Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Great Cornholio

#26 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by Great Cornholio »

sorcerer wrote:
Great Cornholio wrote: Ova nova auta kad se pokvare treba zvat' Teslu da ih popravi :twisted: :D
sva nova auta su sranje,sat vremena skidas plastike da dodjes do zupcastog ili mjenjaca.....
I jako iskusni automehaničari se zbog toga odlučuju na prekvalifikaciju :D
530i

#27 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by 530i »

Niko vam ne brani da kupite golfa 2 :D
sorcerer

#28 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by sorcerer »

Great Cornholio wrote:
I jako iskusni automehaničari se zbog toga odlučuju na prekvalifikaciju :D
pa naravno jer kad kazes 100 maraka zamjena lamele svima skupo.....ima za petobu negdje....jbga...
Last edited by sorcerer on 30/11/2013 21:28, edited 1 time in total.
sorcerer

#29 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by sorcerer »

530i wrote:Niko vam ne brani da kupite golfa 2 :D
nemam tolko love ,sta ti je :D
Great Cornholio

#30 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

sorcerer wrote:
530i wrote:Niko vam ne brani da kupite golfa 2 :D
nemam tolko love ,sta ti je :D
Nije zabranjeno maštati :D

Image

Uploaded with ImageShack.us
goran16v

#31 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

Great Cornholio wrote:
goran16v wrote:
Great Cornholio wrote:koje su pravljene 90-91, ove druge imaju servo volan, mjenjač sa pet brzina, a postoji i kogućnost da se može postaviti klima uređaj , tako da takve dvojke uopšte nisu prevaziđena auta.
Jok nisu! :D
Šta će ti ba parking senzori, kad je karambolka 30 maraka :D

Ova nova auta kad se pokvare treba zvat' Teslu da ih popravi :twisted: :D
Pa i Titin Cadillac Eldorado sa Brijona star 61. godinu ima i klimu, i servo i el. prozore, i 5,3 motor i 210 KS pa ispade da ni on nije prevazidjen? :?:
Great Cornholio

#32 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

goran16v wrote:
Pa i Titin Cadillac Eldorado sa Brijona star 61. godinu ima i klimu, i servo i el. prozore, i 5,3 motor i 210 KS pa ispade da ni on nije prevazidjen? :?:
Osnove su iste, nova auta imaju više snage, manje troše, sigurnija su,udobnija, lakša za vožnju, al' su zato komplikovanija i skuplja za održavanje.
goran16v

#33 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

Great Cornholio wrote:
goran16v wrote:
Osnove su iste, nova auta imaju više snage, manje troše, sigurnija su,udobnija, lakša za vožnju, al' su zato komplikovanija i skuplja za održavanje.
Jos ga niko ne napravi da ima vise snage, da manje trosi, da je sigurniji, da je udobniji, da je laksi za voznju, a da je jednostaviniji i jeftiniji za odrzavanje. To se negdje zove evoucija i napredak...
Great Cornholio

#34 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

goran16v wrote:
Jos ga niko ne napravi da ima vise snage, da manje trosi, da je sigurniji, da je udobniji, da je laksi za voznju, a da je jednostaviniji i jeftiniji za odrzavanje. To se negdje zove evoucija i napredak...
Ne treba zaustavljati napredak, polako se treba prelaziti na auta na električni pogon, koja su sve to gore pobrojano, a jeftinija su i jeftinija za održavanje od auta koje pogoni motor sa unutrašnjim sagorijevanjem.
sorcerer

#36 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by sorcerer »

GTI uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :thumbup:
goran16v

#37 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

Great Cornholio wrote:
Ne treba zaustavljati napredak, polako se treba prelaziti na auta na električni pogon, koja su sve to gore pobrojano, a jeftinija su i jeftinija za održavanje od auta koje pogoni motor sa unutrašnjim sagorijevanjem.
Jesi li siguran da su el. auti i hibridi jeftiniji za kupovinu i odrzavanje od konventionalnih? Ajd malo pogledaj cjenovnik.
Opel Ampera je od 38000 EUR navise, dok je auto iste velicine Insignia od 25000 EUR. Znaci preko 50% skuplji.
Toyota Auris Hybrid kosta od 46500 KM navise, Hybrid+ 62000, a obicni Auris od 26500 KM. Znaci 75%, odnosno 133% skuplji.
E to je bratac cijena jeftinijeg auta na el. pogon.
Great Cornholio

#38 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

goran16v wrote:
Great Cornholio wrote:
Jesi li siguran da su el. auti i hibridi jeftiniji za kupovinu i odrzavanje od konventionalnih? Ajd malo pogledaj cjenovnik.
Opel Ampera je od 38000 EUR navise, dok je auto iste velicine Insignia od 25000 EUR. Znaci preko 50% skuplji.
Toyota Auris Hybrid kosta od 46500 KM navise, Hybrid+ 62000, a obicni Auris od 26500 KM. Znaci 75%, odnosno 133% skuplji.
E to je bratac cijena jeftinijeg auta na el. pogon.
Ja ću vala preradit svoju "dvojku" da ide na struju, pa nek crknu dušmani 8-) :D

Sve što je novo na početku bude skupo, vremenom pojeftini, a vala ljudi su tokom istorije uvijek teško prihvatali ono što je bilo novo i bolje, jer istina je da je "navika jedna muka, a odvika sto muka", pa će tako biti i sa autima na el. pogon, vremenom će "pobijediti" ova sadašnja koja trećinu energije troše na pogon, a dvije trećine na zagrijavanje zraka.
Znaš li da bi toplotna energija koja se putem ispušnog sustava emituje u atmosferu bila dovoljna za zagrijavanje trosobnog stana, ako ne znaš eto sad znaš :)
Great Cornholio

#39 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

@gorane, evo pogledaj i pročitaj, možda promijeniš negativan stav koji imaš prema autima na el. pogon :)

http://www.slobodnaevropa.org/content/b ... 48909.html
goran16v

#40 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

Great Cornholio wrote:@gorane, evo pogledaj i pročitaj, možda promijeniš negativan stav koji imaš prema autima na el. pogon :)

http://www.slobodnaevropa.org/content/b ... 48909.html
Ja nemam negativan stav nego znam koliko kostaju u odnosu na konvencionalne i da je to sve samo ne jeftinije za kupovinu i odrzavanje.
goran16v

#41 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

Great Cornholio wrote:
Ja ću vala preradit svoju "dvojku" da ide na struju, pa nek crknu dušmani 8-) :D

Sve što je novo na početku bude skupo, vremenom pojeftini, a vala ljudi su tokom istorije uvijek teško prihvatali ono što je bilo novo i bolje, jer istina je da je "navika jedna muka, a odvika sto muka", pa će tako biti i sa autima na el. pogon, vremenom će "pobijediti" ova sadašnja koja trećinu energije troše na pogon, a dvije trećine na zagrijavanje zraka.
Znaš li da bi toplotna energija koja se putem ispušnog sustava emituje u atmosferu bila dovoljna za zagrijavanje trosobnog stana, ako ne znaš eto sad znaš :)
Dobra ti je logika, propagiras napredak, ekologiju, energetsku efikasnost i el. automobile, a istovremeno ti Golf 2 star min 22 god zbog cijneice da moze imati servo i klimu nije prevazidjen?! :-)
Great Cornholio

#42 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

goran16v wrote:
Great Cornholio wrote:

Dobra ti je logika, propagiras napredak, ekologiju, energetsku efikasnost i el. automobile, a istovremeno ti Golf 2 star min 22 god zbog cijneice da moze imati servo i klimu nije prevazidjen?! :-)
Moj Golf je '88 godište, 25 godina, a i dan danas pali na po' ključa 8-) :D

Dobro eto, golf dvojka je prevaziđen u svakom smislu, priznajem, i kupiću sebi golfa trojku kad izađe golf devetka, a taj će biti na nuklearni pogon :D
goran16v

#43 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

Great Cornholio wrote:]

Dobro eto, golf dvojka je prevaziđen u svakom smislu, priznajem, i kupiću sebi golfa trojku kad izađe golf devetka, a taj će biti na nuklearni pogon :D
Pali i moj BMW star 33 godine, ali to nema veze sa tim da li je prevazidjen.
Edin H.

#44 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by Edin H. »

Great Cornholio wrote: Ova nova auta kad se pokvare treba zvat' Teslu da ih popravi :twisted: :D
I Edisona zajedno :D
eldžo

#45 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by eldžo »

Problem rijesen :D

Otvorio sam razvodnu kapu, malo je ocistio smirgl papirom, sve pocistio
... I ide bez problema ;)

Ne bih nikad vjerovao da rijesenje moze biti tako jednostavno .. Hvala svima ... Sad kontam da zamijenim svjecice za svaki slucaj
drndalo

#46 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by drndalo »

To uvijek mozes uraditi, nisu ni skupe, samo pazi na toplotnu vrijednost i tjeraj... Ja sam se nekad zjbvo sa paljenjem na Jetti, pa znam kako je. Slusajuci "majstore" promijenio sam pola "struje", bez poboljsanja, dok se nije drug zakopao sa unimjerom kroz instalaciju i nasao sta ne valja... Nakon toga sve OK. Dobra strana tih zamjena je da nakon toga 5 godina vise nije bilo potrebe za mijenjanjem icega od struje, osim svjecica jednom. Kad sam je prodao, vozila je jos godinama...
goran16v

#47 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Post by goran16v »

eldžo wrote:Problem rijesen :D

Ne bih nikad vjerovao da rijesenje moze biti tako jednostavno .. Hvala svima ... Sad kontam da zamijenim svjecice za svaki slucaj
Buduci da lose sagorjevanje moze biti zbog banalnog problema nije dzaba napisano, kreni od jednostavnih stvari, kapa, svjecice, filteri... To je prakticno servisiranje i zamjena potrosnih dijelova, a ne popravak.
Necu da pehiram, ali postoji mogucnost da ti je kapa napukla i da su zato kontakti prljavi pa da ti se problem vrati, ali posto se kontakti na kapi i fingeru ionako trose pa su prakticno potrosni materijal cisto informativno pogledaj koliko kostaju i vidjeces da ni sama zamjena kape i fingera nije losa ideja bez obzira sto auto sad ide.
Great Cornholio

#48 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

eldžo wrote:Problem rijesen :D

Uzimaš hljeb majstorima :D

Ako budeš mijenjao svjećice kupi one najkvalitenije "bosh -ove", jest da su najskuplje ( otprilike četiri puta skuplje od "kunkurencije" ali to je opravdano, vidjećeš kad stare zamijeniš njima, vidjećeš koliko će motor raditi tiše, koliko će bolje paliti, a biće i "jači".
Great Cornholio

#49 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

Edin H. wrote:
I Edisona zajedno :D
Ne bih ja Edisona zvao, 'oće ukrast :D
Great Cornholio

#50 Re: Golf 2 BENZINAC gubi snagu, teško ide u rikverc.....

goran16v wrote:
Great Cornholio wrote:]

Pali i moj BMW star 33 godine, ali to nema veze sa tim da li je prevazidjen.
Znači i ti sirotinja, ko i ja, pa moraš vozit' oldtajmera. Sirotinjo, i Bogu si teška :D Nego, treba ba zabriniti da se voze auta starija od 15 godina :evil: :D
Post Reply