te negiratiDžaba se ba trudiš, između Isusa i Muhameda ja sam izabrao Isusa,
-
theTruePath
#50 Re: Bojite li se smrti?
Great Cornholio wrote:Prije će biti da će tebi reći, "Džaba si se mučio posteći, plašeći se moje kazne pa mi se pet puta dnevno molio, džaba si klao kurbane", jer nisam ja tražio da išta od toga radiš, ali eto ako nisi mrzio druge ljude, ako nisi ubijao, lagao, nekog drugog smatrao ravnim meni, ako nisi krao, činio blud, i ako si ispunjavao zapovjedi kojem sam ti dao preko Mojsija ( ti si ga zvao Musa a.s.), onda ću razmislit' šta da s tobom činimtheTruePath wrote:Kada doje Sudnji Dan Isa a.s ce te negiratiDžaba se ba trudiš, između Isusa i Muhameda ja sam izabrao Isusa,".
Zeznuo si se,to mi moze eventualno reci dragi Bog,,Isus ne