Alkemija Balkana

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

zoza

#26 Re: Alkemija Balkana

Post by zoza »

Ima večeras u pola dvanest, ako ti tajming odgovora. :)
StupskaBitanga

#27 Re: Alkemija Balkana

Post by StupskaBitanga »

Stara škola koja i u 70 godinama života daje dobre ma sjajne rezultate
Zamišljam sadašnje "novinarčiće" sa 70 godina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#28 Re: Alkemija Balkana

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:Stara škola koja i u 70 godinama života daje dobre ma sjajne rezultate
Zamišljam sadašnje "novinarčiće" sa 70 godina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Goranu Miliću ni dan danas sa takvim cv-em, nije teško otići na pijacu i napraviti prilog o cjenama. A imali smo ovdje "stručnjaka" koji se ibretio kako netko moš mislit šalje novinara pripravnika u rudnik da napravi prilog.
StupskaBitanga

#29 Re: Alkemija Balkana

Post by StupskaBitanga »

ko je to izvalio?
KatarinaKosaca

#30 Re: Alkemija Balkana

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:ko je to izvalio?
@Erzbet ili kako mu je već nik. :D
argyle

#31 Re: Alkemija Balkana

Post by argyle »

4. epizoda

MarcusM

#32 Re: Alkemija Balkana

Post by MarcusM »

Večeras nova epizoda... :D

A čuo sam da je 6. epizoda (naredne sedmice) vrh, priča o Zmajevima i tako to... :bih: :bih: :bih:
MarcusM

#33 Re: Alkemija Balkana

Post by MarcusM »

Evo i najave:

Haris033

#34 Re: Alkemija Balkana

Post by Haris033 »

Predobra emisija!!! :thumbup:

Goran Milić, balkanski Anthony Bourdain. Respect
sha_ba

#35 Re: Alkemija Balkana

Post by sha_ba »

:thumbup: :bih:
kamen spoticanja

#36 Re: Alkemija Balkana

Post by kamen spoticanja »

Kad gledas Alhemiju balkana i kad ti se grudni kosh pocne nadimat od ponosa sto si dio ove drzave ustvari shvatis koliko su avaz i federalna uništili ovaj narod
KatarinaKosaca

#37 Re: Alkemija Balkana

Post by KatarinaKosaca »

kamen spoticanja wrote:Kad gledas Alhemiju balkana i kad ti se grudni kosh pocne nadimat od ponosa sto si dio ove drzave ustvari shvatis koliko su avaz i federalna uništili ovaj narod
:thumbup: Dugo ljepši post nisam pričitala. Svaka čast :thumbup:
zateznistub

#38 Re: Alkemija Balkana

Post by zateznistub »

Od rata naovamo niko bolji serijal nije napravio. I neznadoh sve ove lijepe stvari o BiH.

Gorane, kapa do poda!
Phosphorus

#39 Re: Alkemija Balkana

Post by Phosphorus »

kamen spoticanja wrote:Kad gledas Alhemiju balkana i kad ti se grudni kosh pocne nadimat od ponosa sto si dio ove drzave ustvari shvatis koliko su avaz i federalna uništili ovaj narod
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
BHF_Manijak

#40 Re: Alkemija Balkana

Post by BHF_Manijak »

KatarinaKosaca wrote:
StupskaBitanga wrote:Stara škola koja i u 70 godinama života daje dobre ma sjajne rezultate
Goranu Miliću ni dan danas sa takvim cv-em, nije teško otići na pijacu i napraviti prilog o cjenama. A imali smo ovdje "stručnjaka" koji se ibretio kako netko moš mislit šalje novinara pripravnika u rudnik da napravi prilog.
E da mi je vas dvoje vidjeti i vase karijere, jeste se nakacili na Erszebeta! :mrgreen: Za novinare nesto mi imate puno vremena, koje trosite po klix-u. :oops:

Inace, kako cuh od raznih ljudi, Milic kao novinar - novinarcina sa velikim N. Kao covjek paksu teski.
StupskaBitanga

#41 Re: Alkemija Balkana

Post by StupskaBitanga »

Ja Erszebeta nisam ni pomenuo
KatarinaKosaca

#42 Re: Alkemija Balkana

Post by KatarinaKosaca »

BHF_Manijak wrote:
KatarinaKosaca wrote:
E da mi je vas dvoje vidjeti i vase karijere, jeste se nakacili na Erszebeta! :mrgreen: Za novinare nesto mi imate puno vremena, koje trosite po klix-u. :oops:

Trenutno sam žena domaćica, ako već pitaš :D Novinar nikad nisam ni bila, iako jesam puno godina provela u medijima. Erzbet sam na sebe kači izjavama koje daje, tipa te, da je netko (ne znam da li on ili njegov kolega) dao otkaz na FTV jer su ga jadnog moš mislt neki i zločesta Duška slali u rudnik da siđe da bi snimio reportažu o rudarima. To je kao da lječnik kaže, šalju me daleko od bollnice neću da idem u vizitu. Jednako. A ta ista Duška, koju netko može voljeti ili ne, je u ratu bez plaće po Žući pod granatama i metcima snimala i pravila reportaže.
BHF_Manijak

#43 Re: Alkemija Balkana

Post by BHF_Manijak »

Ma govorim generalno, nekako vas dvoje cesto covjeka u pilanu uhvatite.
O Duski nemam bas pozitivno misljenje, iz ovog ili onog razloga. Kao novinara je postujem, medjutim njen stil i nacin rada mi se ama bas nikako ne svidjaju, a kao osoba jos manje.
VjecitiStudent

#44 Re: Alkemija Balkana

Post by VjecitiStudent »

Serija je profesionalno napravljena, što i nije iznenađenje, s obzirom o kome se radi. Otkriva brojne rupe u programima naših državnih emitera i podsjeća nas na to kako bi trebale izgledati njihove emisije.
Nažalost, u namjeri da prikaže pozitivnu sliku BIH, po svaku cijenu, ovo je i beskrajno površna emisija.
MarcusM

#45 Re: Alkemija Balkana

Post by MarcusM »

VjecitiStudent wrote:Serija je profesionalno napravljena, što i nije iznenađenje, s obzirom o kome se radi. Otkriva brojne rupe u programima naših državnih emitera i podsjeća nas na to kako bi trebale izgledati njihove emisije.
Nažalost, u namjeri da prikaže pozitivnu sliku BIH, po svaku cijenu, ovo je i beskrajno površna emisija.
Mogu shvatiti odakle ti utisak da je površna emisija, ali se ne bih složio. Svi mediji UVIJEK prikazuju sliku jedne bijedne i propale BiH u kojoj ništa ne valja. Ovo je samo druga slika te BiH u kojoj nešto i valja. Također nam serijal govori da nije nemoguće uspjeti u nečemu, naročito ako je čovjek spreman raditi. I vidimo da ima pametnih i vrijednih koji su priznati i u svijetu, gdje se njihovi proizvodi prodaju. Meni je onaj Bekto bio apsolutni hit, na primjer.
zateznistub

#46 Re: Alkemija Balkana

Post by zateznistub »

MarcusM wrote:
VjecitiStudent wrote:Serija je profesionalno napravljena, što i nije iznenađenje, s obzirom o kome se radi. Otkriva brojne rupe u programima naših državnih emitera i podsjeća nas na to kako bi trebale izgledati njihove emisije.
Mogu shvatiti odakle ti utisak da je površna emisija, ali se ne bih složio. Svi mediji UVIJEK prikazuju sliku jedne bijedne i propale BiH u kojoj ništa ne valja. Ovo je samo druga slika te BiH u kojoj nešto i valja. Također nam serijal govori da nije nemoguće uspjeti u nečemu, naročito ako je čovjek spreman raditi. I vidimo da ima pametnih i vrijednih koji su priznati i u svijetu, gdje se njihovi proizvodi prodaju. Meni je onaj Bekto bio apsolutni hit, na primjer.
:thumbup:
MarcusM

#47 Re: Alkemija Balkana

Post by MarcusM »

5. epizoda:

MarcusM

#48 Re: Alkemija Balkana

Post by MarcusM »

Evo i najave za sedmu epizodu...

Nero Histrion

#49 Re: Alkemija Balkana

Post by Nero Histrion »

KatarinaKosaca wrote:
:-D :lol: :lol: Nista bez stare skole. Puno ce mutne vode proteci dok ovi mladi nauce sta je pravo novinarstvo.
Alkemija Balkana je odlicna, sve pohvale Goranu Milicu! :thumbup: :thumbup:
argyle

#50 Re: Alkemija Balkana

Post by argyle »

6. epizoda
Post Reply