KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post Reply
Mister Yes

#26 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Mister Yes »

Ekonomski_Napredak wrote: Ukoliko bi došlo do podjele BiH u sljedećih 10-ak godina, Bošnjaci bi trebali inzistirati da se opštine cijepaju kako bi važna Bošnjačka kulturološka mjesta kao što su mjesto Počitelj i grad Srebrenica sa Potočarima (i ostala bitna mjesta) ostala u sastavu nove Bošnjačka države, koja bi imala koridor do zapada Bosne i prostirala se na oko 40% BiH. U najmanju ruku, Bošnjaci bi već sada trebali da zahtjevaju stvaranje svojih opština u FBiH i RS, kao što su Hrvati uradili u Tešnju sa Usorom.
Nema ništa od podjele BiH. Posebno ne dogovorom to jest mirnim putem. Ali i kada bi bilo valjda bi se dijelila na 2 a ne na 3 dijela. Imamo dva entiteta pa je logično da bi i podjela bila na 2 zar ne? Kako bi dijelio na 3 kada nemaju 3 entiteta? Sve kada bi Bošnjaci i pristali na podjelu (a neće) valjda ti je jasno da moraju imati izlaz na more, izlaz na Savu i vezu sa Bihaćem. A tako je nemoguće podjeliti a da pristanu Srbi i Hrvati. Čije bi bilo Brčko? Kuda bi se spojio sa Bihaćem? Čija bi bila Srebrenica? Čiji bi bio Mostar? Čiji bi bio Stolac? Čiji bi bio Neum? Zar da Srbija bude na Trebeviću? Čiji bi bio Vitez i Lašvanska dolina? Mission imposible. Bar ne mirnim putem.
slawel

#27 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by slawel »

"Mister Yes"
Ekonomski_Napredak wrote: Ukoliko bi došlo do podjele BiH u sljedećih 10-ak godina, Bošnjaci bi trebali inzistirati da se opštine cijepaju kako bi važna Bošnjačka kulturološka mjesta kao što su mjesto Počitelj i grad Srebrenica sa Potočarima (i ostala bitna mjesta) ostala u sastavu nove Bošnjačka države, koja bi imala koridor do zapada Bosne i prostirala se na oko 40% BiH. U najmanju ruku, Bošnjaci bi već sada trebali da zahtjevaju stvaranje svojih opština u FBiH i RS, kao što su Hrvati uradili u Tešnju sa Usorom.
Nema ništa od podjele BiH. Posebno ne dogovorom to jest mirnim putem. Ali i kada bi bilo valjda bi se dijelila na 2 a ne na 3 dijela. Imamo dva entiteta pa je logično da bi i podjela bila na 2 zar ne? Kako bi dijelio na 3 kada nemaju 3 entiteta? Sve kada bi Bošnjaci i pristali na podjelu (a neće) valjda ti je jasno da moraju imati izlaz na more, izlaz na Savu i vezu sa Bihaćem. A tako je nemoguće podjeliti a da pristanu Srbi i Hrvati. Čije bi bilo Brčko? Kuda bi se spojio sa Bihaćem? Čija bi bila Srebrenica? Čiji bi bio Mostar? Čiji bi bio Stolac? Čiji bi bio Neum? Zar da Srbija bude na Trebeviću? Čiji bi bio Vitez i Lašvanska dolina? Mission imposible. Bar ne mirnim putem.
Vjeruj mi gospodine, da sve osobe koje poznajem a zive u FBiH (S i H)vide u bosnjacima "sutra" potencijalne neprijatelje.
Danas u Bosni (Hercegovina je druga prica) zivi samo bosnjacki olos, okupljen od lopova iz Sandzaka, Kosova i "podrinjskih slucajeva"..
Zalosno je da rodjen u BiH....po svijetu pricam da mrzim tu nakaradnu tvorevinu.
Kako koji dan prolazi i djeca odrastaju, cini mi se da je maksimum Alijin "fildzan" drzave ipak bio maksimalisticki!

Jah!
SkyLimit

#28 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by SkyLimit »

Za nekog ko je u totalnom okruženju od Srba i Hrvata i bez jednih na svojoj strani ne mogu prošvercati ni nožić na sklapanje,te kojih je izginulo 60% od ukupno mrtvih vojnika i civila u posljednjem ratu,neki Bošnjaci se lahko razbacaju frazama "nema ništa od mirnog razlaza" i riječju "rat".Da se razumijemo,i ja se u načelu slažem sa vama i cijenim taj duh,ali nešto ste mi previše optimistični po tom pitanju,ako gdje imamo zakopano 100 tenkova i municije za 3 godine rata meni još niko nije javio.
korisnik101

#29 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by korisnik101 »

SkyLimit wrote:Da se razumijemo,i ja se u načelu slažem sa vama i cijenim taj duh,ali nešto ste mi previše optimistični po tom pitanju,ako gdje imamo zakopano 100 tenkova i municije za 3 godine rata meni još niko nije javio.
Nisu zakopani. Eno ih u Tuzli. :D
Micko+

#30 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Micko+ »

cyprus wrote:Meni sad nije jasno, jel ovo taj čuveni Jack ili je riječ o nekom drugom 'demografu'?
to je Bošnjo, piše na karti,
koja je "ukradena" sa njegovog foruma
http://www.nolinks/forum.php/vi ... 1485#p3005

taj je luđi i od jacka
nisu to isti likovi, iako i jedan i drugi imaju forum
SkyLimit

#31 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by SkyLimit »

korisnik101 wrote:
SkyLimit wrote:Da se razumijemo,i ja se u načelu slažem sa vama i cijenim taj duh,ali nešto ste mi previše optimistični po tom pitanju,ako gdje imamo zakopano 100 tenkova i municije za 3 godine rata meni još niko nije javio.
Nisu zakopani. Eno ih u Tuzli. :D
Ne uzdam se previše u ostavštinu iz prošloga rata,kao ni u OSBIH u kojem je vojnika Bošnjaka ispod 50% a rukovodeći oficiri ratni komadanti VRS.
madner

#32 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by madner »

49% ali sva teske tehnika je u Zenici i Tuzli.
korisnik101

#33 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by korisnik101 »

madner wrote:49% ali sva teske tehnika je u Zenici i Tuzli.
I proizvodimo vlastitu municiju za te igracke.
Nema zime.
cyprus

#34 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by cyprus »

Micko+ wrote:
cyprus wrote:Meni sad nije jasno, jel ovo taj čuveni Jack ili je riječ o nekom drugom 'demografu'?

taj je luđi i od jacka
Poznat mi je Bossnjin rad :mrgreen: al sam konto da to nije taj famozni Jack :mrgreen:

Znači dvojica velikih 'demografa' :mrgreen: Ima li kakvo područje gdje se razilaze u procjenama? :mrgreen:
hullu

#35 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by hullu »

SkyLimit wrote:Za nekog ko je u totalnom okruženju od Srba i Hrvata i bez jednih na svojoj strani ne mogu prošvercati ni nožić na sklapanje,te kojih je izginulo 60% od ukupno mrtvih vojnika i civila u posljednjem ratu,neki Bošnjaci se lahko razbacaju frazama "nema ništa od mirnog razlaza" i riječju "rat".Da se razumijemo,i ja se u načelu slažem sa vama i cijenim taj duh,ali nešto ste mi previše optimistični po tom pitanju,ako gdje imamo zakopano 100 tenkova i municije za 3 godine rata meni još niko nije javio.
Da nemamo nijedan tenk "mirnog" razlaza nece biti. Radije cemo poginuti nego zivjeti sa jos jednim ponizenjem.

A vi ako ste u tolikoj prednosti proglasite taj referendum... ne znam sta cekate.
cyprus

#36 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by cyprus »

hullu wrote:A vi ako ste u tolikoj prednosti proglasite taj referendum... ne znam sta cekate.
Odmah u kost... Ne gleda se ni ko je, ni šta je sugovornik... odmah u kost, prvo pucaš, a onda pitaš :mrgreen:

Ne bih s tobom bio u istoj vojsci... 100% bih zagino od friendly firea :mrgreen:
hullu

#37 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by hullu »

cyprus wrote:Ne bih s tobom bio u istoj vojsci... 100% bih zagino od friendly firea :mrgreen:
Ti bi znaci u istom rovu sa Bosnjacima bio da se zarati? Ne bi preko granice? :-D

Lijepo je to znati cyprus...
cyprus

#38 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by cyprus »

hullu wrote:
cyprus wrote:Ne bih s tobom bio u istoj vojsci... 100% bih zagino od friendly firea :mrgreen:
Ti bi znaci u istom rovu sa Bosnjacima bio da se zarati? Ne bi preko granice? :-D

Lijepo je to znati cyprus...
Nigdje ja ne spomenuh Bošnjake, ali je istina da ne bih u rov ni sa kim, međutim to nije poenta :-D Poenta je da pogotovo ne bih s tobom, zbog gore opisanog tvog pristupa :mrgreen:
jasko_ba

#39 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by jasko_ba »

Trilion slicnih tema, i ode cyprus na 25 hiljada postova
:lol:
cyprus

#40 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by cyprus »

jasko_ba wrote:Trilion slicnih tema, i ode cyprus na 25 hiljada postova
:lol:
Al brat bratu i ti si dobrih 100-tinjak nabro na postove gotovo identičnog sadržaja ovome :mrgreen: :mrgreen:

PS Samo si sad zaboravio spomenut da sam ubleha :mrgreen:
Last edited by cyprus on 18/11/2013 10:25, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#41 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by dječak sa šibicama »

Micko+ wrote:

taj je luđi i od jacka
Daj ne zezaj, postoje jos jedna osoba koja je ista kao xviolentjack???

Da nije to malo puno za ovu jadnu planetu.

Jel i taj ima 22 cm u gacama?
hullu

#42 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by hullu »

cyprus wrote:ali je istina da ne bih u rov ni sa kim, međutim to nije poenta
Ipak je to poenta.

Bez brige, bices ti u Sveckoj bezbjedan od mojih zalutalih metaka. :D
Mister Yes

#43 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Mister Yes »

cyprus wrote: Poznat mi je Bossnjin rad :mrgreen: al sam konto da to nije taj famozni Jack :mrgreen:

Znači dvojica velikih 'demografa' :mrgreen: Ima li kakvo područje gdje se razilaze u procjenama? :mrgreen:
Ljudi ih mješaju ali ima razlike. Jack je musliman a Bošnjo ateista. Jack za cilj ima cijelu BiH ali naravno unitarnu i 100% Bošnjačku. Bošnjo bi podijelio zemlju i napravio Bošnjakistan pri čemu mašta o srednjovjekovnoj Bosni. Bošnjo je puno aktivniji po forumima i nikad ne odustaje koliko god puta da ga banuješ. Osim toga je i nekulturniji i slabiji na živcima. Što se tiče procjena Bošnjo je umjereniji dok je Jack totalni megaloman. Stiče se dojam da je Jack inteligentniji i da su njegove megalomanske prognoze rezultat propagande. Bosnjo nije ni sposobam za propagandu i često piše upravo ono što odgovora "anamoonima". Eto kratko upoređivanje kako ih ja vidim :D
cyprus

#44 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by cyprus »

Mister Yes wrote:
cyprus wrote: Poznat mi je Bossnjin rad :mrgreen: al sam konto da to nije taj famozni Jack :mrgreen:

Ljudi ih mješaju ali ima razlike. Jack je musliman a Bošnjo ateista. Jack za cilj ima cijelu BiH ali naravno unitarnu i 100% Bošnjačku. Bošnjo bi podijelio zemlju i napravio Bošnjakistan pri čemu mašta o srednjovjekovnoj Bosni. Bošnjo je puno aktivniji po forumima i nikad ne odustaje koliko god puta da ga banuješ. Osim toga je i nekulturniji i slabiji na živcima. Što se tiče procjena Bošnjo je umjereniji dok je Jack totalni megaloman. Stiče se dojam da je Jack inteligentniji i da su njegove megalomanske prognoze rezultat propagande. Bosnjo nije ni sposobam za propagandu i često piše upravo ono što odgovora "anamoonima". Eto kratko upoređivanje kako ih ja vidim :D
Iskreno, nisam se nado vako dobrom objašnjenju :mrgreen: :thumbup:
SkyLimit

#45 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by SkyLimit »

hullu wrote: Da nemamo nijedan tenk "mirnog" razlaza nece biti. Radije cemo poginuti nego zivjeti sa jos jednim ponizenjem.

A vi ako ste u tolikoj prednosti proglasite taj referendum... ne znam sta cekate.
Zaletio si se,ako ponovno osvanu barikadu ja i ti ćemo (valjda) biti na istoj strani.
cyprus

#46 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:
hullu wrote: Da nemamo nijedan tenk "mirnog" razlaza nece biti. Radije cemo poginuti nego zivjeti sa jos jednim ponizenjem.

Zaletio si se,ako ponovno osvanu barikadu ja i ti ćemo (valjda) biti na istoj strani.
Sretno ti... Ako je na obaraču vaki ko na tastaturi, četnici će ti biti najmanji problem :mrgreen:
VjecitiStudent

#47 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by VjecitiStudent »

SkyLimit wrote:

Pod uslovom da hulluov avion iz Minhena sleti na vrijeme :D
Hafis

#48 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:[ Čije bi bilo Brčko? Kuda bi se spojio sa Bihaćem? Čija bi bila Srebrenica? Čiji bi bio Mostar? Čiji bi bio Stolac? Čiji bi bio Neum? Zar da Srbija bude na Trebeviću? Čiji bi bio Vitez i Lašvanska dolina? Mission imposible. Bar ne mirnim putem.
A čije bi bilo Sarajevo, Zenica? Konjic? Bihać? Donji Vakuf? Kraljeva Sutjeska?
Sve je u igri :lol:
SkyLimit

#49 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by SkyLimit »

Hafis wrote:
Mister Yes wrote: A čije bi bilo Sarajevo, Zenica? Konjic? Bihać? Donji Vakuf? Kraljeva Sutjeska?
Sve je u igri :lol:
Vama je najlakše,Bošnjaci su emotivno vezani za Srebrenicu,Foču,Višegrad itd. dok Široki Brijeg 99% Bošnjaka nije posjetilo za života,da preko noći prestane biti dijelom Bosne i Hercegovine ne bi niko ni primjetio.
elma89_

#50 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by elma89_ »

Mister Yes wrote:
Ne bi ja rekla da je to tako nemoguce,eno neke budale vec pricaju o podjeli Mostara.Za 20 Godina kladim se da ce pricati "bitniji je kvalitetniji zivot od cjelovite BIH,ne mozemo silom drzati na okupu 3 naroda"
Post Reply