ne brini se
Pad u trudnoci
Moderator: anex
- vjesticanametli
#26 Re: Pad u trudnoci
pala ispred vrazove u 5 mjesecu i nista se nije desilo........beba se nije javljala par dana ali sam odmah bila na pregledu i rekli da je ok, a par mjesevci nakon tog (2 ili 3) moj sin spuca nogom i moje rebro ode u vraga......bolilo je samo tako a on se usutio pa sam ludila iako su doktori rekli da je OK i nista mu ne fali nego je eto samo tjesno pa je pomaknuo moje rebro
da moze uzivati
ne brini se
znaju tako da se usute i ne mrdaju.........kod mene je palilo kad upalim muziku i stavim slusalice na stomak 
ne brini se
-
The Realist
#27 Re: Pad u trudnoci
Što se tiče pada, rijetko se nešto dogodi, jer su bebe zaštićene dobro. No, uvijek postoji mogućnost problema i treba prekontrolisati.
No, što se tiče toga da li se dijete osjeti, ili ne, tu se mora odmah reagovati. Nakon što se beba počne redovno čuti, jedan dan u kojem se ne osjeti je i više nego dovoljan razlog da se bez odlaganja ide na kontrolu.
No, što se tiče toga da li se dijete osjeti, ili ne, tu se mora odmah reagovati. Nakon što se beba počne redovno čuti, jedan dan u kojem se ne osjeti je i više nego dovoljan razlog da se bez odlaganja ide na kontrolu.
-
Anelicha
#28 Re: Pad u trudnoci
vjesticanametli wrote:pala ispred vrazove u 5 mjesecu i nista se nije desilo........beba se nije javljala par dana ali sam odmah bila na pregledu i rekli da je ok, a par mjesevci nakon tog (2 ili 3) moj sin spuca nogom i moje rebro ode u vraga......bolilo je samo tako a on se usutio pa sam ludila iako su doktori rekli da je OK i nista mu ne fali nego je eto samo tjesno pa je pomaknuo moje rebroda moze uzivati
ne brini seznaju tako da se usute i ne mrdaju.........kod mene je palilo kad upalim muziku i stavim slusalice na stomak
ja dobijam udarce u donjem predjelu stomaka
i redovno se javlja, aa tek kad slatkise jedem .. oho
jutros ( KONACNO ) odem dr, udara pa udara.. smije se covjek aa jaa sva sretna....
e pa samo nek fercera
Pol... kaze ne moze jos da vidi -_-
-
Anelicha
#29 Re: Pad u trudnoci
suspect_zero wrote:Anelicha wrote:
ne znam jesi li procitala, doktor prima trudnice samo dva dana u sedmici.. ocito sam trebala past dan ranije da bih me primio![]()
i da sam osjetila bol, da sam krvarila sigurno ne bih trazila misljenja forumasa vec bih se uputla bilo kojek dr, privatno ili drzavnom..
Cula sam bebu pola sata poslije pada, cim sam se smirila i legla.. cujem je i sad, doduse manje neg prije al cujemjavii mi se pogotovo na slatkise
Ništa ne brini...samo opušteno jer je sa bebačem sve ok
.....čula si je prije pola sata, nisi krvarila, nema kontrakcija, onda je sve superiška.
Bebe su dobro zaštićne u majčinoj utrobi, ne kažem da se ne treba čuvati....naravno da treba, al' se isto tako dobro osloboditi strahova raznoraznih vrsta.
Ja sada ovako pričam pošto me to sve prošlo prije par mjeseci....a bila sam strašljiva da Bog sačuva....kad eno isprdka k'o beton
hehehehe,tebe proslo mene snaslo...
jel se ikad desilo da dodjes dr, kazes mu jedno trajanje trudnoce aa on kaze sasvim drugo :S
ja jutros dosla, od zadnjeg pregleda 'trebalo' biti 20 sedmica i 5 dana kad on rece 21 sedmica 4 dana
- vjesticanametli
#30 Re: Pad u trudnoci
dalje govorili mi zensko cijelo vrijeme a ja rodila musko .........probudila se i oni ga donijeli a ja ga vracam i pitam gdje je ona
-
Anelicha
#31 Re: Pad u trudnoci
vjesticanametli wrote:slicno se meni desilo.........dosla u bolnicu zbog krvarenja i pitaju koji mjeseca i lalalla bla bla kad eto ih kazu e gospoĐŽo vi niste 4 nego 5 mjesec
kad ste imali zadnji put crvenku i tak jel racunamo mi sjeli zadeverali se i kako je doktorica rekla preskocila crvenka 1x
iako sam bila trudna
dalje govorili mi zensko cijelo vrijeme a ja rodila musko .........probudila se i oni ga donijeli a ja ga vracam i pitam gdje je ona
hahahahahahaah, tako kod nas u mahali, imucnija porodica nema gdje nisu isli,privatno... sve govorili curica... roza soba, rozo sve... aa pijanica lokalna, uvijek na cesti vidi zenu i kaze musko, musko.. svi na ignore.. otisla, porod... izadje momcic u rozom